14 най-добри съдомиялни машини

Избирайки добра миялна машина за дома, купувачът иска да се спаси от рутинните домакински дела в кухнята. Такива единици са в състояние самостоятелно да се отърват дори от най-тежките замърсявания върху чаши, чинии, прибори за хранене, тенджери. Друго предимство е тяхната ефективност, тъй като съвременните модели консумират малко вода и електричество, а домакинята може да отдели спестеното време за миене на чинии за по-полезни и приятни неща. Но каква техника трябва да изберете, така че както нейната цена, така и възможностите да отговорят на вашите очаквания? Отговорът на този въпрос ще бъде даден от нашия преглед, който съдържа най-добрите съдомиялни машини по отношение на цена, качество и функционалност.

Какво да търсите при избора на съдомиялна машина

Когато планирате да закупите съдомиялна машина, човек трябва да се справи с няколко основни въпроса. На първо място, трябва да обърнете внимание на площта на кухнята и мястото, където е инсталирано оборудването. Ако къщата ви е малка, тогава ще бъде оптимално да изберете висококачествена съдомиялна машина кола от тесни модели (Ширина 45-50 см). Кухнята ви е достатъчно просторна дори за големи единици? Избирам пълноразмерни модели (60 см), защото могат да мият до 16 комплекта чинии наведнъж.

Съдомиялни машини за дома могат инсталирайте отделно или вградете в мебели... Вторият вариант обикновено е по-скъп, но ви позволява да постигнете цялостен интериор. В този случай няма да даваме конкретни съвети, защото всичко зависи от вашите предпочитания. Има и два начина за свързване - до студена или топла вода... И въпреки че във втория случай можете да постигнете по-малко консумация на енергия, през лятото, когато се извършват превантивни, реконструкционни или ремонтни прекъсвания, няма да можете да използвате съдомиялната машина.

Заслужава да се спомене отделно сушене на чинии... Тя може да бъде кондензация или активна. В първия случай машината просто се изключва, а останалата влага след горещо изплакване се натрупва по стените, като постепенно постъпва в канализацията. Активният издухва горещ въздух над съдовете. Той е по-бърз, но използва допълнителна енергия. Поради тази причина е особено важно вземете предвид енергийния клас... Но не само тя, но и ефективността на миене определя коя миялна машина е най-добра за дома (стандарти от най-добрата А до най-лошата Е).

Различните устройства се различават помежду си и според вида на използвания препарат... Ако в устройството се изсипват обикновени прахообразни препарати, тогава към тях трябва да се добави допълнително препарат за изплакване. Таблетките съдържат два или повече компонента наведнъж, но те са по-скъпи. Геловете ще изискват още повече разходи. Ефективността им обаче е приблизително еднаква и много зависи от избраната програма. Най-често съдомиялните имат стандартни, интензивни, икономични и накисващи. Но в новите модели понякога се предлагат повече програми, колкото повече ги има, толкова по-широки са възможностите на устройството.

Най-добрите тесни съдомиялни машини (ширина 45 см)

Тесните агрегати са лидерите по брой продажби днес. Това се дължи на различни причини, вариращи от малкия размер на кухните, в които също трябва да се поставят печка, хладилник, микровълнова фурна, а понякога и пералня и друго оборудване, до баналната липса на нужда от големи обеми. Всъщност семейство от 2-3 души ще изпита липса на място в съдомиялни машини с ширина 45 см едва след големите празници, когато много гости са посетили къщата, оставяйки много мръсни съдове. В други случаи тесните съдомиялни са достатъчни с марж.

Вградени тесни съдомиялни машини

1. Weissgauff BDW 4134 D

Топ Weissgauff BDW 4134 D

Първият в списъка на най-добрите TOP съдомиялни машини е BDW 4134 D модел от Weissgauff. Това е чудесно решение, ако търсите стилно и висококачествено устройство на разумна цена. В руските онлайн магазини този модул се предлага на цена от 252 $, така че спокойно може да се нарече бюджетен модел на съдомиялна машина. Той съдържа 10 комплекта ястия и може да се похвали с четири ефективни програми. Има и режим на половин товар.

