12 най-добри сплит системи 2020

Всеки човек се стреми да се обгради с комфорт. Но едва ли е постижимо, когато лятото е изключително горещо, а през зимата трябва да сложите дрехи върху себе си, опитвайки се да поддържате топлина дори на закрито. И потребителите се опитват да решат този проблем, като изберат добра сплит система. Той може бързо да загрява и охлажда въздуха до определената температура, като същевременно заема минимално пространство в помещението. Но дори и да ви подхожда, климатикът може просто да проветри стаята. Кое устройство да изберете за вашите изисквания ще бъде предложено от нашия ТОП, където са представени най-добрите сплит системи. За удобство сме го разделили на 3 групи и веднага можете да преминете към желаната категория.

Най-добрите фирми за сплит системи

Днес на пазара има десетки производители на климатици. Не всички от тях обаче заслужават внимание, тъй като много неназовани компании произвеждат, макар и евтини, но твърде посредствени технологии. В този случай коя сплит система на фирмата е по-добра? Можем да изтъкнем първите пет лидери. Но трябва да разберете, че разделението на места е условно и всички марки заслужават вашето внимание:

 1. Electrolux... Един от водещите производители на домакински уреди. Компанията ежегодно доставя около 70 милиона от своите продукти в повече от 150 страни по света.
 2. Ballu... Основният фокус на тази грижа е производството на ОВК оборудване за обикновени потребители и корпоративни клиенти. Качеството на устройствата на компанията многократно се отбелязва не само от купувачите, но и от награди.
 3. Hisense... Случаят, когато фразата „китайска компания“ не носи нищо лошо. Първоначално производителят се фокусира върху вътрешния клиент, но отличното качество му позволи да навлезе на международния пазар.
 4. Toshiba... Японците, които не се нуждаят от никого. Особено интересен в гамата на компанията е средният клас сплит системи. Функционално той не е много впечатляващ, но по отношение на надеждността, цената и качеството заобикаля конкуренцията.
 5. Рода... Производител от Германия - и това говори всичко. Марката се фокусира върху производството на отоплително и климатично оборудване за контрол, което ви позволява да следите качеството на цялата линия оборудване и да предлагате на клиентите иновативни решения.

Най-добрите нискотарифни сплит системи

Изборът на евтина технология не е лесна задача. Именно в тази категория се открива най-голямото изменение в съотношението цена и качество на климатици за апартамент. Такива сплит системи се сглобяват главно в Китай, което означава, че сред тях има много посредствени решения, които не са предназначени за редовна употреба. За да не ви се налага да търсите наистина достойни представители сред стотици опции, които да угодят с работата си, решихме лично да подберем четирите най-добри евтини модела.

1. Roda RS-A07E / RU-A07E

Roda RS-A07E / RU-A07E

Ако изберете сплит система според прегледите на реални купувачи, тогава е невъзможно да игнорирате модела RS-A07E, произведен от Roda. Има 4 скорости, система против лед и възможност за регулиране на посоката на въздушния поток. Последният, между другото, достига 7 кубически метра в минута при максимална производителност.

Друго значително предимство на климатика на немската марка е ниското му ниво на шум. Дори при максимална мощност, тя не надвишава 33 dB, а нощният режим намалява силата на звука до 24 dB. Най-ефективното устройство ще бъде в помещения от 15-20 квадратни метра, но декларираната от компанията площ е малко по-голяма.

Предимства:

 • лекота на управление и конфигуриране;
 • цената е само 12 хиляди;
 • лекота на инсталиране;
 • много тиха работа;
 • дизайн и монтаж;
 • производителността.

Недостатъци:

 • практически няма ефективност на отопление.

2. Ballu BSAG-07HN1_17Y

Ballu BSAG-07HN1_17Y

Евтина сплит система с добра функционалност от Ballu. Препоръчителната цена на модела BSAG-07HN1_17Y е 265 $, но някои продавачи могат да закупят устройството по-евтино поради отстъпки и промоции. Устройството може да работи в режимите на охлаждане и загряване на въздух, като и в двата случая консумира не повече от 650 W енергия.

