7 най-добри домашни театри

Кинематографията е едно от най-популярните забавления. Всеки обича да гледа филми. Някой е по-близо до филмите на ужасите, други обичат да плачат над мелодрами, а трети трети са привлечени от екшън филмите от своето забавление. И ако по-рано беше възможно да получите максимални емоции от подобни филми само в специализирани зали, то днес те могат да бъдат осигурени от най-добрите домашни театри. Освен това те са още по-удобни, защото наблизо няма да има досадни зрители, а мястото, което изберете, винаги ще бъде перфектно. Но на първо място, трябва да направите правилния избор на домашно кино. И нашата класация ще ви помогне да закупите система въз основа на вашия бюджет и нужди.

Топ производители на домашно кино

Откъде да започнете да обмисляте такива устройства? Разбира се, от фирмите, които ги произвеждат. На пазара има няколко десетки производители, но сред тях има само пет наистина достойни за внимание:

 1. Onkyo... Името на тази марка се формира от две японски думи - звук (на) и кио (хармония). Наистина, по отношение на хармоничността на звука, продуктите на тази компания са извън конкуренцията. Но за високо качество трябва да платите същата цена.
 2. Samsung... Южнокорейски гигант, който произвежда първокласни домакински уреди и модерна потребителска електроника. Освен всичко друго, компанията произвежда едни от най-добрите системи за домашно кино на съотношение цена-качество.
 3. Sony... Известната японска компания има много подразделения, отговарящи за производството на смартфони, камери, конзоли, игри, телевизори и дори филми. Затова в Sony знаят всичко за картината, звука и как трябва да се чувстват. Тези знания се използват от инженерите при разработването на домашни театри.
 4. Lg... Друг производител от Южна Корея. LG е основният конкурент на Samsung в много сегменти и домашните театри не са изключение. По принцип и двете фирми произвеждат подобни продукти, но понякога те заобикалят една друга.
 5. мистерия... Сред легендарните марки имаше място за местна компания. Mystery продуктите са разработени в Русия и се произвеждат във водещи фабрики в Китай. Това ни позволява да предлагаме функционални устройства на достъпна цена.

Най-добрите нискотарифни домашни театри

Бюджетните системи не могат да се похвалят с функционалността на скъпите аналози. Но техните предимства, освен ниската им цена, включват висококачествен звук, удобно управление и компактен размер. Гамата от евтини кина предлага както прости модели с 2.1 формат, така и по-модерни решения, които ви позволяват да се наслаждавате на съраунд звук, докато гледате модерни блокбастери. Ако вашите изисквания са ниски, а финансовите ви възможности са скромни, тогава препоръчваме бюджетните системи.

1. Мистерия MSB-115W

Мистерия MSB-115W

MSB-115W е евтин киносалон с добро изграждане и качество на звука. Устройството е много по-достъпно от най-близките си конкуренти, което дава възможност да го препоръчам дори на собственици на евтини телевизори. Системата Mystery е оборудвана със звукова лента, която е свързана чрез аудио кабел или HDMI, както и безжичен субуфер. Общата мощност на добро домашно кино от домашна марка е 300 вата.

Моля, обърнете внимание, че това устройство работи само с физически CD и DVD носители. Системата разполага и със стандартен USB 2.0 порт за външно съхранение.

Също така купувачите отбелязват компактността на MSB-115W, която ще бъде полезна при инсталиране на кино в малка стая или студио апартамент. Ако източникът позволява, системата Mystery се настройва към всяка задача, било то филми или музика, използвайки еквалайзер. Също така в този модел можете да слушате радиостанции.

Предимства:

 • средна цена 98 $;
 • добро качество на звука;
 • безжичен субуфер 150 W;
 • Лекота на контрола.

Недостатъци:

 • Bluetooth на субуфера може да задържи Wi-Fi.

2. LG LHB655

LG LHB655

Най-доброто Blu-ray 3D кино в бюджетния сегмент предлага LG. Възможностите на LHB655 са отлични по своята стойност. Тази система е 5.1, включва централен канал, субуфер и два задни и две предни високоговорители. Мощността на всички излъчватели е една и съща и е равна на 167 W. Като цяло това осигурява на потребителя висококачествен звук на киловат.

