12 най-добри микровълнови фурни

Избирайки добра микровълнова печка за дома, купувачът е изправен пред стотици модели от десетки производители. Кой вариант да изберете между тях? Нужно ли е устройството да има допълнителни опции като скара или конвекция? Закупената единица ще издържи ли достатъчно дълго, за да оправдае цената си? Невъзможно е да се отговори на тези въпроси само след запознаване с характеристиките и дизайна. Затова сме подбрали най-добрите микровълнови фурни, сортирахме ги в 4 популярни категории и накратко описахме някои от допълнителните функции, предлагани от производителите на уреди.

Коя компания е по-добре да си купите микровълнова фурна

Подобно на повечето съвременни технологии, микровълните първоначално са създадени за военни цели, така че тяхното производство и производители са строго ограничени. С течение на времето подобни устройства станаха общодостъпни и разнообразието от марки, които са на пазара, стана значително трудно да се закупи. И ако искате да изберете висококачествено устройство, без да правите грешка с производителя, препоръчваме ви да разгледате отблизо следните пет популярни компании:

 1. Lg... Номер едно в списъците на купувачите. Продуктите на компанията радват с отличен дизайн и впечатляваща функционалност на разумна цена.
 2. Samsung... Конкурентът на лидера не само по отношение на възможностите и разходите, но и по отношение на страната на произход (Южна Корея). В нашата редакция мнозина предпочитат техниката на тази марка.
 3. BBK... Китайците, които произвеждат почти всичко. Техниката BBK съчетава разумни разходи и прилично качество.
 4. Редмънд... Много е приятно, че списъкът включва и място за местна марка. Продуктите на REDMOND във всички отношения се конкурират със световните гиганти, но обикновено те са много по-евтини.
 5. AEG... Чистокръвни немци! Надежден и функционален, но, уви, много скъп и предлага не много голям асортимент на руския пазар, което осигури на AEG едва петото място. Останалата част от марката е страхотна!

Най-добрите евтини микровълни

Защо да плащате повече, когато можете да получите същите функции в обикновена и надеждна микровълнова печка на достъпна цена? В устройствата от висок клас обикновено високата цена се приписва на изискан дизайн и първокласни материали. Но ако се нуждаете от единица за лятна резиденция, общежитие или временно ползване, няма смисъл да преплащате за такива функции. Отново евтината микровълнова печка може просто да претопли храна или да направи пуканки. Струва си да плащате повече за допълнителни функции, които определено ще използвате, и то редовно.

1. BBK 20MWS-728S / W

най-доброто BBK 20MWS-728S / W

Повечето от продуктите днес се произвеждат в Средното царство. Освен това днес дори китайските марки са в състояние да предлагат качество, за което човек иска да даде пари. Сред другите марки може да се спомене компанията BBK, която под една или друга форма е позната на повечето потребители. А добрата достъпна микровълнова фурна 20MWS-728S / W доказва, че популярността на тази марка не е напразна.

Устройството е боядисано в приятен бял цвят и е добре сглобено. Появата на този модел е типична за повечето бюджетни решения.На контролния панел в BBK 20MWS-728S / W има блок от бутони, с които можете да изберете свои собствени работни параметри или да използвате заготовки за супи, риба и други ястия. Всички бутони са подписани, за да улеснят навигацията на потребителя.

Предимства:

 • достъпна цена от 56 $;
 • просто и удобно управление;
 • много автоматични режими;
 • 5 нива на мощност;
 • вграден таймер за 99 минути;
 • компактен размер и тегло 10 кг.

2. REDMOND RM-2002D

най-добрият REDMOND RM-2002D

На пръв поглед RM-2002D почти никой няма да си помисли, че това е евтина микровълнова фурна. И за това трябва да отдадем почит на дизайнерите на компанията REDMOND, които направиха устройството много привлекателно. Той е доминиран от тъмни тонове, което е по-практично от светлите нюанси. Благодарение на избрания цвят е много по-лесно да се грижите за оборудването, а презентативният му вид трае по-дълго.

