10 най-добри марки роботизирани прахосмукачки

Изборът на добра прахосмукачка за роботи е изборът на производител, който да комбинира позната технология и интелигентна електроника в един случай. Първият прототип на роботизирана прахосмукачка е представен от Electrolux през 1997 г., а серийното производство започва през 2002 г. След 18 години други марки възприемат технологията, въвеждайки свои собствени иновации. Оценката от нашата редакция ще ви помогне да определите коя прахосмукачка за работа на фирмата е по-добре да закупите и защо нейните продукти заслужават внимание. Всеки участник в ревюто е надеждна марка, чието качество на продукта беше оценено не само от експерти, но и от клиенти.

ТОП 10 най-добри фирми на роботизирани прахосмукачки 2020

За технологията на новото поколение се поставят сериозни изисквания: тя трябва да бъде висококачествена, функционална и надеждна. Дизайнът, компетентната електроника и използваемостта също са важни.

Избирайки марки в ТОП-10, нашата редакция щателно проучи моделните гами, прегледите на технологиите, положителните и отрицателните страни на роботизираните прахосмукачки. В резултат на това са останали 10 компании, на които можете да се доверите, без да поглеждате назад.

В допълнение към изброените има и други достойни марки. Въпреки това рейтингът на производителите на роботизирани прахосмукачки бе попълнен само от онези, които получиха най-препоръчителни отговори и най-малко оплаквания от купувачите.

10. Китфорт

Kitfort фирма

Затваря рейтинга на най-добрия Kitfort - домашен производител на роботизирани прахосмукачки. Компанията е основана в Санкт Петербург през 2011 г. и е специализирана в разработването на домакински уреди от ново поколение. Евтините роботизирани прахосмукачки на руската марка са известни с доброто си качество и доброто почистване.

В крак с времето, Kitfort оборудва своите устройства със:

 • прахоуловители от 0,2 до 0,6 литра;
 • фини филтри HEPA;
 • UV лампа за дезинфекция;
 • четка за тръби и електрическа четка;
 • управление чрез смартфон и дистанционно управление;
 • часовник, таймер;
 • програмиране по дни от седмицата и съставяне на карта;
 • меки брони и прецизно откриване на препятствия.

Нашите редактори присъдиха десетото място, защото марката има място за растеж, което прави роботизираните прахосмукачки по-интелигентни и функционални. Независимо от това, това е най-добрият вариант в комбинацията от цена и качество на руския пазар.

Най-популярният модел за дома е Kitfort KT-553 със странична четка, две нива на филтрация и четири режима на почистване. Прахосмукачката е оборудвана с таймер, часовник, UV лампа, движи се по спирала, зигзаг и по стените. Средният капацитет на батерията гарантира два часа непрекъсната работа.

9. Samsung

Samsung

Samsung е надеждна южнокорейска марка. Производителят знае как да прави всякакви домакински уреди, от производители на вафли до хладилници. В каталога на продуктите има и роботизирани прахосмукачки за сухо и мокро почистване. Като лидер, Samsung внедри редица свои иновативни подобрения - устройствата се отличават с необичайна форма, благодарение на която много ефективно събират прах.

Особено забележителни са най-новите, наистина интелигентни модели, със системата Edge Clean Master за почистване на ъгли и первази, с подобрената навигация FullView Senso 2.0. Интелигентната електроника открива типа повърхност и избира оптималните настройки за висококачествено почистване. Специален сензор проверява чистотата и повтаря цикъла на почистване до 3 пъти.
Един от най-добрите беше моделът за химическо чистене Samsung VR10M7030WW. Тя се разбира добре със системата за интелигентен дом на Yandex, изгражда карта на помещенията, програмира се по дни от седмицата. Работно време - до 1 час, има няколко четки. От минусите - ръчен монтаж на основата.

8. Polaris

Полярната звезда

Роботни прахосмукачки от марката Polaris са перфектно ориентирани в пространството, заобикаляйки всички препятствия. Специалната форма на четките ви позволява бързо да ги почистите от вълна и коса без никакви инструменти под ръка. Дизайнът на устройствата също е успешен - контейнерите се изваждат лесно, измиват, почистват и поставят на място. Според прегледите, роботизираните прахосмукачки Polaris имат отлични Li-ion батерии, които издържат по-дълго от заявеното от производителя. И всички те са добри в събирането на прах и дребни отломки на открито, ъглите и покрай дъските.

Асортиментът включва както бюджетни модели, така и такива на средни цени - можете да избирате според бюджета. Устройствата от Polaris, не надхвърляйте 350 $, доста успешни устройства, с богата функционалност и безупречно качество. Например, програмируемият PVCR 1020 FusionPRO за химическо чистене или подобен прах за пране на PVCR 1090 Space Sense Aqua. Устройствата са напълно автоматизирани, оборудвани с HEPA филтър, сензори за зареждане и анти падане.

