12 най-добри вентилаторни нагреватели

С наближаването на зимата все повече и повече хора се замислят да си купят вентилаторен нагревател. Поради разнообразието от модели, които се различават по мощност, размер и цена, можете да изберете този, подходящ за почти всяка работа - от отопление на малък апартамент до отопление на просторни работилници. С такова разнообразие как да изберем вентилаторен нагревател, който може да издържи повече от една година и да не разочарова потребителите? Специално за потенциалните купувачи нашите експерти съставиха рейтинг на най-добрите модели на вентилаторни нагреватели, в който всеки може да намери устройство, което напълно му подхожда.

Вентилаторен нагревател на коя компания е по-добре да изберете

Разбира се, когато избират правилното оборудване, повечето купувачи обръщат внимание на производителя. В крайна сметка, това вече може да каже много - на първо място за надеждността, използваемостта и дълготрайността. Затова си струва да изброим няколко от най-успешните компании, които произвеждат вентилаторни нагреватели. Определено няма да се наложи да съжалявате за подобно придобиване.

 • Electrolux - един от безспорните лидери сред производителите на вентилаторни нагреватели. Офисът на компанията се намира в Стокхолм, така че не е необходимо да се съмнявате в качеството и дълготрайността на оборудването - продуктите се продават по целия свят. Да, не е евтино, но лекотата на използване напълно компенсира разходите.
 • Ballu Е известна концерна със седалище в Хонконг. Тя е специализирана в производството на високотехнологични домакински уреди, включително вентилаторни нагреватели. Производството се намира както в Корея и Китай, така и в Полша. Той се радва на значителна популярност както в постсъветското пространство, така и в Източна Европа поради сравнително ниските си цени.
 • Timberk - голям холдинг, чието дружество майка се намира в Швеция, а неговите дъщерни дружества в Русия, Израел, Китай и редица други страни. Произвежда широка гама оборудване за отопление на вода и климатични технологии. Продуктите са сравнително скъпи, но почти всички са направени с помощта на иновативни решения, които повишават нивото на комфорт по време на употреба.
 • Полярната звезда - международна компания, която произвежда стоки за бита в най-различни области, включително климатични. Повечето производствени мощности се намират в Китай, което може значително да намали разходите, макар и в някои случаи за сметка на качеството. Но все пак много потребители го купуват и впоследствие не съжаляват за изразходваните пари.
 • VITEK - домашна компания, която произвежда голямо разнообразие от домакински уреди. Сравнително наскоро вече обширният списък бе попълнен и с вентилаторни нагреватели. Качеството няма да разочарова дори и най-придирчивите потребители - висококачествените материали, съчетани с добър монтаж, си вършат работата. Достъпните цени се осигуряват от простотата на дизайна - оборудването има най-простите функции и устройство, което допълнително повишава надеждността.

Разбира се, това не е пълен списък на компаниите, занимаващи се с производство на вентилаторни нагреватели. Но именно техните продукти са предпочитани от повечето ни сънародници и впоследствие те нямат причина да съжаляват за неуспешното придобиване.

Най-добрите евтини вентилаторни нагреватели

При избора на подходящо оборудване за дома, офиса повечето купувачи на първо място обръщат внимание на разходите.И се опитват да спестят пари, без да губят допълнителни пари. Това е напълно разумно, особено ако спестявате не от качеството, а от функционалността на технологията, сложността на настройките. Освен това мощните вентилаторни нагреватели далеч не винаги са необходими - доста често са за предпочитане бюджетните, предназначени за отопление на малки помещения. Ето защо, на първо място, ще изброим няколко такива модела на вентилаторни нагреватели.

1. Hyundai H-FH3-15-U9202 / U9203 / U9204

Hyundai H-FH3-15-U9202 / U9203 / U9204

Доста евтин вентилаторен нагревател с висока мощност и лекота на използване. Мощността от 1300 W е достатъчна за отопление на стая с площ от 14 квадратни метра - една доста просторна стая или малък офис. Два режима на работа ви позволяват да изберете най-подходящия за конкретна ситуация.

Хубаво е, че при ниска цена моделът има прилично ниво на безопасност. Той е оборудван не само с водоустойчив корпус, но и с функция за изключване на преобръщане. Ето защо не е нужно да се притеснявате, че нагревателят ще предизвика пожар. Нивото на шума от нагревателя на вентилатора по време на работа не е най-ниското - 68 dB. Определено ще ви пречи, разсейвайки ви от почивка или работа. С всички предимства и недостатъци, компактният вентилаторен нагревател тежи много малко - само 900 грама, което допълнително улеснява транспортирането и използването.

Предимства:

 • безопасна употреба;
 • ниска цена;
 • леко тегло;
 • приятен дизайн.

