12 най-добри безжични телефона за дома и офиса

Стационарните телефони са начин на комуникация с хора, познат отдавна. И въпреки че по-рано обвързването им с единственото място в къщата не притесни никого, днес малко хора се съгласяват да използват такова устройство. Безжичните телефони са чудесна алтернатива на стационарните модели. Те осигуряват много интересни функции, понякога дори подобни на възможностите на смартфон. Но най-важното е, че радиотелефоните позволяват на собствениците им свободно да се движат из стаите по време на разговор и да носят приемника със себе си, докато чакат разговор. Популярността им нараства все повече и повече, тъй като както цената, така и функционалността отговарят на потребителите. Решавайки да закупите такова устройство, си струва да проучите рейтинга на най-добрите безжични телефони за дома за 2020 г., съставен от нашите експерти.

Избор на радиотелефон по параметри

Няма да е трудно да изберете радиотелефон за вашия дом, вила или офис, ако вземете предвид определени параметри. Днес просто ще поговорим за това какво да търсите на първо място преди такава покупка.

Нашите експерти препоръчват купувачите да обърнат внимание на следните точки:

 1. Стандарт за комуникация... Има само два от тях - DECT и GAP. Първият е подходящ за използване на безжичен телефон при всякакви условия и гарантира отлично качество на комуникацията. Втората опция предполага, че телефонът може да работи с бази от други модели, докато има добър обхват на приемане на сигнал, така че е по-добре да го изберете за офис, когато трябва да се движите из различни етажи, без да губите комуникация.
 2. Обхват на действие... Не може да надвишава 100 метра на закрито и 300 навън (на открито). Някои производители, опитвайки се да популяризират своите продукти, посочват максималната цифра, но в действителност се оказва наполовина - по-добре е да разберете за това от рецензиите за телефона във форумите.
 3. Батерии... За безжичен телефон сменяемите батерии са най-добрият вариант, тъй като се считат за по-издръжливи. В допълнение, AA или AAA батериите са оптималното решение.
 4. Функционалност... Днес много хора биха искали да получат домашен телефон с телефонен секретар, но тази функция не се предлага при всички модели. Устройствата с голяма книга за контакти, автоматично разпознаване на номера, високоговорител, нощен режим и превключване на разговори между слушалки също са високо ценени. Наличието на тази или онази опция трябва да бъде посочено в инструкциите за телефона, така че трябва да се проучи преди да купите.
 5. оборудване... Има две опции за продажба - база + слушалка, слушалка, телефон за конференция и база + 2 слушалки. Общо комплектът може да съдържа няколко тръби наведнъж. Тук си струва да се съсредоточим върху броя на абонатите и размера на помещенията. Тоест, логично е, че колкото по-малка е площта на жилищата и броят на хората, толкова по-малко тръби ще са необходими.

Топ фирми за домашни телефони

Марката е също толкова важен критерий при избора на радиотелефон. В момента надеждното оборудване се предлага от различни световни марки, но лидерите сред тях са Gigaset и Panasonic и това са компаниите, които представихме в рейтинга.

 1. Panasonic... Японската марка произвежда телефонни технологии от края на 90-те години. Гамата от продукти включва значителен брой устройства с DECT.Безжичните телефони Panasonic действат като миниавтоматични телефонни централи, защитават потребителите си от подслушване, имат дълъг обхват и гарантират, че осигуряват висококачествен звук.
 2. Gigaset... Филиал на немската компания Siemens разработва безжични устройства на комуникационния стандарт DECT. Днес компанията Gigaset е независима и пуска в продажба стилно проектирани безжични телефони, които могат да направят живота на всеки клиент по-удобен и лесен.

Прочетете също:

Най-добрите безжични телефони за дома с база и слушалка

Base + слушалка е най-често срещаната опция за пълен набор от радиотелефони. Той просто се включва в телефонен кабел и веднага е готов за употреба. Закупувайки такъв комплект, потребителят има шанс да спести пари, тъй като слушалката и базата отделно струват малко повече.

По-долу са шест от най-добрите стандартни безжични телефони. Техните характеристики, както и реални отзиви на клиентите, ще помогнат на начинаещите да направят правилния избор и да похарчат пари за правилния модел.

1. Panasonic KX-TG1611

Panasonic Model KX-TG1611

Стилно проектираният домашен телефон има класическа форма. Станцията тук е много компактна, а слушалката е ергономична и удобна за дълъг разговор.

Домашният телефон с идентификатор на обаждащия се работи на две батерии AAA. Слушалката има малък монохромен дисплей, където се показва основна информация за самото устройство и събеседника.

Този радиотелефон осигурява абсолютно всичко необходимо: идентификационен номер на обаждащия се, подсветка на дисплея, будилник, услуга за гласова поща и възможност за монтиране на стената.

Средната цена на модела е 18 $

Професионалисти:

 • изгодна цена;
 • отлична чуваемост;
 • пасва удобно в ръката;
 • високо качество на сглобяване.

