Може ли Apple Ditch iPhone XR? Докладът разкрива плановете на компанията да пусне смартфони 2022 година

DSCF3097-1220x813

Според доклад на Wall Street Journal, 2022 IPhone XR ще бъде пуснат в продажба отново тази година, въпреки силните слухове за разочароващи продажби на най-ниските цени на устройството в гамата.

Хората, запознати с въпроса, казват, че компанията няма да се откаже от концепцията след ниски продажби. В доклада се казва, че Apple ще замени настоящата камера с нова камера с двойни обективи и също така ще надстрои LCD дисплея.

IPhone XR 2022 от годината може дори да е последният iPhone с LCD екран, компанията заяви, че планира пълен преход към OLED дисплеи през 2020 година.

В доклада се казва, че Apple е съставен от 2022 годината ще има три устройства, а наследникът XS Max ще бъде оборудван с три задни камери. Според доклад на WSJ, новият XR и наследникът на XS ще имат двойни камери.

Новината от рисейдж дойде, след като Apple заяви, че очаква да спечели по-малко печалба през това тримесечие, което веднага доведе до спад в акциите на компанията. Apple смята, че загубената печалба се дължи на лошите продажби на iPhone, особено в Китай, където продажбите са в застой.

По-специално, затова е решено да се върне iPhone XR. Маркетолозите на Apple смятат, че собствениците на смартфони няма да искат да харчат повече от 1000 паунда за нов iPhone. Той предлага същия процесор A12 + като съвременниците си, с някои компромиси при дисплея, изграждането и камерите. Предимствата обаче включват Face ID технология, iOS 12 и атрактивен, цветен дизайн.

Въпреки ниските продажби, потребителите похвалиха отличния живот на батерията, достъп до XS функции за по-малко пари, отлична производителност и ефективна камера. Общата оценка на устройството беше 4,5 от 5 звезди. Може ли компанията да се справи по-добре 2022 година все още е неизвестна.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфона и телефони