12 от най-добрите електрически котлони

Вградените уреди, различаващи се от своите аналози по удобство и практичност, днес активно набират популярност. И най-добрите електрически котлони попадат в тази категория кухненски уреди. Те заемат малко място, идеално се вписват във всеки интериор и се различават по функционалност. Най-добрите електрически модели могат независимо да наблюдават кипенето, да регулират нивото на отопление, да се изключат чрез таймер. Избирайки добър плот, е важно потребителят да получи качествено решение на разумна цена. Но „разумността“ на разходите не е еднаква за всички, затова разделихме прегледа в три категории.

Най-добрите фирми на електрически котлони

Много купувачи задават въпроса за параметрите само вторично. Първоначално потребителите искат да знаят коя плоча е по-добра. Предлагаме ви ТОП-5 производители, чието оборудване се е наложило като надеждно и модерно:

 1. Bosch... Компанията започва своята дейност през 1886 г. и днес е една от най-големите в света. Продуктите на Bosch са представени в повече от 150 страни, а технологията му се предлага във всички ценови категории.
 2. Electrolux... Глобалният обхват на шведската марка не отстъпва на конкурентите, но много потребители наричат ​​дизайна на агрегатите на тази марка най-добрият на пазара. Също така, устройствата Electrolux моля с производителността си.
 3. Siemens... Друг чистокръвен германец, способен да заобиколи почти всеки конкурент по отношение на издръжливостта. Удобство, функционалност, строг, но елегантен външен вид - това са предимствата, с които Siemens може да се похвали.
 4. Hansa... Полска марка от групата Amica, първоначално произвеждаща газови печки. Производителят се интересува от вградени уреди през 1992 г., в същото време той открива първия завод за производството си в родната си страна.
 5. Kuppersberg... Най-младата марка в списъка, появила се още през това хилядолетие. Опитната компания с немски корени обаче стои зад създаването му. Оборудването на тази компания се произвежда в 6 фабрики в самия център на Европа.

Най-добрите евтини електрически котлони

Не всеки купувач е готов да отдели много пари за закупуването на оборудване. Въпреки това, скромен бюджет не означава, че не можете да получите добър кухненски помощник. Тази категория от нашата класация включва четири популярни електрически табла, чиято функционалност и цена ще зарадва всеки потребител. Освен това тук можете да намерите както компактни решения за две горелки, които ще зарадват собствениците на студио апартаменти, така и устройства за 3-4 зони за готвене на храна за голямо семейство.

1. DARINA P EI523 B

DARINA P EI523 B

Стартира TOP плот на ниска цена от компанията DARINA. Това е ултра компактно решение (6,2 х 28,2 х 52 см) за две индукционни зони за готвене с обща мощност 3,5 кВт. Повърхността му е покрита с дървен въглен от черно стъклокерамичен панел без рамка отстрани.

Особеността на бюджетния котлон P EI523 B е да загрява само зоната, в която са монтирани съдовете. Режимите се настройват с помощта на сензорните бутони.Първоначално потребителят трябва да активира плота, след това да избере котлона и да използва бутоните плюс / минус, за да избере желаната степен на нагряване.

Ако планирате да сте далеч по време на готвене и не искате храната да гори, можете да използвате функцията на таймера за това в рамките на 99 минути. Също така, устройството може да бъде заключено от деца, като щракнете върху иконата на клавиша. В същото време, за да активирате бутоните, ще трябва не просто да го натиснете, а да го задържите за няколко секунди.

Предимства:

 • висока мощност 3500 W;
 • индукционни плотове в два размера;
 • внимателен контрол на панела;
 • таймер до 99 минути със звуков сигнал;
 • възможност за блокиране на бутони от деца;
 • дълга гаранция за 2 години.

Недостатъци:

 • нискокачествени материали, което води до бързо разграждане.

2. Hansa BHCI35133030

Електрическа Hansa BHCI35133030

Искате ли да изберете висококачествен електрически котлон с 2 горелки с атрактивен дизайн и висока мощност? Може би идеалният вариант за покупка в този случай би бил моделът BHCI35133030 от известния производител Hansa. Въпреки компактните си размери, въпросното устройство ви позволява едновременно да готвите храна в два големи контейнера, за които има две зони за отопление с размери 14,5 и 18 сантиметра. Общата им мощност е 3 кВт, което заедно с функцията Hi Light ви позволява да се насладите на почти моментално загряване. В рецензиите този плот е похвален заради неговата функция за изключване на безопасността и индикация за остатъчна топлина. Последният ще сигнализира гореща горелка, докато температурата й падне до под 50 градуса.

