Рейтинг на най-добрите камери за видеозаснемане

Съвременните камери заслужено са получили заглавието на многофункционални устройства. Заедно с изпълнението на основната си задача да правят снимки, те позволяват на собствениците да записват качествени видеоклипове. Закупуването на камера за заснемане на видеоклипове се счита за доста печеливша идея, тъй като тази техника е сравнително евтина, а по отношение на качеството на изображението и други функции не изостава много от професионалните видеокамери. Освен това огледалните и компактни устройства могат лесно да се носят в чанта и да се използват навсякъде. В тази статия нашите експерти съставиха рейтинг на най-добрите видеокамери, които адекватно изпълняват функциите си и зарадват потребителите си с качествена работа.

Критерии за избор на камера за заснемане на видео

Изборът на камера за заснемане на видео не е толкова лесен, колкото може да изглежда на пръв поглед, но нашият редакционен екип ще ви помогне в този въпрос. При закупуване на устройство "Expert.Quality" препоръчва да се вземат предвид следните фактори:

 1. Тип камера... Опитни експерти смятат огледалните модели за по-изгодни от компактните (цифрови). Това се обяснява с наличието на повече функционалност в първия, видеото ще бъде заснето на тях по-професионално. Но също така е важно да запомните по-високата цена на DSLR.
 2. Честота на кадрите и разделителна способност... Тези характеристики влияят на яснотата на видеото и качеството на детайлите на изображението. Колкото по-висока е тяхната ефективност, толкова по-добре видеото може да бъде заснето на камерата.
 3. формат... Днес най-популярните са: MP4, AVCHD, AVI, MOV.
 4. мегапиксела... По-специално, за да използвате техниката за запис на видео, най-добре е да изберете модели камери с 16 или повече мегапиксела.
 5. физически характеристики... Това включва размерите и теглото на устройството. Те трябва да бъдат избрани според вашите собствени предпочитания, така че техниката да е удобна в ръката за продължителна стрелба.
 6. Име на марката... Напоследък най-популярни са продукти от такива производители като: Canon, Sony, Nikon. Именно техните камери са търсени сред опитни и начинаещи фотографи, в допълнение, някои модели са представени в нашата класация.

Цялата информация, от която се нуждае потребителят, се поставя върху опаковката на камерата, както и в приложените документи. Но ако тези данни не са достатъчни, останалото можете да намерите на официалния уебсайт на представителя на стоките. Препоръчваме ви също да прочетете отзиви.

Най-добрите евтини камери за видеозаснемане

Всеки човек иска да купи висококачествен фотоапарат, без да харчи големи суми пари за него. За щастие, такива устройства съществуват на пазара дори в ерата на високите технологии, когато производителите се опитват да оборудват своите продукти с най-голям брой функции и презареждане. По-долу са пет модела с достатъчно количество възможности, включително за заснемане на видео, на най-достъпните цени.

1. Огледало Canon EOS 4000D Kit

Комплект SLR фотоапарати Canon EOS 4000D за видео

Една от най-добрите видеокамери, създадена от известна многонационална компания. Canon е със седалище в Токио, но продуктите на марката са известни почти в целия свят.Този модел е включен в класацията по причина, тъй като е ярък пример за това, че добре позната компания създава модерно оборудване отдавна, въвежда иновативни технологии и задоволява желанията на потребителите.

Аматьорската камера е оборудвана с 18,7 МР матрица, заснема видео в Full HD и има богат пакет пакет. В допълнение, неговите функции включват удобен 2,7-инчов екран, възможност за свързване към Wi-Fi и прехвърляне на данни през него.

Професионалисти:

 • висококачествено видео;
 • издръжливо тяло;
 • бърз трансфер на файлове чрез Wi-Fi;
 • добър визьор.

минус камерата има само една - няма сензорно управление.

2. Компактен Canon PowerShot SX620 HS

Компактна камера Canon PowerShot SX620 HS за видео

Многоцветен модел на камерата има стилен дизайн. Тялото му блести на светлината и не се подхлъзва, а отпечатъци рядко се виждат върху него. Местоположението на бутоните тук е стандартно, така че няма да е необходимо да свиквате с контролите дълго време.
Камерата е способна да снима Full HD видеоклипове, които винаги са приятни със своята яснота. Той предлага следните функции: оптично увеличение 25x, безжична интернет връзка, макро режим, 3-инчов екран.

Можете да закупите евтина видеокамера отвътре 189 $

Ползи:

 • държи заряд за дълго време;
 • лекота на използване;
 • добро увеличение;
 • възможността за дистанционно снимане.

