10 най-добри фирми за хладилници

Модерният човек може да прави без много неща, включително микровълнова печка и прахосмукачка. Да, присъствието им в къщата добавя удобство, но ако в момента купувачът няма достатъчно пари, за да ги закупи, тогава можете да се свържете с печка или метла. Но е невъзможно да си представим модерен дом без хладилник. Храната принадлежи към основните нужди на човек, така че апартаментът трябва да има място за съхраняване на храна. И преди да оценят характеристиките на оборудването, потребителите често искат да разберат кой хладилник е по-добре да се купи за дома. Решихме да разгледаме 10 популярни компании, сортирани по растеж на привлекателността.

Рейтинг на най-добрите фирми за хладилници до 2020 г.

10. Тюркоаз

Фирма Бирюса

Тази компания прави евтини хладилници, които приличат на съветските модели. Минимум възможности, строг дизайн и лекота на управление - това предлага марката Biryusa на потребителите. Такива единици могат да бъдат избрани като временна мярка със скромен бюджет. Подходящи са и за дачи и общежития за ученици. В допълнение, Biryusa е една от малкото компании, предлагащи много компактни модели.

Има не само решения за 100-200 литра, но и опции само за 45. Това е напълно достатъчно, ако живеете в студио апартамент и не се запасявате с храна за бъдеща употреба или за лятна резиденция, където трябва да прекарвате само няколко седмици годишно. Освен това цената на компактните еднокамерни хладилници Biryusa започва от самото начало 70 $, и с ограничен бюджет е почти невъзможно да изберете вариант, по-интересен.

9. Позис

Pozis

Pozis е един от лидерите в руската индустрия на машиностроенето, член на концерна Rostec Corporation. Вътрешната марка е създадена през 1898 г. и сега се продава не само на родния си пазар, но и в Китай, Италия, Германия и други страни от Европа и Азия. Основните дейности на популярната марка са:

  • производство на медицински изделия;
  • разработване на дезинфекционни устройства;
  • създаване на уникално оборудване;
  • производство на оборудване за хотели и ресторанти.

Евтините хладилници от Pozis също са много търсени днес. Те са създадени изключително от компанията, като се започне от разработването, завършва с пускането на готов продукт и последваща услуга. Редовната модернизация на производствените мощности позволява на марката Pozis да гарантира функционалността на оборудването на ниво световни конкуренти, както и неговата дълготрайност.

8. Индезит

Фирма Indesit

Италианска компания, която произвежда модерни хладилници с поддръжка на технологията No Frost. На фона на по-известните марки, марката не изглежда толкова опитна, но съотношението цена / качество на нейните технологии е много привлекателно. По отношение на надеждността устройствата от италианците са над средното ниво. И дори всичко да не е ужасно, фирмата Indesit не можеше да се издигне над седмото място в нашия рейтинг.

В Русия производителят е известен със своите икономични хладилници, които отговарят на класове A, A + или по-добри. От гледна точка на дизайна, марката не е по-ниска от конкурентите, но потребителят ще трябва да плаща средно с 20% по-малко за устройство с подобна красота.

7. БЕКО

Фирма БЕКО

Най-големият производител в Турция, Arcelic, известен на останалия свят като BEKO, навлезе на пазара в средата на миналия век. Първоначално компанията произвежда крушки, но още през 1959 г. нейният създател реши да разшири гамата от перални машини.Тогава в списъка бяха добавени хладилници, които днес съставляват значителна част от графика на приходите на марката.

Поради красивия си външен вид, оптималната комбинация от цена и надеждност, както и добрата функционалност, турските хладилници със система за размразяване No Frost и по-прости модели са популярни днес в Русия и страните от ОНД. Освен това през 2005 г. производителят отвори завод с нас, който произвежда отлични бюджетни единици. От Турция разполагаме с първокласни хладилници, включително модели Side by Side.

6. АТЛАНТ

Фирма ATLANT

Малко вероятно е в ОНД да има потребител, който не познава марката ATLANT. Беларуската марка се появи на пазара през 1993 г., като първоначално не беше с голямо търсене сред купувачите. Оборудването му беше евтино, но не много високо качество, а нивото на шума остави много да се желае. Ситуацията обаче се промени доста бързо поради компетентния подход на лидерите на компанията, които започнаха да въвеждат съвременни технологии в производството.

Днес хладилниците ATLANT са най-добрият избор за потребителите, които се нуждаят от надеждни и функционални уреди на сравнително ниска цена.

Днес асортиментът на беларуската марка включва не само капкови, но и хладилници No Frost, които не изискват постоянно размразяване. Устройствата на производителя са доста тихи и надеждни, което се потвърждава от дълга гаранция. Вярно е, че не бива да се очаква нищо необичайно от ATLANT, тъй като на първо място компанията се стреми да произвежда продукти, които са в търсенето сред широк кръг купувачи.

5. Gorenje

Gorenje

Нямаше как да не забележим колко често хладилниците Gorene се хвалят в рецензиите. Тази компания започва работа на словенския пазар в средата на миналия век, като първоначално произвежда селскостопанска техника. Но няколко години по-късно ръководството реши да произведе хладилници с компресори и обяви навлизането си на американския пазар. Тази стъпка значително увеличи популярността на марката, благодарение на която днес тя е сред най-добрите, предлагайки над сто различни артикула.

