6 най-добри OLED телевизори

Търсите да получите нов телевизор и да разчитате на качеството на изображението над цената, когато го избирате? В този случай трябва да разгледате по-отблизо моделите OLED. За да извлечете максимума от използването на телевизия, трябва да обърнете внимание и на допълнителната функционалност на оборудването. Някои от характеристиките на съвременните модели са толкова удобни и добре обмислени, че отсъствието им веднага причинява дискомфорт. Какви са тези опции и какъв телевизор трябва да изберете по принцип за дома си? Това ще бъде разкрито в нашата класация, в която събрахме най-добрите OLED телевизори, предлагани на пазара днес.

Какво представлява OLED технологията

Ако дешифрираме това съкращение и го преведем на руски, получаваме същността на технологията - органичен светещ диод. Ако прекарате ток през тях, можете да получите ярко сияние и чрез комбиниране на фосфори на екрана се образува картина с милиони различни нюанси. Това означава, че производителят не трябва да мисли за подсветката на екрана като цяло, защото това се случва с всяка една точка.

Тази функция е основното предимство на OLED телевизорите, защото чрез локално изключване на точките можете да получите дълбоки черни точки. Освен това в този случай те не консумират енергия, което като цяло за телевизорите осигурява до 40% намаление на потреблението му. Към това се добавят високите съотношения на яркост и контраст, които са недостъпни за много конкуренти. В резултат на това ще получим отлично решение за гледане на филми или модерни игри.

За съжаление въпросната технология не остана без своите недостатъци. Най-очевидното сред тях е високата цена. Ако сравним подобни модели с LCD и OLED матрици, тогава цената на последната обикновено е 2-3 пъти по-висока със същата функционалност. Вторият минус е крехкостта. Светодиодите са податливи на избледняване, а експлоатационният им живот се измерва в десетки хиляди часове (около 3 години непрекъсната работа).

ТОП 6 най-добри OLED телевизори

Необходимо е да се разбере, че за модели на OLED панели е необходимо да подготвите много свободно пространство. И причината дори не е, че е по-удобно да се наслаждавате на модерно съдържание на голям екран, а в отсъствието на компактни устройства сред устройства от този клас. Нашият ТОП включва модели от 55 и 65 инча. Разбира се, има повече решения, но те са толкова скъпи, че дори щедър купувач е малко вероятно да се заинтересува от подобни оферти. Що се отнася до резолюцията, тя е 4K във всички описани телевизори. Разбира се, можете да намерите малко по-достъпни Full HD модели, но тази разделителна способност не е достатъчна при такъв диагонал. Черешката на тортата, за която можете да забравите, когато обмисляте устройства на други матрици, е HDR поддръжка. Той ще бъде полезен не само в новите филми, но и в много игри на Xbox и PlayStation.

1. LG OLED55B8P

LG OLED55B8P остъклен

Страхотен дизайн, поддръжка за Dolby Vision и HDR10 стандарти, квартет отлични 10W високоговорители и най-ниската цена в ревюто - всичко това предлага моделът OLED55B8P от южнокорейската марка LG. Той има поддръжка за всички интерфейси, необходими за модерен потребител, включително AV, Miracast, Bluetooth, WiDi, Wi-Fi, както и USB (3 порта) и HDMI (4 видео изхода). Стилният OLED телевизор също има RS-232 и Ethernet портове.

Подобно на други модели в класа, устройството поддържа DLNA. Това е полезна опция, която ви позволява да свържете всички съвместими устройства с обща домашна мрежа. Така че можете лесно да получите достъп до съдържание (филми, музика, снимки) на вашия компютър, смартфони или таблети, докато контролирате от вашия телевизор.

Подобно на други устройства на южнокорейския гигант, телевизорът работи под собствената операционна система webOS. Често се нарича един от най-добрите, ако не и най-добрият по отношение на удобството и възможностите. Колкото и да е, определено ще предложи не по-малко възможности от основните си конкуренти (поне в задачите, които се изискват от обикновения потребител).