Като липса потребителите подчертават пренаситения баланс на бялото.

3. Canon PowerShot SX720 HS

Компактна камера Canon PowerShot SX720 HS за видео

Модел от популярен производител, който получава изключително положителни отзиви, се продава в различни цветове, но купувачите често избират обичайното черно. По принцип устройството изглежда модерно и стилно, така че никога няма оплаквания от външния вид.

Камерата има 21.1 MP матрица и 40x оптично увеличение. Снима се в Full HD, а изображението по време на процеса може да се види на 3-инчовия екран. Сред допълнителните функции на модела, заслужава да се отбележи възможността за свързване към безжични Wi-Fi мрежи. Освен това има макро режим. Това устройство има вградена светкавица, способна да премахва червените очи.

Предимства:

 • добро увеличение;
 • необходими допълнителни ефекти;
 • бързо автофокусиране по всяко време на деня;
 • оптична стабилизация.

недостатък има само един - крехък случай.

Камерата може да бъде сериозно повредена при първото падане, така че е най-добре да я носите в калъф.

4. Sony Cyber-shot DSC-WX350

DSC-WX350 компактна камера на Sony за видео

Моделът с изискано тяло е дело на японска компания. Sony работи от 1946 г., като никога не престава да изненадва приятно своите клиенти дори днес. Първоначално марката се специализира в създаването на високотехнологични продукти и затова натрупа опит през целия период на работа и сега е изключително рядко да чуете недоволство от своята технология.

Камерата с 20-кратно оптично увеличение е оборудвана с 3-инчов екран. Без да се вземат предвид батериите, този модел тежи точно 137 грама, което се счита за доста оптимален показател. Максималната допустима честота на видео кадър за това устройство достига 50 кадъра в секунда.

Ценовият етикет на Cyber-shot DSC-WX350 е приятно изненадващ - 15 хиляди рубли. средно аритметично.

Професионалисти:

 • висококачествено видео;
 • отлична стабилизация;
 • просторна батерия;
 • възможност за заснемане на пълноценни видео клипове във всяка среда.

минус могат да се наричат ​​малки бутони за изтриване и преглед на файлове.

5. Canon PowerShot SX540 HS

Компактна камера Canon PowerShot SX540 HS за видео

Камерата е известна със своя дизайн и се счита за отлична както от начинаещи, така и от по-опитни потребители. В този модел няма нищо излишно, всички клавиши са с оптимален размер и са удобно поставени. Дори при снимане през зимата с включени ръкавици лесно можете да натиснете десния бутон.

Устройството със суперзом има 21.1 MP матрица. Снима видеоклипове в Full HD. Що се отнася до екрана, той не е въртящ се тук, но е удобен по размер - 3 инча.Основната допълнителна характеристика на камерата е наличието на Wi-Fi модул.

Ползи:

 • оптично увеличение 50x;
 • наличието на ръчни настройки за експозиция;
 • ергономичност;
 • наличието на макро режим.

недостатък има само едно - слаба батерия, едно зареждане е достатъчно за около 200-300 снимки.

Преди да използвате камерата, по-добре е веднага да закупите допълнителна батерия, за да не се налага да я зареждате често, което е особено важно при пътуване.

Най-добрите камери за видеозаснемане цена-качество

Бюджетните камери едва ли ще подхождат на хора, които са готови да платят голяма сума пари за даден продукт. Ето защо „Expert.Quality“ представя на вниманието на читателите ТОП-5 устройства, които имат много интересни функции и се продават на подходяща цена. Всички те заслужават внимание, тъй като в отзивите на истинските собственици има по-често положителни коментари, а техническите характеристики са приятно впечатляващи.

1. Canon EOS M50 Kit

Canon EOS M50 комплект за видео сменяеми обективи за видео

Интересно оформена камера за висококачествено видео наподобява ретро модел, въпреки че е проектирана като модерно устройство. Светкавицата тук се прибира и се намира директно над обектива. Останалите елементи също са на техните места, което ви позволява да не губите време да свикнете. Ръцете са веднага удобни.

На първо място, разглежданият модел се отличава с подкрепата си за взаимозаменяеми лещи. В допълнение, положителните му характеристики могат спокойно да се нарекат: монтирането на EF-M на производителя, 3-инчов въртящ се екран с тъч повърхност, 25,8 MP матрица. Този модел снима видеоклипове в 4K.

Цената на камерата достига 42 хиляди рубли.

