10 най-добри въздушни завеси

Термичната завеса е едно от най-добрите решения, когато трябва да поддържате температурата в голяма стая на удобно ниво. Той ефективно отрязва студа от улицата, предотвратявайки навлизането му през често отворени порти или врати. Не е изненадващо, че днес можете да ги видите в много сгради - от складове до търговски центрове. Но доста често потенциалните купувачи, които искат да изберат добра термична завеса, имат много въпроси - на първо място, относно избора на най-подходящия модел. За да опростим избора, ние изброяваме 10-те най-добри модела въздушни завеси и накратко описваме техните характеристики, предимства и недостатъци. За обективност ще се опитаме да разчитаме не само на декларираните от производителя характеристики, но и на потребителските отзиви.

Как да изберем термична завеса

Изборът на подходящ модел трябва да се подхожда много сериозно, като се вземат предвид много фактори. В края на краищата дори незначителни грешки могат да доведат до нежелани последствия. Например, можете да си купите завеса, която е твърде мощна, като същевременно харчите допълнителни пари. Или, напротив, да спестите пари, поради което устройството няма да бъде достатъчно ефективно - поради това термозавесата, монтирана на стената, няма да може да се справи ефективно с функцията си.

И така, какво трябва да търсите, за да изберете правилното устройство? На първо място, това са:

 • широчина - тя трябва да съответства на ширината на вратата или портата, за да се създаде подходяща температура.
 • Дължина на въздушния поток - отговаря на височината на вратите, благодарение на което те надеждно покриват цялата си площ, като не оставят „празнина“ в долната част.
 • Топлинна мощност и производителност - това се влияе и от височината на вратите. В близост до пода скоростта на топъл въздух трябва да бъде най-малко 2 m / s.

Разбира се, има и много други нюанси, които е желателно да се имат предвид при избора на подходяща термична завеса. Но именно тези специалисти считат най-важните.

Най-добрите евтини въздушни завеси

Когато избират подходяща топлинна завеса, много купувачи на първо място обръщат внимание на разходите. Което е съвсем разбираемо - не всеки е готов да харчи хиляди допълнителни рубли. Особено в случаите, когато това не е необходимо - например, ако устройството ще се използва на сравнително малки врати. За щастие ниската цена обикновено се отразява на размера и мощността, а не на качеството на хардуера. Затова една евтина, но добра топлинна завеса изобщо не е измислица, а реалност. Ние изброяваме няколко успешни модела, всеки от които ще бъде отличен избор за съответните помещения.

1. Timberk THC WS2 2,5M AERO

Timberk THC WS2 2,5M AERO

Евтина и в същото време доста мощна топлинна завеса за входната врата. Максималната мощност на отопление е 2500 W, но може да работи и при второто ниво на мощност - 1250 W. Въздушният обмен достига 240 кубически метра на час, което може да се нарече отличен индикатор. Моделът е широк 48 см, така че се вписва идеално със стандартна врата. Важно е устройството да тежи само 4 кг. Това значително опростява транспортирането и монтажа.

Завесата може да бъде монтирана на височина до 220 см и в същото време ефективно да „затопли“ целия вход. Ако е необходимо, може да се стартира в студен режим, за да се предпази помещението от нагрят въздух отвън.Вграденият термостат и функцията за регулиране на температурата значително опростяват работата с топлинната завеса. Въз основа на отзивите на потребителите е безопасно да се каже, че повечето от тях са доволни от покупката си.

Опитните собственици оценяват това устройство заради достъпната му цена и много висококачествения монтаж.

Предимства:

 • ниска цена;
 • добро изграждане;
 • бързо набира зададената температура;
 • безшумна работа;
 • интуитивни контроли.

Недостатъци:

 • значителна консумация на енергия.

2. Ballu BHC-L06-S03

Ballu BHC-L06-S03

Ако имате нужда от мощна завеса на вратата, трябва да разгледате по-отблизо този модел. Той е оборудван с иглов нагревател и има висока мощност 3000 W. Но има два режима на работа, така че можете да го стартирате на 1500 вата. Въздушният обмен на час достига 350 кубически метра - отличен показател.

