10 най-добри смартфона с бързо зареждане

Липсата на автономност е един от основните проблеми на съвременните смартфони. За да го решат, производителите могат да инсталират батерии с голям капацитет или енергийно ефективен, но с ниска мощност "хардуер". Вторият вариант няма да се хареса на всички купувачи, но увеличаването на размера на батерията е добро решение. Но в този случай скоростта на зареждане на смартфона намалява, превръщайки се в 3-4 часа чакане на изхода. Този недостатък обаче отдавна е решен и потребителят трябва само да избере добър смартфон с бързо зареждане, за да може мобилното устройство да живее дълго време от батерията и бързо да я напълни.

Какво е "бързо зареждане" в смартфон и как работи?

Какво е бързо зареждане

Може би не е нужно да отговаряте на първата част на въпроса, защото името на въпросната функция говори само за себе си. Но принципът на работа на бързото зареждане в мобилните телефони не е познат на всеки потребител. Казано по-просто, тази технология се основава на предаването на максимално възможното напрежение при такава стойност на силата на тока, която ще ви позволи да натрупате заряд възможно най-бързо.

По този начин, най-простият начин за ускоряване на зареждането на батерията беше увеличаването на тока до 2 ампера. По-голямото увеличение на същия параметър днес обаче е невъзможно поради техническите характеристики: колкото по-голям е токът, толкова по-дебел е необходим кабелът. В резултат на това производителите започнаха да увеличават напрежението, което наложи преработка на контролерите на заряда. Последните са разположени в чипсети или дънни платки за мобилни телефони.

Прави впечатление, че въпреки общата концепция, различните производители на смартфони имат свои собствени видове бързи такси:

 1. Например, устройствата на ASUS използват технологията ASUS BoostMaster.
 2. В устройствата на Huawei - SmartPower.
 3. OPPO предлага собствено решение, наречено VOOC.
 4. Въпреки това, обикновено в устройства, оборудвани със SoC от Qualcomm и MediaTek, има технологии за бързо зареждане и PumpExpress, съответно за бързо зареждане на смартфони.

Прочетете също:

Най-добрите нискотарифни смартфони с бързо зареждане до 2020 г.

Функцията за бързо зареждане отдавна е прерогатив на флагманските устройства. Днес дори бюджетните мобилни телефони могат да се похвалят с тази опция, въпреки че често може да се използва само след закупуване на допълнително захранване. Това изискване обаче е приложимо и за много модерни смартфони, така че да го запишете едва ли си заслужава. Освен това всички представени по-долу смартфони са добре подходящи за игри, а някои дори ще зарадват с висококачествени снимки на собствениците на популярни акаунти в социалните мрежи.

1. Highscreen Power Five Max 2 3 / 32GB

Highscreen Power Five Max 2 3 / 32GB с бързо зареждане

Компетентното прилагане на успешни решения положително характеризира професионализма на разработчика. Меката на допир пластмаса на задния капак на смартфона осигурява сигурно захващане, предотвратява плъзгането на телефона по гладка повърхност. "Гола" Android версия 8.1 предполага стабилност на работните операции. Диагоналът на екрана (5.99 ”) е достатъчен за удобно управление.При този размер смартфонът не се превръща в мини таблет, което затруднява поставянето в джоб или портмоне.

Капацитетната батерия поддържа производителността на смартфона в продължение на два дни или повече със средно натоварване. За бързо попълване на енергийния резерв е полезна функцията за бързо зареждане. За съжаление, безжичната версия (Qi) се предлага само за по-стария модел - 4/64 GB. Този малък недостатък е повече от компенсиран от демократичните разходи за Highscreen Power Five Max 2.

Професионалисти:

 • бързо зареждане и голяма батерия;
 • светъл екран с висока разделителна способност;
 • достъпна цена;
 • добро желязо;
 • добро звучене в слушалки;
 • добро оборудване (VoLTE, NFC);
 • автономност, бързо зареждане.

Минуси:

 • трудно да се намери корица;
 • твърдо тегло - 220 g.