Предимства:

 • изискан дизайн и стилен външен вид;
 • перфектна комбинация от цена и качество;
 • качество, яркост и калибриране на матрицата OLED на височина;
 • телевизорът звучи забележимо по-добре от конкурентите по отношение на разходите;
 • отлично дистанционно управление с много марки с много функции;
 • собствената операционна система е много удобна и бърза;
 • Magic Remote е много удобен и практичен.

2. Sony KD-55AF8

Sony KD-55AF8 лед

Това, което прави телевизорите Sony страхотни, е изборът на операционна система. Те работят с Android TV, което ви позволява да инсталирате всеки поддържан софтуер от магазина на Google Play. Игри, браузъри, различни приложения от доставчици и доставчици на цифрово съдържание - всичко това ще бъде под ръка и можете да го контролирате с едно дистанционно управление. Но между другото, за забавление можете да си купите геймпад или да използвате контролер от вашия PS4, който ще се свърже тук без никакви проблеми.

Разбира се, такова усъвършенствано устройство поддържа всички стандарти за излъчване, от DVB-T / T2 до DVB-S / S2. Яркостта на дисплея в устройството се регулира автоматично и ако в къщата има малки деца, техните родители могат да зададат защита, за да ограничат използването на телевизора. KD-55AF8 има 16GB вградена памет за инсталиране на всяко приложение, така че могат да се получат много нови функции.

Предимства:

 • поддръжка на повечето софтуер за Android;
 • наличието на светлинен сензор на телевизора;
 • поддръжка за гласов контрол;
 • всички необходими входове / изходи са налични;
 • висок запас на яркост на 55-инчовия панел;
 • приличен звук
 • елегантен външен вид в японски стил.

Недостатъци:

 • надут етикет;
 • сложна инсталация на софтуер на трети страни на Android.

3. LG OLED65C8

LG OLED65C8 заледен

Първите три са затворени с друго решение от LV, но този път с огромен 65-инчов екран. Моделът получи честна 10-битова матрица със скорост на опресняване от 100 Hz и яркост от 300 кандели. Последното не може да се нарече референтен, особено като се има предвид поддръжката на HDR, където е желателно да има повече място. Но като цяло няма оплаквания за телевизора по време на употреба. Що се отнася до комплекта за интерфейс, тук всичко е наред. В допълнение към четири HDMI входа, три USB и AV порта, има безжични Wi-Fi и Bluetooth модули, както и RJ-45 конектор за кабелна интернет връзка.

Цялата линия C8 разполага с най-модерния процесор Alpha 9 за още повече детайли и яснота. Геймърите също ще обичат професионалния режим на игра на устройството.

Що се отнася до звука, в телевизор с OLED матрица за 180 хиляди бих искал да видя повече от 4 високоговорителя с мощност 10 вата. Въпреки това, такава вградена акустика ще бъде достатъчна за повечето потребители, тъй като звучи силно и ясно работи на всички честоти.

Предимства:

 • страхотно реалистично изображение;
 • 4-ниско намаляване на шума;
 • много тънка, само 7 мм;
 • мащабиране на по-малки разделителни способности;
 • удобството на собствената система webOS;
 • поддръжка за гласов контрол.

Недостатъци:

 • звучи добре, но може да бъде по-добре за цената.

4. LG OLED55E8

LG OLED55E8 заледен

Челната тройка се открива от 55-инчов телевизор, който има стилен дизайн, оборудван е с усъвършенстван собственически процесор, както и с прекрасен екран, на който е приятно да гледате модерни блокбастери и да се наслаждавате на модерни игри. Устройството има и поддръжка на HLG PRO и HDR10 PRO технологии, които също допринасят за получаване на луксозна картина.

