10 най-добри шлифовъчни машини (ъглошлайфи)

Днес ъглошлайфите (ъглошлайфите), или както по-често ги наричат ​​шлифовъчните машини, са неразделен инструмент на много майстори. Те се използват активно при работа с метал, дърво и други материали. Качествен инструмент ви позволява не само да шлифовате, но и да режете продукти от метал, камък и дърво. Затова много занаятчии се стремят да придобият шлайф. Но тук възниква въпросът - как да изберем надеждна ъглошлайф (ъглошлайф)? Поради изобилието от производители и модели, правилния избор не винаги е лесен. Именно за такъв случай нашите специалисти са съставили ТОП на най-добрите модели шлифовъчни машини, различаващи се по цена и характеристики. Със сигурност всеки читател лесно ще намери точно това, от което се нуждае тук.

Коя мелница да избера

Шлифовъчните машини се произвеждат от десетки компании от цял ​​свят. Сред тях има както световно известни марки, така и малко известни, но доста сериозни производители. Нека се справим с някои от тях, за да улесним избора на наистина висококачествен инструмент. Така че, когато избирате производител на ъглошлайфи, се ръководете от следното:

 1. Bosch - безспорният лидер в тази индустрия и сред електрическите инструменти като цяло. Немското качество и надеждност са комбинирани с мощност и лекота на използване. Трябва обаче да платите много за всичко това - очевидно не е възможно да закупите такава мелница, ако имате ограничен бюджет.
 2. Makita - много висококачествени шлифовъчни машини от японски производител. Много по-евтини от немските, в същото време те са доста удобни за използване, функционални и надеждни.
 3. Interskol - местна компания, на която се доверяват много майстори, считайки ги за добър компромис между качество и цена. Те се отличават с висока надеждност и поддържане, въпреки че не винаги могат да се похвалят с изискан дизайн и визуална привлекателност. LBM от този производител няма да се провали дори в най-трудните ситуации.
 4. ЧЕРЕН + ДЕКЕР - китайски продукти, които успешно се открояват на фона на други инструменти от Средното царство. LBM на този производител имат ниска цена и в същото време са сравнително надеждни и удобни за използване. Те често са оборудвани с много допълнителни аксесоари, които значително увеличават функционалността на инструмента.

Както можете да видите, изборът на производствени фирми е доста голям. И ако се чудите коя мелница да изберете, тогава е препоръчително да се съсредоточите върху тези производители - поне в този случай вероятно няма да се наложи да съжалявате за неуспешна покупка.

Най-добрите шлифовъчни машини за дома с диаметър на диска 115-125 мм

Най-голямото търсене е за малки шлифовъчни машини с диск с диаметър около 115-125 мм, използвани главно от домашни майстори. Те са най-компактните и в същото време имат най-ниска цена. В същото време шлифовъчните машини с малки дискове са идеални за малки, козметични работи. Ето защо много потребители, които търсят инструмент за работа от дома, го предпочитат. Нека да разгледаме няколко от тези успешни модели, за да улесним намирането на правилния.

1. БИСОН USHM-115-800 М3

ZUBR USHM-115-800 М3

Ето една евтина, но добра ъглошлайфа, която може да се превърне в отличен помощник за много домашни майстори. Той може да се похвали с мощност от 800 вата, което ви позволява да се справите с почти всяка малка работа. Освен това скоростта на въртене достига 11 000 об / мин, което спокойно може да се нарече отличен индикатор. Можете да монтирате диск с диаметър до 115 мм. Устройството тежи 2,1 кг, което го прави наистина удобен и лесен за работа с него - дори при извършване на значителна работа не се усеща умора. Допълнителни функции са заключване на стартиране и заключване на шпиндела. Втората дръжка повишава нивото на комфорт при работа с мелничката, което, съдейки по отзивите на потребителите, се оценява от много майстори.

Предимства:

 • достъпна цена;
 • удобство при работа;
 • надеждна защита на основните възли;
 • високо качество на изграждане, въпреки разходите;
 • добра ергономия.

2. ЧЕРЕН + ДЕКЕР G650

ЧЕРЕН + ДЕКЕР G650

Ако търсите добра шлифовъчна машина на достъпна цена, този модел също си струва да разгледате. Освен ниската цена може да се похвали и с добри параметри. Например скоростта на въртене на диска достига 12 000 об / мин, така че всяка работа може да се извърши бързо и лесно. Вярно, мощността не е твърде висока - 650 W, но това е напълно достатъчно за малки домакински работи.