Предимства:

 • Поддръжка на Wi-Fi и Bluetooth;
 • качество на видеото и снимките;
 • компактност;
 • висококачествен екран;
 • наличието на изход за микрофон.

недостатък е невъзможността за зареждане чрез USB.

2. Комплект Sony Alpha ILCE-6300

Камера за сменяеми обективи Sony Alpha ILCE-6300 Комплект за видео

Креативно оформеният модел се отличава с елегантен корпус и голям обектив. Доста удобно е да го държите в ръцете си, тъй като покритието не се подхлъзва.

Камерата с добро качество на видеото има монтиране на Sony E. Тя има 2.95-инчов въртящ се екран, Wi-Fi поддръжка и 25 MP матрица. Що се отнася до видео заснемането конкретно, то се извършва в 4K, което несъмнено е плюс.

Професионалисти:

 • компактни размери;
 • удобна работа с видео както по време на създаването му, така и при последваща обработка;
 • неочаквано високо качество на китово стъкло;
 • отлично качество на изграждане.

Единственият минус не най-вместимата батерия.

Едно зареждане на батерията е достатъчно за само 1,5 часа снимане, това трябва да се има предвид при запис на дълги клипове с тази камера.

3. Тяло на Canon EOS 5D Mark IV

DSLR камера Canon EOS 5D Mark IV Body за видео

Хората харесват това устройство, съдейки по техните отзиви, на първо място по външния му вид. На калъфа има неплъзгащо се покритие, което не се замърсява. Контролните бутони са много удобни тук - отгоре и от двете страни на екрана.

SLR камерата с най-доброто видео заснемане принадлежи към професионалната категория. Към него няма обектив, но има поддръжка на сменяема оптика. Той снима видеоклипове в 4K. Допълнителните функции на тази камера включват поддръжка за Wi-Fi и GPS.

Ползи:

 • отличен преглед на живо;
 • интелигентен режим на баланс на бялото;
 • възможност за управление на допира;
 • наличие на наистина необходими допълнителни функции.

4. Корпус на Sony Alpha ILCE-7RM2

Сменяем обектив Sony Alpha ILCE-7RM2 Корпус за видео

Отлична камера за видео снимане е с компактни размери. Приляга удобно в ръката и не принуждава китката да се напряга дори след продължителна непрекъсната работа. Основните бутони за управление са разположени до екрана, а копчетата са в горната част, така че е удобно да ги достигнете с палец или показалец.

Камерата няма обектив в комплекта, но ако желаете, можете да изгодно да го закупите отделно. Заснема 4K видео.Други характеристики на модела на камерата: въртящ се 3-инчов екран, Wi-Fi модул, оптимално тегло - 582 грама, Sony E монтаж, 43.6 MP матрица.

Предимства:

 • висококачествена допирна повърхност;
 • въртящ се екран;
 • удобен размер и тегло;
 • петосова стабилизация.

недостатък тук беше открит само един - неудобна гумена подложка на визьора.

5. Тяло Nikon D850

Огледална камера за фотоапарат Nikon D850 за фотоапарат Nikon D850 SLR камера за видео за видео

Рейтингът е попълнен от камера от японски производител, която от няколко години продава оптика и електронни устройства за обработка на изображения. Nikon наистина знае много за технологията на видеозапис, така че този модел е добър в почти всичко - от външния вид до техническите характеристики.

Професионалната камера за монтаж на Nikon F има 46.9MP сензор. Тя снима видеоклипове в 4K. Екранът тук е по-голям в сравнение с всички гореописани модели камери - 3.1 инча. Освен всичко друго, устройството поддържа Bluetooth и Wi-Fi.

Всички предимства на видеокамера се вписват в цената му - 155 хиляди рубли.

Професионалисти:

 • висока скорост на фокусиране;
 • минимален шум;
 • бърза работа Live View;
 • отличен визьор.

минус в този модел беше възможно да се идентифицира само едно - високата цена на компонентите.

Допълнителните елементи включват, например, батерия, която е скъпа за такъв модел.

Коя камера за видео снимане е по-добре да закупите

В прегледа на най-добрите камери за видеозаснемане, представените модели са разделени на две категории въз основа на тяхната цена. Но това не е единственият основен момент, на който трябва да се обърнете внимание, когато купувате продукт. Нашата препоръка кани потенциалните купувачи да обърнат специално внимание на батерията. Така камерите Canon EOS 4000D Kit, Sony Cyber-shot DSC-WX350, Canon PowerShot SX620 HS и последната камера Nikon D850 Bodie могат да работят по-дълго от конкурентите си, без да презареждат.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфона и телефони