10 най-добри мастиленоструйни принтери 2020

Мастилените принтери са сред най-популярните печатащи устройства. Тази техника е много търсена сред домашните потребители, но в някои случаи е оптимална и за офис задачи. Въпреки че предлагат прилично качество на текста, мастиленоструйните модели също са чудесни за снимки. В същото време цената на такива устройства е по-ниска от алтернативите с технологията на лазерния печат. Днес разглеждаме ТОП-а на най-добрите мастиленоструйни принтери, предлагани на пазара през 2019-2020 година. В списъка ще намерите както отлични бюджетни модели за непретенциозни купувачи, така и съвременни решения за бизнес потребителите.

Критерии за избор на мастиленоструен принтер

 1. качество... Или разделителна способност, измерена в точки на инч. Може да се различава за цветни и черно-бели документи. Ако планирате често да печатате снимки и рисунки, тогава разделителната способност трябва да бъде висока. За текста можете да вземете по-малък.
 2. формат... Обикновено принтерите са предназначени за листове А4. Въпреки това, професионалистите може да се нуждаят от поддръжка за формати A3, A2 и дори по-големи.
 3. скорост... Броят на страниците, които принтерът може да отпечата за минута. В домашна среда това не е критичен показател, но за офиса скоростта на печат може да бъде един от основните параметри, влияещи върху производителността.
 4. Съвместимост... Всеки модерен принтер работи с Windows. Не винаги се предоставя поддръжка за Mac OS и iOS и още повече Linux и Android.
 5. Ресурс на касетите... Честотата на обслужване зависи от това. Ако трябва редовно да печатате повече обеми документи, тогава е по-добре да вземете модели с CISS.
 6. Брой цветове... Колкото повече от тях, толкова по-добри ще бъдат снимките.

Най-добрите мастиленоструйни принтери за дома

Потребителите на дома не са придирчиви към възможностите на такива устройства. Повечето купувачи искат надежден принтер, който от време на време може да отпечатва материали за курсова работа, доклади, бизнес срещи и др. Но трябва да признаем, че в съвременния свят е невъзможно да се направи само с черно-бели материали. Дори и най-простата работа на ученици ще изглежда по-информативна и цветна, ако картините, диаграмите и графиките са проектирани в различни цветове.

Ето защо изключихме b / w решения от прегледа. Те няма да струват много по-малко, а функционалността ще страда значително поради спестяванията. В тази категория обаче не са представени само бюджетни принтери. Един от моделите ще отговаря на клиентите с повишени изисквания, ще зарадва феновете на любителската фотография и ще се превърне в верен асистент за професионалисти. Но нека поговорим за всичко в ред.

1. Canon PIXMA TS704

мастилено-струен модел Canon PIXMA TS704

Какви са характеристиките на добрия мастиленоструен принтер за дома? Много купувачи ще отбележат ниската цена, добрата функционалност и компактността. Всичко това се предлага от PIXMA TS704 от японския производител Canon. Можете да закупите такъв модел за 70 $, което прави този принтер най-добрата комбинация от цена и качество.

Прегледаният модел е оборудван с 5 патрона. В допълнение към три цветни тонера принтерът има два черни и бели тонера. Големият пигмент е необходим за отпечатване на текст, защото именно той гарантира най-доброто качество на документите. Вторият е по-малък и съдържа водоразтворимо фото мастило.

Устройството има двупосочна система за хранене. Таблата за Canon PIXMA TS704 може да побере до 350 листа.Теглото на хартията, за което е проектиран принтерът с висококачествен цветен печат, е от 64 до 300 грама на квадратен метър. Устройството поддържа всички популярни операционни системи, а също така е съвместимо с гласовите помощници на Amazon и Google.

Предимства:

 • има Wi-Fi, RJ-45 и USB;
 • висококачествен печат;
 • достатъчно бързо;
 • достъпна цена;
 • не силна работа.

Недостатъци:

 • обем на пълните тонери.