Нагревателят с игла осигурява ниска топлинна инерция - завесата се загрява и охлажда бързо, което е популярно при много потребители.

Моделът е широк 58,5 см и може да бъде поставен на височина до 250 см. Следователно, той перфектно ще се побере на стандартна врата. Много потребители харесват лекото тегло - само 4,5 кг. Важно е, че завесата е почти безшумна по време на работа - нивото достига максимум 46 dB. Прекалено горещо ли е навън? Не е проблем! Стартирайте устройството без режим на топлина, за да предотвратите навлизането на горещ въздух в помещението, поддържайки температурата на комфортно ниво. Всички тези предимства са високо оценени от опитни потребители. Не е изненадващо, че тази въздушна завеса е най-популярната сред представените в класацията.

Този модел се произвежда от местна компания, което значително намалява разходите си с отлични показатели.

Предимства:

 • ниска консумация на енергия;
 • ниско ниво на шум;
 • лекота на инсталиране;
 • голяма мощ;
 • достъпна цена.

Недостатъци:

 • неудобно местоположение на бутоните за управление.

3. Teplomash KEV-3P1154E

Teplomash KEV-3P1154E

Топлинната завеса от местната компания Teplomash беше включена в класацията за причина. Потребителите на захранване го оценяват заради достъпната си цена и отличната производителност. В крайна сметка максималният въздушен обмен на този модел достига 500 кубически метра на час. Има и два режима на работа - 1500 и 3000 W. Когато купувате обаче, трябва да се има предвид, че устройството е предназначено да се монтира не над врати, а над прозорци. Следователно височината на инсталацията е от 1 до 2,2 метра - можете да изберете точно мястото, където ще се побере най-добре. Благодарение на специална система за намаляване на шума, нивото на шума по време на работа е 45 dB - доста тихо за толкова висока мощност и производителност.

Ширината от 80 см е достатъчна, за да използвате термичната завеса с доста големи прозорци, без да губите ефективност. С всички тези предимства, моделът също е сравнително евтин. Така че, напълно е разбираемо защо тя влезе в ТОП на най-добрите въздушни завеси.

Предимства:

 • отлично представяне;
 • безшумна работа;
 • твърд монтаж;
 • добра сила.

Недостатъци:

 • подходящ само за монтаж на прозорци;
 • значително тегло - 7 кг.

4. RESANTA TZ-3S

RESANTA TZ-3S

Може би това е най-добрата евтина топлинна завеса в класацията. Той е универсален - идеален за врати, прозорци или дори малки порти. Максималният обмен на въздух е 390 кубически метра. след час. Нагревателят на иглата ви позволява да усетите ефекта от работата в рамките на минути след включването. Превключвателят е оборудван със специална светлинна индикатор, което прави работата с завесата по-проста и лесна.

Степента на защита IP20, с която са оборудвани много въздушни завеси, показва, че устройството е защитено от груб прах, но не и от влага - това си струва да се помни по време на работа.

Ако устройството се прегрява, то автоматично се изключва - рискът от счупване се намалява до минимум. Мощността е доста висока - 3000 W при максимум и 1500 при втория режим на работа. Управлението, както при повечето бюджетни модели, е механично.Но това има определени предимства, от една страна е възможно най-просто да се справите с него. От друга страна, простотата на устройството увеличава експлоатационния живот и надеждността.

Предимства:

 • ниска цена;
 • тежи само 3,9 кг;
 • надеждност в работата;
 • Лесен контрол;
 • ниска консумация на енергия.

Недостатъци:

 • някои модели са лошо изградени.

5. Тропик М-3

Тропик М-3

Този модел трябва да бъде избран от потребители, които търсят термична завеса, защитена не само от прах, но и от влага. Той е оборудван със система IP-21, което означава, че издържа на прах и пръски вода. Ето защо моделът заслужава да бъде включен в прегледа. Благодарение на нагревателя на иглата завесата се загрява много бързо и започва да работи ефективно след няколко минути след включване.