Дължината на захранващия кабел е важен фактор за осигуряване на високо ниво на комфорт по време на работа. Ето защо, когато купувате, обърнете специално внимание на този параметър.

На шлифовъчната машина може да се монтира диск с диаметър до 115 мм. Захранващият кабел е дълъг 2 метра, което често ви позволява да работите без да използвате удължителен кабел, което е доста удобно. Спомагателната дръжка има две позиции, което значително повишава нивото на комфорт по време на работа - можете да изберете опцията, която е най-подходяща за определена операция. Така че, ако това не е най-добрата бюджетна мелница, тогава, разбира се, един от тях.

Предимства:

 • обмислен дизайн;
 • ниска цена;
 • леко тегло;
 • висококачествен монтаж.

Недостатъци:

 • вдига много шум по време на работа.

3. Makita GA5030

Makita GA5030

Висококачествена, удобна и в същото време евтина ъглошлайфа от Makita. Едно от основните предимства е ниското му тегло - само 1,8 кг. Това става особено важно, ако трябва да работите често и много - ръцете се уморяват много по-малко, отколкото при използване на тежък инструмент. В същото време мощността на устройството е доста висока - 750 W, а скоростта на въртене на диска достига 11000 об / мин - отличен индикатор. Захранващият кабел е много дълъг - колкото 2,5 метра, което е напълно достатъчно при работа в малка стая. Високо ниво на безопасност се осигурява от защитен корпус, а удобството по време на работа се осигурява от допълнителна дръжка, която може да бъде фиксирана в две позиции.

Предимства:

 • лежи перфектно в ръцете;
 • леко тегло;
 • ниска цена;
 • висококачествена кабелна обвивка, която не се втвърдява на студа;
 • надеждност в работата;
 • качествени материали и монтаж.

Недостатъци:

 • неудобна скоба на корпуса.

4. BOSCH GWS 660-125

BOSCH GWS 660-125

Разбира се, това е едно от най-добрите по отношение на мелниците за надеждност за дома. Започнете поне с тегло от 1,9 кг, което значително повишава нивото на комфорт при работа с инструмента. Освен това ниското тегло изобщо не пречи на мелницата да бъде доста мощна - 660 вата. Дискът се върти със скорост до 11 000 об / мин, което може да се нарече отличен индикатор. На шлифовъчния апарат може да се монтира диск с диаметър до 125 мм. Разбира се, ъглошлайфа е оборудван със защитен корпус и допълнителна дръжка, които осигуряват високо ниво на безопасност по време на работа и съответстващ комфорт. Двупозиционната дръжка ви позволява да вършите всякаква работа със същото удобство, което ще зарадва всеки собственик на тази евтина мелница.

Предимства:

 • отлично представяне;
 • леко тегло;
 • дълъг гаранционен срок (2 години);
 • висококачествена защита на вътрешните части от прах;
 • трайност;
 • страхотно изграждане.

Най-добрите шлифовъчни машини за диск с диаметър 150 мм

Много експерти смятат, че шлифовъчните машини, работещи с диск от около 150 мм, са най-успешни. Това е чудесен компромис, който съчетава леко тегло, добро представяне и високо ниво на комфорт на работа. Следователно те доста често се купуват както от домашни майстори, така и от опитни монтажисти, строители, работници, които използват инструмента често и в големи количества. Така че, определено си струва да поговорим за няколко наистина успешни мелнички.

1. Interskol UShM-150/1300

Interskol UShM-150/1300

Потребителите, които се нуждаят от мощна и добра ъглошлайфа, трябва да обърнат внимание на това дете на руската компания Interskol. Шлифмашината може да се похвали с мощност от 1300 W - един от най-добрите индикатори в своята категория. Скоростта на въртене на диска достига 8500 оборота в минута, така че можете лесно и бързо да се справите с много работи, свързани с изграждането и ремонта. Спомагателната дръжка има три позиции на закрепване, което дава възможност да се избере опцията, която осигурява максимално ниво на комфорт при всяка работа. Вярно, мелницата тежи доста - 2,9 кг. За аналози с подобна мощност обаче това тегло не е толкова голямо, както отбелязват много експерти.

