Оценка на парогенератора за дома

Днес парогенераторите са отлична алтернатива на ютии. Те правят възможно извършването на същите действия като ютии, само няколко пъти по-бързо и по-удобно. Изборът на парогенератор не е лесна задача, но всеки може да го контролира. Основните критерии за това са представени в нашата статия. Освен това „Expert.Quality“ кани читателите да видят ТОП-а на най-добрите парогенератори за дома с прост принцип на работа и ефективно гладене.

Как да изберем парогенератор за вашия дом

Изборът на добър парогенератор за домашна употреба не е труден. Нека разгледаме основните критерии:

 1. мощност... Той влияе върху скоростта на нагряване на течността в резервоара, както и количеството пара. Оптималният индикатор се счита от 1,5 kW или повече.
 2. налягане... Този параметър е отговорен за дълбочината на проникване на пара в материала. Минималната стойност е 3,5 бара.
 3. Дебит на пара... Именно тази възможност парогенераторът се различава от конвенционалното желязо. Експертите препоръчват да се обмислят варианти със скорост от 100 g / min или повече.
 4. Материал за подметка... Температурата на нагряване на подметката и здравината му зависят от нея. Днес тефлонът и керамиката се считат за най-добрите.
 5. Гаранционен срок за обслужване... Струва си да погледнете производителя тук, тъй като съвестната марка предоставя на своите продукти доста дълга гаранция. Стандартната цифра е 2 години, но понякога се срещат по-дълги периоди.

Тефлоновата подметка в парогенераторите е изключително рядка и скъпа, така че не бива да я търсите дълго, тъй като керамиката има сходни способности и се счита за не по-малко издръжлива.

Изброените критерии ще ви помогнат да разберете кой парогенератор е по-добре да закупите, без да пестите пари. На следващо място, нека преминем към списъка с лидери, които отговарят на най-високите потребителски изисквания.

Най-евтини парогенератори

Нека започнем нашата класация на най-добрите парогенератори за дома с бюджетни модели. Въпреки ниската си цена, такива продукти се считат за универсални, тъй като изпълняват функциите на няколко други устройства едновременно. В допълнение, те са лесни за експлоатация, способни на ефективна дезинфекция на тъканите и издържат много по-дълго от гаранционния срок на производителя.

На следващо място, помислете за четиримата истински лидери в категорията на евтините парогенератори. Те заслужават внимание въз основа на отзивите на клиентите и техническите им характеристики.

1. Philips HI5914 / 30

Philips HI5914 / 30

Този стилен генератор за домашна пара се предлага с висока стойка. Дизайнът е проектиран в два цвята - бял и лилав. Телта се закрепва по топка, докато не е твърде висока, така че нищо няма да попречи на потребителя по време на работа.

2400 W устройството осигурява максимално налягане от 5 бара. Постоянният индекс на парата тук достига 100 g / min, а парният удар - 180 g / min. Резервоарът за течност побира около 1100 мл. Допълнителни функции в разглеждания модел на парогенератора са: защита срещу варовик, самостоятелно изключване при празен ход, вертикална пара. Дължината на маркуча за пара и захранващия кабел е една и съща - 1,6 м. Моделът на парогенератора се продава на достъпна цена - 70–77 $

Професионалисти:

 • контейнерът за течност се отстранява лесно;
 • отлична изходна пара;
 • дълга гаранция;
 • липса на ненужни функции;
 • лекота на използване;
 • перфектно изглаждане на гънки върху памучен материал.

минус тук бе намерена само една - несъбираема мрежа в резервоара за вода.

Мрежата бързо се запушва и е възможно да я почистите без да я отстранявате с памучен тампон или тампон, навлажнен с пероксид.

2. Bosch TDS 2120

Bosch TDS 2120

Малкият двуцветен парогенератор получава положителни отзиви благодарение на удобната си дръжка, свързана с тялото само от едната страна. Удобно е, не се изплъзва от ръцете и не се огъва. Проводникът за свързване към мрежата е скрит в стойката.

Парогенераторът Bosch работи с мощност 2400 W. В резултат на продължително бездействие, функцията за автоматично изключване се задейства. В допълнение, има: усилване на парата с дебит 200 g / min и постоянна пара - 110 g / min. Подметката на този модел е изработена от керамика.

