16 най-добри снимки от лунен лъч

Традицията в домашното пивоварство има много древни корени. От векове хората дестилират каша чрез специални устройства, за да получат спиртни напитки. Оттогава обаче техническият прогрес значително напредва и по-скоро примитивните луковици все още са заменени от много по-модерни технологични дестилатори, които дават възможност за получаване на продукт с по-високо качество, отколкото в стари времена. Понастоящем на пазара се представя огромно разнообразие от модели самоснимки. Това създава проблеми по темата кой дестилатор е по-добре да изберете, тъй като всеки от тях има своите предимства и недостатъци. Хората, които нямат много опит в луната, просто не знаят за какво си струва да плащат и за какво могат да спестят. По този въпрос можете да се съсредоточите върху ТОП на най-добрия лунен лумен все още представен по-долу.

Distiller коя компания е по-добра

Въпреки големия брой компании, занимаващи се с производство на дестилатори, днес може да се разграничат търговски марки, които се различават значително от другите по качеството на своите продукти. Те включват следните марки:

 • "Феникс" Това е популярна компания за самочувствие, която е успяла да изпревари други компании на руския пазар. Прави впечатление, че тази компания продава продуктите си основно чрез онлайн магазин. Тази популярност се дължи на високата му надеждност и широка гама от продукти.
 • "Magarych" се различава по това, че на сравнително ниска цена продава висококачествени касети от луна с оригинален дизайн и колони за ратификация. Вярно е, че според отзивите на потребителите, те имат по-кратък експлоатационен живот. Това обаче се компенсира от обемите, които могат да бъдат произведени през това време.
 • "Уейн" добре известна германска компания, която произвежда добри и надеждни фотоапарати на луната, характеризиращи се със строги методи за филтриране. Това ви позволява да получите продукт с достатъчно високо качество. Освен това всеки модел е универсален по свой начин. В допълнение към самия дестилатор те могат да бъдат оборудвани с резервоари за суха пара или ректификационни колони или и двете едновременно. Върховият капацитет е около 7 литра на час, което други производители не могат да постигнат.
 • "Добра топлина" този местен производител е специализиран в производството на добри и евтини дестилатори, предназначени за използване в широки потребителски кръгове. Дори и най-бюджетните продукти се отличават с доста солидното и висококачествено изпълнение. Отзивите на клиентите показват, че дори и най-евтиното устройство от тази марка има добри показатели за вкус и аромат.
 • "Pervach" е търговска марка за удобни и компактни бюджетни дестилатори. Те се произвеждат на базата на Уралския завод за домакински продукти и се отличават с ниската си цена с доста добри характеристики и качество на получения продукт.

Най-евтини снимки на лунни лъчи

Всички съвременни апарати за дестилация на домашно приготвена луна са изработени от неръждаема стомана, която перфектно издържа натоварванията, създадени по време на работа и не влиза в химически реакции. Стандартната конструкция на домашен уред се състои от следните компоненти:

 1. Резервоари за дестилация на течност... В него той се загрява до необходимата температура, в резултат на което се изпарява. Дебелите стени на този контейнер са отлични за поддържане на оптималната температура. Така течността се нагрява, но не прегрява.
 2. Serpentine. Това е тънка извита тръба. Той е предназначен да циркулира пара и да я превърне в течност. Когато парата навлиза в бобината, тя много бързо се утаява под формата на кондензат. Капките, образувани по този начин, се оттичат в предварително подготвен съд.

1. Pervach Elite-Aromat 20T

Pervach Elite-Aromat 20T

Този уред е предназначен за домашна употреба. Обемът на дестилационния куб е 20 литра. Проточният охладител е разположен вертикално. Комплектът включва суха парна камера, която ще почисти етилови пари от ситни примеси и биметален термометър, който ви позволява да контролирате температурния режим. Характеристика на тази серия дестилатори е подвижен капак, който улеснява измиването на аламбика отвътре.

Препоръчва се за начинаещи самоделни машини, които все още не знаят от какво точно се нуждаят от такива устройства.

Предимства:

 • подвижен капак;
 • наличието на термометър;
 • наличието на суха оранжерия.

Недостатъци:

 • груб външен вид.

2. Растение Selmash Rapid 20 литра

Selmash Rapid Plant 20 литра

Този модел представлява един от най-добрите вентилни дестилатори. Основните му отличителни характеристики включват компактен размер и ниска цена. Също така дизайнът му позволява да бъде надграждан с течение на времето до желаното ниво.

Предимства:

 • висококачествено производство;
 • компактен размер;
 • възможността за преоборудване.

Недостатъци:

 • доста лошо оборудване.

