7 най-добри строителни прахосмукачки

Всяка работа, свързана с ремонт и строителство, е свързана с образуването на голямо количество отпадъци. Ето защо опитни строители се опитват да закупят професионални прахосмукачки. Благодарение на тях можете бързо да поставите нещата в ред дори в голяма стая, а почистването ще бъде ефективно и няма да отнеме много време. Но как да изберете правилния модел на днешния пазар, който предлага десетки различни опции? Специално за такива потенциални купувачи ще съставим рейтинг, в който ще изброяваме най-добрите строителни прахосмукачки, заедно с техните плюсове и минуси. Благодарение на това всеки клиент може лесно да избере модела, който може да се превърне в най-доброто решение за него.

Критерии за избор на строителни прахосмукачки

Когато избирате подходяща прахосмукачка за конструкция, не забравяйте да обърнете внимание на нейната мощност. Тази цифра може да варира значително. Най-популярни са моделите със средна мощност. Те консумират 1-2 kW електроенергия по време на работа. От една страна, това няма да навреди на системата за захранване. От друга страна, не е нужно да харчите допълнителни пари, когато плащате сметки. Но ако предстои наистина сериозно почистване, тогава е по-добре да се даде предпочитание на индустриалните единици. Консумацията на мощност може да достигне 5 кВт, но мощността е просто умопомрачителна. Разбира се, трябва да работите внимателно с тях, за да не се нараните.

Телескопичната тръба е по-удобна от разделената тръба - тя заема по-малко място за съхранение и ви позволява лесно да регулирате дължината спрямо височината на конкретен потребител.

Също така, не забравяйте за класа. Професионалистите присвояват клас на модели в зависимост от това с какъв вид отпадъци трябва да работят. Например клас L е подходящ за обикновен боклук и прах.Ако трябва да работите с фини дървени стърготини или бетонен прах, който е експлозивна смес, има смисъл да се даде предпочитание на клас М.

И накрая, не забравяйте да разберете капацитета на контейнера за прах. Обемът му обикновено е от 12 до 100 литра. Трябва да се избере подходящ индикатор въз основа на какъв вид работа искате да се занимавате с прахосмукачка.

Най-добрите бюджетни прахосмукачки за строителство

Повечето специалисти купуват прахосмукачки за дома, така че не се интересуват от твърде мощни модели. В допълнение, мощността директно зависи от цената. Какъв е смисълът в преплащането на голяма сума за мощност и функционалност, които така или иначе няма да участват? Ето защо, на първо място, има смисъл да говорим за бюджетни модели, които са най-популярни и могат да бъдат добър избор за повечето читатели. Също така тази категория ще заинтересува тези, които искат да закупят лека и компактна строителна прахосмукачка.

1. ПЪРВА АВСТРИЯ 5546-3

ПЪРВА АВСТРИЯ 5546-3

Много успешна строителна прахосмукачка, напълно слушаща, за да започне прегледа с нея. Финият филтър значително увеличава ефективността на почистване. В допълнение, почистването е възможно не само сухо, но и мокро, което не оставя прах и сложно замърсяване най-малък шанс. Мощността ще изненада приятно дори и най-придирчивия потребител - 2,2 кВт. В същото време дължината на захранващия кабел е 5 метра, което дава възможност за свободно поставяне на нещата в ред дори в доста просторна стая.

Много бюджетен и висококачествен модел FIRST AUSTRIA 5546-3, който може да бъде добър избор за много купувачи.

Телескопичната тръба е много удобна, тъй като всеки потребител има възможност лесно да я регулира според височината си. Три приставки ви позволяват да изберете най-подходящия за вашето специално почистване. Aquafilter с обем от 6 литра значително намалява количеството прах по време на работа. Съдейки по отзивите, прахосмукачката радва и най-придирчивите собственици.

Предимства:

 • голям брой прикачени файлове;
 • висока мощност на засмукване;
 • функция на издухване;
 • ниска цена;
 • прахозадържащ аквафилтър.

Недостатъци:

 • тегло 7 килограма;
 • високо ниво на шум.

