ТОП най-добри смартфони с 5 GHz Wi-Fi поддръжка

Днес в продажба има много смартфони, оборудвани с добър Wi-Fi модул, но не всички работят на 5 GHz. Съвременните потребители искат да купят точно такъв телефон, където безжичният интернет ще работи с висока скорост, защото благодарение на него става възможно предаването на 3D видео сигнали с висока разделителна способност. Разбира се, в допълнение към тази функция, смартфоните имат и други параметри, на които си струва да обърнете внимание, за да харчите пари за наистина заслужаваща се джаджа. И за да не сбъркате с избора, се препоръчва да се вземе предвид рейтингът на най-добрите смартфони с Wi-Fi 5 GHz, представен в нашата статия.

Най-добрите смартфони с 5 GHz Wi-Fi

Устройство, от което можете да извършвате разговори и да използвате високоскоростен интернет, вече не може да се нарече лукс, тъй като такива телефони се произвеждат от всяка компания. Но ако първият смартфон, който се натъква, поддържа Wi-Fi 5 GHz, не трябва веднага да бързате с него, тъй като обхватът им не е толкова оскъден. В продажба има наистина прилични устройства с добра функционалност, но има и такива, които не съответстват на характеристиките, посочени от производителя и получават повече отрицателни отзиви на потребителите. За щастие има начин да избегнете хващането на маркетолозите и разпиляването на парите си, като разгледате най-добрите смартфони с GHz Wi-Fi, изброени по-долу.

1. Samsung Galaxy A50

Samsung Galaxy A50 64GB с 5 GHz Samsung Galaxy A50 64GB с 5 GHz

Златото в ревюто на смартфони с Wi-Fi 5 GHz (802.11ac) отива за устройство от известен производител. Притурката изглежда привлекателна - стандартът на марката е запазен тук. Капакът на кутията малко блести, отпред има единичен изрез за камерата - това придава на джаджата по-модерен вид.

Има още положителни отзиви за характеристиките на устройството: Android 9.0 операционна система, 6,4-инчов диагонал на екрана, 4 GB RAM, батерия с 4000 mAh, осем ядрен процесор. Привлекателна тук е и тройната камера на гърба с 25MP, 8MP и 5MP резолюции.

Средната цена на смартфон модел A50 е 18 хиляди рубли.

Ползи:

 • яркост на екрана;
 • съответствие на цена и качество;
 • автономия;
 • добра камера;
 • NFC модул.

недостатък слаб скенер за пръстови отпечатъци стърчи.

Сензорът за пръстови отпечатъци е разположен точно на екрана, така че при първите проблеми с него скенерът на смартфона просто спира да работи.

2. Apple iPhone Xr

Apple iPhone Xr 64GB с 5 GHz

Оценката на най-добрите смартфони с Wi-Fi 5 GHz трябва да включва и марката „ябълка“. Това устройство не изглежда много по-различно от своите предшественици. Единственото нещо, което веднага ви хваща окото, е липсата на кръгъл бутон под екрана - цялата предна част на приспособлението е изпълнена с допирна повърхност, с изключение на малка празнина за камерата, високоговорителя и сензорите отгоре.

Телефонът работи на iOS 12, поддържа едновременно две SIM карти, а сред допълнителните интерфейси има: Bluetooth, LTE-A, 3G, 4G LTE, NFC и други. Диагоналът на екрана е 6,1 инча. Производителят не предостави възможност за разширяване на паметта на смартфона, тъй като няма отделен слот за карти с памет.

Можете да закупите устройството средно за 49 хиляди рубли.

Предимства:

 • качествени камери;
 • просторна батерия;
 • бърз процесор;
 • контрол само чрез сензорни бутони на екрана.

На недостатъци изпъква само крехкостта на задното стъкло.

3. Xiaomi Mi8 Lite 4 / 64GB

Xiaomi Mi8 Lite 4 / 64GB с 5 GHz

За ценителите на не толкова отдавна известната марка Xiaomi ще бъде по-лесно да изберат смартфон с Wi-Fi 5 GHz, тъй като любимият им производител пусна и функционален модел за продажба. Той има иридисцентно покритие и почти напълно чувствителна на допир предна повърхност - единственият изрез е разположен в центъра на горната част и е предназначен за предната камера и сензорите.
Основните характеристики на приспособлението: диагонал на екрана 6,26 инча, капацитет на батерията 3350 mAh, двойна основна камера с резолюция 12 мегапиксела и 5 мегапиксела. Тук няма слот за карта с памет, както в предишния модел смартфон.

Цената на телефона достига 189 $ средно аритметично.

Професионалисти:

 • функция за отключване на лице;
 • висококачествен фърмуер;
 • ясни снимки и видеоклипове, направени със задната камера;
 • ергономичност.

минус тук едно - слаба батерия.

4. Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 64GB с 5 GHz

Добрият смартфон с Wi-Fi 5 GHz от световно известен производител се откроява с градиентно покритие в някои цветови опции. Иначе външният вид тук е модерен и стилен - леко заоблени ъгли, камера и скенер за пръстови отпечатъци на задния капак в центъра, бутони за управление само отстрани.

Устройството Android 8.0 е оборудвано с 8-ядрен процесор, 12MP камера с LED светкавица и висококачествени стерео високоговорители. Освен това има светлинен индикатор за събитията. В същото време батерията на смартфона не е много щастлива, тъй като капацитетът му достига едва 3000 mAh, което е достатъчно за максимум два дни периодична употреба.

Можете да закупите устройството за около 525 $

Ползи:

 • добра работа на камерата по всяко време на деня;
 • висококачествени високоговорители;
 • производителност;
 • отлично цветопредаване.

недостатък капацитетът на батерията се счита за нисък.

Отрицателна точка в този смартфон може да се нарече и замърсен случай, въпреки че този проблем бързо се решава с помощта на прозрачен калъф.

5. Honor 8X 4 / 64GB

Honor 8X 4 / 64GB с 5 GHz

Стил и гъвкавост са основните характеристики на този смартфон. Подходящ е за всички възрасти и полове. Устройството е с класически дизайн, има преливащ се капак, сензор за пръстови отпечатъци и камери със светкавица отзад, както и сензорна повърхност с малка „празнина“ за камерата и други елементи отпред.

Смартфонът е оборудван не само с Wi-Fi 5 GHz, но и с други интерфейси: Bluetooth, 4G LTE, NFC, GLONASS. Тя работи на Android OS. Диагоналът на екрана достига 6,5 инча. Има само две основни камери - 20 Mp и 2 Mp, предната е обичайна - 16 Mp. Други характеристики на устройството: 3750 mAh батерия, 8-ядрен процесор, двойна SIM поддръжка.

Цената на устройството е 15 хиляди рубли. средно аритметично.

Предимства:

 • леко тегло;
 • ясни снимки на двете камери;
 • NFC;
 • бързо зареждане.

Недостатъци:

 • хлъзгаво тяло;
 • слаба яркост на екрана.

6.Xiaomi Redmi Note 6 Pro 4 / 64GB

Xiaomi Redmi Note 6 Pro 4 / 64GB с 5 GHz

Смартфонът, който е доста добър според отзивите на потребителите, се продава в различни цветови вариации, но всички те изглеждат стилни и са подходящи както за мъже, така и за жени. Корпусът на джаджата е класически - леко заоблени ъгли, без бутони под екрана (само сензорен екран), задната камера е в горния ъгъл.

Отличителни качества на този модел: екран с диагонал 6,25 инча, капацитет на батерията 4000 mAh, резолюция на основната камера 12 мегапиксела и 5 мегапиксела. Теглото на телефона не надвишава 200 g

Средната цена на приспособление е 13 хиляди рубли.

Професионалисти:

 • държи заряд за дълго време;
 • стъклото е устойчиво на всякакви драскотини;
 • великолепна предна камера;
 • удобен размер;
 • отлично цветопредаване.

Минуси:

 • камерата не работи добре на тъмно;
 • слаб бас.

7.HUAWEI P Smart (2019) 3 / 32GB

HUAWEI P Smart (2019) 3 / 32GB с 5 GHz

Попълването на списъка с лидери е телефон с 5 GHz Wi-Fi с компактен изрез на сензорния панел само за една предна камера - останалата част от повърхността е напълно чувствителна на допир. На гърба на градиента има кръгъл скенер за пръстови отпечатъци в центъра и двойна камера в горния ъгъл, което прави джаджата лесна за използване.

Операционната система в този смартфон е версия Android 9.0. Той поддържа две SIM карти едновременно. Разделителната способност на основната камера тук е 13 мегапиксела и 2 мегапиксела.Що се отнася до диагонала на екрана, той радва не по-малко - 6.21 инча. Освен това тук производителят е предвидил възможността за разширяване на паметта и е настанил слот за карта с памет, комбиниран със SIM карта.

Можете да закупите смартфон за около 12 хиляди рубли.

Ползи:

 • съответствие на качество и цена;
 • ефективност в работата;
 • разкошен екран;
 • висококачествен звук със и без слушалки.

Недостатъци:

 • функцията за гласов контрол е лоша.


След като прегледате списъка с най-добрите смартфони с Wi-Fi 5 GHz, вече можете да формирате обща визия на устройството за себе си. Ако искате да закупите приспособление с бърз интернет, най-добре е да разгледате изброените по-горе модели, като се съсредоточите върху другите им възможности и цена. Така че, за често използване на камерата, устройствата на Samsung са подходящи, ценителите на дизайна се препоръчват да обмислят смартфоните Apple и Honor, а джаджите Xiaomi и HUAWEI ще бъдат идеални за бюджетни купувачи.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфона и телефони