7 най-добри стъклокерамични котлони

През последните няколко години стъклокерамичните котлони станаха много популярни сред клиентите. Гладката им повърхност, преливаща се от светлина, украсява кухненското пространство и е много издръжлива. В допълнение, стъклокерамиката е подходяща за различни видове нагревателни елементи, от индукция до конвенционални газови горелки. И контролът тук може да бъде не само механичен, но и докосване, което е невъзможно при избора на стомана. Затова решихме да разгледаме най-добрите стъклокерамични котлони, за да изберем идеалните модели за кухнята.

Плюсове и минуси на стъклокерамичните панели

За съжаление производителите все още не са измислили нещо безупречно, така че за всяка опция за покриване на плота можете да подчертаете нейните плюсове и минуси. Що се отнася до стъклокерамиката, тя се гордее със следните предимства:

 1. гъвкавост... Както бе отбелязано по-горе, това покритие е подходящо за всеки тип нагревателен елемент и вид управление. Това от своя страна дава възможност за разнообразие от продукти по отношение на дизайна.
 2. Лесна грижа... Измиването на стъклена керамика е много лесно и дори прости почистващи препарати ще ви позволят да се отървете от петна.
 3. Променлива зона за отопление... Това е уместно само за електрическите модели, но като изберете тази опция, не можете да се притеснявате, че чиниите са по-малки от зоната за отопление. Самото последно ще засегне само заетата зона.
 4. Висока топлопроводимост... Отново обърнете внимание на този момент, ако панелът не е газ. В този случай потребителят ще забележи висока скорост на нагряване и охлаждане на стъклокерамичната повърхност.

За съжаление, красотата, както се казва, изисква жертва. Такава повърхност има своите недостатъци:

 1. чупливост... Точното въздействие почти сигурно ще смаже стъклената керамика.
 2. Разходите... Цената на този материал е по-скъпа от неръждаема стомана или емайл.
 3. Изискване за ястия... Най-вероятно ще трябва да замените съществуващите саксии с нови с идеално плоско дъно, без рисунки и надписи.

Най-добрите електрически котлони със стъклокерамична повърхност

Популярността на плъгин уреди се дължи на много фактори. На първо място, заслужава да се отбележи високото ниво на безопасност, тъй като дори и най-достъпните решения в случай на прекъсване на електрозахранването няма да доведат до такива проблеми, които могат да причинят изтичане на газ. Освен това те са по-добри от екологична гледна точка и контролът на температурата на такива котлони обикновено е много точен. И напълно равна повърхност го прави по-бързо и лесно да го почистите от замърсявания.

1. Weissgauff HVF 642 BS

Brewhouse Weissgauff HVF 642 BS

Стартира ТОП вграден плот от Weissgauff. Моделът HVF 642 BS е един от най-добрите варианти за цената му. Има четири зони за отопление с обща мощност от 6,6 кВт. Една от зоните е двуконтурната, което позволява да се адаптира или за малки ястия, или за големи тенджери и тигани. Тук има и овална зона, която е необходима при готвене в казани, гостери и продълговати тигани.

Производителят е използвал Touch Touch управление в HVF 642 BS, което мигновено реагира на допира на дори мокри и / или студени пръсти.

Всяка от котлоните е безкрайно регулируема в 9 режима. Ако не можете да останете в саксиите непрекъснато, просто стартирайте таймера, за да се изключи котлона автоматично. При ваше отсъствие може да се наложи да заключите устройството от деца, за което Weissgauff HVF 642 BS има съответния бутон.

Предимства:

 • непрекъсната работа;
 • комбинирана зона;
 • овална зона за отопление;
 • използва се много висококачествена стъклокерамика;
 • ясно управление;
 • безупречен монтаж;
 • ниска цена от 11 хиляди.

2. Bosch PKE611D17E

Готвене Bosch PKE611D17E

Не много потребители определено очакваха да видят на второ място евтин стъклокерамичен плот от Bosch. Но всъщност това устройство може да се купи за скромно 182–210 $... Отлична функционалност, безупречен монтаж, стилен външен вид - традиционните атрибути на немския производител на място.

Модел PKE611D17E има 4 зони за готвене в два размера. Благодарение на използването на Hi Light технологията, те се загряват много бързо, спестявайки не само време, но и енергия. Подобно на повечето подобни повърхности, това е тъчпад. Бутоните тук обаче не винаги реагират първи път. В допълнение към този дребен недостатък, великолепният агрегат Bosch едва ли ще има проблеми.

Предимства:

 • легендарно немско качество;
 • скоростта на загряване на горелките;
 • привлекателен външен вид;
 • липса на ненужни опции;
 • отлична комбинация от цена и качество;
 • в резултат цената е ниска.

Недостатъци:

 • сензорните бутони не винаги са отзивчиви.

3. Hotpoint-Ariston IKIA 640 C

Hottop-Ariston IKIA 640 C

Планирате да закупите високо мощен и висококачествен стъклокерамичен панел, но не се притеснявате твърде много за разходите? Препоръчваме IKIA 640 C от Hotpoint-Ariston. Той има стандартни размери 59 × 51 см, има четири зони на индукционно нагряване и чувствително на докосване управление на бутоните. Подобно на своите колеги, устройството ви позволява да зададете таймера и да заключите ключовете от деца. В отзивите плотът IKIA 640 C е похвален с висококачествената си стъклокерамика и функцията за разпознаване на чинии на повърхността. Традиционно, за марката Hotpoint-Ariston, експлоатационният живот на устройството и продължителността на гаранцията са съответно 10 години и 1 година.