Микровълнова фурна RM-2002D има електронно управление, което включва пет бутона (захранване, размразяване, забавяне, пауза / отмяна, потвърждение) и колело за по-лесен избор на време, тегло и други параметри.

Микровълнова печка REDMOND RM-2002D ви позволява да избирате между ръчно и автоматично размразяване на храната. Има и автоматично готвене, за което се предлагат 8 програми наведнъж. Максималната мощност на наблюдавания модел е 700 W, а общо устройството има 5 режима на работа.

Предимства:

 • отличен външен вид;
 • удобно контролно колело;
 • ярък цифров дисплей;
 • добър избор на цветове;
 • по-евтино от основните аналози.

Недостатъци:

 • бутонът на вратата е малко стегнат в началото.

3. LG MS-2042DB

най-добрият LG MS-2042DB

MS-2042DB е една от най-популярните бюджетни микровълнови печки на LG. Предлага камера с обем 20 литра и работна мощност 700 вата. Последното може да се регулира, ако е необходимо, което е полезно при размразяване на храни и рецепти за готвене за микровълновата фурна. Както и в други евтини решения, няма грил и конвекция, но има автоматични програми.

Ако се върнем към размразяването, тогава в висококачествена микровълнова печка на ниска цена има 4 режима за тази функция наведнъж. Те се различават по вида на храната и теглото си. LG MS-2042DB се управлява от сензорно управление. Над бутоните е екран, на който можете да гледате оставащото време. Под панела има бутон за отваряне на вратата.

Предимства:

 • равномерност на размразяването на храната;
 • висококачествен емайл вътре в камерата;
 • практичен черен цвят на тялото;
 • деклариран експлоатационен живот от 10 години;
 • икономично потребление на енергия;
 • добра функционалност.

Недостатъци:

 • вратата се затваря с силно щракване.

Най-добрите микровълнови фурни по отношение на съотношение цена-качество

Искайки да избере висококачествена микровълнова фурна, не всеки потребител е готов да плати много пари за нея. Но не много потребители ще се съгласят да закупят най-достъпното решение, което не изглежда фантастично и предлага само основен набор от функции. Как да действаме в такава ситуация? Препоръчваме ви да разгледате по-отблизо вторите три модела в нашата класация, защото те могат да ви предложат отлична комбинация от цена и качество. Всяка рубла, изразходвана за микровълновите фурни, описана по-долу, напълно ще се оправдае и някои от тях няма да се поддадат на топ решения.

1. Wollmer E305

Wollmer E305

Лидерът в тази категория микровълнови фурни е Wollmer E305. Той се откроява не само със стилния си външен вид и достъпната цена. Мощността на скарата в тази микровълнова е 1 kW, а в микровълновите е само 100 W по-малка. В този случай можете да регулирате нивото на мощност в рамките на 10 нива в зависимост от вашите собствени нужди. Скарата в това устройство работи по технология на двойно отопление, където в допълнение към кварцовия елемент на самата решетка са включени рефлектори, което позволява равномерното разпределение на топлината в цялата работна камера на микровълновата печка.

Микровълновата фурна е оборудвана с 14 автоматични програми, които могат да бъдат удобно избрани с въртящо се копче. В допълнение, интелигентният режим на размразяване ще ви предупреди да обърнете храната, която ще бъде размразена.

Фурната ще запази външния си вид дълго време поради факта, че вратата има специално покритие AntiFat, което отблъсква мръсотията и пази огледалната повърхност без следи от мазнини и пръстови отпечатъци.

Предимства:

 • атрактивни разходи;
 • внимателно управление;
 • богато автоматично меню;
 • висококачествени материали и изработка;
 • ниско ниво на шум при работа;
 • просторна камера за 25 литра;
 • покритие на врата AntiFat;
 • интелигентен режим на размразяване.

Недостатъци:

 • мрежовият кабел не е достатъчно дълъг.

