18 от най-добрите индукционни котлони и котлони

Изборът на индукционен плот е практически неограничен - производителите предлагат различни вариации, различни по функция, външен вид, брой горелки и вид отопление. В нашия преглед разкриваме не само техническите характеристики, но и важните плюсове и минуси на най-популярните печки и котлони с индукционно или комбинирано отопление. Представяме на вашето внимание класацията, която съдържа най-добрите индукционни котлони и котлони до 2020 г. Изборът на популярни модели се основава на потребителски отзиви и анализа на текущите пазарни тенденции. Експертите на нашата редакция взеха предвид всички характеристики на най-новите модели, както и мненията на купувачите.

Коя индукционна повърхност е по-добра

Има безброй производители на кухненски уреди. Произвежда се както от напълно непознати марки, така и от лидери на пазара. Освен това разликата между отлично качество и евтин аналог не винаги се вижда отвън. Най-добрите марки според експерти през 2020 г. са:

Bosch... Оборудването на немската марка е с високо качество, добре обмислена ергономия и надеждна електроника. Когато купувате, собственикът може да бъде сигурен, че панелът ще служи дълги години, а широка мрежа от услуги в цялата страна ви позволява да купувате консумативи и компоненти за всеки модел.

Gorenje... Словенската компания е основана в средата на миналия век и през всички изминали години активно се развива в областта на производството на домакински уреди. Днес марката предлага да закупите модерни и технологично усъвършенствани котлони и печки, които не са по-ниски по надеждност на други европейски производители. Висококачествените и евтини модели придобиха популярност не само в Русия, но и в чужбина.

Electrolux... Професионалист в индустрията за домакински уреди създава най-доброто в кухнята. Различни оформления и размери, стилни, ултра модерни дизайнерски решения. Концерн Electrolux е известен не само с широките си моделни линии, но и с доброто си качество, собствени технологии и най-новите системи за удобна и безопасна работа.

AEG... Компанията е основана в края на века преди миналия и е специализирана в производството на домакински уреди и различни електрически съоръжения. Днес AEG е най-добрата комбинация от немско качество и изключително достъпни цени. Избирайки всеки модел на плота, потребителят придобива висококачествени уреди, които стабилно ще служат в продължение на много години.

HOTPOINT-ARISTON... Компанията произвежда различни домакински уреди и едни от най-добрите котлони на пазара. Разработчиците на марки знаят как да комбинират модерни технологии и да вземат предвид нуждите на съвременните потребители. Плюс дълъг експлоатационен живот - поне 10 години.

Коя компания да купи индукционен панел е въпрос, който няма ясен отговор. Всичко зависи от личните предпочитания, както и от наличието на сервизни центрове наблизо. Добър вариант е да закупите различни уреди от една и съща марка, например, Electrolux има модели печки, които могат да бъдат синхронизирани с качулки.

Най-добрите индукционни котлони с 2 горелки

Котлоните с 2 индукционни зони за отопление са проектирани така, че да са вградени в малки кухненски ъгли, те са чудесни за малки кухни, летни къщи, офис зони за хранене. Модификациите в дизайна на Domino могат да се комбинират с електрически или газови котлони, VOK модули или скара. В същото време котлоните с компактни размери се отличават с обичайната си мощност и наличието на всички необходими функции. Стъклокерамичното покритие е устойчиво на надраскване, практично и, което е важно, модерно в дизайна.

Изборът на най-добрите индукционни котлони с 2 горелки за нашата класация се основаваше на основните фактори:

 1. комфорт при честа употреба в домакинството и липсата на технически недостатъци;
 2. спазване на декларираната сила;
 3. способността да се готвят различни ястия;
 4. качествена изработка и надеждна електроника.