Ползи:

 • удобно поставяне на бутона за парно;
 • просторен резервоар за течност;
 • бърз преход към различен режим на работа;
 • достатъчна мощност;
 • висококачествени материали за производство.

недостатък захранващият кабел стърчи, за да не му стои изправен.

3. Polaris PSS 7505K Retro

Polaris PSS 7505K Ретро

Ретро-генерираният парогенератор със сигурност ще се хареса на всички съвременни домакини. Има голяма стойка, в която жицата е сгъната. Той също така предоставя основните индикатори, необходими за удобната работа на устройството.

Моделът на парогенератора с максимално налягане 7,5 бара е с мощност 2400 W. Способен е за вертикално задушаване. Капацитетът на резервоара за вода тук достига 1200 мл. От характеристиките на функционала, заслужава да се отбележи ECO режимът и възможността за добавяне на течност по време на работа. Освен това производителят е осигурил технология за равномерно разпределение на топлината върху керамичната подметка. Средната цена на разглеждания модел достига 10 хиляди рубли.

Предимства:

 • голям резервоар за вода;
 • ускорено загряване;
 • подобрено гладене;
 • достатъчно силно налягане;
 • творчески дизайн.

Единственият недостатък може да се нарече образуване на мащаб, макар и в минимално количество.

4. Tefal SV6020E0

Tefal SV6020E0

Попълването на тази категория е евтин парогенератор от известната френска марка. Tefal успешно произвежда домакински уреди от средата на миналия век и затова доверието на потребителите в него отдавна е на най-високо ниво.

Моделът на парогенератора Tefal има надеждна защита срещу мащаб, благодарение на което не е необходимо да се почиства след всяка употреба. Мощността на устройството достига 2200 вата. По отношение на функцията на парата, дебитът на постоянната пара е 100 g / min, а за усилването на парата 130 g / min. Захранващият кабел е издръжлив и е дълъг 1,6 метра.

Професионалисти:

 • лекота на използване;
 • висококачествен монтаж;
 • бързо гладене;
 • компактни размери;
 • оптимална мощност.

минус е само неравномерно подаване на пара.

Парата може да изгори ръцете ви с максимална мощност, затова използвайте тази функция внимателно.

Най-добрите парогенератори в средния ценови сегмент

По-скъпите парогенератори вършат отлична работа с гладене на тъкани, сгънати на няколко слоя. Те са обект на всякакви трайни материали, например кърпи, одеяла и др. Такива устройства могат да бъдат безопасно използвани за обработка на всякакви дрехи, спално бельо, завеси и др. При тях потребителите не трябва да мислят за вида и дебелината на тъканта и изглаждането им ще отнеме минимум време.

Нашите експерти са събрали 6-те най-добри модела според прегледите на собствениците. Всеки от тях е уникален по свой начин, така че когато избирате, ще трябва да обърнете внимание на всички нюанси.

1. Philips GC7920 / 20 PerfectCare Compact Plus

Philips GC7920 / 20 PerfectCare Compact Plus

Разбирайки кой парогенератор е по-добър, определено трябва да обърнете внимание на модела, който зае първо място в категорията на средния ценови сегмент. Той е създаден под името на марка със седалище в Холандия и доставя продуктите си в повечето части на света.

Компактният парогенератор е снабден с керамична подметка.Той е защитен от варовик, има функция за автоматично изключване и възможност за вертикално пара. Мощността на това устройство е равна на 2400 W, консумацията с удар с пара достига 430 g / min, при постоянна пара - 120 g / min.

Ползи:

 • подвижен резервоар за вода;
 • компактен размер;
 • функция за самопочистване;
 • достатъчно силен поток на пара;
 • автоматично определяне на необходимата температура;
 • се плъзга перфектно върху плат.

недостатък Отчита се прекомерен шум по време на работа.

2. Tepress GV9071 Pro Express Care

Tefal GV9071 Pro Express Care

Парогенераторът за дома е декориран в тъмни цветове, поради което изглежда наистина модерен. Основните бутони за управление са разположени на стойката, така че е удобно да ги натиснете и можете да зададете основните настройки точно преди работа.
Моделът работи с мощност 2400 вата. Той има система против капене, както и функция за вертикално пара. Освен това производителят е осигурил автоматично изключване с предупредителен звуков сигнал. Дължината на жицата за свързване към контакта е 1,8 m.