минус се появява примитивността на стандартните мелодии.

2. Panasonic KX-TG2511

Panasonic модел KX-TG2511

Евтин безжичен телефон на известна марка изглежда стандартно, но в същото време се вписва във всеки интериор. Тук тръбата е удължена, което я прави по-удобна.

Устройството поддържа и двата стандарта за комуникация. Освен това той осигурява високоговорител, както и автоматичен идентификационен номер на обаждащия се.

Безжичният телефон KX-TG2511 има ECO режим, който свежда до минимум силата на сигнала, тоест намалява вредното въздействие на електромагнитното излъчване върху човешкото тяло.

Ползи:

 • лесна смяна на батерии;
 • дисплей с подсветка;
 • прилична връзка;
 • памет на набраните номера;
 • възможността за промяна на силата на звука.

недостатък има само едно - системата за намаляване на шума не винаги работи добре.

3. Gigaset A415

Модел Gigaset A415

Отзивите за този радиотелефон са по-често положителни. И причината за това е: качество на работа, класически дизайн, удобно поставяне на клавиши на слушалката и висококачествена станция.

Радиотелефонът поддържа два стандарта за качество. Той е оборудван с функция за високоговорител и идентификатор на обаждащия се. Слушалката се захранва от чифт AAA батерии.

Устройствата се продават средно за 24 $

Предимства:

 • наличието на будилник;
 • умерено ярък дисплей;
 • идентификационен номер на обаждащия се;
 • нережещи подсветки.

недостатък леко крехкият материал на кутията стърчи.

4. Panasonic KX-TG6811

Panasonic Model KX-TG6811

Безжичният телефон на Panasonic е удължена слушалка, разположена от дясната страна на докинг станцията. Комплектът изглежда много стилен и се продава в няколко цветови вариации, включително черно и сиво.

Моделът ви позволява да съхранявате до 50 номера в дневника на повикванията. Има телефонен указател за 120 контакта, гласов идентификатор и режим на радио бавачка. В режим на разговор домашният телефон работи за около 15 часа.

Цената на продукта достига 29 $

Професионалисти:

 • леко тегло;
 • ясно управление;
 • бутоните не щракват;
 • будилник;
 • 40 мелодии за входящо повикване.

минус може да се нарече подсветка, която не покрива напълно клавиатурата.

5. Gigaset A220

Модел Gigaset A220

Моделът A220 е един от най-добрите безжични телефони за дома, изглежда хубав и сбит във всяка стая. Тук тръбата и основата са едноцветни - само клавишите се отличават с други цветове.

Радиотелефонът с телефонен секретар има монохромен дисплей с 1 ред. Тук има и допълнителни функции: заключване на клавиша на слушалката, будилник, отговор при вдигане на слушалката от станцията.

Ценовият етикет на този домашен телефон е доста привлекателен - 20–21 $

Ползи:

 • надеждност;
 • добър, ясен звук;
 • висококачествена пластмаса;
 • 8 клавиша за бързо набиране

Важно! За тези, които искат да деактивират автоматичното вземане: Настройки> Базова единица> Екстри> Определени номера> Автоматична линия за повикване. > ОК

6. Panasonic KX-TG6821

Panasonic Model KX-TG6821

Добрият безжичен телефон за дома радва купувачите с големи бутони и приятни цветове. Така че в допълнение към класическите черно-сиви устройства можете да намерите сини и бели устройства в продажба.

Моделът поддържа DECT / GAP, има цифров телефонен секретар за половин час и идентификационен номер на обаждащия се. Батериите тук са от тип AAA.

Ще бъде възможно да се закупи такъв радиотелефон за около 3-4 хиляди рубли.

Предимства:

 • големи клавиши;
 • заключване на клавиатурата срещу случайно натискане;
 • добър дисплей;
 • интуитивен контрол;
 • висококачествен звук.

Недостатъци не е намерен.

Най-добрите безжични телефони с два телефона

Моделите с чифт телефони са отличен избор за хората, които планират да използват телефона в различни стаи или с по-голям брой абонати. Както при базата + комплект за слушалки, пълен комплект е по-евтин от закупуването на всеки артикул отделно. Освен това, като харчите пари за пълен комплект (основа + 2 туби), можете да сте сигурни, че продуктите са съвместими помежду си.

За да стесните списъка с възможните опции за радиотелефон преди да купите, си струва да вземете предвид нашата оценка. Състои се от 6 модела, всеки от които е боядисан с основните характеристики и нюанси.

1. Panasonic KX-TG2512

Panasonic модел KX-TG2512

Радиотелефонът с две слушалки е известен с многото си клавиши, които са разположени възможно най-удобно за потребителя. В допълнение към трите основни елемента, комплектът включва стойка за втората слушалка, направена в съответния стил.