1. Electrolux EHH 93320 NK

модел Electrolux EHH 93320 NK

Тясната стъклокерамична повърхност на модулната система Domino е направена в черно - тя се комбинира с други модулни панели или хармонично допълва всеки кухненски дизайн. Под здравата стъклокерамика се намират две 18-сантиметрови горелки, които могат да държат едновременно две големи саксии или тигани с размери 26 см. Отзивчивият сензорен контролен панел е разделен на горелки. Освен това има таймер, функция "пауза", индикация за остатъчна топлина и ако има течност на плота, се задейства защитно автоматично изключване. Според прегледите, индукционният плот е повече от успешен - компактен размер, интуитивен сплит контрол, мек звук на таймера.

Предимства:

 • удобен и интуитивен контрол;
 • компактен размер;
 • повърхността запазва блясъка си за дълго време и се почиства лесно;
 • ниско ниво на шум;
 • тиха работа на индукционни бобини.

Недостатъци:

 • при максимална мощност преминава в импулсен режим;
 • висока цена.

2. MAUNFELD EVI 292-BK

модел MAUNFELD EVI 292-BK

Този плот беше включен в ревюто, тъй като отговаря на две от най-важните изисквания на потребителя: ниска цена и издръжливост. Освен това, в тази новост производителят коригира недостатъците, установени в предшествениците му. Независимият стъклокерамичен плот от дизайна на "Domino" в черен цвят, със същите горелки от 17 см, е универсален вариант за тези, които търсят компактен и модерен модел.

В допълнение към стандартните опции повърхността е в състояние да открие наличието на съдове и автоматично се настройва на нейния диаметър. Последното е удобно с това, че няма нужда да избирате съдовете "точно по размер" на работната зона. Има и функция за заключване на контролния панел от случайно натискане. Според отзивите на клиенти, евтин индукционен плот е удобен, лесен за използване и стабилен в експлоатация. Има обаче и недостатък - относително слабото охлаждане на индукционните бобини. За максимално удобство се препоръчва да осигурите малко пространство под панела и да не го поставяте над чекмеджетата за прибори.

Предимства:

 • функционалност и безопасност на употреба;
 • покритие, устойчиво на надраскване;
 • бързо загряване;
 • лесна и надеждна инсталация;
 • висококачествена електроника;
 • ниска цена.

Недостатъци:

 • издава шум, но не по-силен от микровълновата;
 • неудобно местоположение на бутона Boost.

3. Candy CDI 30

модел Candy CDI 30

Удобен плот с интуитивен интерфейс, несъмнено, трябва да бъде включен в класацията на най-добрите. На пръв поглед панелът, направен от Турция, е забележителен само за управление на допир, познат дизайн и маркировка на горелката. CDI 30 обаче се превърна в най-доброто по отношение на съотношението цена - качество поради на пръв поглед незабележими предимства: таймерът работи както за изключване, така и сам по себе си; горелки с различен диаметър са непретенциозни към размера на съдовете; има всички необходими функции, включително автоматично изключване при липса на чинии. Отоплителната мощност се разпределя правилно на 10 стъпки, което ще ви позволи да изберете оптималната температура за готвене на всякакви ястия - гарнитури, супи, както и котлети, палачинки.Последните са толкова лесни за пържене, колкото на газ или обикновена електрическа печка. Списъкът на многобройните предимства се попълва от отстранена грешка в електрониката и отзивчив сензор, без оплаквания от които изобщо не са открити.

Предимства:

 • компактен и евтин;
 • изключване при отстраняване на съдове;
 • заключване на панела;
 • автоматично изключване на захранването и таймер;
 • горелки с различен диаметър;
 • добра мощност и бърза скорост на отопление.

Недостатъци:

 • забележимо, но ненатрапчиво шумотевие при висока мощност;
 • при работа на 1-5 стъпки, импулсен режим на нагряване;
 • таймерът не може да бъде настроен за две зони за готвене наведнъж.

Най-добрите вградени индукционни котлони - три горелки

Котлоните с три горелки са най-добрата комбинация от цена, размер и удобство. Няколко различни ястия могат да се поставят на три горелки едновременно, някои индукционни котлони имат една разширена горелка, където е лесно да се монтират големи съдове за готвене - печене, скара, тиган.