Обърнете внимание, че допустимата минимална температура за активиране на функцията за отопление е седем градуса под нулата. В такива условия климатикът ще работи без проблеми, а системата против лед ще предпази от неприятни последици.

Също така в популярната сплит система можете да активирате функцията за вентилация, обезводняване и поддържане на зададената температура. В случай на неизправност, устройството е в състояние да ги диагностицира независимо. BSAG-07HN1_17Y може да поддържа комфортна среда за сън. Потребителят просто трябва да включи нощния режим и тогава разделената система ще се справи сама.

Професионалисти:

 • функция за самопочистване;
 • ниска консумация на енергия;
 • отлично качество на сглобяване;
 • прилична функционалност;
 • приятен външен вид;
 • мотивирана ценова марка;
 • официална 3-годишна гаранция.

3. AUX ASW-H07B4 / FJ-R1

AUX ASW-H07B4 / FJ-R1

Повечето климатици се предлагат в бяло. Но не винаги съответства на интериора на стаята. Ако това е точно вашият случай, тогава трябва да изберете система за разделяне на бюджета от AUX. Това устройство е представено в сребрист и черен цвят на тялото. Последното изглежда особено стилно и свежо на фона на аналози.

Мощността на сплит системата в режимите на охлаждане и отопление е 2100 и 2200 W. Нивото на шума, в зависимост от избраната скорост, може да варира от 24 до 33 dB, което е почти незабележимо в битова среда. Максималният въздушен поток на сплит системата е 7 кубически метра в минута. Той има и функция за йонизация на въздуха.

Предимства:

 • Wi-Fi управление (по избор);
 • ниско ниво на шум;
 • две цветови опции;
 • функция за пречистване на въздуха;
 • автоматична самодиагностика.

Недостатъци:

 • цената на Wi-Fi модула.

4. Electrolux EACS-07HG2 / N3

Electrolux EACS-07HG2 / N3

Не се налагаше дълго да мислим коя сплит система е налична в бюджетната категория. Моделът EACS-07HG2 / N3, предлаган от Electrolux, може да предложи всичко, което бихте очаквали да видите в устройство на по-ниска цена. 280 $... Мощността в режим на охлаждане и отопление в контролирания климатик е 2200 и 2400 W. В същото време системата изразходва по-малко от 700 W енергия на час работа.

Режимът на обезводняване и нощен режим, автоматично поддържане на зададената температура, самодиагностика и вентилация са допълнителни режими, налични в EACS-07HG2 / N3. Ако имате алергии или сте чувствителни към прах, разделителната система Electrolux ще бъде още по-добра покупка, тъй като има дезодориращи и плазмени филтри. Други опции включват настройките за топъл старт и памет.

Предимства:

 • черен / бял цвят за избор;
 • филтрация на бактерии;
 • елиминиране на миризми;
 • висококачествен контрол на температурата;
 • миещ се филтър;
 • удобен таймер;
 • самодиагностика;
 • страхотен дизайн.

Най-добрата сплит система цена - качество

Трябва да харчите пари разумно и едва тогава те ще могат да се възстановят напълно. Разбира се, в случай на премиум сплит системи ще получите максимални функции и ефективност при изпълнението им. Въпреки това купувачите често забравят, че някои функции, ако се използват, са толкова редки, че не бива да се преплащат. Но да спестите твърде много, когато можете да харчите повече, също не е разумно.Как да бъдем? Съветваме ви да разгледате по-отблизо втората категория на нашите системи за разделяне TOP, където също сме събрали 4-те най-добри модела, но не в категорията на бюджета, а в съотношението цена и качество.

1. Ballu BSD-09HN1

Ballu BSD-09HN1

Разнообразието от климатици на пазара днес е толкова впечатляващо, че дори и най-взискателният клиент няма да остане разочарован от гамата. Но ако искате да изберете качествена сплит система с цена до 280 $не искат да жертват функционалност или дизайн, броят на интересните модели няма да е толкова голям. И сред тях Ballu BSD-09HN1 заслужава специално внимание.

Вътрешното тяло на сплит системата работи доста тихо, особено ако настроите нощния режим. Но отвън е много шумно и може да предава вибрации на стената, което с малката си дебелина ще причини дискомфорт в стаята. Първоначално трябва да се погрижите за това, като закупите гумени подложки за крепежни елементи.

