6 най-добри рутера за Huawei Wi-Fi

Обикновеният потребител познава Huawei за своите „умни“ гривни и смартфони, чиито камери ръководят класацията на DxOMark вече няколко години. Но китайският гигант е далеч по-важен за мобилната индустрия, което може да изглежда странно в началото. Именно марката Huawei е един от лидерите на телекомуникационния пазар. Базовите станции, терминалите и други хардуерни и софтуерни продукти се използват от мобилни оператори и клиенти на Huawei по целия свят. Сега марката активно развива 5G мрежи. Решихме да засегнем само тясна част от дейностите на компанията и направихме рейтинг на най-добрите Wi-Fi рутери от Huawei.

ТОП 6 най-добри рутера за Huawei Wi-Fi

Гамата от мрежово оборудване от китайската марка е доста богата. Огромна част от него обаче е заета от точки за достъп за разпространение на безжичен интернет на летища, кина, кафенета и други обществени места. Производителят предлага доста традиционни рутери и ако искате да закупите нещо за лична употреба, тогава е по-добре да изберете Wi-Fi рутер от Huawei с 4G. Такива интернет станции са както мобилни, което ви позволява да получавате Интернет само през мобилни мрежи, така и стационарни, което също предполага наличието на RJ-11 вход в тях, както и LAN / WAN конектори.

1. HUAWEI E5573C

Модел от HUAWEI E5573C

Прегледът започва с най-добрия рутер Huawei сред евтините модели - E5573C. Това е просто и функционално устройство с нищо излишно. Тялото му е изработено от устойчива матова пластмаса, която в зависимост от избора на потребителя може да бъде черна или бяла. Задният капак е сменяем, а под него има 1500 mAh батерия, която ви позволява да разчитате на 4 часа живот на батерията и слот за SIM карта.

От контролите на рутера има само един бутон отгоре. Той е предназначен както за включване, така и за активиране на режима на свързване (сдвояване) на устройствата.

Предната част на рутера има двойка индикатори за показване на мрежовия сигнал и зареждането на батерията. Последният, между другото, може да бъде презареден с помощта на доставеното захранване (5V, 1A) и Micro-USB кабел, който се свързва към конектора в долния край.

Предимства:

 • приемлива цена;
 • лекота на използване и персонализиране;
 • минимални размери / тегло;
 • до 4 часа работа с едно зареждане.

Недостатъци:

 • батерия с малък капацитет;
 • бял цвят много лесно се замърсява.

2. HUAWEI E5577

Модел от HUAWEI E5577

Следващият ред в класацията на най-добрите маршрутизатори на Huawei Wi-Fi е зает от модела E5577. По дизайн е подобен на описаното по-горе устройство, но редица основни функции ще ви попречат да объркате рутери един с друг. И така, наблюдаваният рутер е по-дебел (17 срещу 13 мм), а на предния му панел вместо индикатори има пълен дисплей. На последното можете да наблюдавате мрежовия сигнал, да видите името на оператора, чиято SIM карта е инсталирана в рутера, да извършите проста настройка и т.н.

За да получите достъп до пълния списък с функции, кликнете върху бутона "Меню", разположен в горната част. Изборът на необходимия елемент в списъка се извършва с помощта на бутона за захранване, разположен вдясно на екрана. В допълнение към него, отляво има само логото на производителя. На обратната страна има подвижен капак, под който е скрита батерия от 1500 mAh, слот за стандартна SIM карта и, което е особено похвалено от потребителите в рецензиите на рутера, слот за microSD карти памет.

Професионалисти:

 • прилично ниво на самостоятелност;
 • лекота на управление и показване;
 • можете да свържете чифт антени;
 • наличието на слот за карта с памет;
 • качество на приемане на сигнала.

3. HUAWEI B310

Модел от HUAWEI B310

Рутерът Huawei B310 се различава от своите колеги, тъй като е предназначен за вертикален монтаж. Устройството може да бъде направено изцяло в черно или бяло, а захранването му се осъществява с помощта на цялостно 12 V. устройство.В допълнение към него и самия рутер, кутията съдържа също ръководство, гаранционна карта и чифт антени. Трябва да се отбележи, че последните са проектирани да подобрят 3G / 4G сигнала и те са инсталирани в двойка конектори, скрити под задния капак. Но тук са вградени Wi-Fi антени.

За удобно конфигуриране на рутера производителят е разработил приложението HiLink Huawei, което може да се инсталира на смартфони с Android или iOS.

Също така на задния панел на B310 има капак за стандартна табла за SIM карта, захранващ жак, отвор за нулиране, вход RJ-11 и LAN порт, който осигурява скорост до 1 Gb / s. Също така, ако е необходимо, може да се използва като WAN, но в този случай ще бъде възможно разпространението на интернет само безжично.

Предимства:

 • удобен марков софтуер за смартфони;
 • впечатляващ обхват и стабилност на сигнала;
 • лекота на персонализиране;
 • оптималният набор от функции за вашата цена;
 • красив външен вид и вертикална инсталация;
 • включени антени за мобилни мрежи.