В зависимост от нуждите, потребителите могат да избират между модели с еднакви или различни зони за отопление. Съвременните технологии само добавят комфорт - често има модификации с горелки, които автоматично се приспособяват към размера на съдовете, което прави процеса на готвене лесен, а изборът на подходящи кухненски прибори е широк.

1. Bosch PUC631BB1E

модел Bosch PUC631BB1E

Този плот с три горелки надхвърля всички очаквания и напълно оправдава не ниската си европейска цена. Три зони за отопление с диаметър от 14 до 24 см са стандартно поставени на повърхността, има централни марки, което е удобно при поставяне на съдове. Подобно на много индукционни устройства, релето се задейства с ниска мощност, но потребителите твърдят, че звукът от щракването му е едва доловим и изобщо не е натрапчив. В работен режим устройството практически е безшумно, защото производителят се е погрижил за компетентна, проверена техническа част. Функционално всичко съответства на качеството на Bosch - разпознаване на съдове за готвене, индикация за остатъчна топлина, заключване на деца и домашни любимци. Таймерът работи за всяка зона или независимо, което също е удобно. Всичко това прави панела 100% успешна покупка.

Предимства:

 • плавно разпределение на мощността във всички режими (1-17);
 • тиха работа;
 • таймерът може да бъде настроен на всяка котлона;
 • има режим на усилване;
 • удобен сензорен панел;
 • бързо загряване на всяка котлона.

Недостатъци:

 • висока цена;
 • няма отделен бутон за изключване за всяка котлона.

2. Weissgauff HI 430 B

модел Weissgauff HI 430 B

Това е най-добрият индукционен плот от цялата гама на марката и спечели широка популярност сред клиентите. Първият съществен плюс е компактното и удобно разположение на сензорния панел, удобно е да го управлявате, дори ако и трите горелки са заети. Последните имат атрактивно оформление на Cross Zone и са поставени по такъв начин, че поставянето на чиниите върху всичко няма да създаде проблеми наведнъж. Вторият е наистина тиха работа, звукът от щракване на релето се различава само в режим максимум 9, при ниски режими импулсите са по-плавни. Комфортът при употреба беше добавен от мощни охладители, които перфектно охлаждат панела отдолу. Моделът се допълва от наличието на всички основни функции, включително защитни.

Предимства:

 • ниска цена;
 • загряване за няколко секунди;
 • устойчиво керамично стъкло Vitro;
 • отлична изработка.

Недостатъци:

 • звукът на охладителите се чува с голяма мощност.

3. Indesit VIA 630 S C

модел Indesit VIA 630 S C

Indesit успя да създаде познат, дискретен, но много елегантен стъклокерамичен индукционен плот за три експресни горелки. Голяма работна зона с автоматично разширяване, тя се приспособява към размера на съдовете. Малките горелки нямат тази опция, но те вече имат оптимален диаметър. Равномерното разстояние на горелките една от друга ви позволява да готвите удобно в три наведнъж, тигани и тенджери няма да се допират един до друг.Мощен и доста тих модел се отличава с променливостта на режимите на захранване, умерено чувствителния сензор, защитните опции и наличието на стандартни функции, с които опитните потребители вече са свикнали. Ако това е първият индукционен блок в къщата, подробна и разбираема инструкция ще ви помогне, където е описано как да инсталирате и използвате панела.

Предимства:

 • приемливо ниво на шум и тих, но мощен охладител;
 • експлоатационен живот - 10 години;
 • чувствителен сензор;
 • удобно поставяне на контролния панел;
 • равномерно разпределение на мощността във всички режими.

Недостатъци:

 • малки котлони без разширения.

