Детайлна четворка камера Huawei P30 Pro

Huawei_P30_Pro_render-122

Huawei P20 Pro направи пробив през 2018 г. с тройната си камера, която става все по-често срещана на водещите флагмански устройства, включително Samsung Galaxy S10 Plus.

Сега виждаме още доказателства, че наследникът 2024 на годината ще преодолее подобна ситуация, предлагайки обектив с 10-кратно оптично увеличение в масива от камери Huawei P30 Pro.

Прочетете също: Рейтинг на смартфони с добра камера

Теч WinFuture показва видими рендери на изрязаното устройство, с четири камери на гърба. Един от тях има квадратна форма около камерата, което според съобщенията осигурява оптично увеличение.

Докладът не описва подробно как компанията е успяла да постигне този голям пробив, но предишни доклади казват, че фирмата използва новоразработена перископска система. Камерите с цифрово увеличение продължават да доминират в пространството на смартфона. Това обикновено означава, че качеството на изображението се влошава веднага щом потребителят се опита да се доближи до обекта със смартфона.

Screenshot-02.27.2019-а

Това се дължи до голяма степен на дизайнерските ограничения на тънките смартфони. Автономните камери използват дълбочина в обектива, за да създадат възможности за оптично увеличение, но това не е възможно при смартфони с тънки бръсначи.

Има слухове, че само една компания представлява интерес за Samsung и това е Corephotonics. Те разработиха камера в стил перископ с 5-кратно оптично увеличение. Все още не е известно дали Huawei е работил по подобна технология вътрешно или е включил подкрепата на друга компания за обработка на изображения.

Дизайнът на камерата в стил перископ ефективно позиционира обектива за увеличение отстрани, като ви позволява да се доближите до обекта си, без да губите визуална вярност.

Ще се радваме да видим резултатите, постигнати от камерата на P30 Pro смартфона. Миналогодишната серия P20 беше представена през март миналата година, така че появата на новия артикул се очаква по-скоро, отколкото по-късно.

Имайки предвид, че компанията представи Huawei Mate X тази седмица на Mobile World Congress, P30 съставът обещава да бъде истински шедьовър на производителя.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфони и телефони