2. Bort BSS-1220-Pro

Bort BSS-1220-Pro

Ето една евтина прахосмукачка с много добри характеристики. Като начало, консумираната му мощност е 1250 W, което ви позволява бързо да се справите с почистването. Вместимост на контейнера за прах - 20 литра. Не е най-големият показател, но е напълно възможно да се справите с няколко почиствания, без да изчистите контейнера с боклук. Хубаво е, че прахосмукачката е подходяща както за химическо чистене, така и за мокро почистване. Благодарение на това, ефективността на работа с него се увеличава значително. Две дюзи - слот и под - са удобно поставени в специално предвидено отделение и определено няма да се загубят. 4-метров захранващ кабел, разбира се, не дава значителна свобода на действие на потребителя, но за строителна прахосмукачка с ценова марка 70 $ извинително е Сигурно е да се каже, че този модел е достоен да бъде включен в класацията на най-добрите строителни прахосмукачки.

Предимства:

 • достъпна цена;
 • добър обем прахоуловител;
 • наличието на гнездо за инструменти;
 • леко тегло;
 • ниска цена на консумативи;
 • не се нагрява много по време на работа.

Недостатъци:

 • значително ниво на шум по време на работа;
 • къс мрежов кабел.

3. Einhell TC-VC1812 S

Einhell TC-VC1812 S

Ако искате да закупите бюджетна прахосмукачка, тогава разгледайте Einhell TC-VC1812 S. На много достъпна цена устройството може да се похвали и с ниско тегло - само 3,2 кг, което прави работата по-лесна и опростена. Две дюзи - за цепнатини и подове или килими - ви позволяват ефективно да почистите всяка стая. А мястото за съхранение на прикачени файлове ви позволява винаги да ги държите близо до себе си.

Мощността не е най-голямата - 1250 W. Така че, прахосмукачката е подходяща за малки работни места - почистването в голяма стая може да се забави. 12 литров плик се използва като прахоуловител. Следователно почистването ще трябва да се извършва доста често. Но ако се интересувате от евтина строителна прахосмукачка, тогава определено няма да съжалявате за такава покупка.

Предимства:

 • най-ниската цена в представената категория;
 • лекота и маневреност;
 • качествени материали и изработка;
 • малки размери.

Недостатъци:

 • къс шнур - само 2,5 метра.

Най-добрите строителни прахосмукачки цена и качество

Специалистите, които ценят своето време и време на своите клиенти, се опитват да закупят по-мощно оборудване. Да, мощната строителна прахосмукачка не е евтина. Но в резултат на това можете да получите наистина висококачествено, удобно и надеждно оборудване, благодарение на което почистването дори на големи, силно замърсени помещения ще отнеме минимум време и усилия. Следователно в нашия преглед ще включим няколко такива модела.

1. KARCHER WD 3 Premium

KARCHER WD 3 Premium

Просто шикозна строителна прахосмукачка от "Karcher" - един от световните лидери в областта на инструментите за ремонт и строителство. Не може да се похвали с твърде висока мощност - 1000 вата. Но все пак, за химическо чистене и събиране на малки отпадъци, прах, това е напълно достатъчно. 4-метров захранващ кабел улеснява подреждането на доста големи помещения. Чантата е с капацитет 17 литра - достатъчна за няколко големи сесии за почистване. Пълният комплект ще зарадва всеки опитен потребител. В допълнение към пет дюзи има и две гумени подложки, благодарение на които ефективността на почистване и комфортът на работа са значително повишени. Всички те се съхраняват удобно в специални вдлъбнатини за дюзи. А функцията за издухване ви позволява да вършите голямо разнообразие от задачи. Така че няма съмнение, че прахосмукачката се справя добре с всяко почистване на помещението.

Предимства:

 • висока ефективност;
 • голям брой прикачени файлове;
 • леко тегло;
 • обемна торба за прах;
 • надеждност и практичност в работата;
 • просто отлично качество на сглобяване и части;
 • функция на издухване.

