Може би новият iPhone 2020 ще бъде направен на OLED дисплеи

 

iPhone 2020 с OLED дисплейApple е почти готов да влезе ол-ин с OLED, според нов доклад. Wall Street Journal твърди, че Apple се подготвя да изкопае LCD дисплеи в полза на съвременните OLED, но не изцяло. Ще трябва да изчакаме до следващата година.

Позовавайки се на „инсайдери, запознати с производствените планове на компанията“, WSJ съобщава, че „Apple вероятно ще изостави LCD напълно в гамата на iPhone 2020 в полза на органичните LED дисплеи, които позволяват по-разширен дизайн на телефона“.

Apple за първи път интегрира OLED през 2017 г. с iPhone X, така че два от последните три iPhone - iPhone XS и iPhone XS Max - имат OLED дисплеи. Междувременно по-евтиният iPhone XR все още се предлага с LCD екран.

Ясно е, че ако поставите двата телефона един до друг, OLED панелът изглежда забележимо по-добре. Това се вижда от сравнението между XS и XR. Цветовете на светодиодите са по-ярки, а контрастът е по-добър. HDR съдържанието също изглежда страхотно благодарение на способността на OLED да показва перфектни черни. Въпреки това, LCD Retina в никакъв случай не е ужасен, въпреки че разделителната способност от 1792 х 828 е доста ниска.

Рано е да се казва какво ще разкрие Apple през 2020 г., но ранните (много ранни) течове подсказват, че линейката на Apple за iPhone 2019 няма да бъде особено различна от линията на 2018 на компанията. Всичко това предполага, че Apple спестява големи промени за 2020 г.

Вече видяхме няколко публикации, които твърдят, че Apple ще пусне смартфон 5G през 2020 г., а уж разочароващите продажби на XR предполагат, че Apple трябва да бъде изненадана с нещо по-голямо, за да развълнува купувачите отново за иновациите на iPhone.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфона и телефони