Недостатъци:

 • издава забележим шум;
 • няма регулиране на мощността

2. RESANTA TVS-1

RESANTA TVS-1

Друг успешен модел, достоен да бъде в списъка на най-добрите вентилаторни нагреватели. С тегло от само 1 кг е лесно да се пренася и транспортира. В същото време мощността е напълно достатъчна за отопление на доста просторна стая. Работи в два режима - 1000 и 2000 вата.

Когато купувате нагревател за вентилатор, обърнете внимание на нивото на шума по време на работа - това е важен индикатор, който влияе върху комфорта при използване на оборудване.

Механичният контрол не само увеличава лекотата на използване, но и намалява риска от счупване, тъй като е най-простият и надежден. Нагревателят на вентилатора е оборудван с индикатор, който улеснява работата. Идеален за отопление на помещения до 20 квадратни метра.

Предимства:

 • достъпна цена;
 • практичност;
 • Лесен контрол;
 • голяма мощ.

Недостатъци:

 • първо забележима миризма на пластмаса;
 • при продължителна употреба може да се прегрее и да се провали.

3. NeoClima FH-17

NeoClima FH-17

Ето един много добър вентилаторен нагревател с доста висока мощност. Спирален нагревател с мощност 2000 W позволява висококачествено отопление на помещение до 20 квадратни метра. Два режима на работа ви позволяват да изберете този, който отговаря на вашата конкретна ситуация. Контролът на температурата се извършва с помощта на прост и надежден механичен термостат. Така че, ако имате нужда от евтин подов нагревател, тогава този модел ще бъде добър избор - съдейки по отзиви на клиенти, никой от собствениците не съжалява за такава покупка.

Предимства:

 • компактност;
 • качество на изграждане;
 • красив дизайн;
 • доста висока мощност.

Недостатъци:

 • някои модели излъчват неприятна миризма по време на работа.

4. Timberk TFH T15NTX

Timberk TFH T15NTX

Един от най-успешните бюджетни нагреватели за керамични вентилатори. Тежи само 940 g, което не му пречи да има мощност 1000-1500 W (в зависимост от избрания режим на работа). Отоплява до 20 квадратни метра с високо качество.

Моделът е оборудван с прашен филтър, който намалява риска от неприятна миризма на горене по време на работа.

Въпреки достъпната цена, тя има добра система за безопасност - от изключване в случай на прегряване до защита от замръзване. Перфектен за подово стоене. Така че, ако имате нужда от добър нагревател за електрически вентилатор, тогава не забравяйте да разгледате по-отблизо този модел.

Предимства:

 • малък размер;
 • ниска цена;
 • безопасна употреба;
 • загрява голяма площ с високо качество;
 • наличието на прашен филтър.

Недостатъци:

 • няма дръжка за носене.

5. Polaris PCDH 1815

Polaris PCDH 1815

Този модел е чудесен избор за дома. Мощността от 1500 W ви позволява бързо да загрявате малка площ - до 15 квадратни метра. Керамичният нагревателен елемент гори по-малко прах и предотвратява неприятните миризми. Управлението е механично, както при много бюджетни модели.

Допълнително предимство, благодарение на което нагревателят на вентилатора получава добри отзиви, е високо ниво на безопасност - изключване в случай на падане и прегряване.

Предимства:

 • ниска цена;
 • ниско ниво на шум;
 • необичаен външен вид;
 • бързо загряване.

Недостатъци:

 • няма филтър за прах.

6. Ballu BFH / C-31

Ballu BFH / C-31

Доста компактен вентилаторен нагревател за подов монтаж. Той може да работи в два режима на захранване - 750 и 1500 W. Механичното управление улеснява превключването между тях, без да губите излишно време. В същото време мощността на вентилаторния нагревател е напълно достатъчна, за да поддържа температурата на желаното ниво в доста голямо помещение - до 20 квадратни метра. Керамичният нагревателен елемент е по-надежден и освен това не изгаря прах, така че няма неприятна миризма във въздуха.

При закупуване на вентилаторен нагревател е много важно да се уверите, че има система за защита от прегряване и преобръщане - това ще спести оборудването от щети, а собствениците от пожар.

Дръжката улеснява пренасянето, а функциите за изключване при прегряване и преобръщане осигуряват правилното ниво на безопасност. Като цяло много добър вентилаторен нагревател комбинира цена и качество.

Предимства:

 • загрява бързо;
 • дори просторна стая се затопля качествено;
 • изключване на преобръщане;
 • безопасен за употреба.

Най-добрите вентилаторни нагреватели цена-качество

Ако имате нужда не само от висококачествено, но и мощно оборудване, тогава има смисъл да закупите по-мощен нагревател на вентилатора. За щастие много съвременни компании правят голямо разнообразие от такива устройства. Мнозина имат електронно управление, което прави работата с тях по-удобна и приятна.