3. Alkovar KrepyshOk 20 литра

Alkovar KrepyshOk 20 литра

Това устройство ви позволява да получите много висококачествен лунен апарат у дома. Производителността му е до 5 l / h. Комплектът се състои от дестилационен куб, намотка и страна на чекмеджето. Предлага се биметален термометър за контрол на температурата. Може да се счита за един от най-добрите по отношение на съотношението цена-качество.

Предимства:

 • диаметър на бобината 10 mm, което позволява да се отделя до 4 kW топлина;
 • икономичен разход на вода;
 • прост и надежден дизайн.

Недостатъци:

 • обемът не винаги е достатъчен.

4. MAGARYCH Magarych TURBO 100

МАГАРИЧ Magarych TURBO 100

Това устройство се произвежда по първоначалната модулна схема и е оборудвано с унифицирани взаимозаменяеми елементи. Дори закупувайки това висококачествено устройство в основната конфигурация, купувачът ще може да го надстрои по-късно чрез свързване на допълнителни възли, които увеличават възможностите и подобряват производителността. Това е едно от най-добрите лунни снимки с десет.

Предимства:

 • модулен дизайн;
 • лекота на грижа;
 • възможността за разширяване на възможностите.

Недостатъци:

 • не може да се използва без достъп до електричество.

5. Helicon Kuban 20 l

Helicon Kuban 20 l

Това е много прост апарат за дестилация на лунен лъч. Сглобява се много лесно и се състои само от три елемента: резервоар за дестилация, извита странична лента и хладилник за преминаване. Наличието на силиконово уплътнение между фланеца и куба гарантира, че в стаята няма чужди миризми. Всички елементи са изработени от висококачествена неръждаема стомана, която не се страхува от корозия.

Той ще бъде отличен избор за начинаещи, които все още не са решили какво искат от такова оборудване и не знаят дали си заслужава.

Предимства:

 • широки свързващи тръби;
 • вграден електронен термометър;
 • универсален резервоар за дестилация

Недостатъци:

 • невъзможно надстройване

Най-добрите лунни снимки с парна машина

Когато използвате класически апарат, е много трудно да получите висококачествен лунен апарат на изхода. Работата е там, че за това трябва да се отървете от тежки примеси, а устройствата за начинаещи самоделни машини нямат необходимите компоненти. За тези цели се използва така наречената суха парна баня.

Това е контейнер с малък обем, изработен от метал или стъкло. Той е затворен с капак с две тръби, една къса и една дълга, направена в него. Дългият води до дестилационния куб, а късият води до парната линия, водеща към намотката. В него, поради понижаване на температурата, висококипящите вещества се установяват на дъното и стените на съда, а алкохолните пари продължават пътя си към хладилника. За да работи правилно сухият котел, той трябва да поддържа температура, която не надвишава 83 ℃.

По този начин можете да получите много добра луна, особено ако добавите мехурче. С тяхна помощ е възможно да се постигне от 60 до 80% пречистване от примеси. Ако поставите кори от лимон или портокал, ароматни билки или дъбова кора в суха оранжерия, можете да ги използвате и като ароматизиращо средство. В същото време насищането на луната с приятни миризми е много по-ефективно, отколкото когато се поставят в каша.

1. Финландия Екстра 30

Финландия Екстра 30

Устройствата от този клас са на пазара от пет години и се радват на постоянен успех сред купувачите. В същото време той не остарява, защото постепенно се подобрява. Сега, след като направи някои подобрения, тя преживява прераждане. Шофирането на бензин в къщи, използвайки го, е удоволствие, защото процесът е много прост, защото се случва почти автоматично. Следователно, в този преглед може да бъде характеризиран като най-добрият лунен все още с параход.

Предимства:

 • възможността за преоборудване;
 • висококачествено производство;
 • достатъчен капацитет на дестилационния куб.

Недостатъци:

 • цената може да изглежда нечовешка.

2. Локомотив Phoenix 20 литра

Phoenix Locomotive 20 литра

Този уред е балансирано решение за домашна употреба и приготвяне на средни до малки обеми от готовия продукт. С негова помощ можете да получите дестилат със сила до 660, като същевременно харчите минимум енергия и време. Простият дизайн на това устройство ще позволи дори на начинаещ много бързо да разбере как да го използва. Наличието на две сухи камери отваря възможност за двойна дестилация в даден момент.

Предимства:

 • вграден термометър;
 • две сухи оранжерии;
 • петходов преходен хладилник;
 • качествена изработка.

Недостатъци:

 • невъзможно е да се приготви 90% алкохол.