Забележка. Комплект ястия е комплект прибори за хранене за един човек, който включва 7 предмета.

По отношение на консумацията на вода BDW 4134 D не може да се нарече най-икономичен, тъй като консумира 13 литра на цикъл. Но консумираната мощност в евтината съдомиялна машина Weissgauff е сравнително ниска, а максималната мощност, използвана от устройството, не надвишава 2100 W. По отношение на скоростта на цикъла, те са в диапазона от 830 вата на час, което отговаря на изискванията за сертифициране към A + стандарта.

Предимства:

 • съотношение цена-качество;
 • компактен и просторен;
 • има възможност за половин зареждане;
 • просто разберете контролите;
 • отлагане на таймера до 24 часа.

Недостатъци:

 • консумацията на вода е по-висока от тази на аналозите.

2. Electrolux ESL 94321 LA

Топ Electrolux ESL 94321 LA

Надеждна, тиха и икономична миялна машина - така клиентите характеризират модела ESL 94321 LA от шведската марка Electrolux. И ние сме напълно съгласни с това твърдение, но въпреки това някои недостатъци попречиха на това звено да стане лидер. Въпреки това, ние ще говорим за тях по-долу, а сега нека отбележим предимствата на това устройство.

На първо място трябва да се отбележи собствената технология AirDry. Същността му се състои в това, че 10 минути след края на всяка програма, от които има общо 5 на разположение, вратата на устройството се отваря леко. Резултатът е по-бързо и по-ефективно естествено (кондензационно) изсушаване на съдовете.

Можете също така да отбележите ниската консумация на мощност на съдомиялната машина, която не надвишава 1950 W (0,78 kWh на цикъл). Кошницата за съдове тук може да се регулира по височина, а в допълнение към нея има държач за миене на чаши. Машината разполага и със сензор за чистота на водата и пълна защита на тялото от течове.

За съжаление, вградената миялна машина получи много скромен таймер за забавен старт от 3 до 6 часа. Съгласни сме, че подобна функция не се изисква от всички и не често, но със средна цена от 350 $ Бих искал да го използвам максимално. Липсата на опция за родителски контрол също е малко смущаваща.

Предимства:

 • дълъг експлоатационен живот и поддръжка;
 • вратата се отваря леко в края на режима;
 • умерена консумация на вода и електричество;
 • надеждност и практичност;
 • вграден сензор за чистота на водата;
 • наличието на функцията AirDry;
 • ефективно измива и изсушава съдовете.

Недостатъци:

 • твърде тесен диапазон на избор на забавяне на старта;
 • в редки случаи може да не довърши съдовете.

3. Bosch Serie 2 SPV25DX10R

Най-висок клас Bosch Serie 2 SPV25DX10R

Bosch знае как да прави първокласни домакински уреди. Дизайнът, възможностите и качеството на оборудването на производителя от Германия винаги са в най-доброто. Компактната напълно вградена съдомиялна машина Serie 2 SPV25DX10R доказва това отлично. Консумира малко по-малко от 9 литра вода, което е достатъчно за измиване на 9 комплекта чинии.

Съдомиялна машина от Bosch получи 4 програми.В стандартен режим устройството изразходва 0,8 kWh енергия. Работното време по тази програма е 195 минути, а нивото на шума не надвишава 46 dB.

Мониторираният модел е оборудван с кондензационна сушилня клас А. Измиването и консумацията на енергия са подобни на стандартните. Ако е необходимо, добра миялна машина ви позволява да забавите старта с 3-9 часа, което е доста малко. Но тук има пълна защита срещу течове и покритие от камера от неръждаема стомана.