Сплит системата може да охлажда помещението с мощност 2640 W, а също така да го отоплява с производителност 2780 W. Ако е необходимо, и двете функции могат да бъдат деактивирани чрез избор на режим на вентилация. Разбира се, климатикът Ballu е оборудван с екран и може да запомни последните настройки. Но ако искате да извлечете максимума от възможностите, тогава като опция производителят предлага Wi-Fi модул за управление на сплит системата отвсякъде.

Предимства:

 • работно изпълнение;
 • качество на филтриране на въздуха;
 • минимално ниво на шума;
 • защита срещу образуване на мухъл;
 • перфектната комбинация от разходи и възможности;
 • самодиагностика и самопочистване.

Недостатъци:

 • твърде шумно външно тяло.

2. Electrolux EACS-09HAT / N3_19Y

Electrolux EACS-09HAT / N3_19Y

На следващо място в списъка с най-добрите сплит системи е решение на Electrolux. Експертите обикновено приписват шведите на средната класа, но това не пречи на EACS-09HAT да бъде по-интересен от много конкуренти на по-високо ниво. Освен това цената на този модел е сравнително скромна 273 $.

Обслужваната площ е 25 "квадрата", дължината на комуникациите е до 20 метра, 3 скорости, удобно дистанционно управление и дезодориращ филтър - това са основните предимства на това устройство. Списъкът на режимите включва отопление и охлаждане (средна производителност от 2700 W), вентилация, самодиагностика, които вече са познати на собствениците на климатици.

Устройството е защитено от прах в съответствие със стандарта IPX4. Има таймер за включване и изключване и можете да регулирате температурата с точност от 1 градус. Средното ниво на шум на вътрешното тяло е 27 dB, а нивото на външното тяло е 54 dB. Сплит системата е превъзходно изградена, изглежда страхотно и се предлага с официална 3-годишна гаранция.

Предимства:

 • стилен дизайн Electrolux;
 • вграден таймер;
 • собствена гаранция и обслужване;
 • нисък шум и висока ефективност;
 • допустима дължина на комуникационния изход;
 • сън, самопочистване, обезводняване и т.н.

3. Hisense AS-09UR4SYDDB1G

Hisense AS-09UR4SYDDB1G

Ако имате нужда от функционална сплит система за спалня с голяма площ или просторна всекидневна, тогава AS-09UR4SYDDB1G от популярната марка Hisense е най-добрият избор. Устройството може да обслужва площ до 30 квадратни метра и предлага всички режими, от които се нуждаят потребителите, включително обезводняване и автоматично поддържане на температурата. При минимално и максимално натоварване нивото на шума на устройството е равно на умерено съответно 24 и 38 децибела. В рецензиите климатикът също е похвален за наличието на фин филтър, който страдащите от алергии със сигурност ще оценят. Освен това цената на такова привлекателно устройство започва с просто 280 $.

Предимства:

 • обслужвана зона;
 • удобен контрол;
 • ниско ниво на шум;
 • отлично представяне;
 • разумни разходи;
 • качествено проектиране и изграждане.

4. Toshiba RAS-09U2KHS-EE / RAS-09U2AHS-EE

Toshiba RAS-09U2KHS-EE / RAS-09U2AHS-EE

За къща или апартамент, сплит системите на Toshiba са идеалният избор. Новият модел на японския производител RAS-09U2KHS-EE ще може ефективно да обслужва помещения с площ до 25 квадратни метра. Устройството може да работи ефективно в режим на отопление до температура от минус 7 градуса.

Климатикът Toshiba може да се похвали със собствена Hi-Power функция.Активирането на тази опция ви позволява да увеличите максимално мощността на устройството, за да охладите бързо стаята до необходимата температура.

Както и в другите съвременни сплит системи, има таймер. Това е удобно, ако искате да подготвите апартамент или офис за вашето пристигане. За удобство RAS-09U2KHS-EE има автоматичен режим. В него потребителят трябва да зададе температурата, а самата система ще определи какво трябва да се включи - отопление или охлаждане.

