Което е по-добро от iPhone или Samsung

Дебатът за това кое е по-добре - iPhone или Samsung се води от няколко години. Привържениците на всяка гледна точка цитират десетки важни аргументи в своя полза. Използва се всичко - от операционната система до характеристиките на системата. Все още обаче няма категоричен отговор. Може би окончателният отговор на този въпрос може да бъде само субективен - в края на краищата всеки потребител на смартфон оценява определени качества повече от други. Всичко, което можете да направите, е да сравните Apple iPhone 8 Plus и Samsung Galaxy S9, за да опишете характеристиките на всяко устройство. Въз основа на отзивите на потребителите и изявленията на производителите, ние ще се опитаме да направим това възможно най-обективно.

Какво да избера: iPhone 8 plus или Samsung S9?

избор между iPhone и Samsung

Днес много хора, решили да закупят висококачествен смартфон, се разкъсват между тези две устройства. Те не са евтини - водещият модел не може да бъде евтин. Но не всеки човек, който реши да придобие висококачествен смартфон, разбира характеристиките. Затова ще се опитаме да разкажем колкото е възможно повече за техните основни характеристики. Това ще позволи на всеки читател да реши кое е най-важно за него, което означава, че ще опрости процеса на избор между Samsung и iPhone.

Външен вид и прецизен дизайн са силните страни и на двата модела. Нека започнем с тази точка.

Външен вид

Първото впечатление е най-важното. Опитните производители на смартфони са добре запознати с това, затова се опитват да дадат на децата си наистина страхотен дизайн. Прецизно калибрирани форми, грациозно тяло - всичко това трябва да е поразително. В този случай устройството трябва да бъде възможно най-леко и миниатюризирано. Колко добре се справиха титаните в света на смартфоните с тази задача? Нека сравним


дизайнерско сравнение на iPhone 8 Plus и Samsung Galaxy S9

Както можете да видите, iPhone се оказа много по-тежък - почти 40 грама. И е с по-големи размери, въпреки че Samsung е с 1 мм по-дебел. Цветовата схема не е за всеки. Всеки производител предлага три опции за дизайн, а самият потребител решава кой цвят му харесва най-добре. Но по отношение на защитата от влага, iPhone определено губи. Тази тенденция обаче се прояви и в ранните модели.

екран

Какво да изберем iPhone 8 plus или Samsung S9

Засега дисплеят е един от най-важните критерии за избор. В крайна сметка това е основното средство за показване на информация - чрез нея потребителят ще трябва да гледа филми, да стартира приложения и просто да работи със смартфон. Много хора, когато решават кой телефон е по-добър, на първо място оценяват качеството на картината. Затова ще обърнем специално внимание на екрана.

сравнение на екраните на iPhone 8 Plus и Samsung Galaxy S9

И отново, iPhone е по-нисък от най-близкия си конкурент. Екранът е малко по-малък, но резолюцията му е значително по-ниска от тази на Samsung. Качеството на изображението, разбира се, ще бъде малко по-лошо за „ябълката“. А фактът, че конкурентът вече е преминал към AMOLED дисплеи, говори много. Цветното предаване на iPhone ще бъде по-лошо, а батерията ще се изтощи по-бързо. Това вече е сериозен разговор - ако най-високото качество на изображението е важен фактор за вас, тогава има смисъл да се даде предпочитание на корейски производител.

производителност

Производителността е най-важният фактор за всеки смартфон. Ето защо, ако сравним Samsung и iPhone по отношение на параметрите, тази характеристика не може да бъде пропусната.В крайна сметка скоростта на работа зависи от това и просто способността да стартирате най-взискателните приложения - както работа, така и развлечения.