3. Bogatyr GOST със сгъваем парен котел 23

Bogatyr GOST със сгъваем парен котел 23

Това устройство принадлежи към категорията на най-простите устройства, оборудвани с парогенератор. Изработена е от неръждаема стомана и има капацитет до 3 литра на час. Дебелината на стената на дестилацията все още достига 1,5 мм. Въпреки своята простота, той е доста подходящ за производството на много висококачествен лунен лъч.

Предимства:

 • сгъваема парна купа, която ви позволява да я измиете ефективно след употреба;
 • качествени материали;
 • здрава конструкция.

Недостатъци:

 • невъзможност за модернизация.

Най-доброто съчетание на лунни снимки на цена и качество

За да получите висококачествен лунен лъч от домашна вара, все още се нуждаете от добър самоков. За целта се поставя в дестилационен куб, където има постепенно нагряване и изпаряване на цял комплекс от вещества. Самият процес на дестилация е да се получи качествен продукт, който не съдържа токсични примеси.

Още при нагряване до 70 begins започва отделянето на етилов алкохол. По-нататъшното нагряване трябва да бъде спряно, когато температурата надвиши 80 ℃, защото тогава ще започне изпаряването на токсични елементи, дори малка доза от които може да има изключително негативен ефект върху човешкото тяло, до смъртоносен резултат.

За да се предотврати това, е необходимо да се отсеят с помощта на допълнителни елементи на системата, например, суха оранжерия или да се използва методът на двойна дестилация.

1. Phoenix Elegant Extra 25 литра

Phoenix Elegant Extra 25 литра

Този отличен дестилатор на достъпна цена е еднакво подходящ за начинаещи и опитни самолети. Дизайнът му е много лесен за сглобяване и поддържане. Можете да го поддържате чист, като използвате обикновени домакински неабразивни химикали. Средно е в състояние да произвежда от 2 до 2,5 литра на час. Силата, в зависимост от използваните суровини, може да достигне 85% етилов алкохол.

Предимства:

 • страна на чекмедже с вграден термичен сензор;
 • джъмпер за монтаж на сух котел;
 • пет завоен хладилник.

Недостатъци:

 • невъзможност за преоборудване.

2. Kind Heat Universal система J Модул 20 литра

Dobry Zhar Universal J система модул 20 литра

Тази система е изходната от цялата фамилия J-модули. Отличава се с простота и висока ефективност на работата. Той е идеалното решение за начинаещи в дестилацията, които искат висококачествен продукт. В допълнение, той ви позволява постепенно да увеличавате обемите на производство.

Предимства:

 • модулен дизайн;
 • тръбен хладилник;
 • дебелината на стената на дестилационния куб е 1,5 mm;
 • качествени материали и конструкция.

Недостатъци:

 • невъзможно е да се получи 90% алкохол в една дестилация.

3. ТЕРМОСФЕРА Source Classic 20 литра

ТЕРМОСФЕРА Source Classic 20 литра

Този апарат е един от най-малко мощните и най-простите. Капацитетът му е до 1,5 литра на час. Максимумът може да достигне 2 литра на час.

Това устройство може да бъде препоръчано само за най-непретенциозните потребители, за които цената надделява над качеството на крайния продукт.

Предимства:

 • струва;
 • възможността за модернизация;
 • простота и надеждност на дизайна.

Недостатъци;

 • ниска производителност;
 • качеството на продукта може да е по-добро.

4. Фабрика Selmash Германия 15 литра

Selmash Германия засажда 15 литра

Това устройство е по-напреднал модел със сух парогенератор за по-добро пречистване на етаноловите пари от ситни примеси. В същото време сухият котел има сгъваем дизайн, което значително улеснява грижите му. Освен това е проектиран по такъв начин, че в него могат да се поставят различни съставки, за да се ароматизира напитката.

Предимства:

 • дренажен петел;
 • широк врат;
 • наличието на оранжерия;
 • възможността за изхвърляне на каша директно в неподвижния

Недостатъци:

 • невъзможно надстройване

Самостоятелни снимки с колона за изправяне

Дестилационната колона е специален дизайн, чиято цел е да се отделят течности чрез изпаряване при излагане на различни температури. При домашното варене това помага да се отдели етиловият алкохол от токсичните примеси. Резултатът е много висококачествен алкохол.

Ако сравним процеса на дестилация, най-често използван в домашното пивоварство и ректификация, последният е много по-продуктивен. Има разлика и в силата на получената напитка. С помощта на ректификация може да се получи алкохол със сила до 90 градуса, докато дестилацията може да постигне сила от 40 до 60 градуса. Има разлика и във вкуса. Той се състои във факта, че в първия метод най-често се запазват ароматът и вкусът на оригиналния продукт. Това явление не се наблюдава по време на коригиране.