Предимства:

 • страхотен дизайн;
 • перфектно изграждане;
 • отлично оборудване и лекота на монтаж;
 • нисък шум по време на работа;
 • ефективност на измиване.

Недостатъци:

 • няколко варианта за отлагане.

4. Siemens iQ300 SR 635X01 ME

Топ Siemens iQ300 SR 635X01 ME

Въпреки че решението на марката Bosch беше много близко до ръководството, все пак считаме модела от най-близкия конкурент - Siemens iQ300 SR 635X01 ME за най-добрата вградена съдомиялна машина с дължина 45 см. Първо, тя може да побере 10 комплекта ястия наведнъж, а броят на стандартните програми тук е 5. В допълнение към стандартния има интензивни и експресни режими, както и деликатен, предназначен за крехки ястия.

Второ, най-добрата тясна съдомиялна машина в тази категория ви позволява да изберете забавяне в старта на програмата в диапазона от час до ден. Кошницата в камерата с повърхност от неръждаема стомана може да се регулира по височина. Комплектът включва и държач за очила и поднос за прибори. За удобство има дисплей на вратата, на който можете да видите оставащото време за миене. Отстрани на него е управляващото устройство, което включва 13 бутона.

Предимства:

 • клас на консумация на енергия A +;
 • легендарно немско качество;
 • добре обмислен контролен панел;
 • перфектен дизайн за вграждане;
 • перфектна комбинация от цена и функционалност;
 • лъч към пода в края на програмата.

Самостоятелни тесни съдомиялни машини

1. Gorenje GS52010S

Най-висок клас Gorenje GS52010S

Искате ли да закупите съдомиялна машина на ниска цена? Изберете GS52010S от Gorene. Устройството има елегантен и лаконичен вид. От предната страна потребителят може да вижда информационния дисплей само в областта на дръжката, където е показан етапът на програмата: измиване, сушене или в края на цикъла. Ако отворите вратата, тогава в горния край можете да видите всички бутони: включване на захранването, избор на програма, половин товар. Има и индикатори за сол и средство за изплакване.

GS5210 се предлага и в бяло и има "W" вместо "S" в края. Можете да намерите бяла версия, дори по-евтина от сивата, така че ако тя по-добре отговаря на вашата кухня, можете да я купите.

Вътре в добра и евтина миялна машина има две кошници - горна и долна. Първият, ако е необходимо, потребителят може да регулира височината. Производителят също добави кошница за прибори в комплекта, което с декларирана стойност от около 18 хиляди (или 17 за бялата версия) е приятен бонус. Разбира се, съдомиялната машина Gorenje има и държач за стъкло.

Предимства:

 • ниво на шум в рамките на 49 dB;
 • лекота на инсталиране;
 • има 5 програми за избор;
 • атрактивен дизайн;
 • съотношение цена / производителност;
 • консумира само 0,69 кВтч на цикъл.

Недостатъци:

 • времето не се показва на екрана;
 • при 100% пълнене не винаги се мие добре.

2. Electrolux ESF 9420 LOW

Най-висок клас Electrolux ESF 9420 LOW

Ако търсите миялна машина с размер 45 см, която може бързо да изсуши измитите съдове, тогава е трудно да намерите опция, по-интересна от Electrolux ESF 9420 LOW. Това устройство предлага 5 програми за пране и 4 настройки на температурата, а също така съдържа 9 комплекта чинии. За съжаление няма защита от деца, макар и на цена от 392 $ Бих искал да я видя. Същото се отнася и до защитата на делото срещу течове, която за съжаление тук е само частична. Останалата част от устройството ще зарадва дори и най-претенциозния купувач, а по своята издръжливост той заобикаля повечето си колеги.

Предимства:

 • висококачествен монтаж;
 • атрактивен дизайн;
 • ефективно измива чинии;
 • има турбо сушилня;
 • брой програми;
 • много тих.

