12 най-добри IP камери

Днес IP камерите са много популярни. Което не е изненадващо - те са прости и удобни за използване, като същевременно ви позволяват да наблюдавате апартамент, гараж или парцел, намиращи се на стотици и хиляди километри - на всяко място, където има интернет. Разбира се, моделите се различават по редица важни фактори - от цена до качество на картината и наличието на допълнителни функции. Как да не се объркате с такъв богат асортимент и да изберете точно устройството, което ще бъде добра покупка? Специално за такъв случай опитни експерти са съставили рейтинг на най-добрите IP видеокамери, които са съставили въз основа на редица прегледи и характеристики, декларирани от производителите. Със сигурност тук всеки читател ще намери точно опцията, която му подхожда.

Най-добрите IP камери за видеонаблюдение 2020

Съвременният пазар е залят от наистина висококачествени камери. Освен това много от тях имат много достъпни разходи - не е нужно да плащате много пари за добра камера, ако сте доволни от липсата на допълнителни функции. Също така си струва да се отбележи, че има външни и вътрешни камери. Много е важно да обърнете внимание на какъв тип инсталация е предназначен този или онзи модел. Тогава не е нужно да преплащате, когато купувате или рискувате скъпо оборудване, като го инсталирате на неподходящо място за работа. За удобство ще разделим най-успешните видеокамери в две групи и ще дадем описание на най-добрите от тях.

Най-добрите IP външни камери

Най-често купувачите на такова оборудване искат да могат да наблюдават райони, съседни на къщи или гаражи. Това означава, че се нуждаят от камери, които могат да бъдат инсталирани на открито. Да, струват малко повече. Но специална система за защита от влага и прах позволява да се използват дори при доста трудни условия, без да се страхуват, че оборудването ще се провали при дъжд или просто при висока влажност. Затова ще обърнем специално внимание на тази конкретна категория.

1.Hikvision DS-2CD2023G0-I (2.8 мм)

Hikvision DS-2CD2023G0-I (2.8 мм)

 1. Оценка (2020): 4.7
 2. Средна цена: 108 $

Много добра външна IP видеокамера, не твърде скъпа, но в същото време тя има IP67 система за защита. Тоест, тя не се страхува от прах и дори потапяне във вода на малка дълбочина. Затова няма нужда да се страхувате, че камерата ще се счупи поради дъжд. Той се справя перфектно със своята функция както при дневна светлина, така и при здрач - обхватът на инфрачервеното осветление е цели 30 метра, така че тук определено няма да има проблеми. Допълнително предимство е наличието на вградени сензори за движение - камерата може да реагира на неоторизирано влизане в района и да дава аларма. И накрая, скоростта на снимане е 25 кадъра в секунда при резолюция 1920 x 1080 пиксела, така че лесно можете да видите всеки детайл от записа. Не е изненада, че тази външна IP камера за наблюдение получава страхотни отзиви от повечето собственици.

Предимства:

 • висока скорост на запис;
 • IP67 система за защита;
 • висококачествено инфрачервено осветление;
 • Датчик за движение.

Недостатъци:

 • не най-ниската цена.

2. Dahua DH-IPC-HDBW1431EP-S-0360B

Dahua DH-IPC-HDBW1431EP-S-0360B

 1. Оценка (2020): 4.7
 2. Средна цена: 77–84 $

Но това е евтина камера за IP наблюдение, която има много добри характеристики. Една от тях е с много висока разделителна способност - 2688x1520 пиксела. Разбира се, благодарение на това можете да различите всеки детайл в рамката, дори на значително разстояние до нея. Той може да функционира в значителен температурен диапазон - от -30 до +60 градуса по Целзий, което е значително предимство за използване у нас с труден климат.

Когато избирате подходяща камера, обърнете внимание на нейната чувствителност към светлина. Колкото по-висока е тя, толкова по-добре може да се получи картината при условия на слаба осветеност - вечер и дори през нощта.