1. Phoenix Sirius 30 литра

Phoenix Sirius 30 литра

Този модел е универсален и удобен апарат за колонен тип за домашна употреба.Поради своя дизайн, този дестилатор ви позволява да получите напитка с достатъчно висока чистота. Компактният размер на устройството ви позволява лесно да го съхранявате и използвате у дома. Благодарение на скобите за затягане, той може бързо да се сглоби и разглоби, както и да бъде надстроен с различни допълнителни компоненти.

Предимства:

 • производителност до 2,5 литра на час;
 • термометър;
 • качествени материали.

Недостатъци:

 • значителни разходи.

2. Wayne Wein-4 Pro 20 литра

Wayne Wein-4 Pro 20 литра

Този лунен все още е предназначен за производство на силни напитки чрез ректификация. Колоната за каша, включена в комплекта, ви позволява да получите якостта на крайния продукт до 96%. Доставя се като сгъваем комплект, така че може да се използва в седем различни режима. Дестилационният куб има дизайн, който позволява използването му за варене на бирена мъст.

Предимства:

 • високо качество на продукта;
 • богато оборудване;
 • наличие на изпускателен клапан.

Недостатъци:

 • недемократична стойност.

3. Добри жар ректификационна колона Mayak 20 литра

Добри жар ректификационна колона Mayak 20 литра

Тази колона за коригиране ви позволява лесно да получите продукт със сила 96%. В този случай алкохолът се получава без чужди миризми и вкус. Капакът е снабден със скоби за връзка, което ви позволява бързо да сменяте надстройката, в зависимост от нуждите на собственика. Вграденият нагревателен елемент ви позволява да не бъдете обвързан с присъствието на други отоплителни устройства.

Предимства:

 • високо качество на крайния продукт;
 • стягащи връзки;
 • термометър в горната част на колоната.

Недостатъци:

 • доста голяма височина.

4. Меркел Меркел 20 литра

Меркел Меркел 20 литра

Това оборудване е разположено между конвенционални дестилатори и високоефективни дестилационни колони. Той струва по-малко от последното, но е в състояние да произведе напитка със сила до 90%. Апаратът може да работи в режим на проста и фракционна дестилация. Освен това позволява ароматизиране на кашата за получаване на по-изискан вкус на получената напитка.

Предимства:

 • дъно, направено от феромагнетичен материал;
 • диаметър на колоната 60 mm;
 • наличието на обикновена дюза Panchenkov.

Недостатъци:

 • невъзможно да се модифицира.

Какво да търсите при избора

Ако възникна въпросът, кое е по-добре да изберете устройство за дома, тогава на първо място е необходимо да се реши колко самолет е необходим и какви суровини ще се използват. Ако искате да получите качествен продукт, независимо от използваните суровини, тогава трябва да използвате токоизправители. В случай на използване на висококачествени суровини за получаване на напитка със специален вкус, дестилационните устройства са по-подходящи.

Ако всичко това вече е решено, остава само да се определят параметрите, които са важни при производството на лунен лъч. Те включват следното:

 1. Оборудване. Колкото повече допълнителни елементи са включени, толкова повече възможности предоставя.
 2. Дължина на бобината, материалът от който е направен и конструкцията му. Колкото по-дълга бобина, толкова по-добре. Най-добре е също така, ако е от неръждаема стомана.
 3. Обем на куб. Трябва да изберете в зависимост от това колко планирате да получите готовия продукт наведнъж.
 4. Възможността за преоборудване на устройството с допълнителни елементи, ако искате повече от него.

Кой дестилатор е по-добре да се купи

Във въпроса кой дестилатор е по-добър, не трябва да сте несериозни, защото покупката се извършва за повече от една година. А чистотата на получения продукт и безопасността на тези, които ще го използват, зависят от качеството на закупеното оборудване. Изборът на най-добрата луна все още за дома се препоръчва въз основа на лични нужди и условия, при които процесът ще протече. Ако не сте сигурни в правилността на избора, тогава можете да използвате ТОП на устройствата, посочени в тази статия, за начална точка.

Един коментар към записа „16 най-добри снимки от лунен лъч

 1. Има много модели. Смесете всички категории устройства в една статия. Те имат напълно различен потенциал и различен кръг от потребители. Ако се осмелите да пишете подобни произведения, споменете поне няколко устройства. От пълноценните ректификационни колони е останал само фар, въпреки че на пазара има luxstahl7 и shnapser xo3

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфона и телефони