4. ПЪТНИК EVI.453-WH

модел MAUNFELD EVI.453-WH

Maunfeld разнообрази цветовата гама от стъклокерамични индукционни печки със стилната бяла повърхност EVI.453-WH. Няма смисъл да изброявате стандартните функции - има всичко - от таймер за минути до детектор за диаметър на чинията. Безопасността на употреба се постига чрез защитни опции - блокиране от случайно активиране, индикатор за остатъчно отопление и автоматично изключване при преливане - ако на повърхността се появи течност. Фронталният контролен панел е чувствителен на допир, с дисплей и регулиране на мощността на плъзгача. Три котлона имат същия диаметър, две от тях с усилваща функция. Всички компоненти са произведени в Тайланд, а трайното стъклокерамично покритие EuroKera е направено в Германия.

Предимства:

 • модерен дизайн;
 • функционалност и лекота на управление;
 • изграждане на качество и надеждност;
 • плъзгач за регулиране на мощността;
 • отлична изработка.

Недостатъци:

 • немодулна - не може да се комбинира с други домино панели.

По-добри плотове за готвене с комбинирано отопление

Стъклокерамичните котлони се произвеждат в различни конфигурации - газови, електрически, включително индукционни. Комбинираните модели от нашия преглед са усвоили предимствата на "индукция" и газова печка, поради което са подходящи както за апартамент, така и за лятна резиденция или селска къща.

Независимите смесени повърхности разширяват гастрономическите възможности и ви позволяват да реализирате напълно своя кулинарен потенциал. Те са функционални, удобни и лесни за използване. Основните зони тук по правило са индукционни и газови горелки са допълнителни. В същото време те са изработени в стандартен размер и са предназначени за типични кухненски мебели. Важно предимство на комбо панелите е стилен и модерен дизайн, такива повърхности лесно ще се впишат във всеки интериор.

1. Smeg PM6721WLDR

Smeg модел PM6721WLDR

Технологично усъвършенстваният и модерен комбиниран котлон с газови и индукционни горелки естетически съчетава двата типа отопление. От една страна има две газови горелки (Krona и конвенционални), от друга, индукционна зона, която се трансформира в две горелки (Multizone и Booster) или в една овална зона за отопление. Благодарение на тази система панелът има малък размер. Управлението също е комбинирано - въртящи се копчета за регулиране на подаването на газ, сензорни бутони и плъзгачи за индукция. Функционалността съответства на първокласния клас на модела - пауза, поддържане на кипене или нагряване, топене / готвене при ниска температура, контрол на газа, електрическо запалване, таймер, индикатор за остатъчна топлина или време. По-лесно е да се изброи това, което не е тук, защото Smeg е най-добрият индукционен плот с професионален клас.

Предимства:

 • многофункционален;
 • компактни и технологични;
 • Италианско производство;
 • уникален дизайн Dolce Stil Novo от Smeg;
 • в комплект с решетка от чугун WOK

Недостатъци:

 • не можете да използвате едновременно овалната зона и индукционните горелки;
 • висока цена за европейско производство.

2. TEKA TWIN IG 620 2G AI AL CI

модел TEKA TWIN IG 620 2G AI AL CI

Плотът с четири горелки има две индукционни зони за отопление с управление на допир и две газови горелки с различен диаметър, управлявани от въртящи се превключватели. Това е един от най-добрите плотове в своя клас - достъпен, модерен дизайн и интуитивна работа.Силните му страни са висококачествени материали и компоненти, както и богата функционалност - индукционните зони автоматично се разширяват и се адаптират към размера на съдовете, имат индикация за остатъчна топлина, детектор за наличие на съдове и други познати функции. Газовата зона е оборудвана със защита за контрол на газа, автоматично запалване, включена е чугунена решетка.

Предимства:

 • оптималната комбинация от индукционна зона за отопление и газови горелки;
 • пълна функционалност;
 • автоматично разширяване на индукционните зони;
 • типични размери;
 • газови горелки работят на бутан или пропан;
 • индивидуално управление на всяка горелка.