Сравнение на функции на екраните на iPhone 8 Plus и Samsung Galaxy S9

Операционна система - изборът на конкретен потребител. Всички искат да получат надежден и удобен смартфон, затова избират операционната система, която им подхожда. Но по отношение на производителността iPhone очевидно е по-нисък. Все пак 3 гигабайта RAM вече не са достатъчни за стартиране на някои приложения. Освен това търсенето на програми бързо нараства. Друг огромен плюс, с който Samsung може да се похвали, е наличието на слот за допълнителна карта с памет. А той, според гаранциите на производителя, ще може да работи с карти до 400 гигабайта. Но феновете на продуктите на Apple ще трябва да се задоволят със стандартните 64 GB - производителят традиционно не иска да оборудва смартфоните си с слотове за карти с памет.

камери

сравнете камерите, избиращи между iPhone и Samsung

Много хора, избирайки телефон, искат да получат наистина висококачествен телефон с камера, който ви позволява да правите висококачествени снимки дори при условия на слаба осветеност, както и да записвате добри видеоклипове с висока резолюция. Затова често възниква въпросът - кое е по-добре да си купите Apple iPhone 8 Plus или Samsung Galaxy S9, за да получите такъв притурка. Нека разгледаме основните параметри на камерите на тези два модела.

Сравнение на iPhone 8 Plus с Samsung Galaxy S9 камера

Както можете да видите, според този показател, iPhone заобикаля основния си конкурент. Основната камера има по-висока разделителна способност. А скоростта на видео снимане ще зарадва мнозина. Вярно, че предната камера на Samsung е малко по-добра. Също така е важно за много потребители да имат макро функция. Но като цяло iPhone печели този кръг.

Операционна система

сравнете избора на камери между iphone и samsung ios или android

Добрата операционна система е от съществено значение. От нея зависи колко лесно и удобно ще бъде да работите със смартфон. Следователно и този критерий не бива да се забравя. Нека направим общо впечатление на двете операционни системи - въз основа на потребителски прегледи и изявления на производителите.

сравнение на iOS 11 и Android 8.0

Ако само преди пет години Samsung изглеждаше грубо на фона на iPhone, сега дизайнерите положиха всички усилия да настигнат конкурентите. От своя страна iOS стана много по-гъвкав. Следователно просто няма категоричен отговор коя ОС е по-добра - всеки потребител трябва да реши какво точно е по-важно за него.

Комуникация, сензори, интерфейс

Именно сензорите и интерфейсът определят не само функционалността на устройството, но и удобството при работа с него. Ето защо е важно да разкажете по-подробно за тези характеристики - това значително ще улесни процеса на избор на правилното устройство.

сравнение на безжични модули iPhone 8 Plus и Samsung Galaxy S9

И отново Samsung уверено заобикаля iPhone. На първо място по отношение на функционалността. Но за много потребители е важно също да могат да използват услугите на два телекомуникационни оператора или да използват подвижна допълнителна карта с памет. Дори най-добрият смартфон от Apple не предоставя такъв лукс.

Батерия и зареждане

Батерията е ключът към дългата и удобна работа на всяко устройство. При закупуване на смартфон опитни потребители обръщат внимание на капацитета на батерията, нейния тип и факта колко дълго устройството може да работи без презареждане. Представяме цялата важна информация в удобна форма:

Автономност на iPhone 8 Plus и Samsung Galaxy S9

Свойствата на батерията ясно показват кое е по-добре да се купи - iPhone 8 plus или Samsung S9. Въпреки факта, че капацитетът на батерията е само малко по-голям, това осигурява допълнителни 20 часа слушане на музика. Това е изключително важно за много потребители.

IPhone или Samsung - какво да изберем

С това завършва нашето сравнение на два популярни смартфона от водещи световни производители. Надяваме се, че прегледът ще ви помогне да решите кое е по-добро - Samsung или iPhone. Със сигурност, след като прочетете статията, ще можете да направите правилния избор, за който в бъдеще няма да съжалявате.

Един коментар към записа „Което е по-добро от iPhone или Samsung

  1. Използвах Samsung дълго време и по принцип всичко винаги беше наред. Сега купих iPhone 11 и, честно казано, трябваше да свикна с него, iOS не е толкова лесен за използване. Плюс това новият iPhone все още трябва да бъде конфигуриран след покупката. По принцип тези ябълки са много объркани, следващото тяло, което определено ще има, е Samsung.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфона и телефони