Предимства:

 • горелките се нагряват много бързо;
 • избор на един от трите режима на отопление;
 • лекота на грижа за повърхността;
 • компактен размер;
 • сензор за топлина за защита от прегряване;
 • скорост на задаване и нулиране на температурата.

3. Бонбони CH 63 CT

Електрически бонбони CH 63 CT

Следващото място заема модела CH 63 CT от популярната марка Candy. Това е евтин плот Hi Light с 3 горелки. Общата им мощност е 5500 W, а диаметрите са 155, 220 и 250 мм. Превключвателите в устройството са чувствителни на допир електронни. С тяхна помощ можете да изберете една от 6 градуса на нагряване, както и да зададете таймера за автоматично изключване (в рамките на 99 минути). Ако в къщата има деца, бутоните на устройството могат да бъдат заключени. В случай на прегряване зоните за готвене се изключват автоматично. Устройството има и индикация за остатъчна топлина и автоматично кипене.

Предимства:

 • отзивчиви сензорни бутони;
 • три горелки с различни размери;
 • можете да използвате таймера;
 • плавно регулиране (6 режима);
 • остатъчна индикация за отопление;
 • привлекателен външен вид;
 • разумна цена (от 147 $).

4. Hansa BHCI65123030

Електрически Hansa BHCI65123030

Популярен евтин плот, който предлага прилично качество на сглобяване и добър външен вид. Разбира се, при средна цена от 154 $ не трябва да очаквате нещо свръхестествено от BHCI65123030, но всички основни характеристики присъстват тук. Така че, устройството е рамкирано с метален контур, вътре в който има траен стъклокерамичен панел от немско производство.

За да управлява електрическия котлон, производителят избра въртящи се контроли. Hansa BHCI65123030 има четири едноконтурни зони с обща мощност 6 кВт. Диаметрите на два от тях са равни на 14,5, а останалите двойки са 18 сантиметра.

За удобство устройството разполага с 4-сегментен дисплей на остатъчната топлина. Що се отнася до издръжливостта на устройството, няма въпроси за него. Панелът се произвежда в собствения завод на компанията в Полша, където се използва многоетапен контрол на качеството. След закупуване на BHCI65123030 потребителят ще получи гаранция от 1 година, по време на която всички проблеми ще бъдат отстранени безплатно.

Предимства:

 • атрактивни разходи;
 • простота и лекота на управление;
 • устойчива стъклена керамика;
 • добра комбинация от разходи и функции;
 • оптимална мощност;
 • приятен външен вид.

Недостатъци:

 • няма таймер.

Най-добрите електрически котлони съотношение цена / качество

Как да изберем правилната техника? Може би изкопайте някои функции и похарчете по-малко? Или да платите впечатляваща сума за максимални функции? Ако задавате такъв въпрос, тогава трябва да си купите електрически котлон от втория квартет на нашия преглед. Те имат разумна цена, напълно се припокриват с качество и характеристики. Тази техника трябва да бъде избрана, ако планирате да я използвате години наред, но не виждате смисъл в топ решенията.

1. Bosch PKE611D17E

Електрически Bosch PKE611D17E

Един от най-добрите котлони според отзиви от реални потребители. Размерите му са 59,2 × 52,2 см, а за вграждане е необходимо пространство с размери 52 × 49 см. Пред устройството има сензорен панел с заключваща функция. Освен че увеличавате или намалявате мощността, тук можете да активирате и таймера на зоната за готвене.

Всяка от горелки PKE611D17E съответства на типа Hi-Light. За разлика от конвенционалните опции, такава повърхност се загрява само за 10 секунди, така че собственикът може веднага да започне да готви, което ще бъде полезно за ограничено време.

На печката има индикация за остатъчна топлина, а самите горелки са оборудвани с функция за безопасно изключване. Производителят предлага година официална гаранция, както и доста ниска цена за немска марка от 196 $... Въпреки това с този плот купувачите изтъкнаха няколко недостатъка, включително не най-отзивчивия сензор.

Предимства:

 • простота и красота на дизайна;
 • удобна организация за управление;
 • осигурен е таймер за горелка;
 • има опция за защитно изключване;
 • моментално загряване на панела.

Недостатъци:

 • работа с бутони за докосване.

2. Electrolux EHH 56240 IK

Електрически Electrolux EHH 56240 IK

Легендарната европейска марка Electrolux предлага широка гама от оборудване за всеки вкус и бюджет. Но ако недвусмислено отговорите на въпроса, кой е най-добрият котлон преди 280 $ изберете в моделната гама на производителя, тогава бихме предпочели EHH 56240 IK. Да, формално е по-скъпо, но ако нямате нищо против да отделите много време за търсене на подходящ магазин, ще можете да инвестирате в посочения бюджет.

