10 най-добри DDR4 модула с памет

При сглобяването на компютър, бил той офис или игра, потребителите преди всичко обръщат внимание на избора на процесор, дискове, дънна платка и други компоненти. И това със сигурност е правилно. Но ако тогава, избирайки RAM, купувачът не му обръща толкова голямо внимание, тогава потенциалът на останалата част от "хардуера" може да не се разкрие 100%. И вече на този етап може да възникне проблем, защото не е достатъчно да вземете една или няколко големи обеми дъски, надявайки се, че това ще бъде достатъчно. Затова не само решихме да разберем коя е най-добрата DDR4 RAM 2019-2020 г., която се предлага днес за продажба, но и да дадем ценни съвети относно нейната покупка.

Какво да търсите при избора на RAM

 1. Разбира се, важен е обемът. Не трябва да е твърде малко, защото на теория можете да работите с 4 GB, но няколко разширения и раздели в Chrome, работещи заедно с офис приложения, ще ви покажат колко е неудобно. Но и вие не трябва да инсталирате твърде много. Дори и с огромен бюджет.
 2. Например, Windows 10 Home Edition поддържа до 128 GB RAM. Но, първо, почти невъзможно е да намерим такъв обем в един комплект, и второ, за нас е трудно да си представим ситуации, в които ще можете да го попълните поне една трета. Затова и в нашия преглед няма да намерите комплекти от 64 GB.
 3. Броят на дъските също има значение. Един модул отдавна не е достатъчен за бърза работа. Но две все още са достатъчни за почти всяка задача. Ако имате нужда от максимална производителност в игри или работите в професионален софтуер, тогава трябва да разгледате внимателно комплектите с четири бара.
 4. Следващите важни точки са честотите и времето. И единият, и другият параметър влияят на скоростта на модулите и са обратно свързани помежду си. Тоест, колкото по-кратко е закъснението, толкова по-ниска е честотата, която ще се поддържа с него. Просто казано: колкото по-ниски са таймингите, толкова по-бърз процесорът получава достъп до клетките от паметта. Честотата влияе върху скоростта на предаване на информация за обработка.
 5. Последният важен момент е ефективността на охлаждането. Зависи от радиатора, използван от производителя. Той също се отразява на дизайна на RAM, но това е вторичен проблем и зависи от вашите предпочитания. Но охлаждането трябва да бъде с високо качество, тъй като при висока производителност чиповете ще прегреят. Затова всички съвременни RAM модели, ако не са най-простите, имат радиатори.

Най-добрите DDR4 комплекти с ниска цена

Цената на паметта през 2017 г. скочи почти един и половина пъти, въпреки че през всички предишни години тя постоянно намалява. В резултат качеството и характеристиките на наличната памет бяха далеч от това, което клиентите искаха да видят в този продукт. Сега обаче ситуацията се променя. Тримата най-големи производители на DRAM бяха обвинени в конспирация за увеличаване на цената на RAM, създавайки недостиг. Тогава, поради различни причини, потребителите започнаха да купуват памет по-рядко. И сега цената му започна да намалява, опитвайки се дори да надвиши прогнозата за годината, равна на около 20%.

1. Corsair CMK16GX4M2A2400C16

Corsair CMK16GX4M2A2400C16

Прегледът започва с добър евтин спомен от Corsair. Тя включва чифт 8 GB модули. Същото важи и за останалите комплекти RAM в тази категория. Да, за повече спестявания можете да закупите един 8 GB стик или комплект от две 4 GB пръчки.Но този обем вече е на прага на оптималното. Ако потребителят обича да играе, тогава дори и основен компютър за игри трябва да бъде оборудван с 16 гигабайта RAM.

Линията Vengeance LPX, към която принадлежи прегледаната DDR4 RAM, има дизайн с нисък профил. Това ви позволява да поставяте дъски в ограничено пространство (във формат micro-ATX и mini-ITX).
Въпросният модел обаче не е насочен основно към геймърите. Честотата му е само 2400 MHz, което е най-ниското в категорията. И ако работи, е незначително само да го овърклок. Освен това не е много разумно, защото след като доплатите 14–28 $ можете да получите най-добрите DDR4 модули по отношение на скоростта.

Предимства:

 • дизайн с нисък профил;
 • умерена цена;
 • надеждност и практичност;
 • популярен производител.

