Intel представя процесор от 9-то поколение

Иновативна серия процесори на Intel от 9-ти ген Core H ще бъде в продажба след една четвърт. Поне такова изказване направи Фредерик Хамбергер, генерален мениджър на едно от подразделенията на Intel. В интервю за PC World той не разкри детайлите на технологията, но каза, че тя е предназначена за геймърите, които не само консумират хардуерни ресурси, но и създават собствено съдържание.

intel-9-то поколение

Какво означава Intel в обозримо бъдеще според стандартите на Intel? Въз основа на предишните версии можем да кажем, че максималният период, в който чиповете ще отидат до гишетата, е последният ден на юни.

Прочетете също: Най-добрите геймърски лаптопи

Чиповете работят на архитектура 14nm Coffee Lake... Те ще бъдат инсталирани в лаптопи с висока производителност. И тук зареждането на батерията вече не е важно, тук е важна производителността. Чиповете лесно ще обработват игри с маркировка AAA, а също така ще позволят на геймърите да излъчват своите постижения в реален режим в YouTube.
Корпорацията все още не е обявила всички подробности, но вече е известно, че мобилните чипове Core i9 ще поддържат WiFi 6 AX200, памет Intel Optane и Thunderbolt 3.

Инженерите на Intel използват пазарни проучвания, които показват, че много играчи също са създатели на видео съдържание. Тези потребители се нуждаят от мощен хардуер. Те играят, записват, обработват и качват видеоклипове на своите постижения. Такива потребители вече не желаят да се примиряват с множество слайдшоу.

„Те са най-взискателните ни клиенти и изискват повече от своите лаптопи, отколкото други потребители“, каза Хамбергер. „Те прекарват повече време, използвайки своите лаптопи, отколкото други клиентски сегменти.“
Ще трябва да изчакаме и да видим как се представят новите чипове на практика. Добрата новина е, че има максимум 101 дни за изчакване.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфона и телефони