IP67 защитата позволява използването на камерата дори и в най-трудните условия. А 24 инфрачервени диода му позволяват да работи ефективно през нощта, заснемайки всичко на разстояние до 30 метра. Така че, тази IP куполна камера определено няма да разочарова дори придирчивия собственик.

Предимства:

 • много висока разделителна способност;
 • значителен температурен диапазон;
 • достъпна цена.

Недостатъци:

 • малък ъгъл на гледане.

3. Hikvision DS-2CD2623G0-IZS

Hikvision DS-2CD2623G0-IZS

 1. Рейтинг (2020): 5.0
 2. Средна цена: 196 $

Ако искате да закупите камера за наблюдение за голяма площ и в същото време да не сте твърде ограничени в средствата, тогава трябва да разгледате по-подробно този модел. Той има някои наистина впечатляващи резултати. Започнете с огромен ъгъл на гледане - вертикално и хоризонтално - съответно 58 и 110 градуса. 360 градусовият ъгъл на въртене ви позволява да заснемете почти всичко, което се случва наоколо. Диапазонът на инфрачервеното осветление е огромен - 50 метра, с което много малко аналози могат да се похвалят. В същото време камерата може да снима дори при изключително слаба осветеност - както в черно и бяло, така и в цвят. Вярно е, че за такива впечатляващи характеристики трябва да платите с доста голямо тегло и размери - ще бъде доста трудно да скриете камерата, което е отбелязано в много отзиви.

Предимства:

 • антивандална защита;
 • добро оборудване;
 • значителен ъгъл на гледане;
 • способността за работа при слаба светлина.

Недостатъци:

 • големи размери;
 • висока цена.

4. TRASSIR TR-D3111IR1

TRASSIR TR-D3111IR1

 1. Рейтинг (2020): 4.5
 2. Средна цена: 52 $

За потребители, които търсят евтин, но сравнително добър модел, тази камера вероятно ще е подходяща. Тя има може би най-добрата цена в нашата класация. Но ниската цена не изключва отличната производителност. Например за висококачествено снимане е достатъчно осветеността от 0,01 лукса, което е отличен индикатор. Класът на защита IP66 гарантира, че оборудването не се разрушава поради прах или големи пръски от дъжд. Разделителната способност не е най-високата, 1280x960 пиксела, но това е напълно достатъчно за повечето потребители - ще бъде възможно да се разгледат повечето малки неща без големи затруднения. За много потребители вграденият микрофон ще бъде приятен плюс - можете да записвате не само видео, но и аудио данни.

Предимства:

 • достъпна цена;
 • вграден микрофон;
 • висока чувствителност към светлина.

Недостатъци:

 • малък ъгъл на гледане.

5.Hikvision DS-2CD2043G0-I (4мм)

Hikvision DS-2CD2043G0-I (4 мм)

 1. Рейтинг (2020): 4.5
 2. Средна цена: 133 $

Ако се интересувате от най-доброто качество на достъпна цена, тогава този модел определено няма да разочарова. От една страна, тя има достатъчно ниска цена, така че всеки потенциален купувач може да си позволи такава покупка. От друга страна, моделът има много добри характеристики. Като начало с качеството на снимане - 25 кадъра в секунда при 2560x1440 пиксела е наистина добър показател.

Камерите с Wi-Fi функция са доста популярни днес, които ви позволяват да правите без десетки метра кабели - можете да ги инсталирате почти навсякъде, надеждно да ги маскирате.

Когато работите в режим на инфрачервено осветление, всичко, което се случва на разстояние до 30 метра, ще попадне в рамката. Заедно със сензорите за движение това прави камерата много надеждна и лесна за използване. Да, и размерите й с размери не са твърде големи, благодарение на което тя получава главно похвали от собствениците.

Предимства:

 • достъпна цена;
 • отлично качество на записа;
 • висококачествено снимане в нощен режим;
 • малък размер и размери.

Недостатъци:

 • невъзможност за скрита инсталация.