Недостатъци:

 • слаб потенциал за овърклок.

2.G.SKILL F4-3000C16D-16GISB

G.SKILL F4-3000C16D-16GISB

Следващият ред беше взет от добри DDR4 модули с памет от G.SKILL. Гледайки напред, отбелязваме, че тази марка е лидер в броя на моделите в нашия рейтинг, тъй като нейната RAM е наистина отлична. Така че, в случая само 98 $ можете да получите няколко летви с поддръжка на XPM. На разположение на потребителите са два профила с честоти 2800 и 2933 MHz. Ако зададете параметрите ръчно, тогава при стандартни времена 16-18-18-38 и захранване от 1,35 V, RAM може лесно да поеме 3200 MHz.

Предимства:

 • възможност за овърклок;
 • стабилна работа;
 • параметри извън кутията;
 • поддържат се два A-XMP профила;
 • отлично съотношение цена / производителност

Недостатъци:

 • няма радиатори.

3. Памет Patriot PV416G320C6K

Патриот Памет PV416G320C6K

Търсите най-добрата цена за комплект 16GB модул? Тогава определено препоръчваме RAM от Patriot Memory. Моделът, който избрахме за този преглед, има добри времена от 16-18-18-36, честотна лента от 25600 MB / s и впечатляваща честота от 3200 MHz.

Важно! Първоначално оперативната памет може да стартира с честота 2133 MHz. За да коригирате това, отидете на настройките на BIOS и задайте параметрите ръчно.

Радвам се, че производителят е измислил своите тапицерии и ги е направил подходящи както за конвенционални, така и за компактни калъфи. Ако е необходимо, потребителят може да развие червения радиатор с формата на гребен от върха, като по този начин намали височината от 41 на 33 мм. Но дебелината винаги ще бъде 8,5 мм, ако слотовете DIMM на вашата дъска са поставени прекалено плътно един до друг, тогава тези ленти може да са точно една до друга или дори да не пасват.

Предимства:

 • комплектът е базиран на чипове на Samsung K4A4G085WD-BCPB;
 • потенциал на овърклок и параметри на стандартните профили;
 • добри тайминги;
 • добра комбинация от цена и характеристики;
 • страхотна цена;
 • ефективен радиатор, височината на който може да бъде намалена.

Недостатъци:

 • малко небрежно закрепване на радиатори към дъската;
 • някои примери не работят при декларираните 3200 MHz.

4. HyperX HX426C16FB2K2 / 16

HyperX HX426C16FB2K2 / 16

Kingston се счита за един от най-опитните производители на пазара на RAM. Тази марка произвежда памет в различни категории, но моделите от игровата линия HyperX са особено търсени в нейната гама. Ако говорим за бюджетната HX426C16FB2K2 RAM, която включва няколко модула от 8 GB, това е отличен избор за компютри, базирани на платформата Intel.

Тези модули са изградени по Plug and Play технология. С други думи, потребителят просто трябва да го инсталира на дънната платка и да започне да я използва, защото времето и честотата ще бъдат автоматично зададени в BIOS. Приятни са и маркови черни радиатори, които въз основа на рецензиите за RAM на Kingston са не само красиви, но и ефективно разсейват топлината, поддържайки чиповете стабилни.

Предимства:

 • мотивирани разходи;
 • дизайн и ефективност на охлаждане;
 • добър овърклок потенциал
 • не се изисква ръчна конфигурация

Най-добрите DDR4 модули за цена и качество

Намалението на разходите се отрази положително не само върху бюджетния сегмент, където вече можете да закупите отлични решения за офис, както и основни и оптимални компютърни игри, но и за средната ценова категория. За достъпна цена можете да намерите бърза и надеждна оперативна памет за взискателни задачи.В тази група ще разгледаме и четири комплекта памет, два от които ще бъдат по-бързи, но по-малки по размер (16 GB), а втората двойка ще бъде малко по-бавна, но по-голяма (32 GB).

1. HyperX HX432C18FBK2 / 32

HyperX HX432C18FBK2 / 32

Ако потребителят не иска дълго да мисли за това коя памет DDR4 е по-добра и потребителят просто трябва да вземе надеждна RAM за разумна цена, тогава HX432C18FBK2 ще се превърне в една от най-добрите опции за закупуване. С номинална честота от 3200 MHz, тази RAM има времева схема от 18-21-21. Да, такива стойности не могат да бъдат наречени впечатляващи, но трябва да вземете предвид цената, посочена по-долу 210 $които производителят е определил за комплекта от 32 GB.