Недостатъци:

 • няма защита от деца;
 • частична защита срещу течове;
 • надценени.

3. Bosch Serie 2 SPS25FW11R

Най-висок клас Bosch Serie 2 SPS25FW11R

Победител в категорията на компактните свободно стоящи съдомиялни машини от Bosch. Моделът SPS25FW11R е един от първокласните модели в обновената линия на Серия 2. Удивително е, че германците успяха да комбинират в това устройство най-високо качество, атрактивна цена и впечатляваща функционалност. Средната цена, между другото, тук е равна на 30 хиляди рубли, но имайте предвид, че давате тези пари за първокласно немско качество, което на практика не съществува.

Самостоятелна миялна машина на 45 см от Bosch побира 10 комплекта чинии, консумира по-малко от 10 литра вода и около 0,9 kWh енергия на цикъл, а също така е способна да се похвали с ниско ниво на шум не повече от 48 dB. Ако предпочитате да миете съдовете си през нощта, съдомиялната машина има подходяща програма за този случай, която допълнително намалява обема на нейната работа. За ускорено измиване производителят е предоставил програмата VarioSpeed, която се справя със задачата за около 70 минути.

Предимства:

 • първокласни компоненти и монтаж;
 • капацитет на камерата;
 • красив външен вид;
 • организация на управление;
 • широка функционалност;
 • ефективност на измиване;
 • мотивирана цена.

Най-добрите стандартни съдомиялни машини (ширина 60 см)

Ако имате късмет да имате голямо семейство или просто така се случва, че след работа не винаги успявате да отделите няколко минути, за да заредите всички мръсни съдове в машината, тогава трябва да изберете по-голямата опция. Отново в тази категория разгледахме отделно опциите и моделите, предназначени за вграждане. Вярно е, че ако в първата група германците бяха недвусмислени лидери, то в този случай е също толкова лесно да решим коя съдомиялна машина е по-добра, ние не бихме могли. Нека да го разберем заедно.

Вградени съдомиялни машини в пълен размер

1. Hotpoint-Ariston HIC 3B + 26

Топ Hotpoint-Ariston HIC 3B + 26

Иновативните технологии, използвани в оборудването Hotpoint-Ariston, бяха оценени от десетки хиляди купувачи в различни части на света чрез личен опит. Ако искате да знаете на какво дължи и популярността на калифорнийската марка, тогава трябва да закупите добре сглобената съдомиялна машина HIC 3B + 26.

Той предлага инверторен мотор, способен да работи с различна скорост, което прави възможно фината настройка на силата на измиване, като същевременно поддържа електронно управление. За по-ефективно сушене в съдомиялната машина се използва опцията ActivEco, благодарение на която вратата на камерата се отваря леко след спиране на програма.

Общо тук са предвидени 6 програми и, съдейки по отзивите за съдомиялната машина, това е достатъчно за всяка задача. Консумацията на вода тук е само 12 литра при стандартна програма, а консумацията на енергия съответства на клас A ++. А нивото на шума в HIC 3B + 26 е само 46 dB, така че колата е доста тиха.

Предимства:

 • обмислен кош;
 • лекота на управление и конфигуриране;
 • ниско ниво на шум;
 • скромна консумация на енергия;
 • отваряне на вратата след програмата;
 • отлично качество на изграждане.

Недостатъци:

 • за цената бих искал да получа дисплей.

2. Indesit DIF 04B1

Топ Indesit DIF 04B1

Ако сте забелязали за себе си сходството в дизайна на описания по-горе модел и DIF 04B1, това не е изненадващо, защото именно Indesit е собственик на марката Hotpoint. Класираният на третия ред в категорията не е толкова напреднал, но също така струва от 259 $... Евтината миялна машина побира 13 комплекта чинии и консумира 1 кВтч енергия на цикъл.

