10 най-добри електрически камини

През последните десетилетия електрическите камини станаха много популярни в цял свят. Което не е изненадващо - малко хора искат или могат да си позволят да инсталират истинска камина в частна къща или, особено, в градски апартамент. Но много хора искат да седят с цялото семейство близо до камината. В допълнение, той създава специален комфорт, подчертавайки изискания и изискан интериор на стаята. Но как да изберете правилния модел от многото на пазара? Специално за този случай нашите експерти съставиха рейтинг на най-добрите електрически камини. Всички модели са описани възможно най-обективно - изследвани са не само характеристиките, декларирани от производителите, но и потребителските прегледи. Така че оценката трябва значително да опрости процеса на подбор.

Електрическата камина на коя фирма е по-добра

Днес много фирми се занимават с производство на електрически камини. Благодарение на това гамата от устройства е доста голяма - можете да закупите както компактна електрическа камина, така и доста голяма. Но на кои производители е по-добре да се даде предпочитание? Специално за този случай ще изучим електрическите камини, направени от различни компании, които са най-популярни:

 • Electrolux Това е световно известна компания от Швеция, основана преди повече от сто години. Тя е специализирана в производството на домакински и професионални уреди. Около 60 милиона продукта се продават всяка година по целия свят. Списъкът включва и електрически камини - не най-евтиният, но прост и удобен за използване и, което е важно, много надежден.
 • Endever Освен това е шведска компания, която произвежда голямо разнообразие от домакински уреди, които включват електрически камини за дълго време. Цената е малко по-висока от тази на предишния производител, което може да се обясни с по-активното прилагане на най-новите постижения в производството.
 • Dimplex Марка е от Ирландия. Компанията съществува от почти половин век и от самото начало се специализира в разработването и производството на най-модерните технологии в областта на електрическото отопление. Именно тази компания за първи път произвежда камини, които имат ефект на жив огън. Разбира се, електрическите камини са известни и популярни по целия свят, въпреки че не могат да бъдат наречени евтини.
 • RealFlame - домашна компания, която произвежда не само електрически камини, но и всички свързани аксесоари. Тя може да се похвали с доста високо качество на продуктите и в същото време много достъпни цени. Въпреки това, гамата от модели е доста обширна, така че има както бюджетни, така и луксозни устройства. Въпреки че е известен на пазара от малко повече от двадесет години, той успя да спечели безупречна репутация, доказвайки високото качество на технологиите.

Най-добрите висящи електрически камини

Висящите електрически камини са най-популярните и търсени. Което не е изненадващо - те са леки и леки, лесни за инсталиране и в същото време представени в огромен асортимент. Следователно, дори и най-придирчивият купувач може лесно да избере подходящия модел. Допълнително предимство е сравнително ниската цена - всеки купувач може да си позволи да закупи такава камина. Така че, първо, нека да разгледаме няколко модела от тази категория.

1. RealFlame Andromeda

RealFlame Андромеда

Търсите евтина, но добра електрическа камина? В такъв случай вижте RealFlame Andromeda.Той може да се похвали с много достъпна цена и отлично представяне в същото време. Например мощността на камината е 1,5 kW, което ви позволява ефективно да затоплите доста голяма стая. Допълнително предимство е дистанционното управление - можете да включвате и изключвате камината, да регулирате силата и яркостта, без да ставате от дивана. Хубаво е, че размерите на устройството са доста малки - 66x55x15 см. Така че няма да заема твърде много място. Разбира се, това ще се хареса на ценителите, които обичат жив пламък. Ако този модел не е най-добрата камина с ефект на жив огън, то поне една от най-достъпните и в същото време много високо качество.

Предимства:

 • достъпна цена;
 • дистанционно;
 • ефект на жив огън;
 • може да бъде вграден в стената;
 • малък размер.

Недостатъци:

 • не всеки харесва огледалната задна стена.

2. Electrolux EFP / W-1150URLS

Electrolux EFP / W-1150URLS

Много популярен модел на електрическа камина е с високо качество, надежден и в същото време не твърде скъп. Той може да се похвали с доста висока мощност - 1,8 kW. Това е напълно достатъчно, за да затоплите много просторна стая. Освен това може да се стартира както в режим на отопление, така и без него - ако стаята вече е топла, но просто искате да седнете и да погледнете висококачествена имитация на огън. Разбира се, ефектът от живия огън също присъства тук. Дистанционното управление ви позволява да регулирате нивото на пламъка.

Препоръчително е да закупите камина, оборудвана с дистанционно управление, за да можете да я включвате и изключвате, без да оставяте удобно кресло или диван.