2. Samsung ME88SUG

най-добрият Samsung ME88SUG

Ако някой знае как да създаде фантастично красиво оборудване дори на ниска цена, тогава това е Samsung. Микровълновата фурна с керамично покритие ME88SUG ще ви струва 84–98 $, но в същото време външният му вид заслужава много по-големи разходи. Максималната мощност на това устройство е 800 W и има общо 6 режима. Една от най-добрите солови микровълнови фурни е с капацитет от 23 литра, което е достатъчно за семейство от 2-3 души.

Управлението тук е електронно и се организира с помощта на блок от 12 бутона, над всеки от които има своето обозначение. Под този панел има бутон за отваряне на вратата. Последният, между другото, включва не само прозорец за гледане, но и цифров дисплей, разположен в горния десен ъгъл на стъкления панел. Това решение изглежда необичайно и изглежда много привлекателно.

Предимства:

 • равномерно разпределение на микровълните;
 • функция за премахване на миризми от камерата;
 • максимално ниво на мощност;
 • автоматично размразяване и автоматично готвене;
 • бърз старт;
 • наличие на защита от деца;
 • звукови сигнали могат да бъдат изключени;
 • отличен външен вид на устройството.

Недостатъци:

 • не можете бързо да регулирате времето с 10 секунди.

3. LG MS-23M38GIB

най-добрият LG MS-23M38GIB

На второ място е най-добрата микровълнова фурна според отзивите на клиентите от LG. Стилен черен цвят, просторна 23-литрова камера и интелигентен контролен панел - всичко това е комбинирано в един от най-интересните модели в тази категория. Устройството предлага управление на мощността на инвертора. С други думи, той може да се регулира плавно по време на процеса на готвене, благодарение на което ястията могат да се приготвят по-правилно и да се запазят максималните витамини в храната.

Микровълновата MS-23M38GIB радва с впечатляваща мощност от 1 кВт, така че можете да готвите и загрявате храна тук много бързо. Между другото, има опции за ускорено загряване и бързо размразяване. Общо има 8 и 4 предварителни настройки за тези функции, съответно.

Друга отличителна черта на тази микровълнова фурна е системата за равномерно разпределение на микровълните. Поради това моделът MS-23M38GIB правилно приготвя и размразява ястия, предотвратявайки изгарянето в първия случай и пърженето във втория. Ако е необходимо, контролния панел на устройството може да бъде заключен от деца.

Предимства:

 • отличен корпоративен дизайн;
 • бързо загряване / размразяване;
 • можете да програмирате готвене;
 • леко тегло;
 • висококачествено антибактериално покритие на камерата;
 • комбинация от цена и качество на изпълнение;
 • има 8 автоматични рецепти;
 • висока мощност на устройството.

4. Weissgauff HMT-205

най-добрият Weissgauff HMT-205

Решихме да допълним списъка с най-добрите решения по отношение на съотношение цена-качество с вграден модел. Представен е от микровълнова печка от компанията Weissgauff. Обемът на HMT-205 е 20 литра, а капацитетът му е ограничен до 700 W (5 нива). Контролният панел тук е прост и можете да го разберете за няколко минути. Една от отличителните характеристики на микровълновата фурна Weissgauff е липсата на грамофон. Това елиминира движещите се части от дизайна, което го прави по-надежден и издръжлив.Освен това става по-лесно да се грижи за камерата на устройството и потребителят може да използва вътрешното пространство по-ефективно.

Предимства:

 • може да бъде вграден в висящи кутии;
 • разтвор без подвижен палет;
 • обмислен електронен контрол;
 • камерата е покрита с биокерамичен емайл;
 • страхотна цена за своите възможности.

Недостатъци:

 • часовникът не може да бъде показан.

Най-добрите микровълнови фурни с грил

Скарата може да се нарече една от най-полезните допълнителни функции на микровълновата. Някои купувачи обаче отбелязват пълната безсмисленост при закупуването на такова оборудване. Така че имате ли нужда от тази опция? Ако често готвите месни ястия и сладкиши, искате да ядете не само здравословни, но и много вкусни зеленчуци с коричка, а също така искате да съкратите времето за отопление и готвене, тогава определено закупете микровълнова фурна с грил. А по отношение на запазването на витамини в храната, такива единици също са се доказали по-добре. Освен това цената им не е много висока за средния потребител.