Предимства:

 • функция за самопочистване;
 • рентабилност;
 • добре развита система за управление;
 • надеждност и практичност в работата;
 • висока мощност 2800 W;
 • много режими на работа;
 • дължина на комуникациите;
 • Японско качество.

Най-добрите инверторни сплит системи за дома

В последната категория ще разгледаме най-модерния тип сплит системи. Наличието на инвертор в климатика ви позволява плавно да променяте работната честота след достигане на необходимото ниво на температура. По този начин устройството не работи импулсивно, но непрекъснато. Изпълнението на тази схема в сплит система е по-скъпо. Но от друга страна, той намалява консумацията на енергия (средно с 50% в сравнение с конвенционалните разтвори), а също така увеличава живота на компресора (приблизително два пъти).

1. Electrolux EACS / I-09HM / N3_15Y

Electrolux EACS / I-09HM / N3_15Y

Отваря списъка на инверторните климатици Electrolux от серията Monaco. Енергийната ефективност на уреда в режим на охлаждане съответства на клас A ++, а в режим на отопление - на A +++. Освен това във всеки от тях EACS / I-09HM / N3_15Y може да работи при температури до 15 градуса под нулата! Само едно рейтингово устройство успя да заобиколи шведската сплит система в този показател, но за това ще говорим по-долу.

Една добра сплит система за вашия дом е оборудвана с дезодориращ филтър, който пречиства въздуха от тютюнев дим и други неприятни миризми. Номинално устройството използва 775 вата мощност на час както за отопление, така и за охлаждане. При минимална производителност стойността пада до около 120 W. Дължината на комуникациите за този модел може да достигне 20 метра, а самото устройство е проектирано за 25 квадратни метра.

Предимства:

 • работни температури;
 • умерена консумация на енергия;
 • минимално ниво на шум 23 dB;
 • удобна функция за дистанционно управление и памет;
 • високо качество на сглобяване и материали;
 • автоматично рестартиране и самопочистване.

Недостатъци:

 • няма осветяване на бутони на дистанционното управление;
 • цената е малко надценена.

2. Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZSPR-S / SRC20ZSPR-S

Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZSPR-S / SRC20ZSPR-S

И веднага след бухалката, помислете за мощна разделителна система с контролиран инвертор, която може да се справи с по-тежки условия. По-точно, по време на охлаждане температурата на околната среда може да бъде и минус 15 градуса, а за режим на отопление е разрешена стойност от още 5 градуса по-ниска.

Преди да закупите SRK20ZSPR-S, моля, имайте предвид, че нивото на шума на вътрешното тяло на този модел може да достигне 45 dB. Това не е много критично за дома, но в офиса такъв обем може да попречи на удобната работа.

Монтираната на стената сплит система от Mitsubishi Heavy Industries е в състояние да осигури въздушен поток до 10,1 cpm. Мощността в режим на охлаждане и отопление на това устройство е съответно 2700 W и 2 kW. В този случай консумацията на енергия на климатика може да достигне само 790 и 545 вата.

Предимства:

 • Работна температура;
 • надежден и издръжлив компресор;
 • тригодишна гаранция;
 • удобно дистанционно управление;
 • много бързо и ефективно охлажда стаята;
 • цена от 26 хиляди.

3. Toshiba RAS-07BKVG-E / RAS-07BAVG-E

Toshiba RAS-07BKVG-E / RAS-07BAVG-E

Ние сме задължени на Toshiba за появата на пазара на инверторни сплит системи. Компанията постоянно се стреми да предлага на клиентите само най-доброто, затова интересни решения като RAS-07BKVG-E се появяват активно на пазара. Това е устройство от линията Mirai и за пръв път се появи на пазара преди повече от две години. Въпреки това, дори и днес възможностите и дизайна на прегледания модел не са по-ниски от аналозите в ценовата категория до 35 хиляди.

Климатикът е сглобен в собствената фабрика на производителя в Тайланд и преминава през многоетапен контрол на качеството.Устройството има елегантна рационализирана форма и се вписва много добре в интериора във всяка посока. Отличителна черта на устройството, като цялата серия BKVG, е използването на фреон R32, подходящ за озона. Ефективността му е забележимо по-висока от тази на най-разпространената R410A.

