Оценка на Wi-Fi рутери на TP-LINK

Рутерите от TP-LINK са много популярни у нас и по целия свят. Това не е изненадващо - достъпна цена в съчетание с високо качество привлича много потребители, от професионалисти до обикновени потребители на безжичен Интернет. Освен това съставът е достатъчно голям, за да може всеки да намери опцията, която му подхожда напълно. Но как да изберем правилния модел и да не сгрешим при покупката? Именно за този случай Electrician Expert класира най-добрите TP-LINK Wi-Fi рутери с подробно описание на техните плюсове и минуси. Това ще позволи на всеки читател да реши коя от тях ще бъде най-добрата придобивка за него.

Когато избирате подходящ рутер, трябва да разчитате не само на декларираните от производителя характеристики, но и на потребителски отзиви - това често ви позволява да получите най-обективната картина. Като цяло, когато купувате рутер, трябва да обърнете внимание на няколко характеристики:

 1. Една от тях е мощността на предавателя. Зоната, покрита от безжичен Интернет, зависи от него.
 2. Също така, не забравяйте за честотната лента - скоростта на интернет зависи от нея, както и от избраната тарифа - много важен показател.
 3. И накрая, трябва да разгледате броя на LAN портовете - трябва да има достатъчно от тях, за да свържете всички настолни компютри и офис оборудване (принтери, скенери).

Модел от TP-LINK TL-WR840N

Ако имате нужда от добър, но евтин маршрутизатор за TP-LINK Wi-Fi, тогава трябва да обърнете внимание на този модел. На достъпна цена може да се похвали с много добри характеристики. Широчината на честотната лента - 300 Mbps - е напълно достатъчна за повечето потребители, особено ако не планирате да плащате големи пари за тарифен план, избирайки бюджетни опции. Скоростта на пристанището е малко по-ниска - 100 Mbit / s, но това е повече от достатъчно, не само за работа в Интернет, но и за обмен на данни през локална мрежа - дори и най-обемните документи могат да бъдат прехвърлени за секунди. Две външни неразглобяеми антени на Wi-Fi рутера осигуряват добра мощност - 20 dBM, и това е достатъчно както за просторен офис, така и за голям апартамент.

Предимства:

 • Достъпна цена.
 • 2 антени.
 • Стабилна работа.
 • Голяма мощ.
 • Елегантен дизайн.

Недостатъци:

 • Неотстраними антени.

Модел от TP-LINK Archer C20 (RU)

Разбира се, в класацията на най-добрите TP-LINK Wi-Fi рутери, този модел заема заслуженото си място. На сравнително ниска цена той осигурява високоскоростна интернет връзка - до 733 и 100 Mbit / s за безжични и кабелни връзки съответно. Четири LAN порта са повече от достатъчни за повечето потребители - можете да свържете няколко десктопа, MFP и още един порт ще остане безплатен.

Моделът работи едновременно в две ленти - 2,4 и 5 GHz, което осигурява възможно най-високата скорост на връзка с безжичната мрежа.

Рутерът има три неразглобяеми антени, благодарение на които може да се похвали не само със стабилна връзка, но и с висока мощност - 20 dBM. Вградената защитна стена служи за надеждна защита на вътрешната мрежа от нежелани връзки отвън, а гъвкавите настройки приятно ще изненадат дори и най-придирчивия потребител.

Предимства:

 • Гъвкави настройки.
 • Висока скорост на връзката.
 • Работете в два диапазона.
 • Атрактивен външен вид.

Недостатъци:

 • Не може да се монтира на стена.