1. BBK 25MWC-990T / S-M

най-добрият BBK 25MWC-990T / S-M

Имаше доста достойни претенденти за третото място в тази категория. Но все пак вниманието ни беше привлечено най-вече от функционалната микровълнова печка 25MWC-990T / S-M от компанията BBK. Замислен контрол, удобна дръжка за отваряне на вратата, след което стартираната програма автоматично се спира на пауза, ако не е направена ръчно, висока мощност от 900 W с 11 опции за работа - производителят предлага всичко това за умерено 105 $.

Решетката е организирана тук с помощта на нагревателен елемент, което е най-простото решение. Той е разположен отгоре и благодарение на безплатния достъп до нагревателния елемент, потребителят може своевременно и ефективно да почисти камерата. Ако е необходимо, в микровълнова фурна с електронно управление от BBK можете да зададете таймер за 95 минути. Настройката му, между другото, може да се извърши доста точно, защото в допълнение към бутоните има и въртящ се превключвател.

Предимства:

 • има функция на конвекция;
 • скара с висока мощност;
 • лекота на почистване на камерата;
 • мотивирана ценова марка;
 • организация на контролния панел.

Недостатъци:

 • вратата бързо се покрива с отпечатъци.

2. Hansa AMG20BFH

най-добрият Hansa AMG20BFH

Вторият вграден модел на ревюто - Hansa AMG20BFH продължава ТОП на микровълновите фурни. Обемът му е 20 литра, а мощността съответно е 700 и 900 W за микровълнова и скара. Микровълновата е боядисана в черно със сив акцент в областта на логото. От дясната страна на AMG20BFH е сензорният контролен панел. Освен това има дисплей и бутон за отваряне на вратата, над които графично е представено обозначаването на различни автоматични режими на готвене (общо 9).

Микровълновата е оборудвана с по-модерна кварцова скара. Предимството на тази опция пред класическия нагревателен елемент е, че той изобщо не заема място в камерата и консумира по-малко електроенергия. Ястията с него отнемат малко повече време за готвене, но пържени много по-добре.

Ако в къщата има малки деца, които могат да стигнат до мястото за монтаж на най-добрата микровълнова печка от Hansa, тогава функцията за родителски контрол ще помогне да се избегнат неприятности. Що се отнася до скарата, тя традиционно е отгоре тук и за нея е осигурена една скара.

Предимства:

 • лесно вграждане;
 • кварцова скара;
 • качеството на включената скара;
 • приемлива цена етикет;
 • приятен външен вид и надеждност;
 • хубави бутони за работа.

Недостатъци:

 • ниска мощност на микровълна.

3. LG MB-65R95DIS

най-добрият LG MB-65R95DIS

Лидерът в списъка на най-добрите микровълнови фурни с решетки беше моделът MB-65R95DIS. Произвежда се от южнокорейската марка LG, която е безспорният лидер в нашето ревю. Устройството е боядисано в черно, така че ще запази луксозния си вид за по-дълго време и няма да бъде покрито с жълти петна, както е при белите цветове.

Наблюдаваната мощност на микровълновата е 1 kW за микровълновите печки и 900 W за скара. Много важно предимство на MB-65R95DIS е неговият контрол на мощността на инвертора.Скарата тук е кварцова, така че е невъзможно да се почисти. Въпреки това, с течение на времето, останалата мазнина върху него се изгаря автоматично и това не трябва да се записва в недостатъци.

Предимства:

 • корпоративен дизайн от LG;
 • резерв за мощност;
 • бързо готвене;
 • ярка LED подсветка;
 • примерна надеждност;
 • равномерно отопление.

Недостатъци:

 • объркващо управление.