Общата мощност на въпросния агрегат е 6,6 kW, разпределена на четири индукционни горелки. Най-големият от тях е с диаметър 210 мм, а производителността му варира от 2,3 до 2,8 кВт. Средно с мощност от 1,8 kW има размери 18 см. Има и чифт горелки от 145 мм. Въпреки това, за лявата далечна страна, производителността е 1.2 kW, а за дясната близо до една - от 1.2 до 1.8 kW.

Предимства:

 • достъпна цена;
 • високо качество на сглобяване;
 • високо ниво на ефективност;
 • практичност и надеждност;
 • отзивчивост на контролния панел;
 • възможност за заключване на бутони.

Недостатъци:

 • за пълна мощност е необходима двуфазна мрежа.

3. Hansa BHI68308

Електрическа Hansa BHI68308

Страхотна конструкция, обосновани разходи и голяма функционалност. Нуждае ли се средният купувач от нещо повече? Ние не мислим така и сме съгласни с това в Hansa, където те разработиха и произведоха BHI68308. Той се отличава с издръжливост, функция Booster, която ускорява нагряването с 30% в сравнение с нормалното, възможност за поддържане на топло (до 65 градуса) след готвене и удобно организирани контроли с възможност за заключване. Друг плюс на наблюдаваното устройство е издръжливата немска стъклокерамика Schott Ceran, способна да издържа на сериозни натоварвания, като същевременно поддържа своята цялост и отличен външен вид.

Предимства:

 • светкавично загряване;
 • Лесен контрол;
 • шик функционалност за разумна цена;
 • родителски контрол;
 • достъпна цена;
 • красив външен вид.

Недостатъци:

 • понякога издава забележим шум;
 • бутоните се нагряват по време на продължителна активност.

4. Electrolux EHH 96340 IW

Електрически Electrolux EHH 96340 IW

Този електрически котлон заслужава внимание поне поради дизайна си.Устройството е направено в снежнобял цвят, който е уникален не само за тази категория, но и за прегледа като цяло. Трябва обаче да се има предвид, че ще трябва да плащате за такава красота, и то не с пари, а с редовността на почистването на стъклокерамичната повърхност.

На EHH 96340 IW производителят предоставя година гаранция, но реалният експлоатационен живот на панела се измерва в десетки години. Мощният панел се контролира от сензорните клавиши, разположени в долния десен ъгъл. Всяка отоплителна зона има свои обособени регулатори и между тях има бутони за настройка на таймера.

Предимства:

 • страхотен дизайн;
 • удобен контрол;
 • висока скорост на отопление;
 • отлично качество на материалите;
 • функции за пауза и заключване;
 • лекота на почистване на повърхността.

Недостатъци:

 • бръмче, когато се загрее бързо.

Най-добрите електрически вградени котлони в премиум сегмента

Премиум решенията изглеждат страхотно и са лесни за използване. Но подобни единици се предлагат за продажба на по-достъпна цена. Така че защо да избираме премиум модели? Разбира се, заради тяхната надеждност. Крайната категория на нашия рейтинг събра устройства само от немски производители. Дизайн, функционалност, монтаж - всичко е отгоре тук. За тези предимства обаче потребителят ще трябва да плати съответната сума.

1. Kuppersberg FA6IF01

Електрически Kuppersberg FA6IF01

Решихме да започнем с най-достъпния стъклокерамичен плот в премиум сегмента. Модел FA6IF01 ще ви струва 420 $... За тази сума ще получите две големи и еднакъв брой малки зони за отопление, таймер за котлони, удобно управление с докосване, индикатор за остатъчна топлина и безопасно изключване. Също така, устройството от Kuppersberg осигурява родителски контрол и наличието и диаметърът на чиниите на повърхността на FA6IF01 е в състояние да разпознае автоматично.

Предимства:

 • висока скорост на отопление;
 • защитни функции;
 • оригинален дизайн;
 • изграждане на качество и части;
 • определяне на диаметъра на съдовете;
 • функция на кипене;
 • разумна цена.

Недостатъци:

 • квадратни горелки.

2. Siemens EH651FFB1E

Електрически Siemens EH651FFB1E

Ако търсите надежден котлон с 4 горелки, овална зона за отопление и разумна цена, тогава препоръчваме да разгледате по-подробно EH651FFB1E. Изработена е от стъклокерамика, има номинална мощност 7,4 кВт, а също така има и чувствителни на допир плъзгащи превключватели, които ви позволяват удобно да регулирате отоплението на горелките.

След изключване зоните за отопление се охлаждат достатъчно бързо и самият панел е в състояние да показва остатъчната топлина на всяка от тях. Ако в къщата има малки деца, тогава за тяхната безопасност устройството има бутон за заключване на контролите. Устройството също е устойчиво на срив чрез автоматично изключване при работа в ненормален режим.

