11 най-добри гаечни ключове

Въпреки че инструмент като гаечен ключ се появи на пазара сравнително наскоро, днес те са доста популярни. Освен това те се използват в различни области, от сглобяването на мебели, до подмяната на колелата в транспорта и монтажа на железниците. А пазарът е залят от разнообразни модели, които се различават значително както по цена, така и по съществени характеристики. Как да не се объркаш в такова разнообразие и да получиш точно такъв инструмент, който няма да разочарова и ще продължи много години? Специално за потенциалните купувачи нашите експерти съставиха рейтинг на най-добрите модели гаечни ключове. За максимална обективност са използвани както декларираните от производителите характеристики, така и мнението на обикновените потребители.

Гаечен ключ на коя компания е по-добре да изберете

Разбира се, когато решавате кой инструмент е по-добре да закупите, препоръчително е да обърнете внимание на производителя. И все пак често марката, под която се пуска гаечен ключ, ви позволява да научите много за него. На първо място, това е надеждност, качество и лекота на използване. Затова ще ви разкажем за няколко от най-популярните производители, които предлагат, заедно с други електрически инструменти, гаечни ключове:

 • Makita Известен японски производител предлага огромен избор от голямо разнообразие от инструменти, включително гаечни ключове. Продуктите са доста скъпи, но високото качество и лекотата на използване напълно компенсират финансовите разходи.
 • Metabo Е популярна немска компания, основана преди почти век. Сред другите продукти има и гаечни ключове. Някои модели се произвеждат в Малайзия, което може значително да намали разходите, като същевременно поддържа качеството на правилното ниво.
 • DEWALT Е американски производител, чиито продукти са много популярни в цял свят. Цените за гаечните ключове на тази компания са доста високи, но те се компенсират напълно от високата мощност и лекотата на използване, а бракът е изключително рядък.
 • Hitachi Друга японска компания, чиито инструменти са известни по целия свят. Те изненадващо съчетават достъпна цена и високо качество. Следователно определено няма да се наложи да съжалявате за подобно придобиване.
 • Bort Немски производител предлага доста обширна гама гаечни ключове. Основните предимства, които имат много модели, са ниското ниво на шум по време на работа и ниското тегло.

Както можете да видите, намирането на подходящия модел ще бъде лесно дори и за най-придирчивия потребител, благодарение на богат избор от производители, всеки от които предлага своя собствена гама ключове. И разбира се, избирайки производител, сега всеки читател може лесно да реши кой модел е най-подходящ за него.

Най-добрите ключове за въздействие върху мрежата

Именно хранителните храни, захранвани от мрежата, са най-популярни. Това не е изненадващо, защото те имат редица важни предимства. Като начало със сравнително ниска цена - не е нужно да плащате пари за батерията, която освен това ще продължи няколко години, след което ще трябва да я смените. Освен това, кабелните ключове обикновено са по-мощни от безжичните гаечни ключове - няма нужда да се пести мощност, което ги прави по-мощни.Така че, напълно е разбираемо защо много хора, избирайки висококачествен и евтин ударен гаечен ключ, предпочитат модели от тази серия.

1. Борт BSR-550

Борт BSR-550

Ето един много популярен ключ за електрически удар, обичан от много потребители за редица предимства, включително достъпна цена. Перфектният монтаж прави работата с него възможно най-удобна и лесна. В допълнение, инструментът тежи само 2,4 кг, което означава по-малка умора на ръцете, дори при продължителна употреба. Допълнителен плюс (и важен!) Може да се нарече сериозна гаранция - две цели години. Не всеки производител е толкова уверен в качеството на своите продукти. Максималният въртящ момент според производителя е 350 Н / м, въпреки че според потребителите той е осезаемо по-нисък. Все пак ударният ключ се справя добре със задачата си, следователно, в комбинация с цена и качество, той е доста успешен.

Предимства:

 • достъпна цена;
 • твърд монтаж;
 • дълъг захранващ кабел;
 • леко тегло.

Недостатъци:

 • неприятна миризма на пластмаса в първите дни на употреба.

2. Metabo SSW 650

Metabo SSW 650

Много добър ударен ключ, който съчетава достъпна цена, лекота на използване и мощност. Отличната ергономичност го прави удобен и лесен за използване. Захранващият кабел е много дълъг - цели 5 метра. Следователно, не е необходимо да използвате превозвач. Разбира се, има и заден ход, както и електронно регулиране на скоростта, които правят работата с хранителния елемент още по-удобна и лесна. Максималният въртящ момент достига 600 N / m, така че дори доста здраво затегнати гайки могат лесно да се развият.

Когато избирате nutrunner, е задължително да обърнете внимание на въртящия момент - това е най-важната характеристика на инструмента, показвайки дали може да разхлаби добре затегната гайка.

Устройството тежи сравнително малко - само 3 кг, което ще бъде допълнително предимство. В крайна сметка, опитни потребители знаят, че всеки излишен сто грама води до ранна умора. Така че, ако търсите добър инструмент на достъпна цена, тогава разгледайте по-подробно този модел.

