7 най-добри производители на лаптопи

Лаптопите съществуват от десетилетия. Вярно, в началото те бяха много обемни и тежки, което не ви позволяваше постоянно да ги носите със себе си, въпреки че все още бяха по-леки от настолните компютри. Цената им също беше просто космическа. С течение на времето технологията се подобри толкова много, че лаптопите станаха много по-леки и най-важното - по-евтини. Ето защо, сега рафтовете на магазините са пълни с такова разнообразие от модели, че очите на купувача просто изтичат. Оценката, разработена от редакцията на „Електрик експерт“, ще позволи на всеки да определи най-добрите производители на лаптопи, на които преди всичко трябва да се обърне внимание.

ТОП 7 най-добри производители на лаптопи

Първото нещо, което хваща окото ви, когато гледате лаптоп, е логото на неговия производител. Изглежда, какво общо има логото с избора на лаптоп за определени задачи. Всъщност най-директното, защото всеки производител има известна репутация и склонност към определени области на дейност.

Оценката по-долу показва най-популярните и широко разпространени марки лаптопи днес. По принцип изборът им се основаваше на обратна връзка от купувачи и потребители на тези устройства. Ето защо, в случай на затруднения във въпроса коя компания е по-добре да закупите лаптоп, можете да вземете предвид следния списък, както и прегледите на уебсайтовете на онлайн магазините.

Трябва да се има предвид, че някои компании популяризират марката си толкова добре, че самото присъствие на логото им на капака вече увеличава разходите. Това обаче не означава, че купувачът преплаща за нищо. Всъщност тези производители му осигуряват висококачествена изработка и последващо обслужване.
Освен това не може да се намали удобството от поддържането на лаптоп по време на неговата работа. Това включва почистване на клавиатурата, възможност за добавяне на RAM или замяна на твърдия диск и лесно разглобяване.

Apple е най-добрият производител на надеждни лаптопи

Apple лаптопи

Едва ли някой ще се усъмни, че лаптопите на Apple са сред най-почитаните и цветни устройства на всички мобилни компютри. В същото време ултрабуците от този производител имат много противници, които смятат, че цената им е твърде висока.

Купувачите на тези продукти трябва да са наясно, че няма да могат да обновят своите преносими компютри, когато ефективността им е недостатъчна. Това се дължи на философията на Apple, че не е рационално да се модернизира остарялата технология. И все пак това не отменя факта, че оборудването на тази компания се отличава с висока степен на надеждност и качество. Може би това е най-добрият производител на надеждни лаптопи.

Сред основните предимства са:

 • зашеметяващ дизайн и функционалност;
 • отлично представяне;
 • комбинация от компоненти;
 • висок клас дисплеи;
 • отлична автономия.

Сред минусите, заслужава да се отбележи:

 • донякъде надценени;
 • не твърде висококачествени уеб камери;
 • структура, която не може да бъде разглобена.

HP - преносими компютри с перфектното съотношение цена-производителност

Лаптопи на HP

Тази компания има огромно разнообразие от моделна гама. Гамата от устройства на тази марка е доста способна да обърка не само неопитен купувач, но дори и човек, който е добре запознат с този тип технологии.

Преносимите компютри на HP са фокусирани главно върху бизнеса и домашната употреба. Въпреки това геймърите са по-добре да погледнат модели от друг производител, защото Hewlett-Packard едва наскоро започна да овладява това поле на дигитални забавления и изборът на модели за тази посока не е достатъчно голям.

Сред предимствата на продуктите на тази марка са:

 • голям асортимент от модели за работа, дом и обучение;
 • удобни клавиатури;
 • висококачествени компоненти и монтаж;
 • демократична ценова политика.

Недостатъците са:

 • трудности с водачите;
 • повечето модели са трудни за надграждане.

DELL е най-добрата фирма за лаптопи за офиса

DELL лаптопи

Тази компания се отличава с просто огромен набор от устройства за всякакви цели. DELL произвежда както обикновени мултимедийни устройства, така и евтини офисни лаптопи. Също така в състава можете да видите трансформатори, нетбуци, мощни геймърски модели. Освен това всяко от гореспоменатите устройства има много висока изработка и надеждност. Това позволява на DELL да заеме водеща позиция в списъка на най-добрите производители на лаптопи.

Има случаи, когато след използване на устройства от този производител в прашна среда и не са много внимателни с тях, лаптопите продължават да работят дълго време, докато не станат морално остарели. Важен факт е, че DELL обръща голямо внимание на техническата поддръжка и обслужване.

Основните предимства на техниката включват:

 • високо ниво на обслужване и техническа поддръжка;
 • лесен достъп до компоненти;
 • наличие на дисплеи с прилично качество;
 • елегантен лаконичен дизайн.

Сред минусите е само наличието на замърсена пластмаса в много модели.