Недостатъци:

 • няма режим на регулиране на мощността;
 • скъпи оригинални резервни части.

2. Bosch AdvancedVac 20

Bosch AdvancedVac 20

Добър избор за феновете на продуктите на Bosch, които са много популярни в цял свят. Неговата мощност от 1200 вата позволява не само да събира отпадъци, но и да отстранява течността от твърди и гладки повърхности. Три различни приставки - за пода, цепнатини и събиране на течности - правят всяка работа по-удобна и лесна. Все пак трябва да се има предвид, че той е предназначен само за химическо чистене, а не за мокро почистване. Наличието на гнездо за електрически инструмент ви позволява да използвате прахосмукачката като носител, както и да премахнете всички остатъци веднага след формирането му. Режимът на издухване значително подобрява функционалността на устройството. Не е изненадващо, че тази популярна прахосмукачка не разочарова потребителите.

Предимства:

 • висока мощност на засмукване - 300 W;
 • широка функционалност;
 • режим на издухване;
 • гнездо за електрически инструменти;
 • възможност за събиране на течност.

Недостатъци:

 • по-скоро къса жица.

3. ARNICA Hydra Rain Plus

ARNICA Hydra Rain Plus

Това е наистина мощна и надеждна прахосмукачка, с която почистването на всякакви, дори и най-претрупаните помещения ще отнеме минимум усилия и време. С него можете да правите не само химическо чистене, но и мокро. Освен това е възможно да използвате шампоан, който ви позволява да премахнете проблемните замърсители. Фин филтър намалява количеството прах, отделяно по време на работа. Шестметровият захранващ кабел улеснява почистването дори в голяма стая, без да се движи от един контакт към друг. Aquafilter допълнително повишава ефективността на работата. Много потребители харесват функцията за овкусяване. Седемте приставки за различни видове повърхности улесняват избора точно на този, който е необходим в конкретен случай. Да, прахосмукачката не е евтина, поръчайте 126 $, но изброените по-горе качества повече от изплащат разходите. Ето защо можем да кажем с увереност - това е една от най-добрите строителни прахосмукачки за цена и качество в нашия преглед.

Какво ни хареса:

 • надежден аквафилтър;
 • голям брой прикачени файлове;
 • ниско ниво на шум;
 • добра дължина на маркуча;
 • красив дизайн.

4. KARCHER WD 5 Premium

KARCHER WD 5 Premium

Доста скъп, но много лесен за използване модел на прахосмукачка. Мощността от 1,8 kW значително улеснява работата - не е нужно да отделяте много време за почистване дори на силно затрупани помещения. 25-литровият плик за прах ви позволява рядко да вършите такава неприятна работа като премахване на боклука. Захранващият кабел е доста дълъг - 5 м. Следователно в повечето стаи не е необходимо да превключвате от един контакт в друг, за да почистите. Два приставки, за цепнатини и за под, ви позволяват да изберете този, подходящ за конкретна работа.

Доста тежък и скъп модел, но тези недостатъци се компенсират от лекотата на използване и високата мощност.
Освен това има отделение, в което можете да съхранявате всички приставки в комплекта, така че те да са винаги под ръка. В допълнение към функцията за издухване, има и джоб, в който можете да съхранявате различни малки предмети. Така че можем да кажем с увереност съотношението цена - качество на тази строителна прахосмукачка е много добро.

Предимства:

 • отличен резерв на мощност;
 • просторен колектор за прах;
 • отлично оборудване;
 • дълъг мрежов кабел;
 • работи тихо;
 • висококачествен монтаж;
 • можете да събирате вода;
 • удобен дизайн.

Недостатъци:

 • значително тегло.
 • цена за поръчка 196 $.


Нашите експерти се опитаха да разгледат някои от най-успешните домакински прахосмукачки. Когато избирате строителна прахосмукачка, главно си струва да помислите колко често планирате да използвате устройството и за какви цели. Ако не се занимавате с професионални дейности, тогава няма смисъл да купувате първокласно устройство за приказна сума пари, а да дадете предпочитание на по-евтините модели.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфона и телефони