В допълнение към обичайната програма за ежедневно измиване, DIF 04B1 има още 5 режима, интензивни за много мръсни съдове и икономични за леко замърсяване. Също така, съдомиялната машина Indesit има възможност за предварително накисване, което дава възможност за по-ефективно справяне с изсъхналите на повърхността остатъци от храна.

Предимства:

 • консумира малко вода;
 • умерена цена;
 • гаранционен период на обслужване;
 • много режими на работа;
 • много просторен;
 • добра работа за сушене.

недостатъци:

 • ниво на шум около 51 dB.

3. Electrolux ESL 95324 LO

Най-висок клас Electrolux ESL 95324 LO

Electrolux е достоен конкурент на американската марка и повечето от нейните продукти се сглобяват в полски фабрики. И въпреки че цената за ESL 95324 LO според нашите редактори е малко надценена, това не попречи на този модел да заеме второ място в списъка. По отношение на качеството на компонентите, машината за съдомиялна машина Electrolux е в състояние да се конкурира дори с именити германци, а по отношение на ефективността на измиване и сушене на стандарт A не отстъпва на най-близките си конкуренти в своята ценова категория.

Съдомиялната машина предлага няколко програми за избор. За малки количества ястия с минимално замърсяване е подходящ експресният режим, продължителността на който е 30 минути. С програмата AutoFlex потребителят може да повери всичко на машината, защото той сам ще определи както количеството чинии, така и колко е мръсно.

Максималната консумация на мощност на устройството е 1950 W, като в един цикъл миялната машина може да използва умерените 930 Wh. Шумът тук също не е твърде висок и е около 49 dB. Подобно на други устройства от този клас, има индикатор за сол / изплакване. Отделно можем да отбележим допълнително сушене, с което сушенето на измитите съдове се извършва много бързо.

Предимства:

 • бързо изсушаване на съдове;
 • удобно ниво на шума;
 • ниска консумация на енергия;
 • побира 13 комплекта ястия;
 • най-високо качество на сглобяване.

Недостатъци:

 • не можете да заредите съдомиялната машина наполовина;
 • ценовата марка е малко завишена.

4. Asko D 5536 XL

Най-горе Asko D 5536 XL

На първо място е първокласна миялна машина с моментален бойлер и препоръчителни разходи 839 $... Той съдържа 13 комплекта ястия, може да се похвали с нисък разход на енергия A +++ (до 820 W на час), консумация на вода под 11 литра на измиване, както и отличен дизайн и надеждност.

Една от уникалните характеристики на съдомиялната машина е PowerZone, която има 2 вида дюзи: JetSpray за високи ястия и WideSpray за плоски. Те ви позволяват бързо и ефективно да се отървете дори от най-упоритите замърсявания.

Корпусът на най-добрата стояща миялна машина на 60 см от Asko е напълно непромокаем. Максималната температура на водата на входа към устройството може да бъде 70 градуса, като общо има 8 температурни режима. В D 5546 XL има 12 програми за миене на съдове, което е достатъчно за всяка нужда.

Предимства:

 • система за самопочистване на камерата;
 • умерена консумация на вода;
 • нивото на шума не надвишава 46 dB;
 • поднос за прибори;
 • отлична конструкция и дълга гаранция (2 години)
 • голям брой програми;
 • много ниска консумация на енергия;
 • режими на бързо изсушаване и измиване.

Недостатъци:

 • висока цена.

Самостоятелни съдомиялни машини в пълен размер (60 см)

1. Electrolux ESF 9552 LOX

Най-висок клас Electrolux ESF 9552 LOX

ESF 9552 LOX е една от най-добрите съдомиялни машини по отношение на съотношението цена-качество в моделната гама на Electrolux. Той може да се похвали с AirDry технология, капацитет от 13 настройки и шест основни програми, включително нежно, интензивно и бързо изплакване. До контролния панел на съдомиялната машина има информационен дисплей, който показва прогнозното време до края на цикъла.

