Рейтинг на най-добрите камери на Pentax

Pentax е световно известен японски производител на оптично оборудване. Продуктите му са разпознаваеми в почти всеки град. Огромният успех на марката беше осигурен от различни фактори: качеството на работа, редовното попълване на колекцията, наличието на модели в различни ценови категории в асортимента, надеждността на оборудването, способността за работа дори и в най-трудните условия. В статията нашите експерти представят внимателно подбрана класация на най-добрите камери на Pentax, достойна за внимание не само за голямото име на създателя, но и за техническите им характеристики.

Най-добрите камери на Pentax - SLR модели

Когато избират камера за себе си, купувачите често мислят за производителя. В съвременните времена доста компании се занимават с производството на такова оборудване, инвестирайки нещо свое в продуктите. Ето защо обикновените потребители могат да бъдат трудни за избор.

Нашите редактори са готови да помогнат на нашите читатели. Специално за потенциалните купувачи сме съставили рейтинг на най-добрите модели въз основа на отзиви на реални собственици.

1. Комплект Pentax K-70

модел Pentax K-70 Kit

Най-добрата SLR камера на Pentax в нашата класация се откроява сред цялата гама не само заради параметрите си, но и заради креативния си дизайн. Продава се в черни и сиви цветове, като допълнително всеки модел има ярко зелени вложки на обектива, бутон на затвора и набиране на режим.

Отзивите за въпросния модел на камерата са по-често положителни, тъй като купувачите са приятно изненадани от 24,78 MP матрицата, както и от възможността да снимате видео в Full HD. Други важни характеристики тук са: 3-инчов въртящ се екран, Wi-Fi и HDMI интерфейси, водоустойчив калъф, време на експозиция до 30 секунди. Ще бъде възможно да закупите модел средно за 70 хиляди рубли.

Професионалисти:

 • здравина на тялото;
 • отличен автофокус;
 • способността да издържат дори на обилни валежи;
 • ясни рамки;
 • добра скорост на стрелба.

Единственият минус на този фон не се появява най-доброто цветопредаване.

2. Pentax KP Body

Pentax KP модел на каросерията

Аматьорската камера от Pentax има стилен външен вид. В продажба може да се намери в сиви и черни цветове. Тук тялото е грубо, така че няма да се изплъзне от ръцете ви.

Моделът се продава без включен обектив. Той има 3-инчов въртящ се екран и заснема видео в Full HD. Цената на стоките е 66 хиляди рубли

Ползи:

 • компактност;
 • отлично цветопредаване;
 • тих затвор;
 • висококачествен монтаж.

недостатък можете да се обадите на липсата на GPS.

3. Pentax KP Kit

модел Pentax KP Kit

Стилното устройство наподобява старите модели. Той е проектиран в черно и сиво, няма излишни елементи по тялото.
Потребителите се стремят да изберат SLR камера на Pentax KP Kit за 24,96 мегапикселова матрица, скорост на затвора до 30 секунди и снимане в Full HD. Също така тук трябва да се отбележи случаят със защита срещу влага. Цената на продукта е 78 хиляди рубли.

Предимства:

 • леко тегло;
 • надеждност;
 • петосова стабилизация;
 • отличен автофокус.

само недостатък се крие в неудобството на дистанционното управление.

Производителят е разработил специално приложение, с което можете да правите снимки с камера от смартфон, но има много недостатъци в него, така че не е възможно да използвате напълно тази функция.

4. Комплект Pentax K-1 Mark II

модел Pentax K-1 Mark II Kit

Голяма камера с патентован монтаж и малък обектив изглежда красива и удобна за използване.Той има всички необходими контроли и бутони, с които става по-лесно да управлявате устройството, но ще отнеме много време да свикнете с тях, тъй като те не са съвсем стандартизирани.

Професионалната SLR камера с голяма матрица има скорост на затвора до 30 секунди. Той има 3,2-инчов въртящ се екран. Устройството поддържа различни видове карти с памет. Като допълнение, създателят е оборудвал продукта си с изход за слушалки, възможност за дистанционно управление и Wi-Fi. Камерата е в продажба за около 180 хиляди рубли.

Професионалисти:

 • висококачествен калъф;
 • отлична работа на автофокус на камерата;
 • екран като визьор;
 • стрелба при слаба светлина;
 • изобилие от параметри.

минус има само едно - липсата на 4K.

5. Корпус на Pentax K-70

модел Pentax K-70 Body

Закръгляването на класацията е черно-сива SLR камера за любителска фотография. Типът на тялото е стандартен тук, няма допълнителни елементи. Бутоните на устройството са доста големи, лесни за натискане и рядко случайно ги докосвате с пръсти.
Моделът с огледало Pentax 24,78 MP се продава без комплект лещи. Той е оборудван с 3-инчов въртящ се екран и корпус, който е надеждно защитен от проникване на влага вътре. Видеото тук е заснето в Full HD. От интерфейсите производителят е предоставил вход за микрофон, конектор за дистанционно управление, USB, Wi-Fi и HDMI в камерата. Продуктът се продава на средна цена от 45 хиляди рубли.

Ползи:

 • минимален шум по време на работа;
 • система за намаляване на шума от видео;
 • прецизно фокусиране дори в трудни условия за снимане;
 • удобно захващане;
 • добър стабилизатор.

Единственият недостатък камерата има проблем с функцията за снимане Wi-Fi.

Коя камера от Pentax е по-добре да закупите

Въпреки че съставът на най-добрите камери на Pentax, представен в тази статия, не е много голям, купувачите все още могат да бъдат объркани относно избора. Нашите експерти предлагат да се обърне внимание на външния вид на оборудването, тъй като самият собственик трябва да го хареса. Освен това, преди да купите, се препоръчва да се обърне внимание на две характеристики - матрица и интерфейси. Устройствата Pentax KP Body и K-1 Mark II Kit се отличават с най-добрата матрица, а Pentax K-70 Kit и K-70 Body имат най-голям брой допълнителни интерфейси.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфона и телефони