iPhone 11 ще получи много бърз Wi-Fi вместо 5G

iPhone-XS с бърз wi-fi

Все още има впечатляващите девет месеца преди официалната презентация на този смартфон, но слуховете за опциите за iPhone 2019 вече се обсъждат.

Първо, докладът на Wall Street Journal казва, че производителят е решил да възобнови продажбите на iPhone XR, въпреки факта, че по-рано този смартфон се продаваше направо слабо. Сега това водещо устройство, което ще бъде домакин на новия модул на камерата, трябва да стане лидер в своя сегмент.

Според доклада на анализатора, iPhone, планиран за тази година, ще получи няколко актуализации, включително по-модерен Wi-Fi модул, който ще подобри работата на устройството в бетонни сгради и гъсто населени райони.

В последния доклад на CES анализаторът на Barclays Блейн Къртис (известен още като 9to5Mac) заяви, че iPhone за 2019 г. ще има полза от приемането на Wi-Fi 802.11 брадва (Wi-Fi 6). Протоколът ще замени Wi-Fi 802.11ac, използван от 2014 г., в близко бъдеще.

Wi-Fi Alliance вярва, че иновацията може да гарантира четири пъти по-висока ефективност в многолюдни райони. Технологиите често не успяват да се справят с голямото натоварване по време на публични събития.

В допълнение, той осигурява 40% увеличение на скоростта. Освен това е внедрен протокол, който ви позволява да увеличите живота на батерията на смартфона, това стана възможно поради факта, че Wi-Fi чипът преминава в безопасен режим (готовност), докато мрежата не участва.

Wi-Fi Alliance казва: „Wi-Fi 6 обещава повишена скорост, по-голям обхват, увеличен капацитет, по-ниска латентност за големи количества данни, повишена сигурност и незабавна свързаност с избраната от вас мрежа“.

Към момента на започване на продажбите в 2022 iPhones, Wi-Fi 6 модеми и рутери вече трябва да бъдат в продажба ...

WiFi 6 технологията напълно компенсира липсата на 5G в обновената iPhone линия. Очаква се Apple да изчака до излизането на моделите 2020, за да обяви поддръжка на 5G.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфони и телефони