1. Polaris PCDH 1871

Polaris PCDH 1871

Много популярен модел на вентилаторен нагревател, преди всичко поради достъпната му цена и добрата изработка. Мощността от 1800 W е напълно достатъчна за отопление на стая до 18 квадратни метра с високо качество. Превключвателят има индикатор, което прави работата по-удобна. Температурата лесно се контролира от механичен термостат с два режима на работа. Вярно, нагревателят на вентилатора тежи повече от описаните по-горе аналози, но все пак трябва да бъде включен в ТОП-а.

Предимства:

 • не вдига шум при работа;
 • лесен за използване;
 • високо ниво на ефективност;
 • отоплява стаята с високо качество.

Недостатъци:

 • значително тегло - около 2,2 кг.

2. Timberk TFH F20VVE

Timberk TFH F20VVE

Потребителите, които търсят електронно контролиран нагревател на вентилатора, ще харесат този модел. Удобен дисплей, дистанционно управление, контрол на температурата - всичко това прави работата с него възможно най-удобна.

Моделът има специален таймер до 7,5 часа, което ви позволява да го включите по всяко удобно време.

Хубаво е, че вентилаторният нагревател издава много малко шум по време на работа - само 45 dB. В същото време той качествено загрява стаята до 20 кв. м, благодарение на мощност 2000 W, така че е невъзможно да не го включите в класацията на вентилаторните нагреватели.

Предимства:

 • електронен контрол;
 • 4 режима на работа;
 • дистанционно;
 • голяма мощ;
 • функционалността е великолепна;
 • вграден таймер.

Недостатъци:

 • при някои модели защитната система от прегряване работи твърде често.

3. Electrolux EFH / C-5125 Prime

Electrolux EFH / C-5125 Prime

Не сте сигурни кой вентилаторен нагревател е по-добре да купите? След това разгледайте EFH / C-5125 Prime от популярната компания Electrolux. Надеждният производител гарантира високо качество в комбинация с лекота на използване. С тегло само 950 грама е много приятно и лесно да се работи. Площта за отопление е колкото 20 квадратни метра, а мощността е 750 или 1500 W (има превключвател на режима). Разбира се, има защита, която автоматично я изключва при прегряване, за да елиминира риска от пожар. Плюс това е доста тих вентилаторен нагревател.

Предимства:

 • леко тегло;
 • бързо загряване на стаята;
 • удобството на употреба;
 • рентабилност;
 • изящен външен вид.

Недостатъци:

 • значителни разходи.

4. Timberk TFH W200.XS

Timberk TFH W200.XS

Много потребители, които търсят наистина мощен вентилаторен нагревател, избират този модел. Той е в състояние да отоплява много голямо помещение - до 25 м2, работи в режим на мощност 1000 или 2000 W. Освен това има електронно управление и много удобно дистанционно управление, което опростява работата с устройството. Също така този модел често се предпочита от купувачите, които търсят компактен и мощен нагревател за вентилатор на стена - той е предназначен за точно такава инсталация.

Предимства:

 • значителна зона за отопление;
 • монтаж на стена;
 • ставка на отопление на стаята;
 • вграден таймер;
 • дистанционно.

5. Стадлер Форма Анна (A-020E / 021E)

Форма на Stadler Anna (A-020E / 021E)

Един от най-добрите вентилаторни нагреватели в нашия преглед. Почти няма шум по време на работа - само 46 dB, което е отличен индикатор. Два режима на захранване - 1200 и 2000 W - позволяват отопление на доста голямо помещение - до 25 кв.м. Специално отделение за кабели за лесно съхранение и удобна дръжка за носене. Има функция за защита от прегряване и преобръщане, както и от замръзване.

Предимства:

 • страхотен дизайн;
 • отделение за кабела;
 • висока ефективност;
 • вграден филтър за прах;
 • ниско ниво на шум;
 • има възможност за поддържане на температурата;
 • подходящ за големи пространства.

Недостатъци:

 • цената е няколко пъти по-висока от тази на много аналози.

6. VITEK VT-2052

VITEK VT-2052

Чудесен вариант, ако търсите удобен нагревател за вентилатор за малко пространство. Мощност от 750-1500 W е напълно достатъчна за стая с площ не повече от 15 квадратни метра. Температурата се регулира лесно благодарение на електронното управление с дисплей. Има таймер за 12 часа, което е високо оценено от много собственици. Разбира се, има функция за защита от прегряване и преобръщане.

Предимства:

 • удобно електронно управление;
 • малък размер;
 • въртящо се тяло;
 • изящен дизайн;
 • работи тихо.

Недостатъци:

 • понякога термостатът се губи.

Кой вентилаторен нагревател е по-добре да се купи

Завършвайки рейтинга на най-добрите вентилаторни нагреватели, струва си да дадете няколко прости съвета. Ако търсите модел за просторна стая, тогава има смисъл да изберете Timberk TFH W200.XS или Timberk TFH T15NTX. Ако искате да спестите пари, по-добре е да закупите RESANTA TVC-1 или Timberk TFH T15NTX - въпреки ниската си цена, те могат да се похвалят с надеждност и лекота на използване.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфона и телефони