Предимства:

 • тиха работа;
 • подобрено качество на гладене;
 • интуитивен контрол;
 • удобно отделение за съхранение на жицата;
 • подвижен резервоар за течност

недостатък купувачите наричат ​​редовно варовик.

Системата за самопочистване на парогенератора не се справя със своите функции по най-добрия начин, поради което потребителят ще трябва сам да премахва плака.

3. Philips GC8930 / 10 PerfectCare Expert Plus

Philips GC8930 / 10 PerfectCare Expert Plus

Малък парогенератор в черно и бяло изглежда модерно. Разполага с голям резервоар за вода с прозрачен капак за контрол на потока по време на работа.

Мощността на устройството достига 2100 W. Дебитът за постоянна пара е 120 g / min, а за пара - 420 g / min. Ходилото е от неръждаема стомана. Конструкцията тежи около 4 кг.

Професионалисти:

 • качество на цената;
 • трайност;
 • удобно тегло;
 • отлично вертикално гладене;
 • просторен резервоар за течност.

минус човек може само да назове трудността при изглаждането на плътни тъкани - това ще отнеме повече време.

4. Tefal GV8977

Tefal GV8977

Необичайният парогенератор Tefal с удължена тел прилича на обикновено ютия. Той седи на компактна стойка, в която са разположени почти всички контроли и индикатори.

Устройството получава положителни отзиви поради своите технически характеристики: мощност от 2400 W, консумация с пара от пара 420 g / min, резервоар за вода 1600 ml, функция за автоматично изключване. Системата за самопочистване трябва да се отбележи отделно, което значително опростява задачата за потребителя.

Ползи:

 • достатъчно дълъг захранващ кабел;
 • засилено подаване на пара;
 • бързо самопочистване от котлен камък;
 • добавяне на вода по време на работа;
 • трайната подметка не драска нещата.

недостатък ето един - няколко отвора за изпускане на пара.

5. Philips GC9315 PerfectCare Aqua Pro

Philips GC9315 PerfectCare Aqua Pro

Качествен парогенератор от известен производител има разширен резервоар за вода, вграден в основата. Проводникът за свързване към изхода автоматично се навива и се намира в самата дъна на конструкцията.

Парогенераторът Philips има максимално налягане от 6,5 бара. Контейнерът с течност побира 2500 мл. Дължината на маркуча, през който се подава парата, е 1,7 м, дължината на захранващия кабел е 1,8 м. Цялата конструкция тежи само 4,2 кг.

Предимства:

 • леко тегло;
 • наличие на универсален режим за обработка на всякакъв материал;
 • отлично подаване на пара;
 • бързо гладене;
 • голям резервоар за вода.

недостатък можем да предположим, че има голяма вероятност от изгаряне на ръцете по време на работа с парогенератора.

6. Bosch TDS 6540

Bosch TDS 6540

Последното място в класацията е заето от парогенератор с трицветен дизайн. Шнурът, както и при други модели, може да бъде скрит в стойката, освен това това се прави автоматично. По форма той не се различава много от конкурентите, но характеристиките тук са наистина специални.

Техническите характеристики на парогенератора привличат вниманието дори на най-бързите потребители към него: мощност 2400 W, усилване на парата 450 g / min, постоянна скорост на пара - 120 g / min, капацитет на водата 1300 ml. В допълнение, заслужава да се отбележи възможността за ръчно и автоматично регулиране на подаването на пара. Подметката тук е от керамика. Възможно е да закупите такова устройство средно за 16 хиляди рубли.

Професионалисти:

 • достатъчно пара;
 • няма нужда постоянно да регулирате температурата;
 • лекота на гладене;
 • ускорено противогъване на всяка тъкан;
 • парата не изгаря нещата.

Единственият минус собствениците наричат ​​излишък от шум по време на работа.

Поради високата мощност, парогенераторът започва да вдига много шум дори при най-ниска температура.

Кой парогенератор е по-добре да закупите

След като сортира критериите и прегледа списъка с най-добрите модели, повечето потребители все още могат да имат въпрос как да изберат парогенератор за дома. На пръв поглед изглежда, че изборът си заслужава цената, но в действителност нашите експерти подчертават две важни точки, на които определено трябва да обърнете внимание, когато възникне дилема. Те са - усилване на мощността и парата. И така, според първия параметър, водещи са Philips HI5914 / 30 и Tefal GV8977, по втория - Tefal GV9071 Pro Express Care и Bosch TDS 6540.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфона и телефони