Важно е камината да тежи сравнително малко - само 12,8 кг, което значително опростява монтажа и транспортирането. И накрая, в допълнение към два режима на работа, моделът има функция за защита от прегряване - благодарение на това потребителят може да бъде сигурен, че скъпото оборудване няма да се провали поради дългата работа.

Предимства:

 • красив външен вид;
 • реалистичен пламък;
 • скорост на отопление;
 • компактност;
 • наличието на звуков ефект.

Недостатъци:

 • горещият въздух не върви напред, а нагоре, което не е много удобно.

3. Dimplex Magic SP8

Dimplex Magic SP8

Друг успешен модел, който заслужава да бъде включен в ТОП на най-добрите електрически камини. Едно от основните предимства е голямата мощност - 2 кВт, което е много добър индикатор за камина, монтирана на стена. Разбира се, тук има ефект на пожар на живо, както и дистанционно управление, което прави работата с устройството много по-лесна и по-удобна. Два режима на отопление ви позволяват да изберете най-подходящия за конкретна ситуация. В допълнение, тази електрическа камина, монтирана на стена, е оборудвана със скрит вентилаторен нагревател, който разпределя топлината равномерно, като спомага за поддържане на температурата в помещението на желаното ниво.

Предимства:

 • значителна мощност;
 • ефект на жив огън;
 • изграждане на качество и надеждност;
 • вграден вентилаторен нагревател.

Недостатъци:

 • доста висока цена.

Най-добрите вградени електрически камини

Много купувачи предпочитат вградени електрически камини. Въпреки че имат големи размери и е желателно да ги инсталирате при извършване на сериозни ремонти, те имат много по-добър външен вид. Да, те наистина приличат на шикозна истинска камина, която може да допълни дизайна на всяка стая. Така че често потенциалните потребители не се възпират нито от доста високата цена, нито от сложността на инсталацията.

1. RealFlame Fobos Lux BL S

RealFlame Fobos Lux BL S

Потребителите, които търсят вградена евтина електрическа камина, често избират този модел. Първото нещо, което хваща окото ви при изучаване, е красивият му вид. Устройството наистина изглежда като истинска камина. Мощността не е най-високата - 1,5 кВт, но това е напълно достатъчно за декоративна електрическа камина. Звуковият ефект създава уютна атмосфера в помещението и благодарение на двата режима на отопление, потребителят може лесно да избере този, който най-добре отговаря на ситуацията. Хубаво е, че размерите не са твърде големи - 50x61x24 см. Това значително опростява процедурата на монтаж.

Предимства:

 • приятен дизайн;
 • два режима на работа;
 • звуков ефект.

Недостатъци:

 • ниска мощност.

2. Dimplex Viotta

Dimplex Viotta

Ако не знаете кое е по-добре да си купите вградена електрическа камина за вашия дом, тогава обърнете внимание на този модел. Това е наистина успешно устройство: мощен, елегантен и лесен за използване. Мощност от 2 кВт е достатъчна дори за отопление на доста голямо помещение. Има функция за регулиране на мощността и това може да се извърши дистанционно с помощта на дистанционното управление. За лятна работа има неотопляем режим на работа - само за да създадете атмосфера. Скрит вентилатор помага да се разпределя топлината по-равномерно в цялата стая. Не е изненадващо, че съдейки по отзиви на клиенти, никой не съжалява за такава електрическа камина.

Предимства:

 • режим на работа без отопление;
 • регулиране на мощността;
 • скрит вентилатор.

Недостатъци:

 • леко завишени.

3. Electrolux EFP / W-1200URLS

Electrolux EFP / W-1200URLS

Ако имате нужда от красива и лесна за използване електрическа камина за селска къща, тогава със сигурност този модел няма да разочарова. 2 kW мощност са достатъчни за повишаване на температурата в просторно помещение. В допълнение, просто перфектно създава атмосфера на уют - благодарение на ефекта на живия огън и дори на функцията "звук на дърва за огрев". Да, да, когато камината работи, можете да чуете пукането на горящо дърво.

Когато избирате камина, обърнете внимание на теглото - това се отразява на лекотата на транспортиране и монтаж. Колкото по-малко тегло, толкова по-лесно ще се работи с оборудването.

С доста голяма площ електрическата камина има плитка дълбочина - 89x56x14 см, което осигурява отличен външен вид и лекота на монтаж.

Предимства:

 • удобен контрол;
 • голяма мощ;
 • естетичен външен вид;
 • добре развита система за сигурност;
 • функция "звук от дърва за огрев".