ASUS е най-добрият производител на тънки лаптопи

Лаптопи на ASUS

Основното предимство на устройствата на тази компания се крие в специалната елегантност на техния дизайн. Някои преносими компютри ASUS по този параметър са близки до продуктите на Apple. Цената им обаче е много по-малка от тази на ябълковата компания. Трябва също така да се има предвид, че тази компания разполага с много голям набор от устройства за голямо разнообразие от цели. ASUS произвежда качествени лаптопи за бизнес или домашна употреба, както и за професионални геймъри. Всеки може да избере устройство от тази компания за своите индивидуални нужди.

Предимствата включват:

 • последователност на позиционирането на моделните линии;
 • голям брой модели с малка дебелина на каросерията;
 • елегантен дизайн;
 • изработка и материали.

Те имат следните недостатъци:

 • не твърде висока надеждност на компонентите, използвани в бюджетните модели.

MSI е производителят на игрови лаптопи №1

Лаптопи MSI

Тази компания е единствената, която се фокусира върху игралната аудитория. Всички най-добри геймърски лаптопи, известни в момента, са направени от MSI. Гамата от игрови устройства се състои от пет линии, които включват специализирани решения и модели с поддръжка за виртуална реалност или контрол на устройството с помощта на движения на очите.

MSI лаптопите имат големи Full HD или 4K екрани, мощни процесори, големи количества RAM и мощни видеокарти. Останалите компоненти също се отличават с изключителни характеристики в сравнение с конвенционалните лаптопи. Повечето геймърски лаптопи MSI са в състояние да съперничат на производителността на много настолни компютри, което ги прави най-добрите в своя клас.

Основните предимства са:

 • възможност за избор на оптимален лаптоп за конкретен игрови жанр;
 • ергономични клавиатури;
 • отлична комбинация от цена и мощност;
 • изключителни резултати.

Недостатъците са следните:

 • значителни разходи;
 • проблемно премахване на капака за обслужване;
 • спорен дизайн на калъфа.

Acer е производител на компактни и евтини лаптопи

лаптопи от Acer

Acer отдавна произвежда лаптопи в различни области. Истинското признание обаче на ноутбуците на марката Acer получи, когато акцентът беше върху модели с малки размери и трансформатори. Именно в тази област Acer постигна висока популярност сред купувачите на мобилни компютри. В същото време инженерите на компанията успяват да монтират както конвенционални компоненти, така и високопроизводителни компоненти в компактен калъф, което позволява устройството да се използва като работна станция. Също така Acer произвежда отлични ултрабуци, които се представят в няколко серии наведнъж. Сред тях има един модел с дебелина на кутията по-малка от 10 мм, който е позициониран като най-тънката ултрабук в света.

Основни предимства:

 • достъпна цена;
 • лекота и компактност;
 • добро качество на сглобяване;
 • широка гама от трансформируеми модели;
 • голям брой компактни устройства;
 • приятен дизайн.

Сред недостатъците може да се отбележи сравнително ниската надеждност на продуктите в бюджетната ценова категория.

Lenovo е производител на евтини лаптопи за дома

Лаптопи Lenovo

Като производител на лаптопи китайската компания стана известна с производството на евтини, но висококачествени и надеждни устройства за дома. В момента нейната гама включва четири семейства и 33 серии. Отделно можем да подчертаем линията на трансформатори YOGA, която включва конвертируеми лаптопи, които подобряват тяхната използваемост чрез трансформация.

Преносимите компютри Lenovo използват тествани във времето компоненти, за да ги позиционират като надеждни работни кончета. В повечето случаи те не са проектирани да пускат модерни „тежки“ игри, но що се отнася до всичко останало, те плащат доста добре разходите си. Може би компанията прави най-добрите бюджетни лаптопи от всички.

Предимства:

 • добра стойност на парите;
 • голям избор от модели;
 • добри говорители.

Сред недостатъците може да се нарече не много висококачествена услуга.

Кой лаптоп е по-добър

Всъщност изборът на перфектния лаптоп е почти невъзможен. Единственото изключение могат да бъдат неограничените финансови възможности, които позволяват да не се правят компромиси. Въпреки това, нещо ще трябва да бъде пожертвано, било то цвят или дизайн на калъфа или нивото на изпълнение. Ето защо, когато избирате лаптоп, си струва да решите за какво ще се използва.

Ако статусът е важен, то продуктите APPLE са идеалният избор. За домашна употреба или леки офис задачи, лаптопите Lenovo са отличен избор. За безкомпромисен лаптоп за игри отидете на MSI или Acer. Ако имате нужда от надеждна машина за работа, която може да издържи дълго време, тогава лаптопите DELL и HP са извън конкуренцията. Всяка от компаниите, изброени в рейтинга, е в състояние да изненада приятно своите клиенти, основното е, че те разбират точно от какво се нуждаят.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфона и телефони