Предимства:

 • отлична ергономичност;
 • дълъг шнур;
 • здрава алуминиева скоростна кутия;
 • добър въртящ момент;
 • висококачествен монтаж.

Недостатъци:

 • доста тромав.

3. Makita TW0350

Makita TW0350

Доста компактен електрически гаечен ключ, който ще бъде добра покупка за много потребители. Снабден с калъф, с който не всички аналози могат да се похвалят, така че става възможно най-лесно да носите инструмента и свързаните с него аксесоари.

Благодарение на теглото от 2,9 кг става възможно най-лесно да се работи с устройството и няма да има излишни проблеми при транспортиране - не всички гаечни ключове са толкова леки. Но максималният въртящ момент тук не е твърде висок - само 350 N / m, така че сериозно помислете дали това е достатъчно за вас. Например за сглобяването на мебели такъв индикатор ще бъде напълно достатъчен. Това обаче далеч не винаги е достатъчно, за да развиете гайките на колелата на автомобилите. Но все пак си струва да включите модела в ТОП на хранителните елементи.

Предимства:

 • отлично качество на сглобяване;
 • издръжливо тяло;
 • се справя добре с продължителни натоварвания;
 • пълно съответствие с декларираните от производителя характеристики;
 • надеждност.

Недостатъци:

 • къс шнур.

4. Hitachi WR16SE

Hitachi WR16SE

Доста скъп инструмент. Но определено си струва парите - според някои потребители това е най-добрият професионален гаечен ключ за монтаж на гуми. Започнете с поне значителен въртящ момент - 360 N / m. Благодарение на това дори леко ръждясалите ядки могат да се развият. Много удобно е, че за разлика от повечето модели със само една скорост, има цели четири! Можете да изберете точно този, който най-добре отговаря на вашата конкретна ситуация.

Високият въртящ момент не винаги е добър. Ако се използва небрежно, е напълно възможно да откъснете конеца, поради което ще трябва да го режете отново, губете време и усилия.

Спирачката на двигателя прави работата по-безопасна.Плюс това, ударният ключ е изненадващо лек само с тегло 2,5 кг. Разбира се, това прави използването на инструмента възможно най-лесно и удобно.

Предимства:

 • леко тегло;
 • четири скорости;
 • добре развито управление;
 • наличие на спирачка на двигателя.

Недостатъци:

 • висока цена.

Най-добрите гаечни ключове

В някои случаи работата с захранваща мрежа е просто невъзможна. Тези ситуации могат да бъдат различни. Понякога инсталаторът трябва да се движи много, а понякога просто няма изход, който да захранва инструмента. Във всеки случай най-доброто решение е да закупите безжичен ударен ключ. Зареждайки го първо от електрическата мрежа, можете спокойно да работите известно време, а ако е необходимо, заменете разредената батерия и продължете да работите. За много потребители тези предимства напълно компенсират по-високата цена и по-ниската мощност.

1. Кутия BOSCH GDR 120-LI 0

BOSCH GDR 120-LI 0 Кутия

Може би това е един от най-добрите гаечни ключове в класацията. Немското качество и известният производител вече говори много. Популярната марка обаче не е единствената заслуга на инструмента. Също така заслужава да се отбележи изненадващо ниското тегло, само 1,05 кг. Разбира се, благодарение на това, дори и при продължителна работа, няма усещане за умора в ръцете. Наличието на две скорости ви позволява да изберете най-подходящата за конкретна ситуация. Има и заден ход, който ви позволява както да затегнете, така и да развиете гайките. Батерията е сменяема, което ви позволява да я замените със заредена, без да губите време за презареждане. Така че, закупувайки този безжичен ударен ключ, определено няма да съжалявате за избора си.

Предимства:

 • леко тегло;
 • наличието на индикатор за зареждане на батерията;
 • надеждна защита от претоварване;
 • наличието на осветеност на работната зона;
 • отлично качество на сглобяване;
 • комбинация от цена и характеристики;
 • лесен за използване.

Недостатъци:

 • предавките се превключват доста плътно.

2. Makita TD110DWAE

Makita TD110DWAE

Умен гаечен ключ, който е идеален за смяна на колела. Едно от предимствата е наличието на две включени батерии! Не е нужно да ги купувате отделно, като харчите допълнителни пари. И винаги има възможност да замените освободения, за да се върнете на работа.

Броят обороти е важен показател за ударните гаечни ключове. Но в ежедневието не е необходима висока скорост. Но е изключително важно за занаятчиите, работещи на бензиностанции и строителни площадки - благодарение на големия брой завои, можете бързо да се справите с всякаква работа.

Подобно на повечето инструменти на Makita, комплектът се предлага с чанта, която прави съхранението и носенето на гаечния ключ по-удобно. Въртящият момент достига 110 N / m - това е достатъчно за повечето потребители.

Предимства:

 • леко тегло и компактност;
 • включени две батерии;
 • перфектна комбинация от цена и качество;
 • ергономична дръжка;
 • удобен за работа на трудно достъпни места;
 • има случай.