Предимства:

 • индукционни зони за отопление;
 • устойчива стъклена керамика;
 • удобен избор на режими;
 • гарантиран експлоатационен живот;
 • великолепна функционалност;
 • има защитно изключване;
 • можете да зададете таймер.

Недостатъци:

 • леко лесно замърсена повърхност.

4. Electrolux IPE 6443 KF

Готварска печка Electrolux IPE 6443 KF

Индукционен котлон с точково отопление, благодарение на който горелките автоматично се адаптират към размера и формата на съдовете за готвене. Повърхността се управлява с помощта на сензорен блок от бутони, допълнен от цифрови и цифрови дисплеи. Последният ви позволява да видите избраното ниво на работа на всяка от 4-те зони, както и времето до края на таймера, ако е зададено от потребителя.

Една от най-полезните характеристики на плота IPE 6443 KF е функцията за комбиниране на двойка зони за готвене отляво в голяма овална зона. Също така, Electrolux предостави възможност за блокиране на контрола от деца, изключване в случай на прегряване и тристепенна индикация за остатъчна топлина. Потребителите могат да използват PowerBoost за ускоряване на отоплението.

Предимства:

 • елегантен дизайн със скосена подложка;
 • функция за бързо загряване на горелки;
 • Опция за мост за комбиниране на две зони;
 • благоприятно съотношение цена-качество;
 • Немско производство и едногодишна гаранция.

Най-добрите газови стъклокерамични котлони

Въпреки своята привлекателност, електрически котлон не винаги е подходящ за обикновения потребител. Например в случай на газопровод газовите котлони ще бъдат най-добрият избор. Те често са по-икономични, когато се използват редовно за приготвяне на големи количества храна. А по отношение на безопасността газовите единици, ако са по-ниски от електрическите, са незначителни.Плюс това, такива устройства са неизискващи към съдовете, така че можете да готвите в почти всяка тенджера.

1. Gorenje GC 341 UC

Brewhouse Gorenje GC 341 UC

Втората категория се открива от един от най-добрите по надеждност кухненски котлони с надеждност - GC 341 UC от Gorenje. Той е покрит с черен стъклокерамичен плот и е оборудван с горелки, боядисани в сребро и чугунена скара. Диаметърът на горелките е 55 и 100 мм, а еквивалентът на мощността им е съответно 1 и 3 кВт. Според отзивите на клиентите на плота GC 341 UC, може да се подчертае високата ефективност на функцията за контрол на газа, както и възможността за автоматично електрическо запалване. Агрегатът може да работи с природен газ G20 или с втечнен G30, за който в комплекта има сменяеми дюзи.

Предимства:

 • трайни решетки от чугун;
 • малки размери на панела;
 • Дизайн в стил домино;
 • автоматично запалване;
 • надеждна работа на системите за сигурност.

Недостатъци:

 • гланцът е труден за измиване.

2. Bosch PSB3A6B20

Готвене Bosch PSB3A6B20

Висококачественият газов котлон със стъклокерамична повърхност PSB3A6B20 от немската марка Bosch може да се нарече наистина безупречно решение в своята категория. Той има две горелки, едната от които е експресна, и функция за автоматично електрическо запалване.

Уникалната технология FlameSelect позволява прецизно управление на пламъка в 9 режима. Всъщност тук се постига точност, сравнима с електрическите модели.

Важно предимство на популярния модел на плота са и надеждните решетки от чугун. По правило такива устройства използват едно общо, но в този случай производителят ги е отделил. Удобно е, че те са симетрични и се предлагат за продажба отделно, ако сте повредили пълните.

Предимства:

 • компактни размери;
 • оправдани разходи;
 • отделни решетки за горелки;
 • устойчива керамична повърхност;
 • функция за автоматично запалване и контрол на газа.

Недостатъци:

 • висока цена, за две горелки.

3. NEFF T26TA49N0

Готвене NEFF T26TA49N0

Възможно е цената на газов котлон със стъклокерамично покритие от NEFF да направи средния купувач безмълвен за известно време. Да, разпределете за закупуването на такова оборудване 742 $ не всеки купувач може. Но трябва да се разбере, че това не е обикновен модел, а шедьовър на немското инженерство.
Всички продукти на компанията се произвеждат изключително в Европа в най-добрите фабрики. Всяко парче оборудване NEFF преминава през многоетапно тестване на всички компоненти, благодарение на което компанията може да гарантира дълъг експлоатационен живот на своите устройства. Освен всичко друго, газовият котлон е оборудван със здрави решетки от чугун с гладка повърхност, което ги прави лесни за почистване. Има и електромагнитна защита срещу изтичане на газ.

Предимства:

 • отличен външен вид;
 • удобни регулатори;
 • трайни решетки от чугун;
 • наличието на експресна горелка;
 • автоматично електрическо запалване;
 • безупречно качество на изграждане;
 • работа на системата за контрол на газа.

Недостатъци:

 • висока цена.


Завършвайки нашата класация, стъклокерамичният плот NEFF T26TA49N0 е идеалният избор за газов модел в пълен размер. Разбира се, поради цената си, тя няма да подхожда на всички, затова разгледахме и две по-достъпни и компактни опции от Bosch и Gorenje. От тях бихме препоръчали да разгледате по-отблизо германците, но с ограничен бюджет няма да останете разочаровани от панел от производител от Словения. За електрическите модели сме избрали само единици в пълен размер за тази категория. Отново немските компании Bosch и Weissgauff са примери за сравнително качество и оптимална функционалност на разумна цена. Стилният плот от Hotpoint-Ariston ще струва малко повече, но също така ще предлага и повече възможности.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфона и телефони