Предимства:

 • голяма мощ;
 • ергономичност;
 • лекота на подмяна на абразивни колела;
 • удобство при работа;
 • лекота на подмяна на четки;
 • ниска цена;
 • добро оборудване.

Недостатъци:

 • тънка мрежова жица.

2. DeWALT DCG414N 0 кутия 150 мм

DeWALT DCG414N 0 кутия 150 мм

Ако се интересувате не от кабелен, а с безжичен инструмент, тогава този популярен модел шлайф може да бъде добър избор. Тежи само 2,2 кг, което е доста ниско тегло за безжични ъглошлайфи, което означава, че ще бъде лесно и удобно да се работи. Максималната скорост на въртене на диска достига 9000 об / мин, което значително спестява време, изразходвано за извършване на всякаква работа.

Когато купувате безжични инструменти, проверете дали пакетът включва батерия - често цената му е доста висока и покупката води до ненужни разходи.

Защитата от претоварване прави работата възможно най-безопасна - няма нужда да се страхувате, че устройството ще се провали поради прегряване при продължителна работа. Следователно, можем спокойно да кажем - това е най-добрата мелница за батерии в рецензията.

Предимства:

 • високо качество на сглобяване;
 • значителна мощност;
 • незабавно спиране на диска при изключване на инструмента;
 • леко тегло;
 • способността за работа независимо от наличието на електричество;
 • наличието на мек старт;
 • възможността за автономна работа.

Недостатъци:

 • батерията и зарядното устройство трябва да бъдат закупени отделно.

3. Metabo WEV 15-150 Бързо

Metabo WEV 15-150 Бързо

Изучавайки параметрите на тази мелница, можем с увереност да кажем, че тя е най-добрата по отношение на съотношението цена-качество. Въпреки ниската цена, моделът има изключително висока мощност - 1550 W. Разбира се, това прави възможно справянето с дори доста сложни работни места. Освен това скоростта на въртене на диска е до 9600 об / мин, което е много добър показател за тази категория. Приятен плюс ъглошлайф може да се нарече много дълъг захранващ кабел - колкото четири метра! Това прави възможно в повечето случаи да се правят без удължителни кабели при работа в стандартни апартаменти. В допълнение, мелницата има редица полезни функции - от ограничаване на стартовия ток и завършване със система за стабилизиране на скоростта, което прави работата максимално проста и удобна.

Характеристика:

 • висококачествен монтаж;
 • надеждна електронна защита от претоварване;
 • много висока мощност;
 • висока степен на сигурност;
 • наличието на мек старт опростява работата;
 • ниска вибрация;
 • дълъг кабел.

Най-добрите шлифовъчни машини за диск с диаметър 180-230 мм

За най-висока производителност специалистите предпочитат да използват ъглошлайфи, които работят с дискове с максимален диаметър (от 180 мм). Разбира се, те струват значително повече от повечето модели, обсъдени по-горе. Освен това в повечето случаи теглото им е значително по-голямо.Въпреки това, високата производителност напълно плаща за тези недостатъци. Изборът им в повечето магазини е забележимо по-малък, тъй като такива инструменти се считат за професионални. Ето защо ще бъде особено полезно да включите няколко модела в класацията и да вземете предвид техните характеристики, основни предимства и недостатъци.

1. Makita GA7050

Makita GA7050

Може би това е най-мощната мелница в нашия преглед - тази цифра е колкото 2000 вата. Дискът се върти доста бързо - до 8500 оборота в минута, така че изобщо няма да е трудно да се справите с дори много голям обем работа и ще отнеме малко време. При това се използва диск с диаметър до 180 мм. За да се осигури високо ниво на безопасност, тази удобна мелница има специална функция за заключване на бутона за захранване, така че инструментът определено да не се включи случайно. Допълнителната дръжка има две позиции за монтаж, което е много удобно - можете да изберете опцията, която е най-подходяща за определена работа.

Предимства:

 • голяма мощ;
 • висококачествен монтаж;
 • има възможност за бърза подмяна на четки;
 • удобната гумирана дръжка ви позволява да направите здраво захващане;
 • отлична ергономичност;
 • достъпна цена.

Недостатъци:

 • значително тегло.