Ако не можете да разпределите необходимата сума за закупуването на целия комплект, тогава можете да закупите модул HX432C18FB от 16 GB и след това, когато се появи необходимата сума, купете още един от същия. Да, в крайна сметка разходите ще се окажат малко по-високи, но при ограничен бюджет този подход е напълно разумен.

На външен вид оперативната памет е подобна на другите представители на линията. Чиповете памет, използвани от компанията, не се различават: 16nm E-Die на Micron. В стандартен режим лентите консумират 1.2 V. Широчината на лентата на RAM е 25600 мегабайта / сек.

Предимства:

 • поддръжка за Kingston PnP технология;
 • добро количество памет;
 • работи с честота 3200 MHz;
 • работа без повишено напрежение;
 • възможности за овърклок (на теория).

Недостатъци:

 • големи закъснения.

2.G.SKILL F4-3200C14D-16GVK

G.SKILL F4-3200C14D-16GVK

Следващата стъпка е висококачествена памет от G.SKILL, изградена върху чипове от най-висок клас B-Die от Samsung. И като гледам номиналните времена на 14-14-14-34, е малко вероятно потребителите да имат съмнения относно истинността на това твърдение. Комплектът съдържа два флашка с памет от 8 GB всеки, които могат да работят на 3200 MHz със стандартни предварително зададени настройки. Ако посочите по-високи времена, ще можете да зададете по-висока работна честота. Препоръчително е обаче само с процесор AMD Ryzen.

Предимства:

 • стандартни работни параметри;
 • отлични възможности за овърклок;
 • привлекателен външен вид;
 • налични версии в други цветове.

Недостатъци:

 • обемен радиатор.

3. Corsair CMK32GX4M2B3000C15

Corsair CMK32GX4M2B3000C15

Обикновено продуктите на Corsair струват значително повече от конкурентите им. И, изглежда, това се дължи на отличното качество и надеждност, но не всички потребители са съгласни да плащат впечатляващи пари за RAM така или иначе. Затова е особено приятно да споменем в прегледа CMK32GX4M2B3000C15 RAM. Ако имате необходимите знания, тогава всички характеристики на този комплект могат да бъдат разбрани вече от името. Така че, тя включва два бара по 16 GB всеки и може да работи на стандартната 3000 MHz честота с 15-17-17-35 закъснения. Консумацията на напрежение в този случай е 1,35 V.

Предимства:

 • продължителност на гаранцията;
 • впечатляващо изпълнение;
 • отлична комбинация от цена и качество;
 • добре подходящ за овърклокър;
 • красиви радиатори с ниска височина.

4.G.SKILL F4-3600C16D-16GTZ

G.SKILL F4-3600C16D-16GTZ

Друг отличен модел G.SKILL е лидер в ТОП на DDR4 RAM по отношение на съотношението цена / качество. Това е скъп комплект, който включва само две пръчки от 16 GB. Но може да се похвали с добра честотна лента от 28800 MB / s и добри времена от 16-16-16-36. В този случай работната честота на RAM паметта в този случай ще бъде впечатляващите 3600 MHz, което е най-добрата стойност при прегледа.

G.SKILL TridentZ е обширна линия, която включва огромен брой модели. Една от най-добрите RAM по отношение на надеждността се предлага в комплекти от два до осем модула с обем от 4-16 GB всеки. Честотният диапазон на всеки от баровете може да бъде съответно 2800-4400 MHz при напрежения 1,25-1,5 V. Разбира се, ние не можем да ги обхванем в един преглед, така че сами помислете за алтернативни решения, защото сред тях може да има подходящо Вие.

Но това не е всичко! Имайки най-добрата комбинация от цена и качество, RAM паметта се отличава и с отличен външен вид. Красивите радиатори с няколко опции за цвят със сигурност ще украсят всеки компютър.Имайте предвид обаче, че поради височината на пасивното охлаждане няма да можете да инсталирате някои модели CPU охладители до тези ленти.

Предимства:

 • привлекателен външен вид;
 • разумни разходи;
 • прилична скорост на работа;
 • най-добрата RAM в класацията;
 • два XMP профила за лесна настройка.