По отношение на функционалността това домашно кино няма да разочарова дори и взискателните купувачи, тъй като осигурява както 3D поддръжка, така и възможност за възпроизвеждане на филми в Full HD резолюция. Не само BD, CD и DVD, но също така и HDD и други външни устройства, свързани чрез USB, могат да действат като носител за съхранение на LHB655. Благодарение на функцията Smart Share можете също да възпроизвеждате съдържание от мобилни устройства.

Предимства:

 • отлична функционалност;
 • чете много съвременни формати;
 • вграден FM тунер;
 • страхотно звучене;
 • безжични модули;
 • гъвкавост.

Недостатъци:

 • не достатъчно дълги проводници.

Най-добрите домашни театри цена-качество

В сегмента на средния диапазон има и десетки най-добрите кина. Китайците са по-рядко срещани, а южнокорейските марки и техните японски конкуренти доминират. Повечето от моделите в тази категория принадлежат към формат 5.1, който е най-търсен от потребителите. Средната цена на избраните устройства в класацията на най-добрите домашни театри по отношение на цена и качество е на ниво 364 $което все още се вписва в бюджета на повечето купувачи.

1. Samsung HT-J5550K

Samsung HT-J5550K

Разумна цена, висока мощност и приятен дизайн - всичко това ще ви бъде предложено от отлично 5.1 домашно кино от Samsung. Системата включва пасивен субуфер, център, еднопосочни задни високоговорители и предни двупосочни високоговорители. Общата изходна мощност на акустиката е 1 kW.

Основното звено на театъра съчетава възможностите на AV приемник, 3D Blu-ray плейър и FM тунер. За последното можете да съхранявате до 15 настройки на радиостанцията.

Традиционно за възпроизвеждане на филми и видеоклипове на устройството можете да използвате дискове или външни устройства, свързани чрез USB вход. Обявена е и поддръжката на DLNA, която ви позволява да отваряте мултимедийни файлове от всяко активно устройство в домашната серия.

Ако все още не сте решили кое кино да изберете, Samsung може да привлече вниманието и с Opera TV Store, благодарение на което устройството получава много повече опции от евтините телевизори. Любителите на басовите и сочни експлозии също ще оценят функцията Power Bass за повишаване на ниските честоти.

Предимства:

 • перфектно изграждане;
 • всеядни формати;
 • отличен външен вид;
 • инсталиране на приложения;
 • отличен звук.

Недостатъци:

 • няма защита от Bluetooth връзка.

2. LG LHB655NK

LG LHB655NK

Марката LG продължава ТОПът на домашните театри със своя модел LHB655NK. Въпреки сходството в имената с устройство от първа категория на класацията, имаме напълно различни системи. Дори в дизайна с просто око можете да видите значителни разлики между тези модификации. Но характеристиките на високоговорителите на един от най-добрите домашни театри, според отзивите на неговите собственици, не се различават от по-малкия им "брат".

LHB655NK предлага потребители на FM радио с настройка на обхвата от 87,5 до 108 MHz и възможност за съхраняване на до 50 радиостанции в паметта. Също така в отлично кино за гледане на филми с високо качество е инсталиран DAC (12 битов, 148 MHz) и е налична функцията Private Sound, която ви позволява да възпроизвеждате звук през смартфон чрез Wi-Fi.Други интерфейси включват USB, HDMI, Bluetooth и два входа за микрофон.

Предимства:

 • караоке функция с ефекти;
 • наличието на микрофон в комплекта;
 • памет за 50 радиостанции;
 • четене на USB устройства и писане;
 • ниска средна цена.

Недостатъци:

 • Чувства се, че не издава декларираната сила;
 • има само един HDMI в устройството.

3. Sony BDV-E6100

Sony BDV-E6100

Затварянето на първите три е готино домашно кино на Sony в конфигурация 5.1, което получи много положителни отзиви от реални купувачи. Едно от основните предимства на този модел е, разбира се, звукът - мощен, сочен, силен и с равномерен репродуктор на всички честоти. Ако обаче е необходимо, можете да персонализирате всичко за себе си, подчертавайки баса или да направите „средата“ по-изразителна.