2. HP OfficeJet 202

Модел на HP Officejet 202 с мастило

На следващо място е най-компактният мастиленоструен принтер в класацията. Размерите на HP OfficeJet 202 са 364 × 69 × 186 мм, а устройството тежи малко над 2 кг. В същото време това устройство не е по-ниско в капацитета на своите конкуренти (с изключение на това, че ще трябва да сменяте тонери по-често). Страхотен принтер за домашна употреба, може да се справи с 60-300 gsm матирана, гланцирана и фотохартия, етикети, пликове, прозрачни фолиа и картички. Максималната разделителна способност както за b / w, така и за цветен печат за OfficeJet 202 е 1200 x 4800 dpi. Скоростта на отпечатване на изображения на листове A4 в рецензирания модел е 9-10 ppm.

Предимства:

 • компактен размер;
 • лекота на персонализиране;
 • скорост на печат;
 • качество на снимките;
 • красив външен вид.

Недостатъци:

 • цената на консумативите.

3. Canon PIXMA iP8740

мастилено-струен модел Canon PIXMA iP8740

Висококачественият PIXMA iP8740 фото мастиленоструен принтер влезе на пазара през 2014 г. Въпреки това Canon успя да създаде толкова висококачествено решение, че дори след 5 години остава отличен избор в своята категория, въпреки богатия избор от по-нови алтернативи. Прегледаният модел е оборудван с модерна печатна глава FINE, която постига впечатляващо малък обем на падане от 1 pl (пиколитер) и разделителни способности за цветен печат до 9600 × 2400 dpi.

Принтерът PIXMA iP8740 се предлага с шест стандартни касети. Въпреки това, те могат да бъдат заменени с тонери с висок добив, ако желаете.

Скоростта на печат при този модел е средна - 13 и 8 стр. / Мин за черно-бели и цветни А4 изображения, както и 40 секунди за 10 × 15 снимки. Това е малко по-малко, отколкото производителят посочва, но като цяло добър резултат. Но Canon PIXMA iP8740 може да работи с формати до A3, поддържа директен печат и AirPrint, а също така радва с ниско ниво на шум (43,5 dB). И всичко това на цена под 25 хиляди!

Предимства:

 • мотивирани разходи;
 • висококачествени разпечатки;
 • максимален размер на листа;
 • може да се отпечатва на дискове;
 • безжична връзка.

Недостатъци:

 • цената на оригинални тонери.

Най-добрите мастиленоструйни принтери с CISS

Мастилените принтери, както и консумативите за тях, могат да бъдат закупени доста евтино. Въпреки това, цената на един печат на такива устройства е много по-висока, отколкото на лазерни колеги. Години наред потребителите се възползват повече от технологията, като я оборудват със системи за непрекъснато подаване на мастило. Това реши проблема, но се отрази отрицателно на чистността на работното пространство.

За щастие, производителите разбраха нуждите на своите клиенти, решили сами да добавят CISS към някои модели принтери. Наличието на такава система увеличава цената на устройството, но ви позволява постоянно да контролирате силата на звука на мастилото, като презареждате само необходимите цветове и не променяте напълно тонерите, когато един от тях се изчерпи. Също така CISS намалява цената на страница и намалява натоварването на принтера.

1. Canon PIXMA G1411

мастилено-струен модел Canon PIXMA G1411

Качествен и достъпен мастиленоструен принтер за малкия офис или дом. С PIXMA G1411 можете да използвате офис хартия с тегло 64 g / m2, както и фотохартия (до 275 грама на квадратен метър) и пликове. Инсталираната система за непрекъснато подаване на мастило осигурява ресурс от 7000 страници за черно-бял тонер, както и 6000 за цветен. Нивото на шума на Canon PIXMA G1411 в експлоатация е малко над средното (54,5 dB), но консумацията на енергия е много ниска, само 11 W (0,6 в режим на готовност).

Прегледаният модел е най-простото устройство с ценови маркер под 8 хиляди. Работи изключително с Windows, а наличните тук интерфейси са ограничени до USB 2.0. Ако вашите нужди са по-широки и / или високата скорост на печат е важна (PIXMA G1411 твърди производителност на 9 и 5 А4 изображения в минута), тогава е по-добре да закупите принтер от по-висок клас.С други задачи устройството от Canon ще се справи безупречно.

