Рейтинг на най-добрите производители на детска храна

Детските продукти са категорията стоки, които са обект на специален контрол на качеството. За производството му се използват само най-добрите продукти и надеждни технологии. Яденето на здравословни и вкусни храни е много важно за нормалния растеж и развитие на вашето бебе. В магазините има огромен брой марки, сред които е много трудно родителите да изберат добър производител на детска храна. За да опростят задачата за татковци и майки, нашите експерти подбраха само най-популярните и доказани компании в рейтинга на най-добрите производители на бебешки храни въз основа на положителни отзиви на потребителите.

Каква детска храна има?

Пазарът на детски продукти е много разнообразен. Всички видове буркани, кутии, бутилки, представени по рафтовете в магазините, могат да объркат много родители. Ето защо, преди да отидете да пазарувате, трябва да разберете какъв вид е бебешката храна, а също така предварително да се запознаете с информацията за продуктите, за да решите коя е най-добрата храна за бебе.

Млечна смес Е продукт, който е подходящ за хранене дори на новородени бебета. Този продукт е просто незаменим, ако майката не може да кърми бебето си. Една добра млечна формула за дете задължително трябва да съдържа необходимите витамини, макронутриенти, които са толкова необходими за детето. Разбира се, кърмата няма да замени формулата, но като алтернатива ще работи добре.

овесена каша - отлична детска храна за първо хранене на деца от 4 месеца. Овесената каша се приготвя по специални технологии. Резултатът е много вкусен и здравословен хранителен продукт, който се усвоява добре от бебето.

пюре Е един от най-често срещаните видове детски ястия. Въвеждането на пюрето в диетата на бебето започва на 4 месеца. Пюрето може да бъде зеленчуково, плодово, месо. Можете също така да различите еднофазни и многофазни пюрета, състоящи се от един или повече продукти, например плодови или зеленчукови салати. Тази храна е много любима както на възрастни деца, така и на малки деца, основното е да изберете правилното пюре, което да отговаря на вкуса на вашето дете. Децата на 10 месеца могат безопасно да включат в диетата голямо разнообразие от месни и рибни пюрета, които могат да бъдат леко осолени, за да могат постепенно да преминат към храна за възрастни.

Сок - подходящ за хранене на бебета от 3 месеца. Соковете се приготвят от най-добрите плодове и плодове. За малките сокът се приготвя без добавяне на захар. Децата много обичат соковете, ако едно дете откаже смес, каша или картофено пюре, тогава едва ли ще откаже сок.

За да решите коя компания е най-добрата бебешка формула, първо трябва да се консултирате с вашия местен лекар. Само той може обективно да ви посъветва при избора на добра марка детска храна.

Най-добрата евтина бебешка храна на местен производител

На руския пазар има детски продукти както от местно, така и от чуждестранно производство. Освен това повече от половината от всички продажби идват от чужди продукти, мнозина смятат, че именно в чужбина произвеждат най-добрата храна за бебета.Това се дължи главно не на качеството на стоките; руските производители произвеждат доста конкурентни стоки. Основната причина е липсата на информация, например телевизията прелива от реклами от чуждестранни производители. Но както показва статистиката, повечето родители все още предпочитат да изберат домашен производител, който е по-евтин и децата ще го харесат.

1. FrutoNanny

Продуцент FrutoNyanya

Той е един от най-известните производители на допълващи храни за деца. Производството благоприятно съчетава ниска цена и добро качество. Производителят е много обичан от родителите за постоянните промоции, които правят и без това ниската цена още по-привлекателна. Асортиментът му е много голям - сокове, плодови напитки, картофено пюре, готови зърнени храни за деца под една година, бебешка вода. За особено чувствителни деца има специално разработена линия от хипоалергенни продукти.

Предимства на продукта:

 • голям асортимент
 • добър за започване на първото хранене
 • цена
 • вкус, който децата обичат

Недостатъци на продуктите:

 • производителят не произвежда смеси.

2. Баба Лукошко

Производител Бабушкино Лукошко

Тази марка присъства на руския пазар от 1999 г. В момента продуктите представляват голям избор на детски пюрета както в буркани, така и в меки опаковки. Месото, рибата, зеленчуците, плодовите пюрета са много популярни при децата. Поради големия избор, бебетата нямат монотонност в храненето. Според много майки това е най-вкусната детска храна, произведена в Русия. Освен картофено пюре, производителят се занимава с производството на чай за най-малките от билкови чайове.

Предимства на продукта:

 • използване на естествени съставки
 • ниска цена
 • наличието на билкови чайове

Недостатъци на продуктите:

 • не е намерен

3. Агуша

Производител Agusha

Един от най-известните производители на детска храна на руския пазар. Продуктите на този производител са разнообразни. В магазините можете да намерите подходяща храна за бебета от всички възрасти. Има три линии: "Първата лъжица" - чудесно за хранене от 4-месечна възраст - зеленчукови, месни пюрета, биокефири, извара. „Агуша” - подходящ за деца от 6-месечна възраст. Това са различни кисели млечни продукти, сухи зърнени храни, пюре плодови напитки. Децата ядат готова каша от агуша с особено удоволствие. Най-новата линия "Аз самият" е предназначена за деца от 2, 5 години. Това са извара, кисели млека, млечни шейкове в специален пакет, който позволява на детето да се храни самостоятелно без помощта на майката.