Устройството работи безпроблемно с всички популярни формати. Купувачите няма да бъдат разочаровани нито от набор от интерфейси, включително Wi-Fi и Bluetooth безжични модули, аудио входове (оптични и стерео) и Ethernet. От полезните функции на това домашно кино можем да отделим поддръжка за BD-Live, RDS, DLNA и външни твърди дискове, както и радио за 20 станции.

Предимства:

 • луксозен звук;
 • богат бас;
 • има възможност за фина настройка според вашите предпочитания;
 • Работа на FM радио;
 • качество на калъфа;
 • безжични модули;
 • добра дължина на кабела.

Недостатъци:

 • понякога се забавя;
 • интерфейс за любител.

Най-добрите премиум домашни театри

Устройствата от най-висок клас не са масови продукти, не само заради цената им. Няма смисъл да купувате такива устройства, ако искате само леко да подобрите възможностите на телевизора. Няма смисъл да купувате модерни домашни театри и собственици на прости телевизори с малък диагонал, защото отличните звукови ефекти няма да подобрят значително опита от гледане на филми с неизразителна картина. Но за собствениците на отлични телевизори препоръчваме първокласните продукти на марката Onkyo.

1. Onkyo HT-S5805

Onkyo HT-S5805

Cool домашно кино, включващ пълноценен 7.1 приемник с изход 7x100W в 6 ома, пет дървени високоговорителя и 80W субуфер с 200 мм високоговорител. HT-S5805 поддържа обектно ориентирано аудио и 5.1.2.

Ако имате нужда от USB порт и мрежово свързване, тогава погледнете HTS7805, който има тези опции.

Домашното кино поддържа до 4K резолюция и HDCP 2.2 Advanced Profile. Също така в системата е инсталиран Bluetooth, чрез който можете да намерите мобилно устройство и да показвате музика или видеоклипове от YouTube от него. В същото време връзката винаги остава стабилна и не замръзва.

Предимства:

 • безупречен монтаж;
 • удобен контролен панел;
 • сдвояване със смартфон;
 • лекота на персонализиране;
 • отличен звук;
 • възможност за добавяне на колони.

Недостатъци:

 • неспособност да се свърже с мрежата;
 • няма USB вход.

2. Onkyo HT-S9800THX

Onkyo HT-S9800THX

Прегледът е завършен от безупречно домашно кино в конфигурация 7.1 с нескромна цена от сто хиляди рубли. Това устройство може да бъде наречено най-добрата мечта за всеки ценител на качествен звук. Поддръжката на Dolby Atmos за домашното кино HT-S9800THX гарантира напълно потапящо филмово изживяване. Потребителите могат да ги играят чрез USB, безжични канали и дискове.

Разнообразието от интерфейси тук е голямо. Устройството има 7 HDMI порта за вход и 2 за изход наведнъж, има конектори за субуфер, слушалки, стерео аудио, оптичен и коаксиален, както и вход за микрофон. Предните високоговорители Onkyo HT-S9800THX са оборудвани с чифт 120 мм вълни и един 25 мм пищял, задните високоговорители - един нискочестотен и един висок в 130 и 25 мм. Всички канали са 130 вата, а събуферът е 125 вата (300 мм високоговорител).

Предимства:

 • поддръжка за всички съвременни формати;
 • впечатляващ набор от интерфейси;
 • отлично качество на звука;
 • изграждане и приятен дизайн;
 • патентован интерфейс на Onkyo Controller;
 • Излъчвайте 4K HDR видео.

Недостатъци:

 • висока цена.

Кое домашно кино е по-добре да се купи

За потребители, които нямат строги бюджетни ограничения, препоръчваме да изберат устройства от японската компания Onkyo. За хора, които нямат такъв тип пари, ние включихме отлични решения от Samsung и Sony в нашата група от най-добрите модели за домашно кино. Те радват с отличен звук и добра гама от функции.
Ако се чудите кое е по-добре да изберете домашно кино с поддръжка за караоке, тогава, разбира се, препоръчваме продукти на LG. Корейците също се класираха положително в бюджетната категория. Но ако не се нуждаете от многоканални системи, тогава можете да разгледате по-отблизо формат 2.1, представен от домашната марка Mystery.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфона и телефони