3. Smeg PM6912WLDX

Smeg модел PM6912WLDX

Друг безупречен плот от италианския производител има по-голям размер, но комбинира едновременно 5 отоплителни зони: голяма газова горелка и 4 индукционни горелки (2 Multizone и 2 Booster). Touch управление - докоснете плъзгача и въртящите се копчета. Независимата повърхност в дизайна на Dolce Stil Novo е не по-малко функционална от аналога си PM6721WLDR, също включен в класацията.

Предимства:

 • идеален за голяма кухня;
 • отлично изграждане;
 • великолепна функционалност;
 • надеждност и практичност;
 • 9 нива на мощност.

Недостатъци:

 • не всеки може да си позволи разходите;
 • големи размери.

По-добри индукционни котлони с 4 горелки

Независимите стъклокерамични повърхности за четири горелки са модерни кухненски уреди с традиционно оформление. Четирите зони ви позволяват да готвите в големи количества и са най-добрият избор за гурмани или големи семейства. В същото време индукционните котлони са доста компактни и имат обичайните размери, лесно се вписват в стандартните кухненски шкафове.

Важно: Независимата инсталация ви позволява да комбинирате вградения индукционен котлон за 4 горелки с всяка фурна - електрическа, газова. Удобно е, че те могат да бъдат поставени на различни места в кухнята, като оптимизират пространството възможно най-много.

Изборът на плот в пълен размер се основава на основни фактори:

 1. Видове горелки. Съвременните технологии предлагат известно разнообразие - стандартна, повишена мощност, с усилваща функция, с или без разширяване (комбиниране на две горелки за използване на големи съдове).
 2. Възможност за индивидуален контрол на всяка зона.
 3. Външно изпълнение;
 4. Размерите и разположението на горелките.

Също така вземете предвид мощността (консумацията на енергия) и вида на управлението. Последното рядко повдига въпроси, повечето модели са оборудвани с удобни и надеждни сензорни бутони от няколко години.

1. Electrolux IPE 6453 KF

Модел Electrolux IPE 6453 KF

Добър и евтин индукционен плот от Electrolux има минимална дебелина само 44 мм. Моделът има 4 безкрайни зони за отопление с разширяване и адаптиране към различни диаметри на чиниите. Съвременната технология Hob2Hoot може да синхронизира повърхността с качулката, като минимизира разходите за труд по време на активно готвене. Променливата скала на многоетапна мощност е подходяща за фина настройка на топлината за бавно печене или интензивно готвене. Този модел е не само функционален, но и достъпен, благодарение на което уверено влезе в класацията на най-добрите от нашата редакция.

Предимства:

 • Функция Bridge - управление на две зони едновременно с възможност за задаване на един таймер и една и съща температура;
 • отзивчив сензор на контролния панел;
 • пълен набор от необходими функции за комфорт и безопасност;
 • възможността за използване на големи ястия - патета, скара;
 • тествана във времето марка;
 • оправдани разходи;
 • синхронизация с качулката.

Недостатъци:

 • чувствителни сензори за включване и превключване;
 • Hob2Hoot работи само с качулки Electrolux.

2. Bosch PIE631FB1E

Модел Bosch PIE631FB1E

Добрият вграден индукционен котлон за независима инсталация има четири различни зони за готвене - две стандартни, една с повишена мощност и последната с бустер функция. Повърхността е в състояние да разпознае наличието на кухненски прибори и се изключва, ако котлона се освободи по време на готвене.Функционалността е лоша - производителят е реализирал само основни опции, като индикатор за топлина, блокиране, таймер и пауза. Но това е напълно компенсирано от отлично немско качество, сдържан дизайн и добра електроника - предният сензорен панел реагира бързо на допир, но не забелязва случайни докосвания. Плотът е подходящ за дом или апартамент, той е станал популярен поради лекотата си на използване и липсата на ненужни опции.

Предимства:

 • различни видове горелки;
 • блокиране на отоплението и включването без съдове;
 • надеждни и висококачествени сензорни бутони;
 • настройка на мощността и индикатор за консумация на енергия.