Предимства на продукта:

 • голям асортимент
 • най-евтината детска храна
 • атрактивни опаковки
 • има бебешка храна за новородени

Недостатъци на продуктите:

 • не е намерен

4. Тема

Производител Тёма

Продуктите на този производител също са много вкусни и разнообразни, подходящи за хранене на деца на възраст от шест месеца. Сред популярните детски продукти може да се открои човек - сок с целулоза, консервирано месо, биолакс, извара с добавени плодове. Продуктите на марката "Тема" се абсорбират перфектно от бебето. Много родители признават, че това е един от най-добрите млечни продукти за деца. Децата обичат Тема заради отличния му вкус, а родителите я обичат, за да спестят време и пари.

Предимства на продукта:

 • вкусови качества
 • достъпна цена

Недостатъци на продуктите:

 • консервираното месо понякога може да бъде трудно да се отвори

Най-добрата чужда бебешка храна с добро качество

На руския пазар са представени и много чуждестранни компании, занимаващи се с производство на бебешки храни. Много родители предпочитат чуждестранните производители. Една от причините е, че това са компании с вековна история и добра репутация. Огромният опит, натрупан през годините, спомага за производството на качествени продукти, които се избират от няколко поколения в едно и също семейство.

1. НУТРИКА

Производител на хранителни вещества NUTRICIA

Холандска компания, която се занимава основно с производство на сухи смеси и зърнени култури. Те произвеждат три вида продукти: "Нутрилон" (за деца с ниско тегло, с храносмилателни проблеми, недоносени деца), "Бебе" (храна за деца под една година, приготвена с голямо количество витамини и макронутриенти), "Бебе" (отлично качество на разумна цена ).

Предимства на продукта:

 • най-добрата бебешка формула за новородено, според отзивите на потребителите
 • наличност на продукти за малките
 • хипоалергенни
 • различни ценови категории

Недостатъци на продуктите:

 • не беше от Крит.

2. Гербер

Производител Gerber

Един от водещите производители на детска храна на световния пазар. Качество, тествано във времето. Компанията работи от 1927 година. Високото качество на продуктите се дължи на стриктното спазване на стандартите и технологиите. Детските продукти са представени от разнообразни плодови, зеленчукови, месни пюрета, както еднокомпонентни, така и многокомпонентни състави. Производителят също произвежда сокове, десерти, бисквитки и барове.

Предимства на продукта:

 • удобна опаковка
 • отлична храна
 • най-широкия асортимент.

Недостатъци на продуктите:

 • висока цена

3. Хайнц

Производител на мощност Heinz

Американска марка, известна от 19 век. Продуктите са представени от различни смеси, зърнени храни, бисквитки, пюрета, обогатени с микроелементи и витамини. Производителят предлага и вермицели, която е отлична като храна за дете на 6-7 месеца. Никой друг производител няма това.

Предимства на продукта:

 • достъпна цена
 • голям избор
 • добър естествен вкус

Недостатъци на продуктите:

 • няма продукти за новородени

4. Nestle

Марка Nestle

Компания, която произвежда храна за бебета от век и половина. Сред продуктите са бебешка формула от 0 до 6 месеца, картофено пюре и бебешки зърнени храни под различни търговски марки. Компанията използва само доказани технологии при производството си.

Предимства на продукта:

 • отлично качество
 • голям асортимент
 • Страхотен вкус

Недостатъци на продуктите:

 • не беше от Крит

Коя бебешка храна е най-добрата?

Сред представените местни и чуждестранни производители е трудно да се направи еднозначен избор и да се реши коя марка е по-добре да закупите бебешка храна. Всеки родител се фокусира върху нуждите на детето си, взема предвид способността му да плаща и решава кое точно ще бъде полезно за бебето и кое не. Бебетата са много придирчиви към храната и затова родителите ще трябва да опитат много бебешки продукти, за да изберат точно какво ще се радва детето да яде. И нашата класация на най-добрите компании за детска храна ще ви помогне да не се загубите сред многобройните продукти и да направите избор в полза на надежден производител, който е обичан от огромен брой потребители у нас.

Един коментар към записа „Рейтинг на най-добрите производители на детска храна

 1. Добра статия, много ми хареса, всичко е описано подробно. Нашето бебе яде смес от Матерна, тя е единствената, която се появи. Много дълго време не можаха да намерят правилния. Проблемите с алергията отшумяха само за няколко дни. Всяко дете се нуждае от собствен подход към този проблем. Не съжалявахме, че избрахме Матерна. Заехме се с baby1care.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфона и телефони