С тегло само 4 кг, той може да се похвали с висока мощност от 3000 вата. Можете обаче да стартирате режима на половин мощност - 1500 W. Въздушният обмен достига 380 куб. М на час, така че студът и теченията нямат най-малък шанс. Устройството може да бъде инсталирано над прозорци и врати на височина до 230 см. Допълнително предимство е наличието на дистанционно управление - сега можете да включите и регулирате топлинната завеса, дори да седите за компютър или да правите други важни неща, без да прекъсвате процеса.

Предимства:

 • леко тегло;
 • възможността за монтаж на таван и стена;
 • IP-21 система за защита;
 • дълга гаранция (3 години);
 • наличието на дистанционно управление.

Недостатъци:

 • доста шумно.

Най-добрата цена за въздушни завеси - качество

Въпреки това, когато купуват термични завеси, бъдещите собственици не винаги обръщат внимание на разходите. За някои, не по-малко, а понякога дори и по-важно, индикаторът е по-голямата функционалност, повишената мощност и простотата на използване. Тук комбинацията цена - качество е наклонена към последното. Така че, струва си също да изброите няколко доста скъпи въздушни завеси - може би тази, която ще се превърне в най-добрата покупка за вас, принадлежи към тази категория. Повечето от тях имат не само отлични показатели, но и се произвеждат от големи световно известни компании, което също струва много.

1. Hyundai H-AT1-90-UI528

Hyundai H-AT1-90-UI528

Може би основните предимства на този модел са безопасността и мощността. Максималният му обмен на въздух достига 1170 куб. М на час. В този случай мощността е 9 kW, но ако желаете, тя може да бъде намалена. Допълнително предимство е дистанционното управление - не е нужно да се качвате на стол, за да включите, изключите или настроите устройство с висока позиция. Сега можете да направите това от всяко място в стаята. Ако желаете, можете да го включите в студен режим, което е особено полезно в летните горещини.

Благодарение на работата без отопление, топлинната завеса създава поток хладен въздух, който не позволява нагрятите въздушни маси да влизат в помещението. Особено ефективен в комбинация с климатик в помещения, където трябва да оставите врати или прозорци отворени.

Не се страхувайте, че устройството ще се провали поради прегряване - има функция за автоматично изключване, специално за такъв случай. Хубаво е, че с такива изключителни характеристики топлинната завеса тежи само 12,8 кг.

Предимства:

 • лесна инсталация;
 • метален калъф;
 • идеален за търговски помещения;
 • дистанционно;
 • голяма мощ.

Недостатъци:

 • изисква връзка с трифазна мрежа;
 • доста шумно.

2. Ballu BHC-L08-T03

Ballu BHC-L08-T03

Ако не знаете коя завеса да изберете, така че да е достатъчно мощна, не твърде шумна и икономична, тогава има смисъл да разгледате по-отблизо тази. Той има два режима на мощност - 1500 и 3000 W, което дава възможност да се избере този, подходящ за конкретна ситуация. Функцията за изключване на надтемпературата драстично намалява риска от счупване при продължителна работа.

По време на работа нивото на шума не надвишава 54 dB, което е много добър показател. Защитата от прах и влага съответства на класа IP20, като повечето аналози.Устройството може да бъде инсталирано на височина до 2,5 метра и дори над най-широките врати - ширината му е 82 см. Но теглото, въпреки приличните му размери, не е твърде голямо - само 8,5 кг. Въздушният обмен достига 600 кубически метра на час.

Предимства:

 • не забележимо, благодарение на успешния дизайн;
 • работи почти безшумно;
 • удобно регулиране на мощността;
 • устойчиво защитно покритие;
 • безопасен за работа.

Недостатъци:

 • няма дистанционно управление.

