Google Pixel 3 Lite - дата на издаване, цена, спецификации

Google пиксела 3-Lite

От края на 2018 г. се носят слухове за налична версия на Pixel 3 Lite и през последните месеци постоянно сме изправени пред течове на функции и функционалност. Ето всичко, което знаем за бюджета Google Pixel, включително прогнозната цена и подробности за изданието, както и това, което се очаква да видят купувачите.

Прочетете също: Най-добрите смартфони

Pixel 3 Lite - Дизайн

Още през ноември руският сайт за мобилни технологии Rozetked.me публикува снимки на смартфон, наподобяващ Pixel 3, с кодово име „Sargo“ и идентифициран като „Pixel 3 Lite“.

Телефонът изглежда почти идентичен по дизайн и размер, с подобен дизайн на Pixel 3, макар и с някои забележителни разлики.

afdRRJdWZmwm56

Корпусът на Lite на снимките е напълно бял и изглежда, че е направен от лъскава пластмаса, а не от стъкло като стандартния Pixel 3. Въпреки значителните промени, телефонът все още предлага дизайн на козирка за разделяне на подписи, открита на други пиксели, и също ъглова основна камера и заден централен сензор за пръстови отпечатъци.

Лъскавото лого на G в долната половина на телефона и ярко оцветен бутон за захранване, който се появява жълто, вместо зелено на белия Pixel 3, го правят да изглежда по-скоро като Pixel 3 XL.

sargo пиксела 3-Lite-5-56

Също така на снимката можете да видите стандартния 3,5-милиметров жак за слушалки, който напълно отсъства от телефоните на Google от 2017 г. серията Google Pixel 2.

Ретушираните изображения (и видеоклипове) на Pixel 3 Lite и по-големия Pixel 3 Lite XL се появяват както в 91mobiles.com, така и в OnLeaks Twitter акаунта.

Google пиксела 3-Lite-XL-теч

Освен че показват как може да изглежда телефон в черно и бяло, те обръщат внимание и на очевидното местоположение на SIM таблата (отстрани на телефона, а не отдолу) и наличието на USB Type-C порт, който липсва. при стандартните модели Pixel 3.

Google пиксела 3-Lite-XL-теч-2-920

Наред с потвърждаването на наличието на жак за слушалки и на двете устройства, информацията за 91mobiles и OnLeaks съдържа и размерите на телефона (151,3 x 70,1 mm x 8,2 mm за Pixel 3 Lite и 160 x 76,1 x 8,2 mm за XL ), което предполага, че и двата модела ще бъдат малко по-големи от по-скъпите си колеги, а по-малкият модел също ще бъде малко по-широк от Pixel 3.

Pixel 3 Lite - екран

Както беше посочено в първоначалното изтичане, дисплеят на Pixel 3 Lite ще бъде 5,56-инчов панел със заоблени ъгли (най-вероятно LCD, а не OLED), с големи черни рамки отстрани, без прорези.

Google пиксела 3-lite_screen

Въз основа на течовете от OnLeaks, по-големият Pixel 3 Lite XL вероятно ще има почти 6-инчов дисплей без 18,5: 9 без рамки с разделителна способност 2220 х 1080 пиксела. Това означава, че въпреки името „XL“, той ще получи значително по-малък екран от този, открит на Pixel 3 XL (6.3-инчов).

Pixel 3 Lite - производителност и батерия

Слухът твърди, че телефоните се захранват от чипсет Qualcomm Snapdragon 670 или 710 (най-вероятно първият) - много по-скромно, макар и очаквано, решение в сравнение с водещия Snapdragon 845, открит в други смартфони от сегашното поколение.

Няколко източника твърдят също, че поне по-малкият Pixel 3 Lite ще има 4 GB RAM и 32 GB вътрешна памет, но все още няма дума за разширяване на съхранението с microSD карти (което не е в стандартните Pixel 3 и 3 XL).

Очаква се и по-малкият Lite да има 2915mAh батерия, точно както стандартната Pixel 3.

Pixel 3 Lite - камера

Според рендерите смартфонът няма да има същите двойни широкоъгълни камери като съществуващите Pixel 3s. Вместо това се очаква единичните сензори отпред и отзад на двата модела да бъдат съответно 8 и 12 мегапиксела.

Дали Google планира да използва същия сензор Sony IMX363, който беше инсталиран на Pixel 3 за тези нови камери, не е известно.Ако камерата на Pixel 3 Lite е приблизително толкова добра, колкото тази на Pixel 3, това много добре може да бъде телефон, който си струва да се купи.

Pixel 3 Lite - цена и дата на издаване

По-малко от две седмици след първоначалното изтичане на Rozetked, друг руски уебсайт, Wysla.com, показа снимки на много подобно устройство, публикувано заедно с множество основни телефони, по-специално най-новите iPhone на Apple, iPhone XS и iPhone XR.

google-pixel-3-в стилен пакет

Така името Lite не само предлага по-малко хардуер, но предполага, че ще има сравнително по-ниска цена, за да се конкурира с други нови продукти.

Изглежда, че смартфонът може да се превърне в пряк конкурент на iPhone XR. В момента iPhone XR се продава за $ 749 и служи като водещ флагман на Apple.

Google-Pixel-Sargo-11

Apple и Google за последно предложиха по-конкурентни телефони, когато iPhone 5C и Google Nexus 5X бяха пуснати (въпреки че някои може да твърдят, че iPhone SE също е сравнително достъпен).

И разбира се, през февруари японският сайт Nikkei съобщи, че Pixel 3 Lite на Google ще бъде по-евтин от iPhone XR на Apple. Като се има предвид, че самият Pixel 3 вече е по-евтин от iPhone XR, очакваме Lite да е много по-достъпен. В доклада се казва още, че Google ще продължи с годишната си стратегия за пускане на своите водещи телефони. Ако бъде потвърден, това ще означава, че Pixel 4 ще бъде обявен през есента, вероятно малко след iPhone 11.

Според слуховете появата на нови артикули на пазара е планирана за тази пролет, но това е само предположение, Google все още не е обявила по-точна дата.

Според MySmartPrice, Pixel 3 Lite има номер на модел G020B и може да се продава като Pixel 3a, докато Pixel 3 Lite XL има номер на модел G020F и може да се продава като Pixel 3a XL. В доклада се добавя, че и двата телефона са произведени от Foxconn и ще бъдат пуснати в Индия "за кратко" за по-малко от 40 000 INR ($ 555).

Това е всичко, което има за сега, но ще продължим да търсим в мрежата за по-конкретна информация за реалната дата на стартиране, както и за потенциални цени и за двете устройства.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфони и телефони