Преглед на нови електрически чайници

Малцина могат да започнат сутринта без чаша горещ чай или кафе. И вечер, когато цялото семейство се събира на голяма маса ... Е, как да не пиете чай тук. Това е разбираемо: традициите да се събираме и да пием чай с гевреци за разговори от сърце на сърце се връщат векове назад.

А електрическата кана е разкрита на човечеството едва преди 126 години: първият електрически чайник беше представен на посетителите на изложението в Чикаго от полковник в отбрана Кромтон. Нямаше специален „уау“ ефект: такъв чайник се нагряваше много бавно, но „изяждаше“ много ток. Тогава обаче последователите на Кромтън подобриха чайника - и днес вече е трудно да си представим живота на най-обикновеното общежитие без електрическа кана.

Изглежда, че може да е по-лесно. Добър електрически чайник е стойка, нагревателен елемент и крушка. Е, добре, все пак трябва да изглежда спретнато, сладко и да отговаря на нашите лични предпочитания за цвят, стил и форма. Всичко. Какво може да бъде надградено тук? Нека се опитаме да го разберем. За днешния преглед на чайниците взехме пет модерни модела, които често се срещат в ревюта и отзиви в мрежата:

  • BOSCH TWK70B03
  • REDMOND SkyKettle G201S
  • POLARIS PWK 1702CGL
  • Стъкло Tefal KI7208
  • XIAOMI Mi Smart чайник

цялостен

С общата функционалност всичко е ясно. Вероятно вече е "неприлично" споменаването на колба, въртяща се на 360 градуса като предимство. За някои това може да изглежда като незначителна дреболия, но е удобен "въртящ се" чайник: можете да го поставите на основата моментално. И десни и левичари могат да направят това. Манекените, участващи в прегледа (като преобладаващото мнозинство от сегашните електронни чайници), имат вградени в основата нагревателни елементи - и това също отдавна е „общо място“. Отделение за усукване и съхраняване на шнура също има във всички чайници - дори в съществителни единици от московската база на едро на битова техника. Следователно в нашата класация на чайници не се спираме на тези стилистични детайли: ясно е, че марковите чайници в нашето ревю имат всичко в ред със стил и ергономичност.

Сега за разликите

Електрическите чайници от типа на колби са от два вида: "гърненце" и "цилиндрично". Цилиндърът, разбира се, заема по-малко място. Но издутината изглежда по-апетитна. Но като цяло изборът на форма е въпрос на вкус. Но теглото и материалът на колбата са може би много по-важни от формата.

12

Да, повечето производители са предпочели класическо стъкло. Разбираемо е - чашата осигурява яснота на процесите вътре в чайника (кипи, не кипи) и е добре почистена от мащаб. За разлика от пластмасата, стъклото не „избледнява“ - например цветната, особено евтината пластмаса, „изгаря“ с течение на времето и дори добре работещ чайник трябва да бъде изхвърлен преди време поради загубата на външен вид. И пластмасата днес не е популярна за хората: дори ако колбата е направена от супер модерна безобидна пластмаса, потребителят пак ще се страхува от „освобождаването на вредни феноли от пластмаса“. Затова разумните производители се „фиксират“ върху стъклени колби и използват пластмаса и метал в други части на чайника.

XIAOMI реши да се открои и направи двуслойна колба - стомана вътре, пластмаса отвън. Това се обяснява с факта, че дори когато водата вътре в колбата се нагрява до 100 градуса, външните стени няма да се нагряват над 40 градуса. Това като цяло е страхотно. Но, честно казано, трябва да се отбележи, че рядко някой има навика да грабва кипящ чайник не за дръжката, а за тялото. Така че иновацията е спорна. И в нашата класация на манекените, Xiaomi не добавя никакви предимства.

Кани REDMOND и POLARIS се оказаха най-леките по тегло.Но Тефал неприятно изненадан: защо е толкова тежък? Извинете ме, това е електрическа кана, а не дъмбел! .. В същото време обърнете внимание на капацитета на всеки модел (вижте таблицата по-долу): запалката REDMOND побира 2 литра вода (а теглото й „когато се напълни“ ще бъде 3,2 кг), и тежък Тефал - само 1,7 литра вода (а теглото му „когато се напълни“ ще бъде почти 4 кг!). Тези. за да напиете компания от гости, ще трябва да изпомпате добре бицепсите си с Tefal и да направите няколко подхода за кипене.

Спецификации

Но, теглото е тегло, а основната задача на добрия електрически чайник все пак е да ври вода. И тук властта е важна.

13

Номер 5 изпъкваше и тук - оказа се, че е най-слабата: мощността е твърде малка, а обемът - само 1,5 литра. Можем да кажем, че XIAOMI с такива данни е подходящ само за семейство от формат "човек и котка". Но Tefal и BOSCH се оказаха най-мощните.

REDMOND показва прилична мощност и в същото време кипи най-големия обем - 2L. Може би за семейство с деца тази комбинация от сила и обем е оптимална. Не е толкова важно водата да заври частица от секундата по-късно от друг чайник. Но допълнителна чаша чай вече е важна. И така, тук в нашия преглед на чайници даваме предпочитание на REDMOND.