3. Zilon ZVV-1.0E6S

Zilon ZVV-1.0E6S

Може би това е една от най-добрите въздушни завеси по отношение на качеството и надеждността. Той е лесен за използване, безопасен и в същото време доста мощен, така че е невъзможно да не го включите в текущата класация. Лесността на използване се осигурява от дистанционното управление - сега можете да включите и изключите завесата или да промените мощността й по всяко удобно време - няма нужда да се качвате на стол за това.

Ако устройството прегрее, то автоматично се изключва, така че не е нужно да се страхувате от счупване. Игловият нагревател се е наложил като най-надежден - и той е този, който се използва в този модел. И накрая, отоплителната мощност е много висока тук - 6000 W. Така че, ветровете, теченията и студът нямат и най-малкия шанс. А производителността е много добра - колкото 680 кубически метра на час работа. С ширина от 109 см, електрическата топлинна завеса е идеална за просторни врати или малки порти.

Предимства:

 • оборудван с дистанционно управление;
 • защита от прегряване;
 • значителна ширина;
 • леко тегло.

Недостатъци:

 • няма светлинна индикация

4. Timberk THC WS3 5M AERO II

Timberk THC WS3 5M AERO II

Потребителите, които търсят добра топлинна завеса, която е много надеждна, безопасна и издръжлива, определено няма да останат разочаровани от този модел. Тя може да се похвали с многостепенна система за защита, която предпазва от прегряване, както и с двигател с увеличен ресурс. Така че устройството е гарантирано да издържи много години. Освен това, заслужава да се отбележи устойчиво на износване антикорозионно покритие.

За много потенциални купувачи на термична завеса важен плюс ще бъде фактът, че тук е възможен както хоризонтален, така и вертикален монтаж - не всички модели са проектирани за това. Когато се използва с пълен капацитет, той показва мощност от 5000 вата, но има и режим само 2500 вата. Въздушният обмен е 500 куб.м. след час. И с всичко това завесата тежи само 6,7 кг - много малко за толкова впечатляващо изпълнение.

Предимства:

 • издръжливо тяло;
 • двигател с увеличен ресурс;
 • скромна консумация на електроенергия;
 • лекота на използване;
 • възможно е да се инсталира груб филтър;
 • възможността за вертикален монтаж.

Недостатъци:

 • без дистанционно управление.

5. Ballu BHC-B10T06-PS

Ballu BHC-B10T06-PS

Читателите, които се интересуват коя е най-добрата термична завеса създава бариера в пътя на черновете, определено ще хареса този модел. Изпълнението му е просто огромно - преминава 1100 кубически метра на час. въздух. В същото време той също го загрява добре, благодарение на мощността от 6000 вата. Ако обаче не е много студено навън, можете да го стартирате в слаб режим - само 4000 вата.

Тази електрическа завеса е подходяща не само за жилищни помещения, но и за складове и производствени работилници - може да се монтира на височина до 3 метра с ширина на вратата или вратата 121 см. Класът на защита IP21 ви позволява да игнорирате не само прах, но и малки пръски от вода, т.е. което увеличава експлоатационния живот на оборудването. В допълнение към всичко това моделът е оборудван и с дистанционно управление, което може да се нарече категоричен плюс.

Предимства:

 • има дистанционно управление;
 • прецизен електронен термостат;
 • стилен външен вид;
 • твърда отоплителна мощност;
 • огромен въздушен обмен;
 • значителна ширина.

Недостатъци:

 • е много скъпо.

Коя топлинна завеса е по-добре да се купи

С това завършва ревюто, в което се опитахме да включим най-добрите въздушни завеси, приключва. На кой да дадете предпочитание? Ако имате нужда от бюджетен модел за малка стая, тогава има смисъл да изберете Timberk THC WS2 2.5M AERO или Teplomash KEV-3P1154E. За по-просторни помещения, например складове, Hyundai H-AT1-90-UI528 е по-подходящ.Е, за най-просторните, с големи и широки врати е по-добре да похарчите пари и да закупите Ballu BHC-B10T06-PS.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфона и телефони