Недостатъци:

 • не твърде много въртящ момент.

3. RYOBI R18IW3-0

RYOBI R18IW3-0

Сравнително евтин модел на безжичен хранителен блок, характеризиращ се с лекота на използване и доста голяма мощност. 400 Nm въртящ момент е достатъчно, за да се справите с почти всяка работа - от сглобяване на мебели до разхлабване на колела. В същото време инструментът тежи само 2 кг - много лесно и удобно е да се работи с него. Има три режима на скорост, които допълнително опростяват работата, като улесняват избора на най-подходящия. И така, на фона на всичко това, двугодишната гаранция е просто приятно допълнение към всички предимства, изброени по-горе, които има този електрически гаечен ключ.

Предимства:

 • леко тегло;
 • значителен въртящ момент;
 • високо качество на сглобяване;
 • лекота на настройка;
 • ярка подсветка;
 • три скоростни режима.

Недостатъци:

 • зарядното устройство и батерията ще трябва да бъдат закупени отделно.

4. DeWALT DCF899P2

DeWALT DCF899P2

Ако работите в строителната индустрия или в сервиз, където често се налага да се справяте със силно затегнати или дори ръждясали гайки, тогава този модел определено няма да разочарова.Това е един от най-добрите гаечни ключове по отношение на функционалността - просто заради високата му мощност. В крайна сметка, въртящият момент тук достига 950 N / m - дори и сред жичните аналози, много малко могат да се похвалят с такъв индикатор. В допълнение, комплектът включва две батерии - основната и резервната. Три скорости правят работата още по-удобна. Така че, ако имате възможност да похарчите голяма сума и търсите най-мощния ударен гаечен ключ в класацията на безжичните модели, тогава разгледайте по-подробно този модел.

Предимства:

 • много висока мощност;
 • две батерии и включен калъф;
 • ергономична дръжка;
 • лекота на поддръжка;
 • надеждност в работата;
 • отлична ергономичност.

Недостатъци:

 • неудобно обратно превключване.

Най-добрите пневматични гаечни ключове

Много собственици на работилници купуват пневматични вместо електрически гаечни ключове. Това е напълно оправдано. От една страна, те могат да се похвалят с висока мощност - обаче им трябва компресор. Той обаче е достъпен на всяка сервизна станция. От друга страна, такива инструменти тежат сравнително малко, така че можете да работите с тях много дълго време.

1. Fubag IW900 (100195)

Fubag IW900 (100195)

Сравнително евтин, но добър, ударен гаечен ключ. Надежден, лесен за използване и много мощен в същото време, ако не развие ръждясала гайка, ще счупи болта. Въртящият момент достига 880 N / m, което е много добър показател. Плюс това, този удобен гаечен ключ е с голям набор глави и калъф, което го прави по-универсален. Има също лубрикатор, удължител и бързо монтиране. И така, този ударен пистолет улеснява работата с цял набор от работни места.

Предимства:

 • голяма мощ;
 • добра функционалност;
 • сложен ударни механизъм;
 • достъпна цена.

Недостатъци:

 • доста тежък.

2.ombra OMP11281

ombra OMP11281

Въз основа на отзивите на потребителите, това е много удобен, лесен за използване и надежден пневматичен гаечен ключ. Едно от предимствата е възможността за регулиране на въртящия момент - от 68 до 815 N / m. Това го прави лесно да го персонализирате, за да върши желаната от вас работа. Разбира се, има обратна функция, както и бързо освобождаващ се монтаж, който ви позволява да вършите различни задачи. Нивото на шума е относително ниско при 83 dB, което прави ударен гаечен ключ достоен за включване в нашия преглед.

Предимства:

 • регулиране на въртящия момент;
 • добра сила;
 • надеждност на всички основни компоненти;
 • издръжливост;
 • ниско ниво на шум по време на работа.

Недостатъци:

 • голямо тегло.

3. JONNESWAY JAI-1054

JONNESWAY JAI-1054

За потребители, които търсят качествен гаечен ключ, този модел се препоръчва. Въртящият момент тук е просто огромен - 920 N / m. Следователно наличието на функцията за регулиране на въртящия момент е много полезно, за да не се разкъсат резбите и да не се счупят болтовете по време на работа. Разбира се, има и обратната страна, което прави работата с пневматичен ударен ключ по-лесна и удобна. Трябва обаче да се има предвид, че консумацията на въздух е 119 литра в минута - уверете се, че имате достатъчно мощен и надежден компресор под ръка.

Предимства:

 • сериозен въртящ момент;
 • има регулиране на въртящия момент;
 • добра функционалност;
 • ниска консумация на въздух.

Кой гаечен ключ да купя

Това завършва класацията на най-добрите гаечни ключове. Със сигурност в него всеки читател ще намери точно модела, който му харесва. Metabo SSW 650 е подходящ за строителния конструктор, за професионалния строител Makita TD110DWAE е добър избор. Ако търсите мощен гаечен ключ, тогава трябва да обърнете внимание на JONNESWAY JAI-1054 или модела от омбра.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфона и телефони