6. HiWatch DS-I122 (2.8 мм)

HiWatch DS-I122 (2.8 мм)

 1. Рейтинг (2020): 4.5
 2. Средна цена: 56 $

Друг много успешен модел, който получава много положителни отзиви. На достъпна цена може да се похвали с много впечатляващо изпълнение. Например, защитата съответства на класа IP66.Тоест камерата не се страхува от фин прах, както и от силен дъжд. Това е много важно за техниките на открито. Цветното снимане се извършва с осветеност само 0,01 лукса - отличен индикатор дори по съвременните стандарти. Антивандалната защита ще бъде важно предимство в случай, че нападателите искат да деактивират камерата. Е, отмяната на шума, компенсацията на подсветката и сензорите за движение са само приятни допълнения към всичко по-горе.

Предимства:

 • оправдана цена;
 • висококачествена работа в нощен режим;
 • висококачествен запис.

Недостатъци:

 • кратък обхват на IR осветление.

7. Dahua DH-IPC-HDW1431SP-0280B

Dahua DH-IPC-HDW1431SP-0280B

 1. Оценка (2020): 4.7
 2. Средна цена: 154 $

Шикозна камера, благодарение на която можете да получавате висококачествени записи дори при условия на ниска осветеност. Разделителната способност достига 2688x1520 пиксела, с които не всички съвременни модели могат да се похвалят, включително и по-скъпи. В същото време скоростта на снимане е достатъчно висока, за да се получи висококачествен запис - 20 кадъра в секунда. За да получите висококачествен цветен запис, е достатъчно малко осветление - само 0,08 лукса. Разбира се, има толкова важни функции като шумозащитния детектор на движение. Допълнителен плюс е възможността да завъртите камерата на 360 градуса и малки размери, които ви позволяват да я инсталирате навсякъде.

Предимства:

 • леко тегло;
 • запис с висока разделителна способност;
 • Детектор за движение.

Недостатъци:

 • липса на антивандална защита.

Най-добрите IP камери за вътрешно наблюдение

Малко различни изисквания обикновено важат за камери, които са инсталирани в домове, офиси и други помещения. Те не се нуждаят непременно от защита от влага и инфрачервено осветление на дълги разстояния. Но те трябва да дойдат с Wi-Fi поддръжка, благодарение на която можете да направите без кабел. Ако четете отзивите, тогава има и специални изисквания за външния вид, камерите трябва да са компактни, елегантни, така че да не излязат от общия дизайн на стаята, не я разваляйте.

1. EZVIZ C6T

EZVIZ C6T

 1. Рейтинг (2020): 4.5
 2. Средна цена: 105 $

Това е много добра IP CCTV камера за дома и апартамента. Започнете с вграден микрофон и високоговорител, както и слот за инсталиране на карти с памет. Скоростта на кадъра не е твърде висока - само 15 в секунда, но картината е много висококачествена, ясна и богата, което прави лесно да се види всеки детайл. Разбира се, има Wi-Fi модул, чрез който е лесно да се свържете от смартфон, като сте на всяко разстояние от камерата, за да видите какво се случва в къщата. Отличният дизайн и умалителността са допълнителни предимства на устройството. Така че, ако имате нужда от добра и евтина камера за IP наблюдение с Wi-Fi, тогава няма да съжалявате за тази покупка.

Предимства:

 • висококачествено изображение;
 • широк зрителен ъгъл (92 °);
 • малък размер;
 • лекота на настройка и връзка;
 • много настройки чрез смартфон.

Недостатъци:

 • силни щракания при преминаване от нощен към дневен режим.

2.Xiaomi Mi Домашна камера за сигурност Basic 1080P

Xiaomi Mi домашна камера за сигурност Basic 1080P

 1. Рейтинг (2020): 4.5
 2. Средна цена: 28 $

Тази IP камера за видеонаблюдение в апартамент или къща често се използва при създаването на система за интелигентно жилище. И има много причини за това. Дори и да няма дълъг обхват на подсветката и висока скорост на снимане, цената е просто смешна, дори по днешните стандарти. Широкият ъгъл на видимост (130 °) ви позволява да контролирате цялата стая. Отделно трябва да се отбележи, че моделът е предназначен за инсталиране на работния плот - той не може да бъде инсталиран под тавана или на стената. Инсталирането и конфигурирането е възможно най-просто, което ще зарадва не най-опитните потребители.