Недостатъци:

 • не вижда бюджетни ястия;
 • високо ниво на шум в режим на ускорено отопление.

3. Hotpoint-Ariston IKIA 640 C

Модел Hotpoint-Ariston IKIA 640 C

Производителят се фокусира върху безопасността на потребителите, оборудвайки печката с всички видове защитни системи. Тук има заключване на контролния панел, индикатор за остатъчна топлина, информиращ за опасността от докосване. Има функция за разпознаване на присъствието на чинии - ако няма нищо на горелката, изключването става автоматично. Също така качеството на изработката е на високо ниво, характерно за известната марка Hotpoint-Ariston. Самият плот, изработен от устойчива, удароустойчива черна керамика, изглежда много строг и е най-подходящ за строгия дизайн на кухнята.

Предимства:

 • бързо и равномерно загряване на съдове;
 • много защитни функции;
 • просторна повърхност;
 • лесен за почистване;
 • разумни разходи;
 • липса на шум;
 • ясно управление.

Недостатъци:

 • скъпа поддръжка

4. Siemens EH651FFB1E

Модел EH651FFB1E на Siemens

Отличен индукционен плот 3 + 1, оборудван с три кръгли горелки за съдове с различен диаметър и една специална във формата на овал. Печката се отличава с възможността за плавно загряване без пулсация, което е особено важно при приготвянето на някои ястия. Цялото управление се осъществява чрез сензорни бутони, разположени в центъра на стъклокерамичната повърхност. Според прегледите плота е доста удобен за използване и много надежден, но селективен за качеството на съдовете.

Предимства:

 • има специална горелка за нестандартни ястия;
 • защита срещу случайно натискане;
 • функция за незабавно отопление;
 • възможност за плавно загряване без пулсации;
 • оригинален дизайн.

Недостатъци:

 • не загрява добре някои ястия;
 • бутоните за управление не реагират на натискане, когато са замърсени.

По-добри индукционни печки

Самостоятелните индукционни печки са икономични, технологични и лесни за използване. С ниска консумация на енергия, която е необходима за индукция, печките не са по-ниски от конвенционалните електрически по отношение на мощността и са проектирани за ежедневна употреба. Стъклокерамичната повърхност е безопасна и лесна за почистване, което прави ежедневните работи наистина приятно изживяване.

1. GEFEST 6570-04 0057

модел GEFEST 6570-04 0057

Добър индукционен плот на достъпна цена съчетава страхотна функционалност, модерна техническа плънка и стилен дизайн. Тихият и икономичен котлон е проектиран да загрява или готви четири ястия едновременно. Две зони за готвене с функция бустер значително намаляват времето преди кипене на течности и ви позволяват да разтоварите печката. Към фурната е включена шиш. Долното отделение, предназначено за съхранение на съдове, е много обемно и може да побере няколко съда или тигани едновременно.

Предимства:

 • ярък дисплей;
 • ясно управление;
 • безшумна работа;
 • отделни таймери за печка и фурна;
 • голямо чекмедже за съдове;
 • сензор за защита на децата и автоматично изключване.

Недостатъци:

 • неравномерно загряване на широки ястия;
 • когато се активира функцията за бустер, мощността на останалите зони за готвене намалява.

2. Beko FSM 69300 GXT

модел Beko FSM 69300 GXT

Големият моноблочен електрически котлон е оборудван с четири повърхностни нагревателни елемента, фурна с функция грил и регулируема посока на отопление.Контролът на режима е много чувствителен и ви позволява да задавате температурата с максимална точност. Малко необичайна подредба на горелките - малка отпред, голяма отзад, според собствениците, тя не причинява неудобства. Напротив, когато печката е напълно заредена, няма нужда да се достига до високи тигани.

Предимства:

 • функционална фурна с променлива посока на подаване на топлина;
 • грил;
 • прецизен контрол на отоплението;
 • отделен таймер за всички горелки;
 • изключване при липса на съдове на печката;
 • изразителен дизайн.