2.Xiaomi Redmi Note 8T 4 / 64GB

Xiaomi Redmi Note 8T 4 / 64GB с бързо зареждане

В този ценови диапазон конкуренцията е много ожесточена. За да спечели оценката на потребителите, известна китайска марка приложи разширена конфигурация на бюджетен модел смартфон. Стъкло с отлични защитни характеристики (Gorilla Glass 5) е инсталирано отпред и отзад на телефона.

Безжичната технология NFC работи безупречно на малко разстояние от смартфона. Устройството с четири камери улеснява снимането в трудни условия без професионалните умения на потребителя.

Мощно 18W захранване е удобно за бързо зареждане. Според собствениците смартфонът изпълнява функциите си офлайн поне за ден. Обобщеният анализ на параметрите ни позволява да поставим този модел телефон на висока позиция в класацията.

Професионалисти:

 • отлично оборудване;
 • тъмна тема и други предимства на новия фърмуер MIUI 11;
 • висококачествен говорител;
 • стилен външен вид;
 • един от най-добрите комплекти камери в категорията за висококачествено заснемане на фото и видео материали.

Минуси:

 • липса на отделен LED индикатор за индикация на събития в режим „сън“.

3. HUAWEI P30 lite

HUAWEI P30 lite с бързо зареждане

Добавката „lite“ в името показва опростена версия на смартфона. Собствениците на HUAWEI P30 lite обаче не съобщават за значителни недостатъци в рецензиите. Безупречният външен вид съответства на смартфоните от по-високия ценови сегмент. Ефективното олеофобно покритие предотвратява замърсяването на стъклените повърхности (от двете страни на кутията). Мощният звуков път "разклаща" вградения високоговорител и приставки за слушалки без изкривяване. Мобилната комуникация се поддържа непрекъснато дори на големи разстояния до клетъчните предаватели. Експертите отбелязват, че параметрите на основната камера са доста приемливи, подчертавайки предимствата на широкоъгълния блок за прецизна макро фотография.

При сравнително скромен капацитет на батерията (3350 mAh), автономността на смартфона достига 6-7 часа, ако тестът се извършва в игрови режим с максимално ниво на яркост. Ще отнеме не повече от 80 минути, за да възстановите зареждането от 5% до 100%.

Професионалисти:

 • естетика и водещ дизайн;
 • отговорно събрание;
 • солидно изпълнение;
 • качествени материали и компоненти;
 • надеждна радиокомуникация в трудни условия;
 • минимално нагряване на тялото при максимално натоварване.

4.Xiaomi Redmi Note 8 Pro 6 / 64GB

Xiaomi Redmi Note 8 Pro 6 / 64GB с бързо зареждане

ТОПът продължава с друг висококачествен смартфон с отлични потребителски параметри. Експертите наблягат на разширената цветова гама, сравнима с параметрите на флагманските смартфони. Високата яркост на дисплея гарантира добра видимост на картината при високи нива на светлина в околната среда. Течната охлаждаща система предотвратява прегряване на мощния процесор Helio G90T при максимално натоварване.

Повече от 280 000 от теста на AnTuTu - убедително доказателство за способността да се провеждат тежки игри. Достатъчната производителност на телефона се обяснява и с RAM, увеличена до 6 GB. 64-мегапикселовата матрица на основната камера е подходяща за висококачествено снимане с точно възпроизвеждане на малки елементи на снимката.

Вниманието към детайла се доказва от гъвкавата тапа за гнездото за зареждане в силиконовия корпус (стандартно). Системата за бързо зареждане попълва енергийните запаси до 55% за 40 минути. Тази цифра заслужава висок рейтинг предвид капацитета на батерията - 4500 mAh.

Професионалисти:

 • модерен смартфон с бързо зареждане и мощна батерия;
 • отлично качество на снимане;
 • прилично качество на комуникацията;
 • бърза работа на сензора за пръстови отпечатъци;
 • висококачествен звук;
 • светъл екран с естествени параметри на цвета;
 • достъпна цена с разширена функционалност (IrDa, NFC).

Минуси:

 • издути камери;
 • осезаемо отопление в режим на игра.