Какво ни хареса:

 • 5 скорости на вентилатора;
 • въглерод-кахетов филтър (по избор);
 • надеждност в работата;
 • шик функционалност;
 • поддръжка на помещения до 20 "квадрата";
 • ниска консумация на енергия и висока ефективност.

4. Panasonic CS / CU-BE25TKE

Panasonic CS / CU-BE25TKE

Прегледът е завършен от надежден климатик с класически дизайн на Panasonic. Сглобяването и надеждността на сплит системата не пораждат оплаквания. Отличното качество се доказва и от гаранцията - 3 години за климатика, както и 5 години за въртящия се компресор. Разделената система може да работи за отопление при температури до минус 15 градуса, а също и да охлажда помещението, ако е най-малко 5 градуса над нулата.

Като част от разглежданата серия марката Panasonic предлага климатици с мощност от 2 до 5 кВт. Ако CS / CU-BE25TKE не ви подхожда, можете да изберете друго решение, което да отговаря на размера на вашия дом или офис.

Едно от ключовите предимства на сплит системата от японска марка е нейното невероятно ниско ниво на шум. При минимално натоварване е само 20 dB и ако имате нужда от максимална мощност, стойността ще се увеличи до все още удобните 37 dB. Енергийната ефективност на CS / CU-BE25TKE отговаря на стандарта A +. Устройството се управлява от дистанционното управление, но за него е наличен незадължителен Wi-Fi модул.

Характеристика:

 • енергийна ефективност;
 • ниско ниво на шум;
 • висококачествена филтрация;
 • висока ефективност на работа;
 • качеството на работата по самодиагностика;
 • дълга гаранция;
 • нощен режим и таймер.

Критерии за подбор на разделената система

За да решите коя сплит система да изберете за апартамент или офис, трябва да разберете малко за характеристиките на тази техника:

 1. разнообразие... В този преглед разгледахме само моделите, монтирани на стена. Но има и опции за таван и канали, които се използват главно в офиси, както и подови решения, които не са толкова функционални и удобни, но не изискват сложна инсталация, което е оптимално за наети апартаменти.
 2. Ефективност на филтрация... В допълнение към класическите опции, където се използват груби филтри, производителите произвеждат и климатици за страдащи от алергия. Такива разтвори улавят най-малките частици прах и микроорганизми. Някои модели предлагат функцията за почистване на въздуха от чужди примеси и миризми.
 3. мощност... Пряко зависи от площта на стаята. По правило калкулаторите се поставят на сайтовете, които продават климатично оборудване, което ви позволява точно да изчислите оптималните показатели на сплит система. Препоръчваме обаче да го вземете малко с марж, тъй като това ще има положителен ефект върху експлоатационния живот.
 4. Ниво на шум... Стойностите в диапазона от 25-32 dB могат да се нарекат оптимални. Ако обемът на работа падне до 20 dB, тогава устройството е подходящо за работа през нощта. Но шумните решения (около 40 dB или повече) трябва да бъдат инсталирани в подходящи зони, като отворено пространство в кол центрове, магазини или подобни помещения.
 5. компресор... Стандартен или инвертор. Последното е за предпочитане, тъй като спестява енергия и трае по-дълго, като същевременно осигурява същото ниво на ефективност. За такива предимства обаче ще трябва да "гласувате с рублата", така че изберете сами.
 6. Дизайн... Ако климатикът е идеален по отношение на характеристики, но не се вписва във вашия апартамент с външния си вид, тогава не бива да го купувате. И докато производителите обикновено боядисват устройствата в бяло, на пазара има и други опции.

Коя сплит система е по-добре да се купи

Ако имате достатъчно пари, по-добре е да закупите инверторни модели. В бъдеще те ще възстановят цената си и в процеса на работа ще зарадват с по-голяма ефективност. Що се отнася до конкретните компании, по отношение на дизайна и съотношението цена / качество, продуктите на Electrolux ще бъдат отлична опция. По отношение на надеждността основните конкуренти лесно заобикалят Toshiba, а Mitsubishi не изостава.Ние също харесахме Ballu, а моделът на Hisense показа, че китайските марки също могат да претендират за лидерство.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфона и телефони