Недостатъци:

 • размера на радиаторите.

Най-добра DDR4 памет от висок клас

Решихме да посветим последната категория в класацията за RAM на комплекти от най-висок клас. И какви са изискванията за такива модули? Разбира се, те трябва да бъдат бързи, надеждни, готини и красиви. В първия случай важни параметри са синхронизациите и честотата, която във всеки от двата набора, обсъдени по-долу, е 3200 MHz. Между другото и двата комплекта включват не две, а 4 ленти с обем 8 GB. Ами дизайнът? Атрактивен радиатор тук очевидно не е достатъчен. Но ако летвите имат приспособима RGB подсветка, тогава компютърът ви ще искри с различни цветове (особено ако има други компоненти с тази опция).

1. Corsair CMT32GX4M4C3200C16

Corsair CMT32GX4M4C3200C16

Когато геймърите искат да закупят RAM за геймърски компютър, те често разглеждат продуктите на Corsair. Надежден, бърз и стилен - това е типичното за всеки модел RAM от известен американски производител. Говорейки конкретно за варианта CMT32GX4M4C3200C16, това е новост на пазара на RAM. Ако е необходимо, потребителят може да овърклокира чиповете над стандартната честота 3200 MHz, но номиналните времена от 16-18-18-36 в този случай ще се влошат. В същото време едва ли ще получите повишаване на производителността в игри, така че няма смисъл от подобни експерименти.

За да персонализирате подсветката, потребителят може да използва собствена помощна програма. В него можете да регулирате подсветката на модулите с памет в съответствие с други продукти на марката. Ако не се нуждаете от тази опция, тогава можете да изберете отделен цвят и дори светещ вариант за всяка дъска. В същото време обърнете внимание дали този комплект е подходящ за вашия борд и вашия случай, тъй като има доста високи и широки радиатори.

Предимства:

 • отлично представяне;
 • потенциал за овърклок;
 • лекота на настройка на подсветката;
 • страхотен външен вид;
 • ефективност на радиаторите.

2.G.SKILL F4-3200C16Q-32GTZR

G.SKILL F4-3200C16Q-32GTZR

Закръгляването на рейтинга е най-добрата DDR4 памет в High End сегмента. Може да се намери за около 280 $, което е доста добро за заявените характеристики. Единственият му проблем е достъпността, тъй като в началото на 2020 г. този комплект може да бъде закупен само в няколко онлайн магазина.

Ако не успяхте да намерите въпросния комплект във вашия град, тогава можете да закупите опции с по-малко тапицерии. Комплектите за 2 8 GB модула са по-често срещани. Освен това за тях е налична честота от 3466 MHz и по-висока.

Едно от основните предимства на тази RAM според потребителските отзиви е подсветката. Той перфектно допълва стандартния дизайн на TridentZ. В допълнение, в собствената програма, потребителят може да регулира сиянието отделно за всяка дъска, избирайки между 16,7 милиона нюанса, което изглежда просто страхотно.

Предимства:

 • тайминги 16-18-18-36;
 • има поддръжка за XMP;
 • броя и дизайна на модулите;
 • 3200 MHz честота и възможност за овърклок;
 • атрактивни разходи за своите възможности.

Недостатъци:

 • много е трудно да се намери комплект от 32 GB в продажба.

Кой комплект DDR4 памет да закупите

Нека започнем с топ решенията. Според техните характеристики те имат достойни конкуренти в средния ценови сегмент. И би било по-рационално да ги вземете, ако смятате RGB осветлението за ненужна опция. Искате ли да спестите пари? След това помислете за най-добрите опции за DDR4 RAM в бюджетния сегмент. Най-добрите опции за комплекти памет ще бъдат продуктите HyperX и G.SKILL, те също се отличиха в категорията цена-качество. Освен това, във втория случай, наличните модели са както по-бързи, така и по-просторни, което ви позволява да избирате RAM, отговаряща на вашите нужди със същата цена.

6 коментара към публикацията “10 най-добри DDR4 модула с памет

 1. Вместо да купувате евтина памет, по-добре е да събирате пари и да купувате с марж.

 2. Съветвайте кой комплект да изберете за геймърски лаптоп. По това време има -2G и 4G 2400T, DDR4, производител SKhunix, и мога ли да доставя RAM с по-висока честота.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфона и телефони