Устройството поддържа два стандарта за комуникация. Радиусът на действие достига 50 метра на закрито. И основният акцент на радиотелефонния модел е възможността да изключите микрофона само с един клавиш.

Професионалисти:

 • лекота на използване;
 • стенен монтаж;
 • чист звук;
 • съответствие на цена и качество.

минус в този модел той се състои в липсата на осветеност на ключа.

2. Panasonic KX-TG1612

Panasonic Model KX-TG1612

Един от най-добрите отзиви на клиентите, радиотелефонният модел има двутонов калъф. И се продава в светли и тъмни цветове. И двата телефона изглеждат еднакво - клавиши, дисплей и високоговорител отгоре.

Моделът разполага с просторен телефонен указател. От допълнителните функции звукът на звука, добрият номер на обаждащия се и отговорът на обаждането чрез вдигане на слушалката от базата са особено окуражаващи.

Цената на безжичния телефон започва от поръчката 34 $

Ползи:

 • страхотен звук;
 • дори идентифицира номера на мобилни телефони;
 • големи бутони;
 • не се замърсява лесно;
 • обемът на мелодиите.

недостатък беше разкрито само едно - липсата на телефонен секретар.

3. Gigaset A415A Duo

Модел Gigaset A415A Duo

Добър радиотелефон с две слушалки е направен в класически стил. Бутоните за повикване и нулиране са подчертани в съответните цветове - зелено и червено. И ключовете като цяло присъстват не само на тръбите, но и на основата.

Версията на цифровия секретар с батерии AAA разполага със средно голям монохромен екран. Има високоговорител и пренасочване на обаждане.

Модел за продажба на 45 $ средно аритметично.

Предимства:

 • бърза подготовка за работа;
 • слушалката се вписва удобно в ръката;
 • издръжливост.

Като липса се подчертава невъзможността да се промени името на тръбите.

4. Panasonic KX-TG6812

Panasonic Model KX-TG6812

Пълен комплект със стилно проектирани елементи, включва удължени тръби, основа и стойка. Клавишите на радиотелефона имат малки задания за лесна работа.

Устройството се захранва от чифт AAA батерии, които са достатъчни за 18 часа време за разговори. Има ID на обаждащия се, говорител и заключване на бутони.

Предвиден е отделен бутон за заключване на клавишите на радиотелефона, който също лесно е случайно закачен. Следователно, въпреки тази функция, не се препоръчва да носите слушалката в джоба на роба или да я давате на деца.

Ще бъде възможно да закупите домашен телефон на цена от около 4 хиляди рубли.

Професионалисти:

 • интересен дизайн;
 • функционалност;
 • големи символи на екрана.

минус може да се счита за невъзможност за фиксиране на докинг станцията на стената.

5. Gigaset A120 Duo

Модел Gigaset A120 Duo

В този модел на радиотелефон всички елементи на комплекта са направени в един и същи цвят. Единственото, което се откроява е компактният дисплей с умерено ярка оранжева светлина.

Телефонът поддържа и двата стандарта за комуникация. Обсегът му на улицата достига 300 метра, в къщата - 50 метра. Можете безопасно да свържете до 4 слушалки към една база едновременно.

Радиотелефонът с идентификатор на обаждащия се струва 31 $

Ползи:

 • компактност;
 • бързо адаптивен телефонен секретар;
 • функционалност за малко пари.

недостатък собствениците посочват малък брой стандартни звукови сигнали за входящо повикване.

6. Panasonic KX-TG8052

Panasonic Model KX-TG8052

Единственият набор в класацията, където тръбите имат прав ъгъл и многоцветен дисплей. Ключовете тук са леки и полупрозрачни. В противен случай няма разлики от другите модели.

Радиотелефонът с полифонични мелодии се захранва от две батерии AAA. Той има функция за свободни ръце, заключване на клавиатурата и автоматичен идентификатор на обаждащия се.

Цената на домашен телефон с два слушалки е изненадваща - 4 хиляди рубли. средно аритметично.

Предимства:

 • стилен външен вид;
 • разделение на абонатите на категории;
 • ясен дисплей.

недостатък счита се липсата на автодиал.

Кой домашен телефон е по-добре да закупите

Списъкът на най-добрите безжични телефони за дома включва модели с различни параметри, което затруднява купувачите да дават предпочитание на определен продукт. Нашите експерти препоръчват на първо място да определите най-важния критерий за себе си. Така че, ако искате да закупите евтин, но приличен телефон, можете да разгледате моделите Panasonic KX-TG1611 или Gigaset A220. Ако искате да получите функционалност в близост до смартфони на Android OS, Gigaset A415 или Panasonic KX-TG6821 са перфектни. И ако трябва да работите с няколко абоната, трябва да обърнете внимание на всеки от моделите с две слушалки - всички те са оптимални по отношение на съотношение цена-качество, а изборът е по-добре да направите, като вземете предвид външните параметри.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфони и телефони