Предимства:

 • разделителна способност 4800 × 1200;
 • голям ресурс от тонери;
 • остатъкът от мастилото е ясно видим;
 • атрактивни разходи.

Недостатъци:

 • скромна функционалност;
 • малък месечен ресурс.

2. Epson L1300

мастилено-струен модел Epson L1300

Следващият ред е от един от най-добрите мастиленоструйни принтери според отзивите на реалните купувачи. Устройството поддържа формати до A3 и предлага максимална разделителна способност на печат от 5760 × 1440 dpi във всеки от режимите. В същото време скоростта на черно-белите отпечатъци може да достигне до 30 страници в минута, което е отличен индикатор не само за домашна употреба.

Минималният обем на капки в Epson L1300 е 3 pl.

Средният ресурс на контейнери както с цветни, така и с b / w мастила е 6 хиляди A4 страници. Цената за зареждане на този модел не е твърде висока, следователно цената на един печат е по-ниска от тази на повечето конкуренти. L1300 няма съществени недостатъци. Освен ако липсата на Wi-Fi и мрежов интерфейс, както и малкият размер на тавите, не ни позволяват да препоръчаме този модел за офиси.

Предимства:

 • висококачествен печат на документи;
 • поддръжка за формати до A3;
 • лекота на управление и поддръжка;
 • ниска цена на отпечатъци.

недостатъци:

 • понякога може да заседне листове хартия;
 • не поддържа печат без граници;
 • не е най-добрият избор за снимки.

3. HP Ink Tank 115

мастиленоструен модел HP Ink Tank 115

Търсите добър принтер, който отпечатва документи бързо? Препоръчваме да изберете Ink Tank 115 от американската марка HP. Този модел достига скорост от 19/8 или 16/5 ppm за цветни или черно-бели документи / изображения. Капацитетът на тавата за подаване на хартия е 60 листа, изходът е 25. Разделителната способност за цветни отпечатъци може да достигне 4800 x 1200 точки, а за b / w - 1200 x 1200 dpi. Този принтер е подходящ за дома, ако потребителят отпечатва не повече от 1000 страници на месец. В същото време ресурсите на черно-белите и цветни HP Ink Tank 115 тонери са съответно 8 и 6 хиляди страници, така че клиентите няма да трябва да зареждат устройството често.

Предимства:

 • умерена цена;
 • висококачествен печат;
 • икономична работа;
 • проста поддръжка.

Недостатъци:

 • не е включен USB кабел.

4. Epson M100

мастилено-струен модел Epson M100

Решихме да завършим втората категория на класацията с добър мастиленоструен принтер, който е подходящ за средния офис. Epson M100 е проектиран изключително за черно-бели документи. Максималната разделителна способност и скорост на устройството са 1440 × 720 dpi и 34 страници в минута.

Моля, обърнете внимание, че M100 не е подходящ дори за b / w снимки, тъй като поддържаното тегло на хартията е в диапазона от 64-95 грама на m2.

Минималният обем на падане на принтер на Epson е 3 pl, което е доста приличен показател, като се вземат предвид и други предимства и цена от 168 $... Можете да отпечатате документи на M100 чрез мрежова връзка и USB. От поддържаните операционни системи се обявяват само Windows и Mac.

Предимства:

 • висока скорост на печат;
 • надеждност и издръжливост;
 • лекота на управление;
 • ниска цена;
 • Обем на CISS (6000 страници).

Най-добрите мастиленоструйни принтери за офиса

Обикновено в офисите се използват лазерни модели, които могат да издържат на голямо натоварване, да се справят по-добре с печатни документи, а също така да изпъкват и други важни предимства. Но в някои случаи професионалистите просто не могат без мастиленоструйни принтери. Те се използват за техническа документация, особено когато става въпрос за формати, по-големи от А4. Именно тази техника ще разгледаме в крайната категория ТОП принтери. Разбира се, разходите за някои модели тук също се инвестират в бюджета на обикновените потребители, но вероятно покупката им не е оправдана, ако не работите редовно с листове, по-големи от стандартния размер.