2. Metabo WE 24-230 MVT

Metabo WE 24-230 MVT

Разбира се, това е една от най-добрите мелнички в класацията, която ще продължи повече от една година дори при най-активно използване. Едно от предимствата е сериозната мощност - 2400 вата. В допълнение, тази ъглошлайф може да се похвали с високо ниво на комфорт при работа - това се осигурява предимно от три позиции за инсталиране на допълнителна дръжка. Това ви позволява да изберете опцията за инсталиране, която е най-подходяща за вашата конкретна работа. Ъгловата шлифовъчна машина може да работи с диск с диаметър до 230 мм, така че скоростта на въртене на диска до 6600 об / мин е достатъчна, за да се справи с всяка работа.

Функцията за защита от претоварване може значително да намали риска от повреда на скъпо оборудване.

Дългият захранващ кабел също е приятен плюс. Четири метра са достатъчни, за да се движите свободно из просторното помещение, дори ако работата се извършва без използване на удължителен кабел. Може би моделът би могъл да бъде наречен най-добрата професионална мелница в класацията, ако не заради значителното му тегло - колкото 5,8 кг. Разбира се, това се компенсира от предимствата, но работата с такава тежка ъглошлайфа за дълго време е доста трудна.

Предимства:

 • много мощна мелница;
 • плавен старт;
 • плавен старт;
 • добре разработена антивибрационна система;
 • висококачествена защита от прах и мръсотия;
 • дълъг захранващ кабел.

3. BOSCH GWS 24-230 LVI

BOSCH GWS 24-230 LVI

Последният професионален българин в класацията, но далеч не последният по качество. Да, тежи доста - 5,5 кг. Но този недостатък се компенсира от високата мощност - 2400 W. Може да се монтира диск с диаметър до 230 мм, така че скоростта му на въртене до 6500 об / мин ще бъде достатъчна. Удобно и безопасно е да работите с тази ъглошлайфа, благодарение на функцията за противовъзвръщане и случайно пускане. И немското производство казва много - можете да сте сигурни, че мелницата ще ви служи дълги години. На този фон дори високата цена изглежда напълно оправдана.

Предимства:

 • дълъг захранващ кабел;
 • повишена мощност;
 • надеждна защита на двигателя от малки частици и прах;
 • система за управление на вибрациите Вибрационен контрол;
 • безопасна работа.

Недостатъци:

 • висока цена.

Как да изберете ъглошлайф

Отивайки до магазина, за да закупите подходяща мелница, трябва да знаете предварително какво точно търсите и за каква работа. И вече от най-подходящите модели си струва да изберете този, който определено ще ви подхожда. В този случай трябва да обърнете внимание на следните параметри:

 1. Максимален диаметър на диска - колкото по-голям е, толкова по-твърди и обемни материали могат да бъдат изрязани и то доста бързо и лесно.
 2. мощност - по принцип този индикатор е важен за големи диаметри на дисковете, за домакинските модели с диаметър на диска 125 мм, 600-750 вата ще бъдат повече от достатъчни.
 3. Наличие на регулиране на скоростта - много удобно, особено ако трябва да работите с различни материали.
 4. Наличие на плавен старт - особено за големи модели. Това не само спестява инструмента, но и намалява натоварването в мрежата.

Той също така предотвратява стреса върху оператора, като ограничава потрепването при старт.
Запомняйки тези прости правила, вероятно лесно ще изберете точно мелницата, която ви подхожда.

Коя мелница е по-добре да се купи

За домашни нужди най-добрият вариант би бил Makita GA5030, тази мелница идеално съчетава цена и технически възможности. Ако инструментът е необходим за по-сложна работа и диаметърът на диска от 125 мм не е достатъчен за вас, тогава изберете DeWALT DCG414N, ъглошлайфите на тази компания имат висока степен на надеждност и сигурност. За професионалистите, разбира се, и трите модела от последната категория на класиране са идеални. Всички модели от тази категория имат плавен старт и висока степен на защита срещу претоварвания и вибрации.

В този момент рейтингът на най-добрите българи, съставен от нашите експерти, стига до своя край. При компилирането са използвани не само декларираните от производителите характеристики, но и мнението на обикновените потребители. Така че, след като го изучи, всеки читател лесно ще намери инструмент, който може да му служи дълги години и да не разочарова.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфона и телефони