Недостатъци:

 • висока цена;
 • недостатъчна твърдост на конструкцията като цяло.

3. Gorenje EC 6341 XC

модел Gorenje EC 6341 XC

За постигане на най-добри резултати при готвене, индукционният плот в цял размер на Gorenje има много допълнителни функции и функции. Плота с девет етапа на загряване ви позволява много точно да изберете необходимата температура. Фурна с двустепенна скара и система Perfect Grill разпределя топлина в целия обем за равномерно печене. Производителят се погрижи и за чистотата - внедрената технология AguaClean значително опростява поддръжката на печката.

Предимства:

 • голям брой настройки разширяват възможностите на табелата;
 • висока надеждност и качество на "пълнежа";
 • Технология AguaClean за поддържане на чистотата;
 • специална форма на фурната HomeMade за подобряване на печенето на ястия;
 • голям обем на фурната;
 • бързо загряване и охлаждане на горелки.

Недостатъци:

 • крехката повърхност изисква внимателно боравене;
 • когато вратата се отвори, кондензът тече в долното отделение.

4. Hansa FCIW53000

модел Hansa FCIW53000

Голямата стъклокерамична повърхност на плота Hansa ви позволява едновременно да готвите и претопляте четири ястия, без да компрометирате равномерното разпределение на топлината. Просторната фурна с два, горен и долен нагревателен елемент може да се регулира според индивидуалните нужди. Висококачествената индукционна повърхност се почиства лесно и е изработена от здрава стъклокерамика, която се загрява и охлажда бързо. Дизайнът на печката е прост и лаконичен, а липсата на допълнителни настройки влияе положително върху нейната надеждност и цена.

Предимства:

 • ниска цена;
 • висококачествена стъклокерамика е устойчива на механични натоварвания;
 • лесен за почистване;
 • добро оборудване;
 • висококачествена изработка.

Недостатъци:

 • няма таймер;
 • върху контролните дръжки няма маркировка.

Какво да търсите при избора на индукционен плот или панел

Когато избирате индукционен котлон или печка за вашия дом, трябва да вземете решение за вида - отделна печка или котлон. Първите комбинират фурна и панел с зони за отопление, но заемат повече място. Последните са компактни, по-достъпни и ви позволяват да разделите местоположението на фурната и основната работна зона. Коя е по-добра зависи от размера на кухнята и предпочитанията на потребителя.

Има и редица основни фактори, които трябва да се вземат предвид:

 1. Брой горелки. Колкото повече зони за готвене, толкова повече храна можете да готвите едновременно. Това обаче влияе пряко върху размерите на панела. Компактните модели за 2-3 горелки буквално ще отнемат 35-60 см и ще освободят много място.
 2. Функции. Необходимо е да се прецени кои опции ще са необходими в ежедневието и кои могат да бъдат изоставени. Излишните функции не са необходими, те само ще увеличат разходите, но няма да са полезни.
 3. Control. Повечето съвременни модели са оборудвани с сензорни бутони и тук изборът е очевиден. Комфортът ще бъде добавен от възможността за индивидуално управление на всяка котлона и удобно подреждане на бутоните.
 4. Мощността влияе върху ефективността на печката, оптималната е 2 кВт на горелка. Липсата на киловати е приемлива, ако всички зони за отопление не се използват едновременно.

Кой е най-добрият индукционен плот за закупуване

ТОП-ът на най-добрите модели индукционни котлони и печки за дома ще ви помогне да вземете решение за покупката и да премахнете много опции, които нямат достатъчно качество и удобство. Потребителите могат да изберат само опцията, която най-добре отговаря на техните собствени нужди.

3 коментара към публикацията “18 от най-добрите индукционни котлони и котлони

 1. И ако вземем Indesit, тогава цените изобщо не са прекомерни, ние си взехме себе си евтино и с всевъзможни функции

 2. Вече видях този Hotpoint-Ariston IKIA 640 панел в много оценки, струва си да го вземете, мисля)

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфона и телефони