7. НАМАЛЯВАЙТЕ

REDMOND фирма

Redmond прави евтини, но добри роботизирани прахосмукачки. Според собствениците уредите вършат отлична работа с прах, вълна, коса и дребни отломки, като внимателно почистват всеки сантиметър от помещението. Освен това, независимо от модела.

Предимствата на избора на Редмънд са значителни:

 • прилично качество на сглобяване и мощни двигатели;
 • просто управление;
 • дългосрочна работа с едно зареждане;
 • фини филтри;
 • разумни цени.

Основната функционалност и наличието на Ni-MN батерии в някои модели изведоха марката само на 7-мо място в класацията. Техниката обаче е популярна, най-почитаният модел сред купувачите се превърна в евтината прахосмукачка за пране на роботи RV-R350 за сухо и мокро почистване. Много проста и икономична опция, безпроблемното устройство със странична четка ефективно почиства паркет, линолеум, ламинат и килими. И най-прогресивният беше моделът с различни видове движение и 14 сензора RV-R150.

6.iCLEBO

iCLEBO

iCLEBO е най-добрата марка в средния сегмент и спечели престижни награди за технология и дизайн. Всяко устройство е "2 в 1" за сухо и мокро почистване. Роботни прахосмукачки с интелигентен „пълнеж“ изграждат карта на стаята, придвижват се по маршрута на „двойната“ змия и я почистват със специална грижа върху всякаква повърхност: плочки, килими, ламинат, паркет, линолеум. Функционалността също е забележителна - устройствата са оборудвани с множество сензори, таймер, часовник, мека броня и контролен панел.

Линията е доста тясна, но всеки представител е функционален и има някаква особеност. Например, A3 ще преодолее прагове с височина до 20 мм, тежкотоварната Omega със специална четка за почистване на вълна и коса, която не се увива, Arte разполага с най-модерната технология за навигация и карти, а висококачествената прахосмукачка O5 WiFi е лесна за работа чрез смартфон.

Производителят е фокусиран върху използването на най-новите технологии и непрекъснато усъвършенства техниката. Продуктите на ICLEBO лесно се конкурират с първокласния клас по отношение на техните характеристики и възможности.

5. LG

LG

Една от най-известните южнокорейски марки произвежда малки и големи домакински уреди, електроника, аудио-видео оборудване. Сравнително наскоро се появиха многофункционални роботизирани прахосмукачки под марката. Опитът на компанията ни позволява да внедряваме най-иновативните идеи и технологии.

Роботни прахосмукачки на LG не могат да се нарекат евтини, това е средният и премиум сегмент. Потребителят обаче получава технология от висок клас - роботът няма да се върти около оста и да се опира на невидима стена и няма да остави непочистени места.

Основният акцент е върху технологиите: интелигентни маршрути, работа в тъмно, пълен набор от сензори, инверторен мотор с голяма мощност Smart Inverter Motor с удължен експлоатационен живот. Потребителите вече оцениха качеството на легендарната марка, отбелязвайки най-доброто представяне на гладка повърхност - паркет, ламинат, линолеум. Моделът VR6570LVMB беше подчертан. Добра прахосмукачка за сухо химическо чистене с четири режима, функция за самообучение, система за турбо камери Dual Eye 2.0 и включени електрически четки.

4. Оками

Фирма Okami

Okami прави качествени роботизирани прахосмукачки, които поддържат мокро и химическо чистене. Домакинските уреди приспособяват не само основната функционалност, но и редица съвременни технологии:

 • почистване според графика;
 • поддръжка за Wi-Fi и управление чрез смартфон;
 • UV лампа (по избор);
 • TOF-сензор - за висококачествено почистване по стените;
 • електронно регулиране на водоснабдяването;
 • виртуална стена;
 • автоматично връщане към базата;
 • просторен контейнер с вместимост 0,6 мл;
 • най-висока мощност до 2500 Па.

Според отзивите на клиентите оборудването на Okami безупречно почиства на всякакви повърхности, интелигентно изгражда и запаметява карта на стаята. Забележително и солидно качество на сглобяване, както и стилен, модерен дизайн. Флагманският модел U100 Laser заслужава специално внимание - робот с мощен японски двигател и лазерен далекомер за навигация. 3,2 A / h батерия, осигуряваща до 2 часа непрекъсната работа, интелигентната електроника незабавно изгражда карта на помещенията и я запомня точно. Комплектът включва електрическа четка, 4 странични четки и 2 HEPA филтъра.