Най-добрите микровълни с конвенция

Наличието на скара в микровълновата значително разширява нейната функционалност и удобство. Но на практика тази функция сама по себе си може да не е достатъчна, за да се получи безупречно ястие. Това е така, защото обикновено храната при такива условия ще се пече неравномерно, а от една страна ще получите апетитна коричка, но от друга няма да я има или ще се окаже преекспонирана. За да избегнат подобни ситуации, производителите добавят вентилатори към микровълновите фурни. По време на работа те разпръскват горещия въздух около камерата, разпределяйки го по-равномерно върху храната и гарантират правилното готвене.

1. Kaiser M 2500 ElfEm

най-добрият Kaiser M 2500 ElfEm

Премиумният модел на микровълнова фурна от Kaiser продължава прегледа във всеки смисъл. Кварцовата скара с мощност 1 кВт, конвекция 2300 W и микровълни с пет настройки на мощността и таван от 900 W са налични на M 2500 ElfEm. Освен това потребителят може да комбинира всичко по двойки, за да приготви любимите си ястия.

Основно M 2500 ElfEm привлича вниманието със своя "златен" дизайн, който интелигентно съчетава модерното и миналото. В същото време самият апарат се оказа доста технологично усъвършенстван и предлага удобно управление с докосване.

В отзивите микровълновата фурна е похвалена за висококачественото си покритие от неръждаема стомана. Обемът му, между другото, е равен на 25 литра, което е напълно достатъчно за средно семейство. Производителят предлага едногодишна гаранция за M 2500 ElfEm и претендира 10 години експлоатация.

Предимства:

 • оригинален външен вид;
 • оптимален капацитет;
 • дълъг експлоатационен живот;
 • отлична мощност на единица;
 • комбинирани режими;
 • удобна дръжка за отваряне на вратата.

Недостатъци:

 • много купувачи се оплакват от качеството на сензорния екран, който често се проваля;
 • цената е леко завишена.

2. AEG MFC 3026S-M

най-добрият AEG MFC 3026S-M

Говорейки за това коя компания е по-добра от микровълновите печки, които се предлагат на вътрешния пазар, без съмнение можем да отговорим - AEG. Самите германци използват продуктите на тази марка от десетилетия и обикновено тя напуска кухнята не в резултат на повреда, а поради остаряването и необходимостта да я замени с нещо по-модерно. За прегледа избрахме модела MFC 3026S-M и, въпреки високата му цена в 266 $, с право може да се нарече идеалният избор за апартамент и къща.

И това е не само нашата позиция, но и мнението на реалните потребители. Желаейки да купят конвенционална и скара микровълнова, много предпочитат MFC 3026S-M. Този модел разполага с 900W мощност в стандартен режим, което ви позволява да избирате между 10 нива на емисии. За скара и конвекция мощността е съответно 1100 и 2500 W, като тук се поддържат всички комбинирани режими.

Между другото, решетката тук е ТЕН нова, така че е лесно да се погрижите за нея. Микровълновата фурна се управлява с помощта на електронна система от бутони и въртящо се копче. Много удобно е панелът да съдържа не само цифров дисплей с индикация за време, но и светлинна индикация за избрания режим и зададената температура.

Предимства:

 • висококачествено тяло от неръждаема стомана;
 • траен, лесен за почистване капак на камерата;
 • отличен капацитет от 30 литра;
 • много автоматични програми;
 • простота на избор на режим на работа;
 • страхотна конструкция и дизайн.

Коя микровълнова фурна е по-добре да се купи

Ако не е необходимо да бъдете ограничени от ограниченията на семейния бюджет и искате да закупите най-модерното устройство, тогава изберете микровълнова фурна от Kaiser или AEG. Бившият също може да се похвали с луксозен дизайн, който рядко се среща в подобна техника. По-достъпно, но не по-малко интересно решение ще бъде Dauken XO800 или, ако искате да похарчите по-малко, BBK 25MWC-990T / S-M.

Най-добрите модели микровълнови фурни в три категории наведнъж бяха предложени от марката LG и можете да изберете както по-скъп, така и евтин само за 77 $... Състезател от REDMOND отговаря на същия бюджет, а друга марка от Южна Корея ще предложи Samsung ME88SUG за допълнителни няколко хиляди, чийто дизайн е необичайно добър за исканата цена.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфона и телефони