Недостатъци:

 • подробни параметри на сигнала не се показват.

4. HUAWEI E5573

Модел от HUAWEI E5573

Следва подобрена версия на E5573C. Дизайнът на по-стария модел на рутера на Huawei Wi-Fi е почти идентичен с по-младата модификация. Единственото изключение е затворът, разположен вдясно от micro-USB порта. Зад него има два TS9 конектора, към които можете да свържете външни антени, за да подобрите приемането на сигнала.

Устройството се предлага и в черно-бели цветове. Допълнителните опции E5573 включват файлов сървър, защитна стена, ретранслаторен режим. Евтин, но добър Wi-Fi рутер Huawei е оборудван с батерия от 1500 mAh, осигуряваща до 4 часа живот на батерията.

Предимства:

 • възможност за свързване на външни антени;
 • поддръжка за честотни диапазони 2,4 и 5 GHz;
 • добра автономност и подвижна батерия;
 • отличен обхват на разпределение на сигнала;
 • мощен и надежден;
 • елементарна настройка чрез приложението.

5. HUAWEI B315S

Модел от HUAWEI B315S

Ако искате да закупите добър Wi-Fi рутер от HUAWEI на разумна цена, тогава моделът B315S е отличен вариант в този случай. Визуално той е подобен на описания по-рано B310, а основните разлики между тях могат да се видят отзад. Тук по-старата модификация получи четири LAN конектора, единият от които може да действа и като WAN, жак за телефонен кабел, предоставяйки функцията за гласови повиквания, както и USB порт за свързване на устройства и модеми.

Според прегледите, рутерът може да се нарече отличен избор за комбиниран интернет. Разрешено е да инсталирате стандартна SIM карта на всеки мобилен оператор в Русия в SIM слота, който ви позволява да получите достъп до 4G мрежи. Портът WAN е предназначен за обикновени доставчици на услуги и по този начин потребителят ще може да разпространява Интернет до трите останали локални мрежи със скорост до 1 Gbps за всеки от тях. Между другото, в комплект с рутера купувачът ще получи всички необходими аксесоари, като антени, RJ-45 и телефонни кабели.

Предимства:

 • лесна за персонализиране;
 • поддържа стабилно сигнала;
 • не намалява скоростта;
 • поддържа стабилно сигнала;
 • има всички необходими конектори.

Недостатъци:

 • антените са лошо фиксирани.

6. HUAWEI B525

Модел от HUAWEI B525

Лидер в ревюто е моделът B525. Подобно на цялата линия, този рутер е инсталиран вертикално. Но дизайнът му е по-интересен поради разреждането на изцяло черния калъф със златна линия в областта на индикаторите. B525 е Wi-Fi рутер на Huawei със SIM карта, инсталирана в слот, скрит зад пластмасов капак в долния край на кутията. Между другото, симовете се поддържат само в микро формат.

Високата цена на рутера се дължи на поддръжката на LTE Cat.6, която ви позволява да постигнете висока скорост на изтегляне от 300 Mbps. За аналози, които поддържат само Cat.4, прагът е 150 Mbps.

Максималната скорост на безжичната връзка по време на работа в двата честотни диапазона (2.4 и 5 GHz) е в състояние да достигне 1300 Mbps. Това обаче е уместно само когато маршрутизаторът получи интернет чрез кабел. Компютър или лаптоп могат да бъдат свързани към B525 чрез LAN (4 порта на 1 Gbps). Има и няколко SMA конектора за свързване на външни антени, които се доставят с комплекта.

Предимства:

 • непрекъсната работа;
 • поддръжка на две ленти;
 • обхват и стабилност;
 • външни антени могат да бъдат свързани;
 • красив дизайн и надеждност.

Недостатъци:

 • висока цена.

Кой Wi-Fi рутер от Huawei е по-добре да закупите

Дори потребител с минимум познания няма да има трудности при избора на подходящ рутер. Ако търсите подходящ рутер за пътуване, тогава трябва да закупите модела от E-линия. В нашия преглед на най-добрите Wi-Fi рутери от Huawei, ние включихме три такива устройства наведнъж, а най-модерното сред тях е E5577. Но той също стои за 63 $... Можете да спестите няколко хиляди, като закупите E5573 и E5573C. За дома е подходящ B-владетелят. Лидерът в него е B525, способен да осигури най-високата възможна скорост в мрежите от четвърто поколение. Но отново, ако нямате подходящи пари за закупуване на такъв интернет център, тогава изберете B315S или дори B310, който има минимално необходимата функционалност и се предлага за около 5 хиляди.

Прочетете също:

 1. Най-добрите Wi-Fi рутери 2023 на годината
 2. Оценка на Wi-Fi рутери Xiaomi
 3. Най-добрите Wi-Fi рутери TP-връзка
 4. Най-добрите Wi-Fi рутери със сим карта
 5. Рейтинг на най-добрите Wi-Fi рутери D-link

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфона и телефони