3. Xiaomi

Фирма Xiaomi

Xiaomi е пълноценна марка с произход от Китай. Професионалист в електрониката и интелигентните технологии, компанията пусна линия прахосмукачки за роботи. В най-добрите традиции на Небесната империя, устройствата поддържат пълнофункционално управление от смартфон, добре се разбират с Alice и други системи Smart Home.

Роботизираните прахосмукачки на фирма Xiaomi са перфектно ориентирани към терена: те изграждат карта, прецизно се огъват около „забранените“ зони и виртуални стени. Проучването на територията елиминира слепи петна - устройството премахва всяка зона. Според собствениците оборудването се отличава с мощни турбини, които събират прах и отломки с високо качество, удобен дизайн и непретенциозна работа.

Единственият недостатък на марката е, че не всички модели поддържат домашна геолокация и руски. Проблемът се решава чрез самостоятелно мигане.

Един от най-горния край беше роботизираната прахосмукачка LDS Vacuum Cleaner, която може да работи до 2 часа без презареждане. Потребителите отбелязаха не само качеството на почистването, но и скоростта: 50 кв.м. заобикаля устройството за един час, без да губи дори половината заряд.

2. Roborock

Roborock

Може би марката Roborock има най-богатия асортимент - има повече от две дузини модели, от които да избирате. Роботните прахосмукачки са идеално интегрирани в екосистемата Smart Home, контролирани чрез смартфон или ръчно. Функционалността на техниката е на височина: изграждане на карта, изчисляване на времето за почистване, работа по график, мултирежим и ефективни алгоритми за почистване.

Скрити под стилния външен корпус са вместими контейнери за прах и резервоари за вода, които лесно се свалят и поддържат. Собствениците отбелязаха безупречното качество на всички модели, независимо от оформлението и ценовия клас. Недостатъците включват липсата на руско меню и глас в някои модели, но има и русифицирани версии.

Един от най-добрите модели е роботът S5 MAX Global. Отбелязано е усъвършенстваното ниво на функция на пране, гъвкавите настройки за зониране и отстранената грешка в електрониката.
Интелигентната навигация и доброто качество на самото устройство извеждат марката на второто място в класацията на най-добрите марки.

1.iRobot

IROBOT

Лидерът в класацията на фирмите - най-популярният производител на роботизирани прахосмукачки - е американската компания iRobot Corporation. Продуктите са спечелили популярност и търсене на материали с най-високо качество, добър монтаж и използване на съвременни технологии.

Общо марката разполага с две серии роботизирани прахосмукачки:

 1. Braava - роботизирани полиращи подове за мокро и химическо чистене върху твърди повърхности. Перфектно тихо и ефективно.
 2. Roomba - устройства главно за химическо чистене. Събирайте прах, вълна и задържайте до 99% от алергените.

Роботни прахосмукачки iRobot са събрали най-много положителни отзиви и почти нямат оплаквания. Продуктите са с високо качество и издръжливи. По избор на купувача - достъпна цена за класически технологии или премиум сегмент с иновативна система за автоматично почистване на прахоуловители. Прахосмукачките от две серии също могат да работят по двойки, като първо извършват сухо и след това мокро почистване, следвайки една карта.

Изборът на купувачи на вътрешния пазар беше моделът Roomba 981 със самопочистваща се система Carpet Boos. Прахосмукачката в идеалния случай премахва твърдите и гладки повърхности, почиства добре килимите, автоматично увеличава мощността. С едно зареждане работи до 2 часа. По желание устройството може да бъде интегрирано със системата Smart Home.

Коя компания е най-добрата прахосмукачка за роботи

Всяка марка се позиционира като най-добрата марка, но разликата между двете може да бъде огромна. Има компании, които постоянно предоставят класическа функционалност на достъпна цена. Например надеждните модели на руския Kitfort са малко по-ниски от прогресивните конкуренти, но уверено продължават напред. В допълнение - широка мрежа от услуги, постоянната наличност на аксесоари, резервни части и компоненти.

Челната тройка са високотехнологични лидери, които могат лесно да бъдат интегрирани в системата Smart Home, програмирани чрез смартфон и могат да говорят различни езици. Всеки, който използва изброените технологии в ежедневието и иска да създаде унифицирана система за управление на домакински уреди, трябва да купи прахосмукачка с робот от този клас.

Останалите участници се придържат към класическата функционалност, но се стремят да разнообразят моделите със собствените си разработки. И така, iCLEBO се фокусира върху силната страна на устройствата, LG - върху високата мощност на засмукване поради инверторния мотор.

Всяка оценка на най-добрите във функционалност роботизирани прахосмукачки 80% се състои от изброените марки. Те бяха избрани от купувачите за най-добро съотношение цена-качество, за надеждността, което оборудването доказва на практика.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфона и телефони