Полезна опция за ESF 9552 LOX е функцията HygienePlus. Той автоматично повишава температурата на мивката, за да елиминира всички налични бактерии.

За фасадата и работната камера на съдомиялната машина производителят използва най-висококачествената легирана неръждаема стомана. Има и сензор за чистота на водата, благодарение на който се оптимизира неговото потребление и консумация на енергия. Според последния параметър устройството отговаря на сертификата от клас A +.

Предимства:

 • информационно съдържание на екрана;
 • внимателност на управлението;
 • прилично качество на миенето на съдове;
 • ниска консумация на енергия;
 • ефективно почиства съдовете;
 • автоматично отваряне на вратата

Недостатъци:

 • възможни са леки недостатъци на монтажа.

2. Midea MFD60S900 X

Топ Midea MFD60S900 X

Красив, издръжлив и много популярен сред купувачите, моделът Midea MFD60S900 X е малко зад лидера на нашата класация.Машината предлага много полезни опции като Power Wash, Express Wash или допълнително сушене. Общо има 8 работни програми, предвидени тук, а устройството поддържа температурни режими 5. За крехки съдове, съдомиялната машина предлага автоматична "деликатна" надстройка.

Съдомиялната машина не само мие чиниите ефективно, но и изсъхва бързо. Ако е необходимо, можете да използвате агресивни препарати за миене на съдове с машината. Стандартното време за измиване на MFD60S900 X е 220 минути. Ако е необходимо, стартирането на програмата може да бъде отложено за период от един час до 24. Един от най-впечатляващите параметри на машината е нивото на шума, което не надвишава 40 dB.

Професионалисти:

 • ефективност на измиване / сушене;
 • има защита от деца;
 • впечатляваща тишина на работа - не повече от 40 dB;
 • много програми, от които да избирате;
 • има поднос за прибори;
 • икономичен от гледна точка на потреблението на енергия (A +++)
 • удобен информационен екран.

3. Bosch Serie 4 SMS44GI00R

Най-горен Bosch Serie 4 SMS44GI00R

Прегледът е завършен от най-висококачествената миялна машина с ширина 60 см - Serie 4 SMS44GI00R от немската марка Bosch. По отношение на ефективността на измиване и сушене, както и по отношение на консумацията на енергия, това устройство съответства на класове А. Устройството е напълно защитено от течове, а собствената система AquaStop защитава не само от течове вътре в машината, но и от повреда на счупвания на маркуча. Компанията е толкова уверена в своята надеждност, че е готова да обезщети за всички щети, свързани с течове през целия гаранционен период на устройството, който е 10 години! Освен това, в рецензиите, съдомиялната машина е похвалена за технологията Glass Protection, която непрекъснато контролира твърдостта на водата за нежно измиване на порцелан и чаши (най-малко pH 5,5).

Предимства:

 • най-високата защита срещу течове;
 • много просторна камера;
 • консумира малко вода и енергия;
 • страхотен дизайн и изграждане;
 • подкрепа за половин товар;
 • приятен външен вид, който е идеален за всеки дизайн;
 • качество на изграждане;
 • сензори за сол / изплакване на екрана.

Недостатъци:

 • вратата не трябва да се оставя отворена.

Коя миялна машина да купите

След като прегледат рейтинга, мнозина вероятно ще кажат „да, това са отлични опции, но се чудя коя е идеална за апартамент и къща“. Уви, не е възможно да се отбележи само една опция. И така, за компактните кухни най-добрите модели съдомиялни машини ще бъдат един, а за просторни - други. В последния случай Bosch Serie 4 SMS44GI00R е отличен избор и ако искате вградена опция, тогава трябва да изберете D 5536 XL от Asko. Този модел обаче е доста скъп, така че може да харесате алтернативите от Electrolux или Indesit. Същите правила за подбор трябва да се спазват при избора на компактна съдомиялна машина.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфона и телефони