Nokia 9 PureView - Дата на издаване, цена, спецификации

На пазара на смартфони има много различни продукти, вариращи от плъзгачи до смартфони с два екрана. Въпреки това, сред тях има доста неразбираемо устройство или, от една страна, интересно решение от Nokia. Това е новост 2022 година, която може да изненада както от производителността, така и от наличието на голям брой камери, дали телефонът струва ли си парите все още не е ясно? За да разберем това, нека направим малък преглед на Nokia 9 PureView и анализираме основните характеристики, предимства и недостатъци.

Основни характеристики

 • Цената на смартфон започва от 700 $;
 • 5.99-инчов екран, 2K POLED, QHD;
 • Процесор - Qualcomm Snapdragon 845;
 • Графика - Adreno 630;
 • Пет камери с 12 мегапиксела с оптика ZEISS;
 • Предна камера с 20 мегапиксела;
 • Вградена памет 128, възможно е да се инсталира microSD карта;
 • Поддържа безжично зареждане;
 • 6 гигабайта RAM;
 • Батерия с капацитет 3320 mAh;
 • IP67 защита;
 • Размери - 172 g при 155 × 75 × 8;
 • Инсталиран от кутията версия на Android 9.0;

Какво е Nokia 9 PureView

Nokia PureView-9--черно-920x518

Това устройство несъмнено е водещ, направен от Nokia. Отличителна черта на смартфона Nokia 9 PureView е, разбира се, наличието на цели пет камери. Разбира се, точно за това се отнася цялото изчисление, но дали това е правилното решение? Най-вероятно от маркетингова гледна точка може да бъде от полза, но за крайния потребител смартфонът може само да повдигне въпроси. По отношение на параметрите на камерата, устройството може да се конкурира с мастодоните на този пазар, но може ли Nokia да даде нещо друго? Да, поне PureView се гордее с невероятния си дисплей и поддръжка за безжично зареждане. Това обаче може да не е достатъчно. Прегледът на телефона ще ви помогне да разберете какво още е спестила Nokia за своите фенове.

Прочетете също: Най-добрите телефони

Дата и цена на Nokia 9 PureView

Всеки клиент може предварително да поръча Nokia 9 PureView на официалния уебсайт на Nokia. Ще струва в случай на предварителна поръчка на смартфон в 700 $... В търговията на дребно устройството ще се предлага в магазините от края на март, началото на април. В същия случай цената ще бъде малко по-висока.

При предварителна поръчка на смартфон, купувачът получава възможност да получава слушалки от компанията безплатно. Компанията заяви, че масовото производство ще започне на 1 април. 2022 година, но тази дата може да се промени по всяко време, всичко зависи единствено от производителя Nokia.

PureView на Nokia е също толкова вълнуващ за пазара, както и водещият S10 на Samsung. От доста време се носеха слухове за този смартфон, но до този момент нямаше данни относно окончателното пускане на устройството.

Камера на Nokia 9 PureView

Nokia-9-PureView камера-1220x687

Много реномирани издателства вече говориха за камерата и безкомпромисно я оцениха като една от най-добрите на целия пазар на смартфони.

Някога една камера беше норма и тази тенденция беше нарушена от Huawei P20 Pro с трите си камери. Nokia решиха да завладеят пазара, но взеха в новото устройство не три, а цели пет камери. Всеки има 12 мегапиксела, като разбира се присъства и LED светкавица.

Всички камери работят в приблизително една и съща конфигурация, където две от тях са ангажирани с функцията за предаване на RGB цветове, а останалите три са необходими за получаване на изображение в черно и бяло. Производителят твърди, че благодарение на това разделяне, те са успели да получат по-ясно възпроизвеждане на цветовете, отколкото всяко друго подобно устройство може да получи.

Компанията се нуждае от помощ, за да я развие и те си партнират със Light.Последната компания обработи софтуера на камерата във версия PureView 9. Те имаха трудна задача: трябваше да комбинират алгоритми за обработка на изображения заедно. Те успяха.