Предимства:

 • отлична мощност;
 • възможност за пауза на определена горелка;
 • лекота на грижа;
 • ниско ниво на шум;
 • плавно регулиране;
 • трайна повърхност;
 • красив външен вид.

Недостатъци:

 • взискателни към ястията.

3. Bosch PIF679FB1E

Електрически Bosch PIF679FB1E

Ако мечтаете за светла кухня, тогава черните уреди могат да нарушат целостта на избрания от вас интериор. В този случай добрият електрически котлон PIF679FB1E, направен от Bosch, би бил идеален вариант за покупка. Това устройство има 4 зони за готвене и удобен контролен панел. Последното ви позволява да изберете един от 9 режима на отопление за всяка от зоните, да заключите бутоните и да настроите автоматичен таймер за изключване. Ако е необходимо, потребителят може да използва кратка пауза, както и овална котлона в горния ляв ъгъл.

Предимства:

 • сребърен цвят;
 • овална зона за отопление;
 • удобен контрол;
 • разпознаване на ястия;
 • шик външен вид;
 • висококачествена стъклокерамична повърхност;
 • има функция за пауза.

4. Bosch PXV851FC1E

Електрически Bosch PXV851FC1E

Премиумът от Bosch оглавява списъка с най-добрите електрически котлони.Дизайнът и функционалността на PXV851FC1E е наистина впечатляващ. Препоръчителният етикет за тази единица обаче е не по-малко впечатляващ - 1232 $... За да интегрирате устройството, е необходим правоъгълен слот с ширина 75 см и дълбочина 49 см в работния плот.

Плотът Bosch PXV851FC1E е оборудван с пет зони за готвене, две от които могат да бъдат превърнати в една голяма зона за отопление. Това е удобно, ако трябва да готвите в печено или друго дълго ястие.

Сред полезните функции на устройството може да се отбележи защитно изключване и откриване на наличието на чинии на повърхността. Последният е изработен от здрава стъклокерамика, която се загрява бързо след включване на печката. Устройството може да бъде изключено не само ръчно, но и автоматично. За това е осигурен звуков таймер.

Предимства:

 • безупречен монтаж;
 • стилен външен вид;
 • голяма зона за отопление;
 • наличието на метална рамка;
 • прецизен контрол върху допира;
 • голяма мощ;
 • таймер за заспиване.

Недостатъци:

 • висока цена.

Критерии за избор на електрически котлони

Неопитен потребител може да открие, че тази техника не е твърде различна една от друга. Всъщност той има няколко важни характеристики, които трябва да се имат предвид при покупката. За да разберете кой плот да изберете за вашите нужди, обърнете внимание на следните 4 точки:

 1. Консумация на енергия. При избора на котлони много важна роля играе колко киловат електроенергия са необходими, тъй като не във всеки апартамент има окабеляване, което може да издържи до 7 кВт. В този момент определено трябва да обърнете внимание при покупката.
 2. Материал. Повечето модели днес имат стъклокерамично покритие, но на пазара също има опции за емайл или неръждаема стомана. Вторият тип не е толкова хубав и ще изглежда твърде стар в модерен интериор.
 3. Метод на контрол. Тя може да бъде механична, предполага инсталиране на въртящи се превключватели на тялото, и електронни, включително сензорни бутони, плъзгачи и др. И двата варианта са доста надеждни, така че трябва да разчитате на вашите предпочитания. Освен ако не си струва да се има предвид, че механиците обикновено нямат родителски контрол.
 4. Отоплителни зони. В класическата версия купувачът получава няколко заоблени горелки. Нагревателните елементи на по-модерните плотове могат да бъдат разделени на секции и дори комбинирани.
 5. Полезни опции. Една от най-желаните функции, които вече споменахме, е таймерът. В панелите той може да бъде реализиран по два начина: подаване на звуков сигнал с необходимостта от ръчно изключване на котлона или автоматично изключване.

Кой електрически котлон е по-добре да се купи

Абсолютният лидер в класацията на електрическите котлони е Bosch. Отличното качество, отличният дизайн и приличната функционалност са основните предимства на оборудването на немския производител. Освен това, в случая на модела PKE611D17E, ще трябва да платите много нескромна цена за такива предимства. Ако се интересувате от първокласния клас, тогава друга немска марка Siemens ще бъде достойна опция за покупка. Но категорията бюджет несъмнено се ръководи от Ханза. Въпреки това, сред компактните модели, DARINA се конкурира с европейската марка и ако се интересувате от евтини пълен размер плотове, тогава разгледайте модела от Candy.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфона и телефони