1. Epson WorkForce WF-7210DTW

мастилено-струен модел Epson WorkForce WF-7210DTW

Продължаваме да се запознаваме с принтерите на Epson и този път вниманието ни беше привлечено от модел от линията WorkForce, чието име ясно отразява обхвата на тази техника. В рецензиите, принтерът WF-7210DTW е похвален за необичайно високата скорост на печат за мастиленоструйните модели - 32 и 20 ppm A4 съответно в b / w и цвят.Устройството отпечатва изображения по-бавно, но все пак по-добре от конкурентите (18 и 10 страници). Освен това максималната разделителна способност във всеки от режимите е 4800 × 2400 dpi.

Предимства:

 • скорост на работа (дори и с A3);
 • консумация на енергия до 22 W;
 • висока разделителна способност на печат;
 • Тава за подаване на хартия с 500 листа;
 • има Wi-Fi, Ethernet, USB 2.0 и NFC;
 • 2,2-инчов цветен дисплей

2. Canon PIXMA iX6840

мастилено-струен модел Canon PIXMA iX6840

На втория ред е един от най-добрите мастиленоструйни принтери на Canon за дизайнери и фотографи. Устройството се справя с размери до A3 включително, а в допълнение към хартията, PIXMA iX6840 може да борави с пликове, етикети, стикери, карти и филми. Тук има пет цвята, тъй като производителят е предоставил два черни цвята (за текст и снимки). Нивото на шума на принтера по време на работа не надвишава 44 dB. Консумацията на енергия е съответно 24 и 2 W в режим на работа и в режим на готовност. Заявените производители на печатащите касети са 331 и 1645 страници в b / w и цвят.

Предимства:

 • максимален размер A3;
 • ресурс на цветен тонер;
 • висококачествен монтаж;
 • удобен контрол;
 • Поддръжка на AirPrint.

Недостатъци:

 • висока цена на тонери.

3. HP DesignJet T520 914mm (CQ893E)

914-мм мастиленоструен модел HP DesignJet T520 (CQ893E)

Завършването на прегледа е професионалният мастиленоструен принтер. HP DesignJet T520 914mm е модел на пода, висок 93,2 см и широк над метър. Устройството тежи почти 28 кг, а цената надвишава 700 $... Максималният формат, с който устройството може да работи, е A0. Разбира се, купуването на този принтер за отпечатване на снимки и документи не е много разумно решение.

Серията DesignJet T520 предлага и по-компактен модел за формат А1. Но в Русия струва поне 914 мм и е по-трудно да се намери.

Но за рисунки, тази техника е идеална. Когато е избрано A1, устройството може да отпечата страница за 35 секунди. DesignJet T520 се справя със 70 листа на час. Минималната широчина на линията, налична за този модел, е 0,07 мм. В този случай грешката не надвишава една стотна от процента. Професионалният термичен мастиленоструен принтер може да борави с гланцирани, матови и фотохартии, както и с филми и ролки от 60 до 220 g / m2 (до 280 при ръчно подаване).

Предимства:

 • максимален формат;
 • печат върху филми и ролки;
 • качество на пигментно мастило;
 • разделителна способност до 2400 × 2400 dpi;
 • ниво на шум в рамките на 48 dB.

Кой мастиленоструен принтер е по-добре да закупите

Ако планирате да работите изключително с документи и ще трябва да печатате много и често, тогава купете Epson M100. Този модел е подходящ както за дома, така и за офиса. В лична употреба PIXMA TS704 от Canon ще се покаже перфектно. За професионалисти в областта на дизайна и фотографията препоръчваме PIXMA iP8740 или iX6840 от същия японец. HP DesignJet T520 914 mm ще се справи с големи формати (до A0). Ако имате нужда от цветен принтер с дълъг ресурс, тогава изберете подходящ модел, оборудван с CISS във втора категория.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфона и телефони