Gorenje се различава от конкурентите си в богатия си асортимент. Компанията произвежда класически фризери на дъното, хладилници с едно отделение и компактни модели, подходящи за летни къщи, общежития и гостоприемство. Освен ако липсата на хладилници за формата Side by Side не изключва марката от определени пазарни сегменти. Въпреки това, такива модели все още не са много популярни, но в противен случай компания от Словения произвежда оборудване за всякакви предпочитания.

4. Либхер

Liebherr

Компанията е основана през 1949 г. от талантливия инженер Ханс Либхер. Оттогава производителят носи името на своя създател и остава семеен бизнес. За първи път на пазара се появи хладилник на популярна компания през 1954 година. Устройството е доволно от отличния си дизайн, простота и надеждност. През 70-те години компанията е първата, която пуска устройства с електронно управление и цифров индикатор за температура.

1996 г. - Либхер патентова технологията BioFresh, която сега се използва в много хладилни агрегати под името "зона на свежест".

Безопасно е да се каже, че през дългата си история компанията успя не само да осигури стотици хиляди купувачи с висококачествени кухненски уреди, но и да направи революция в индустрията. Днес добрите хладилници на немската марка остават едни от най-модерните технологични. Те се произвеждат в модерни фабрики в Германия, България и Австрия, което ви позволява да сте сигурни в надеждността на технологията Liebherr.

3. Bosch

Bosch

Марката TOP продължава да бъде Bosch, чиито продукти се считат за най-високо качество в света. Той се осъществява, между другото, в 150 страни и практически навсякъде германците са сред трите най-популярни. Съвременните хладилници Bosch са комбинация от надеждност и функционалност, подправена с отличен външен вид.

През последните години марката стана известна със своята енергоспестяваща технология, която осигурява оптималната температура в клетките, независимо от условията в помещението.Устройствата на Bosch се сглобяват не само в Германия, но и в Корея, Испания и дори Китай. Понякога купувачите критикуват марката заради това, вярвайки, че крайното качество на хладилниците може да се различава в зависимост от региона на производство. Всъщност всички фабрики на производителя имат сравнително висококачествен контрол дори за евтините модели.

2. Samsung

Samsung

Семейният бизнес е нещо обичайно не само в Германия, но и в азиатските страни. Сред тях се откроява Samsung, чието име се превежда на руски като „три звезди“. Точната причина за този избор не е известна, но според основната теория именно така основателят на компанията реши да изрази любов към тримата си синове.

Днес южнокорейският производител е представен в почти всяка категория електроника и домакински уреди. Особено популярни са тихите му хладилници с модерен дизайн. Функционалността им също е впечатляваща, тъй като най-модерните модели на компанията се гордеят:

  • безжични модули за дистанционно управление;
  • ледена машина, вградена във вратата за охлаждане на напитки;
  • специални зони за дългосрочно съхранение на билки, зеленчуци, плодове и риба;
  • способността за бързо понижаване на температурата в камерите и т.н.

Най-модерните хладилници на Samsung дори са в състояние да се похвалят с големи дисплеи, вградени във вратите. С тяхна помощ потребителят може да гледа времето, рецептите, да възпроизвежда видеоклипове, да прави бележки и също да вижда съдържанието на хладилника, без да отваря вратата. Нещо повече, последната опция е достъпна дори дистанционно чрез интернет, така че можете да разберете кои продукти липсват у дома, когато сте в магазина.

1. LG

LG

Формално историята на световно известната марка LG Electronics започва през 40-те години на миналия век. Но самата марка се формира едва през 1995 г. след сливането на две компании - Lucky и Goldstar. Днес фабриките на южнокорейския гигант произвеждат огромно разнообразие от оборудване, включително телевизори, смартфони, монитори, перални, микровълнови фурни и, разбира се, надеждни хладилници.

Продуктите на LG традиционно се избират от хора, които не искат да жертват функции, качество или външен вид в името на ниската цена. Въпреки това, цената на устройствата на компанията не може да се нарече завишена цена, тъй като малко конкуренти могат да предложат еднакво усъвършенствани хладилници Side by Side или два компресора с икономични и тихи инверторни компресори. Освен това съставът на корейците включва десетки прилични по-евтини решения. 420 $.

Кой хладилник е по-добър

Избирайки най-добрите фирми за хладилници според отзивите на клиентите, сравнихме получения списък с мнението на експерти. В резултат на това успяхме да ограничим броя до 10 компании, въпреки че днес общият им брой е много по-обширен. Всяка от описаните марки може да се нарече чудесна опция за покупка, но когато избирате, трябва да разчитате на вашия бюджет и нужди. Така че, Бирюса е идеална за даване.

Евтините хладилници също са в асортимента на марката Pozis. Марките Indesit и BEKO предлагат добра цена / качество. Най-доброто качество, широката функционалност и уникалните функции се намират в агрегатите на първите три лидери на нашия ТОП. Но белоруският производител ATLANT е идеален избор за хора, които търсят приличен и надежден хладилник без надплащане.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфона и телефони