Външният вид е друга положителна страна на този телевизор. Той отговаря на съвременните изисквания и се вписва перфектно във всеки интериор. Но един от основните козове на модела OLED55E8 на фона на конкурентите е звукът.Тук са инсталирани 6 излъчвателя от 10 W, които осигуряват пълно потапяне в игри и филми.

Предимства:

 • на базата на процесор Alpha 9;
 • собствени функции за подобряване на картината;
 • цветен външен вид и отлично изграждане;
 • шик набор от интерфейси;
 • звукът заобикаля повечето аналози.

Недостатъци:

 • цената е висока.

5. Sony KD-65AF8

Sony KD-65AF8 лед

Второто място зае великолепният KD-65AF8. OLED матрицата на Sony TV е в състояние да се похвали с поддръжка на всички текущи HDR стандарти, индекс на честотата на опресняване от 100 Hz и висок запал на яркостта от 500 cd / m2. Пакет от 5 висококачествени високоговорители с мощност 10 W всеки отговаря за звука в устройството. Ниски, средни или високи честоти - това не е важно за Sony телевизор, тъй като той се справя еднакво добре с всички специални ефекти в игри и филми.

Телевизорът има 16 GB вградено място за съхранение. Изисква се да се инсталират приложения от Пазара. Ако искате да използвате функцията за запис на предавания на живо, тогава ще ви трябва външно устройство.

Той има всички функции, от които се нуждаят потребителите, от възможността да предават картина чрез Miracast и да "паузират" телевизионни предавания и да завършва с таймер за изключване и родителски контрол. Наличието на светлинен сензор също е окуражаващо, което гарантира автоматичната настройка на яркостта, оптимална за околната среда.

Предимства:

 • работи по немодифицираната система Android;
 • възможност за управление от смартфон;
 • 4K X-Reality технология за по-голяма яснота;
 • максимална яркост на екрана;
 • 16 GB памет за инсталиране на приложения.

Недостатъци:

 • не съвсем близо до стената.

6. LG OLED65C7V

LG OLED65C7V заледен

След като се запознахме с телевизионния модел, веднага разбрахме кой телевизор е по-добре да изберете за дома. Да, LG създаде истински шедьовър за парите си. само 1820 $ можете да получите първокласно устройство с 65-инчов дисплей и честота на опресняване от 120Hz. За звука в наблюдавания модел отговарям за 10 W високоговорители, от които 4 са инсталирани тук. Ако не толкова ниската цена, тогава отново бихме искали да видим нещо по-добро, но сега не искаме да грешим.

Ами функционалността? Отново уебOS система с магазин за марков софтуер. Чрез нея потребителят получава достъп до основните характеристики на телевизията: гледане на филми онлайн, прости аркадни игри, сърфиране в Интернет и дори чат с приятели. Трябва да споменем и сензора за светлина и поддръжката на DLNA. Дизайнът и комплектът от безжични модули в LG TV е доста типичен за неговия клас.

Предимства:

 • мултифункционална операционна система;
 • яркост на запасите и скорост на опресняване;
 • собствени технологии и възможности;
 • обмислено цялостно дистанционно управление;
 • разнообразие от изходи и безжични модули;

Недостатъци:

 • като се вземат предвид разходите, незначителни.

Кой OLED телевизор да купя

Може би сте забелязали, че в класацията ни за OLED телевизори сме включили само модели от Sony и LG. И това не е, защото ние сме изключително фенове на тези две компании. Просто сред известните марки, които теоретично могат да бъдат записани като конкуренти за тази двойка, се открояват само Philips и Panasonic, а други известни марки просто не произвеждат модели, базирани на OLED. Ако говорим за качество, тогава само Sony и LV наистина могат да му се възхищават. Вземете поне 65-инчовите модели OLED65C7V и KD-65AF8. Това е наистина страхотен избор за парите ви! Имате нужда от нещо по-малко? OLED55B8P или конкурент от същата серия AF8 ще бъдат доста добри решения.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфона и телефони