Начало на продажбите на видеокартата AMD Radeon 7

AMD Radeon--7

Radeon 7 GPU на AMD, първата в света графична карта, изградена по седем нанометрова (7 nm) технологична технология, току-що е в продажба.

Radeon 7 - стилизиран като "Radeon VII" - представлява значително подобрение на производителността спрямо предишното поколение Radeon Vega 64.

AMD твърди, че за първи път инженерите успяха да увеличат честотната лента на паметта с 2,1 пъти Radeon Vega 64което подобрява общата ефективност с 35% в Battlefield 5 и 42% в Strange Brigade.

Основните характеристики включват базов часовник от 1450 MHz, увеличаване на тактовите скорости до 1750 MHz, 60 изчислителни единици и 3840 поточни процесори. Поточните процесори на графичните чипове на AMD са приблизително еквивалентни на ядрата на Nvidia CUDA - което означава, че на хартия той сравнява добре с Nvidia RTX 2080Основателното издание има 1515 MHz базов часовник, 1800 MHz усилващ часовник и 2944 CUDA ядра.

Докато AMD не използва проследяване на лъчите, производственият процес е интересен. Най-просто казано, 7nm възел означава, че повече транзистори могат да бъдат инсталирани на матрицата на процесора, отколкото, да речем, на 12 nm компонент на компютър.

Картите на Radeon от предишното поколение на AMD използваха 12 nm дизайн, докато последните 20-серийни графични процесори на Nvidia също са 12 nm компоненти.

По-високата плътност на транзисторите означава (на теория) по-добро управление или по-евтини цени. Radeon 7 струва около 700 долара в САЩ, но цените за страните от ОНД все още не са известни.

В момента цената в САЩ е приблизително 699 долара, което е значително по-малко от въпросната цена от 970 долара за основателя на изданието RTX 2080.

За да подслади покупката, AMD предлага безплатни копия на наскоро издадения римейк Пребиваващо зло 2и когато станат достъпни за изтегляне, копия на Дяволът може да плаче 5 и Разделението 2.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфона и телефони