Конструктивни нюанси

В четири от петте казана, представени в нашата класация, капакът се отваря, а в BOSCH и REDMOND той е почти вертикален, което е удобно при изтегляне на вода. Но POLARIS направи корицата подвижна. Изглежда, че това е това, максималното удоволствие. Но не. В класическия случай отваряме чайника с една ръка, завъртаме крана с другата ръка и пускаме водата вътре. В случая на POLARIS, първо трябва да хванете чайника с една ръка, с другата, да извадите капака и (внимание!) Да намерите къде да го поставите по време на събирането на водата. Меко казано, не всички производители на мивки осигуряват място за капак на чайника на своите продукти. Една дреболия, но може да не е много удобна в ежедневието.

Но добре - корицата. Производителността на POLARIS е значително по-ниска от останалите. За съжаление има малки недостатъци в дизайна: на места неравномерни шевове, не винаги плътно прилягане на еластичните ленти. И това, в допълнение към потенциалната тревожност сред перфекционистите, може също така да намали значително експлоатационния живот на чайника: разхлабените фуги ще се разпръснат по-бързо и ще започнат да текат. В същото време POLARIS струва не по-евтино от другите марки чайници!

Чипове, екстри и цени

избор на чайник

45

BOSCH и TEFAL не разочароваха, но и те не изненадаха. Прости, солидни, добри електрически чайници. Автоматично изключване при варене и при сваляне на колбата, защита от прегряване, висококачествено стъкло, филтър против мащаб. Всичко, от което се нуждаете, и нищо повече. Но тогава какво общо има толкова висока цена? Такса за марка? Хм, може би.

Но REDMOND и XIAOMI вече са на различно ниво. Не само чайници, но и умни чайници с интелигентна функционалност. Управлява се с 1-2 кликвания от смартфон. Това е просто: изтегляте приложението безплатно - и можете да включвате / изключвате устройството дистанционно, почти от всяка точка на света. Или се събуждате - и чайникът вече кипи. Или се прибирате от работа в сушата и кишата, тичате в апартамента, както в пристанището, и там вече има вряла вода. И чай за минута. Няколко глътки. За да е топло. И нека целия свят да почака.

Но възможно ли е само? Може би префиксът "умен" и контрол от смартфон дават нещо друго интересно и полезно? Ние гледаме:

65

Оказва се, че REDMOND е осигурил още няколко функции в електрическата си кана. Както смешно, така и практично. Ето например цветното осветление - изглежда, просто радва окото. Персонализирайте цветовете и интервалите на смяна, както желаете. И ако синхронизирате вашия смартфон и чайника в приложението (режим „Диско-чай“), можете буквално да организирате дискотека с цветна музика в кухнята: умният чайник ще започне да искри в различни цветове в ритъма на избраната от вас мелодия.

Но освен забавно, цветната подсветка има практическа стойност. Вграденото интелигентно RGB осветление на REDMOND SkyKettle позволява чайника да се използва като нощна светлина или лампа. Също така можете да регулирате промяната на цвета, така че от разстояние, според цвета на чайника, да можете да определите колко топла или студена е водата в нея. Плюс това, има дори режим на детски игри за гадаене на цветове - да забавлява хлапето с нещо интересно, докато той седи на висок стол и чака каша.

Е, особено за Русия REDMOND през 2022 година представи още един „чип“. Сътрудничеството между марката и Yandex доведе до интеграция на системата за гласов контрол на Alisa в приложението. И така, сега фразата "Алис, включи чайника!" вече няма да звучи лудо в празен апартамент. Но какво да правя, ако името на жена ми също е Алис ...

В допълнение към споменатото в таблицата, заслужава да се отбележи, че REDMOND в 2022 година отвори нови опции за потребителите на своята платформа Ready for Sky (потребителското приложение носи същото име). Това е поръчка на питейна вода и чайове от магазини за чай у дома (решение SkyMarket); и личен планировчик с настройки на напомняне (решение на SkyManager). И също така - в приложението по поръчка има книга с рецепти за чайни гурмета.

XIAOMI в този смисъл все още не е достатъчно разнообразен. Което по принцип може да се види в таблицата и то без специални обяснения. И резултатите от нашия преглед на чайници изглеждат доста очевидни. POLARIS отпадна от състезанието по време на фазата на качество на изграждане. BOSCH и TEFAL, ако бяха изненадани, само на цената за основен и никога изненадващ набор от функции. И в класацията на манекените „разумно“ REDMOND спечели безусловна победа. Между другото, производителят вече обяви пускането на нова серия интелигентни чайници, където подсветката няма да се състои от 1 LED (както в модела, разгледан днес), а от 24 диода. А това означава, че в съвсем близко бъдеще ще гледаме филм или футбол с ефекта на пълно потапяне на светлината и цветовете - защото ще бъде възможно да персонализирате осветеността на чайника в най-екзотичните версии и комбинации. 21 век е векът на технологиите, от това няма как да се измъкне: и дори чайник в днешно време не е достатъчен само за да заври вода. Убедени сме в това. А ти? Чувствайте се свободни да прочетете впечатленията си в коментарите.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфона и телефони