Предимства:

 • ниска цена;
 • прилична картина;
 • великолепна функционалност;
 • подходящ за работа с „интелигентен дом“;
 • висококачествен монтаж.

Недостатъци:

 • не най-добрият микрофон.

3. TRASSIR TR-D7111IR1W (2,8 мм)

TRASSIR TR-D7111IR1W (2.8 мм)

 1. Рейтинг (2020): 4.5
 2. Средна цена: 35 $

Ако планирате да използвате IP камерата като видео бебешки монитор, тогава този модел вероятно ще бъде най-успешният избор. Работи чудесно дори в най-лошите условия на осветление - 0,005 лукса е достатъчно.Има обаче и нощен режим с IR осветление, а обхватът на последното е 10 метра - достатъчен дори за просторна стая.

Ако камерата се захранва от Ethernet кабел, дори ако основното захранване е изключено и UPS е налице, тя продължава да работи.

Хубаво е, че можете да го инсталирате на всяко удобно място - дори на стена, дори на таван или маса. Не е изненадващо, че много собственици смятат това за най-добрата IP камера за вътрешно наблюдение.

Предимства:

 • работи при много слаба светлина;
 • ниска цена;
 • добра функционалност.

Недостатъци:

 • сравнително сложна настройка.

4. EZVIZ C2W

EZVIZ C2W

 1. Рейтинг (2020): 5,0
 2. Средна цена: 56 $

Елегантен, но евтин модел, който заслужава да бъде включен в класацията на най-добрите IP камери за видеонаблюдение на къща или апартамент. Работейки по безжична технология, тя може да записва данни не само на външни носители, но и на карта с памет, за която е осигурен специален слот. Тя ви позволява да получите сравнително висококачествена картина ден и нощ, благодарение на инфрачервеното осветление. А ъгълът на гледане е доста добър - 92 градуса, което е напълно достатъчно за повечето потребители.

Предимства:

 • достъпна цена;
 • висококачествена картина;
 • точен сензор за движение;
 • удобен монтаж;
 • има поддръжка за карти с памет;
 • има възможност за дистанционно гледане;
 • елегантен дизайн.

5.Xiaomi Mijia 360 ° домашна камера PTZ версия 1080p (MJSXJ02CM / MJSXJ05CM)

Xiaomi Mijia 360 ° домашна камера PTZ версия 1080p (MJSXJ02CM / MJSXJ05CM)

 1. Рейтинг (2020): 4.5
 2. Средна цена: 31 $

Прост, компактен и елегантен модел за снимане с високо качество. Ъгълът на въртене е 360 градуса, следователно, свързвайки се към видеокамерата чрез смартфон, можете лесно да инспектирате цялата стая, без да оставяте мъртви зони. Инсталирането на всяка повърхност е възможно - както на маса, така и на стени с таван. Размерите са доста малки, а гаранцията е цели шест месеца. Затова, като говорим за най-успешните IP камери за видеонаблюдение с Wi-Fi, определено си струва да го споменем.

Предимства:

 • красива картина в Full HD;
 • компактен размер;
 • висококачествена нощна фотография;
 • стилен външен вид;
 • е възможно едновременно свързване на няколко устройства;
 • удобен контрол.

Недостатъци:

 • не работи без SD карта.

Коя IP видео камера е по-добре да се купи

Това завършва нашия преглед на най-добрите IP видеокамери за външно и вътрешно видеонаблюдение. Всеки от споменатите в него модели може да бъде добър избор за всеки читател, дори и най-взискателния. Например, ако се нуждаете от добър монитор за бебе, тогава Xiaomi Mijia 360 ° домашна камера PTZ версия 1080p определено няма да разочарова. Искате ли да създадете „умен дом“? Обърнете внимание на Xiaomi Mi Home Security Camera Basic 1080P. Ако е важно да инспектирате голяма външна зона, определено няма да съжалявате, че купите Hikvision DS-2CD2023G0-I.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфона и телефони