5.Samsung Galaxy A50 64GB

Samsung Galaxy A50 64GB с бързо зареждане

Телефон с бързо зареждане възстановява функционалното си състояние с минимален период от време (70-80 минути). Параметрите на консумация са оптимизирани в смартфона на Samsung Galaxy A50, така че не се изисква да се свързвате към захранването по-често от веднъж на ден. Висококачествените компоненти на този модел смартфони осигуряват стабилна безжична комуникация с помощта на Wi-Fi в двойна лента, Bluetooth версия 5.0 и други технологии. Предната камера (25MP) може да се използва с фоново замъгляване. По-скоро честите актуализации на фърмуера потвърждават желанието на разработчиците да задоволят нуждите на потребителите възможно най-точно.

Професионалисти:

 • голям дисплей, леко тегло, тънко тяло;
 • солидни камери;
 • икономична технология за свързване на външни ANT + сензори;
 • вграден скенер за пръстови отпечатъци под екрана;
 • отключване на лице;
 • прецизна работа на GPS модула;
 • добра самостоятелност;
 • елегантен външен вид.

Минуси:

 • идентифицирането на пръстови отпечатъци се извършва за 1-1,5 секунди.

Най-добрите смартфони с бързо зареждане цена-качество

Понякога цената не е основно внимание при избора на смартфон. Но и аз не искам да преплащам за мобилно устройство. В този случай предлагаме да изберете между четири отлични телефона, които могат да оправдаят всяка рубла, изразходвана за тях. Тази група включва както отлични смартфони на средна цена, така и устройства от най-висок клас, които могат да предложат максимална функционалност и впечатляващ запас от мощност, който ще продължи 4-5 години безпроблемна работа.

1. OPPO Reno 2Z 8 / 128GB

OPPO Reno 2Z 8 / 128GB Бързо зареждане

Този модел заема първо място в класацията на най-добрите смартфони с бързо зареждане на батерията по отношение на набор от показатели, които са значими за потребителите. Няколко важни нюанса трябва да се отбележат отделно:

 1. извит гръб от калъф, изработен от устойчиво стъкло
 2. камерите са инсталирани без изпъкнали части, а допълнителна защита се осигурява от технологичен приток под формата на полукълбо;
 3. силиконова "броня", украсена с изкуствена кожа (стандартна);
 4. предната камера се простира от горния ръб на тялото, така че върху работната зона няма "вежди" и "капки";
 5. основното устройство от четири матрици осигурява отлично качество на снимане при прости и трудни условия;
 6. идентификационният сензор е разположен в структурата на екрана;
 7. разширяване на паметта (до + 256 GB) може да се извърши с едновременното използване на две SIM карти;
 8. собствената технология за бързо зареждане възстановява функционалното състояние на батерията до 40% (100%) за 30 (90) минути, съответно.

Професионалисти:

 • отлично техническо оборудване на достъпна цена;
 • елегантен външен вид;
 • шик запас от вградена памет;
 • прибираща се камера;
 • богато основно оборудване.

Минуси:

 • удължената тъмна ивица в долната част на рамката донякъде нарушава общите принципи на „безрамка“.

2. Vivo V15

Vivo V15 с бързо зареждане

Бързото внедряване на иновативни решения е характеристика на тази марка. Именно в смартфоните на Vivo за първи път беше инсталиран прибиращ се механизъм на камерата, който направи възможно използването на цялата площ на екрана по предназначение. В този смартфон дисплеят заема почти 92% от предния панел.

Трудно е да се изненадате с блок от три матрици в наши дни.Специалното сливане на данни от четирите сензора обаче осигурява добро качество на изображението дори при условия на слаба осветеност. Чрез софтуер, ако е необходимо, потребителят може да коригира отделни части от картината, да оптимизира изрязването. Изпълнението на отбелязаните и някои други функции на смартфона е организирано на базата на технологии за изкуствен интелект.

Професионалисти:

 • подобрен алгоритъм за отключване чрез пръстов отпечатък, елиминиране на грешки;
 • вграден софтуерен „помощник“ с разширени функции;
 • ускорено зареждане - до 30% за 20 минути;
 • динамично разпределение на хардуерните ресурси на смартфона за подобряване на игровата производителност.

Минуси:

 • любителите на музиката отбелязват средните възможности на обикновените слушалки.