Недостатъци:

 • не най-добрата имитация на огън.

4. RealFlame 3D FireStar 33

RealFlame 3D FireStar 33

Въпреки че този модел не е евтин, той заслужава да бъде в списъка на най-добрите електрически камини. Мощността в нормален режим е 1,5 kW, така че е напълно възможно да се повиши температурата в помещението до желаното ниво. Ако апартаментът или къщата вече са достатъчно топли, тогава винаги можете да стартирате камината в декоративен режим. 7 халогенни лампи качествено пресъздават реалистичен огън и в същото време почти не повишават температурата - мощността по време на работа е само 245 вата. Височината на пламъка може лесно да се регулира с помощта на дистанционното управление. Вярно, размерите са доста големи - 68x87x31 см, което трябва да се вземе предвид при покупката.

Предимства:

 • два режима на работа;
 • способността да се регулира интензивността на пламъка;
 • класически външен вид;
 • реалистична имитация на пламък;
 • дистанционно.

Недостатъци:

 • цена;
 • значителна дълбочина.

Най-добрите външни електрически камини

Подовите електрически камини са много особена категория. Външно приличат на смес от истинска камина и печка. Лесен за инсталиране - не се изисква ремонт. Достатъчно е да поставите електрическата камина на подходящо място, а ако е необходимо, тя винаги може да бъде пренаредена. Не е изненадващо, че много модели получават добри отзиви и доста активно купуват тези камини.

1. ENDEVER Пламък-03

ENDEVER Пламък-03

Елегантна и стилна камина - ако не най-добрата цена и качество в своята категория, то със сигурност една от тях. Мощността е 2 кВт, което е напълно достатъчно, за да поддържа температурата на доста високо ниво дори в просторна стая. На разположение са три режима на работа, така че потребителят да може да избере този, който е най-подходящ по всяко време. Ефектът от живия огън перфектно създава комфорт и спокойствие в къщата.

Предимства:

 • сложен дизайн;
 • удобен контрол;
 • ниска цена;
 • три режима на захранване;
 • прекрасен ефект на жив огън.

Недостатъци:

 • някои модели имат лошо качество на сглобяване.

2. RealFlame Adelaide

RealFlame Adelaide

Много добра електрическа камина на пода, проектирана в класически стил, която може да се превърне в прекрасна декорация за всеки апартамент или къща. Мощност - 2 кВт, което позволява висококачествено отопление на доста голямо помещение.Корпусът е изработен от стомана, но външността е направена с помощта на изкуствен камък, който подчертава изтънчеността и изискаността на устройството.

При определяне на оптималната мощност на камината си струва да използвате проста формула - 1 кВт на 10 квадратни метра подова площ.

Ефектът от живия огън е перфектно пресъздаден от езици на пламък, благодарение на които стаята винаги ще бъде наистина уютна и спокойна. Хубаво е, че размерите на устройството не са твърде големи - 77x92x32 cm.

Предимства:

 • много мощен;
 • висококачествен монтаж;
 • изискан дизайн;
 • малък размер.

Недостатъци:

 • значително тегло - 55 кг.

3. RealFlame Cassette 630 3D

RealFlame Cassette 630 3D

Много необичайна камина, по-скоро като имитация на огън. Той има доста голям размер за своята категория - 63x31x25 см. Освен това има вграден овлажнител за въздух, който ви позволява да спестите пари при закупуване на отделно устройство. Ефектът от живия огън перфектно предава атмосферата, позволявайки на цялото семейство да се събира вечер и просто да си говорим, да обсъждаме общи дела, да говорим за планове. Разбира се има дистанционно управление. Допълнително предимство е ниското му тегло - 22 кг.

Предимства:

 • красив външен вид на електрическата камина;
 • вграден овлажнител;
 • лекота на инсталиране;
 • необичайно устройство.

Коя електрическа камина е по-добре да изберете

Това завършва нашия ТОП на най-добрите електрически камини. Кой е най-добрият за закупуване? За уютна и малка спалня, компактната RealFlame Andromeda или RealFlame Fobos Lux BL S. може да бъде добра покупка.За просторен хол е по-добре да изберете ENDEVER Flame-03 или Electrolux EFP / W-1200URLS. Феновете на наистина необичайни и в същото време реалистични симулации със сигурност ще харесат RealFlame Cassette 630 3D. Въпреки това, без значение какъв модел сте избрали от класацията, определено няма да е нужно да съжалявате за подобно придобиване.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфона и телефони