Предна камера Nokia-9-PureView-1220x687

Когато правите снимки, смартфонът комбинира всички пет камери в едно изображение, допълнително го обработва в изображение с 12-мегапикселов формат. Естествено, тази технология работи невидимо за потребителя.

Nokia гарантира невероятни подробности за нещата, които се снимат, и възможността лесно да измервате около 1200 слоя с различна информация в диапазона от 7 см до 40 м. В други смартфони тази цифра е само около десет слоя. Можете дори да изпитате различни дълбочини в снимките, как работи, Nokia е вградила тази функция в приложението Google Photos.

Като цяло камерата изглежда повече от добре. Вярно е, че наличието или отсъствието на някои функции е трудно да се оцени без сравнение и все още няма такива устройства на пазара. Но определено можем да кажем, че PureView 9, ако не и най-добрият, то един от най-добрите водещи по отношение на камерата.

Примери за снимки, направени с PureView 9, работещи на фърмуер преди издаване:

Nokia PureView-9--цветя-920x688

Nokia PureView-9--макро-920x688

Широкоекранен фотоапарат Nokia-9-PureView-920x688

Nokia-9-pureview-food macro-920x688

Естествено, камерата във всеки смартфон трябва да има добра стабилизация за заснемане на различни видеоклипове. Присъствието на пет камери обаче променя разбирането за този фактор. Според производителя смартфонът не се нуждае от оптична стабилизация поради факта, че наличието на толкова много камери може значително да намали времето за експозиция. Освен това работи дори през нощта.

Въпреки това, при преминаване към видео заснемане, можем да кажем, че резултатът изглежда абсолютно не се различава от конкурентите. Когато снимате видео, един сензор работи, за да помогне за изглаждане на изображението. Така можем да кажем, че в този аспект смартфонът изобщо не се откроява. И можем да кажем със сигурност: този преглед на Nokia 9 PureView показва, че определено няма въпроси относно камерата на смартфона.

Производителност на Nokia 9 PureView

Nokia PureView-9--дисплей-1220x687

В ревюто на Nokia 9 си струва да се докоснем до темата за производителността, защото това е доста важен фактор и тук всичко е двусмислено. PureView отива 2022 година, но по неизвестна причина е инсталиран Snapdragon 845 от Qualcomm. Snapdragon 845 определено е добър процесор, но тази година всички водещи производители на смартфони инсталират 855, което е многократно по-добро.

Най-вероятно това решение се дължи на камерите, но 845 наистина не е толкова добър, колкото 855. Може да се отбележи, че благодарение на версията на Android 9.0 няма да се забележи, че смартфонът може да даде по-добри резултати.

Красив POLED дисплей, който има отлична цветова репродукция, добра разделителна способност и използваема яркост. Заслужава да се спомене безжичното зареждане, изключително е приятно, че разработчиците започват да обръщат внимание на тази технология. Струва си да се подчертае наличието на USB-C порт в телефона и поддръжка за Qualcomm Quick Charge 3.0

Също така в PureView 9 липсва жак за слушалки. Това е доста често срещана тенденция за следващите години, буквално всички се отказват от този конектор, само че в някои версии на Samsung той все още присъства.

Определено е сигурно, че смартфонът е направен с огромен акцент именно върху възможностите на камерата със средната производителност на всичко останало.

Трябва ли да купите Nokia 9 PureView

Смартфонът се оказа съвсем обикновен, въпреки възможностите за снимки. Миналогодишен процесор, който все още е актуален, но непростим за флагман. Най-вероятно само пламенните фенове на Nokia ще купуват телефона, защото други хора просто не се нуждаят от него. За тези пари можете да намерите всеки друг флагман, в който, естествено, камерата ще е по-лоша, но производителността ще бъде по-висока, екранът е по-добър и като цяло ще има повече възможности. Всеки купувач решава сам, но за съжаление, Nokia 9 PureView не може да предложи нищо специално, освен възможностите за снимки.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфони и телефони