3. Honor 20 6 / 128GB

Honor 20 6 / 128GB с бързо зареждане

Инженерите на този производител решиха проблема с „външни“ технически елементи на екрана по оригинален начин. Камерата е изместена в горния ляв ъгъл, така че е по-малко забележима в сравнение със стандартната „капка“. Оригиналът (отстрани) на смартфона има сензор за пръстови отпечатъци. Сравнително евтиният смартфон за бързо зареждане се задвижва от водещия процесор на Huawei, който работи на скорост до 2,6 GHz. Тази техника се справя с тежки приложения без проблеми и закъснения. Любителите на статистиката ще оценят резултатите от тестовете - повече от 312 хиляди точки по технологията AnYuTu.

Професионалисти:

 • 32 MP предна камера улеснява снимането на висококачествени селфита;
 • светкавичен скенер за пръстови отпечатъци;
 • мощното зарядно устройство (22,5 W) бързо възстановява запаса на енергия в батерията;
 • металната рамка увеличава надеждността;
 • солидно количество RAM;
 • производителност наравно с водещите модели на марката.

Минуси:

 • няма стандартен жак за слушалки;
 • няма слот за разширяване на паметта с карта, така че собственикът може да разчита на "само" вграденото 128 GB хранилище.

4. Samsung Galaxy A70

Samsung Galaxy A70 с бързо зареждане

Този смартфон се зарежда бързо с мощна банка с мощност 25 W. 6,7-инчовият диагонал на екрана приближава телефона до параметрите на стандартен мини-таблет. Яркият AMOLED дисплей осигурява добра видимост при висока атмосферна светлина. Задният панел е изработен от композитен материал (полимер + лъскав слой). Това решение осигурява зрелищен външен вид на смартфона, удобство и защита от повреди. На такава повърхност не се забелязват малки драскотини.

Професионалисти:

 • голям екран;
 • NFC, най-новите Bluetooth и Wi-Fi;
 • батерия с голям капацитет;
 • висококачествена предна камера;
 • перфектната комбинация от цена и функции;
 • икономичен процесор;
 • най-актуалната версия на ОС (Android 9.0);
 • добро представяне.

Минуси:

 • време за отключване на пръстов отпечатък (1-1,5 s) някои потребители отбелязват като твърде дълга процедура.

5. Apple iPhone 11 64GB

Apple iPhone 11 64GB Fast Charge

Този модел смартфон е позициониран като най-младия в серията. Съответната позиция се подчертава от липсата на зарядно устройство с висока мощност, което се предлага с PRO моделите. По отношение на количеството технически параметри смартфонът Apple iPhone 11 напълно съответства на сегашното ниво на изисквания. Индивидуалните детайли подчертават характерните предимства на известната марка:

 1. няма въздушни пропуски в структурата на екрана;
 2. предаването на цветните нюанси е близко до естествените параметри;
 3. специален режим Night Shift за промяна на "топлината" на картината през нощта;
 4. автоматична настройка на параметрите на изображението, като се вземат предвид действителните условия за външна осветеност;
 5. водещи позиции в резултатите от тестовете се осигуряват от хармонична комбинация от хардуерни и софтуерни компоненти - повече от 454 хиляди резултати от AnTuTu.

Професионалисти:

 • висока производителност;
 • камерите са просто великолепни;
 • правилна обработка на информация за създаване на висококачествени изображения;
 • отлична оптимизация на системата;
 • добри индикатори за автономност (гледане на видеоклипове - до 19 часа).

Минуси:

 • цена.

Кой телефон с функция за бързо зареждане да изберете

Нашият преглед съдържа всички най-добри смартфони с функция за бързо зареждане. Опитахме се да отчетем желанията на всички потребители, като добавихме достъпни смартфони и топ решения в ТОП, най-доброто сред които е настоящият флагман на Apple. Ако имате нужда от нещо по-достъпно, но с NFC модул, препоръчваме Xiaomi. Малко повече мощност на по-ниска цена ще предложи смартфон от марката Highscreen, но в този случай трябва внимателно да разгледате модификацията, за да не случайно закупите версия без чип NSF.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфона и телефони