Модел от TP-LINK TL-WR841N

Говорейки за гамата на TP-LINK Wi-Fi рутери, този модел също си струва да се спомене. Той ще изненада приятно всеки потребител с простотата на настройките, дори и не твърде опитен.В същото време има добра скорост - с безжична връзка до 300 Mbit / s, и с жична връзка - до 100 Mbit / s. Стабилна връзка на голяма площ се осигурява от две неразглобяеми антени, чиято обща мощност е 20 dBM. Има доста дълбоки и гъвкави настройки, а статичното маршрутизиране, демилитаризираната зона и други функции правят работата не само проста и удобна, но и максимално безопасна. Не е изненадващо, че съдейки по отзивите, повечето потребители на рутери не са разочаровани от подобна покупка.

Предимства:

 • Изгодна цена.
 • Прости, но гъвкави настройки.
 • Ниска цена.
 • Работна скорост.

Недостатъци:

 • Някои модели замръзват редовно и трябва да се рестартират.

Модел от TP-LINK Archer C6

Потребителите, които се нуждаят от наистина високоскоростен интернет и са готови да платят за него, със сигурност ще харесат този модел. Това е наистина добър TP-LINK Wi-Fi рутер според много отзиви. Обърнете внимание на скоростта му - до 1000 Mbps при свързване чрез LAN портове и до 1167 Mbps, когато сте свързани безжично! Това ще бъде повече от достатъчно дори за много взискателен потребител на Wi-Fi рутер.

Четири външни антени осигуряват мощност от 23 dBM, благодарение на което рутерът покрива дори много просторна стая с безжичен интернет.

Четири LAN порта са достатъчни, за да свържете цялото необходимо оборудване - обикновено един или два порта също са постоянно празни. Допълнителен плюс за напредналите потребители е наличието на флаш памет. Работи перфектно в две ленти - 2,4 и 5 GHz - и това прави възможно използването на интернет с много висока скорост.

Предимства на Wi-Fi рутер:

 • Много висока скорост.
 • Повишена мощност.
 • Простота на настройките.

Недостатъци:

 • Висока цена.

Модел от TP-LINK TL-WR940N 450M V6

Прост, лесен за използване и надежден рутер. Той може да се похвали с добра скорост - до 450 Mbps с безжична връзка. Свързвайки компютър през един от четирите LAN порта, можете да разчитате на скорости до 100 Mbps. Снабден с три неразглобяеми антени с обща мощност 20 dBM. Функционалността и дълбочината на настройките са огромни - има поддръжка за VPN, PPTP, L2TP и IPSec. Разбира се, има функция на защитната стена, осигуряваща високо ниво на сигурност.

Предимства на рутера:

 • Лесен за използване.
 • Добра скорост на връзката.
 • Външно обжалване.

Недостатъци:

 • Не е намерено.

Модел от TP-LINK Archer C1200

Този модел е подходящ за потребители, които търсят Wi-Fi рутер с 4G SIM карта. Тя ви позволява да използвате Интернет, докато сте на открито - стига да има силен клетъчен сигнал. В същото време скоростта на връзката ще изненада приятно - съответно 1167 и 1000 Mbps за безжични и кабелни връзки. Работи стабилно не само с честотата на 2,4 GHz, но и с 5 GHz диапазона. Има USB 2.0 конектор за подобрена използваемост и функционалност. Изобилието от настройки ви позволява да приспособите рутера към изискванията на конкретен потребител.

Предимства:

 • Висока скорост.
 • Работи с 4G интернет.
 • Голям брой настройки.
 • Стабилна работа.

Недостатъци:

 • Висока цена.

Нашата група от най-добрите TP-LINK Wi-Fi рутери е към своя край. Проучвайки половин дузина различни модели, се опитахме да подчертаем техните силни и слаби страни, обективно да опишем характеристиките. Това означава, че няма да има проблеми при избора на подходящ рутер.

Прочетете също:

 1. Най-добрите Wi-Fi рутери D-връзка
 2. Най-добрите Wi-Fi рутери на 2020 година
 3. Рейтинг на най-добрите Wi-Fi рутери от Xiaomi
 4. Най-добрите Wi-Fi рутери със сим карта

Един коментар към записа „Оценка на Wi-Fi рутери на TP-LINK

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфона и телефони