16 най-добри кафемашини и кафе машини

Какво да търсите, когато избирате добра машина за кафе за вашия дом? Кой тип устройство да изберете? Колко пари са необходими, за да купите добро устройство? Всички тези въпроси вълнуват всеки потребител преди закупуването му. И това не е изненадващо, защото сега на пазара има стотици кафе машини. Решихме да улесним нашите читатели, като съставим ТОП-а на най-добрите кафемашини и кафе машини според отзивите на клиентите, качеството и надеждността. За удобство сме разделили всички избрани модели в 5 категории, така че бързо да намерите най-добрата опция сред типа устройства, които се интересуват.

Какъв тип кафемашина да изберете

Капчици за кафе са много популярни в САЩ и купувачите ги избират заради своята простота и способността бързо да приготвят големи обеми от ободряваща напитка. Вярно е, че по отношение на качеството полученото по този начин кафе обикновено е по-ниско от аналозите и ако можете да се наречете ценител, тогава трябва да изберете друго решение. Например, гейзерни модели... По отношение на съотношението цена / качество те не са по-ниски и понякога дори надминават капковите. Вкусът на кафе, приготвено в такива устройства, е просто несравним.

Управлението на гейзерните решения обаче не е толкова лесно. Това важи особено за почистването, което е трудно поради необходимостта от измиване и изсушаване на всички части. Можете да се отървете от това, купувайки рожкови кафемашиниидеален за еспресо и капучино. Повече аромати ще предлагат моделите на капсули. Не, те самите не са толкова скъпи, а нашият ТОП съдържа някои от най-достъпните. Но консумативите за тях ще струват на потребителите доста стотинки.

Ако няма къде да похарчите десетки хиляди рубли, обичате простотата или взимате единица в малко кафене или офис, тогава няма нищо по-добро автоматични кафемашини... Такива устройства ви позволяват да получите вкусни напитки, сякаш опитен бариста ги приготвя точно пред вас. Но струва ли си парите, ако купувате кола за апартамент или къща? Ако такава покупка не удари прекалено много семейния бюджет или изобщо не остане незабелязана за него, тогава това е напълно оправдано.

Най-добри кафемашини Carob

Carob или, както често ги наричат, експресни кафемашини - това е един от най-популярните видове кафе машини. Такива устройства се състоят от котел, в който се вари вода, помпи (с изключение на моделите тип пара) с налягане 15 bar, както и специална "лъжица". Последният се нарича рог и е предназначен за наливане на кафе. Машини от този тип могат да работят с таблетки или смляно кафе.

Препоръка! Никога не купувайте парни устройства. Да, струват по-малко, но не са достатъчно универсални и не доставят толкова висококачествено кафе.

1. Kitfort KT-718

Модел Kitfort KT-718

Ако бяхме попитани коя машина за кафе е по-добра, тогава уверено дадохме първото място на продуктите на марката Kitfort. Това мнение обаче се споделя не само от представители на нашата редакция, но и от клиенти. Именно моделът KT-718, произведен от местната марка, е един от най-популярните в своя сегмент.

Какво предлага тя? На първо място, ниската препоръчителна цена в 77 $което го прави най-достъпният в тази категория. Освен това той е и най-просторният сред всички 4 модела, което означава, че ще подхожда на голямо семейство.Вярно, поради недостатъчната мощност от 850 W, бюджетната кафемашина не приготвя напитки твърде бързо. Тази дреболия обаче може да й се прости.

Предимства:

 • мотивирана ценова марка;
 • тиха на работа;
 • атрактивен дизайн;
 • приемлив монтаж;
 • организация на управление.
 • приготвя вкусно кафе.

Недостатъци:

 • качество на пластмасата.

2. Polaris PCM 1516E Adore Crema

Модел Polaris PCM 1516E Adore Crema

Ако искате да си купите кафемашина на ниска цена, не забравяйте да обърнете внимание на модела PCM 1516E от Polaris. Ще трябва да платите малко повече за това устройство, но това е напълно оправдано. Мощността на устройството е 1050 W, а обемът на водата, в което може да се побере, е 1200 ml. Автомобилът се откроява с отличния си външен вид, което е особено приятно предвид цената му. Между другото, има две опции за цвят, но по-често се предлага червено.

Пълният комплект на кафемашината включва дръжка с чифт филтри, мерителна лъжица, наръчник, гаранционна карта, подвижна скара с тава за капене, фиксирана с лента, и шаблони за рисуване върху пяната.

Устройството се управлява от 4 бутона с кръгово осветление на предния панел. На гърба има контейнер за вода само с маркировки MIN и MAX. Ротационната шайба отстрани е отговорна за работата на капуцинатора. Съдейки по отзивите, кафемашината има отлично изграждане. Особено се радвам, че почти изцяло е изработен от пластмаса. Горният му метален капак с две транспортни дръжки е не само добра декорация, но също така ви позволява да загрявате чаши върху него по време на готвене.

Предимства:

 • стилен външен вид;
 • материали за тяло;
 • добра сила;
 • удобен за разглобяване и измиване;
 • удобен производител на капучино;
 • стабилно подаване на пара;
 • книга с рецепти.

Недостатъци:

 • не се загрява добре;
 • качество на пластмасовите части.

3. REDMOND RCM-1511

Модел REDMOND RCM-1511

Кафемашината за еспресо RMC-1511 е едно от най-добрите устройства в асортимента на руската компания Redmond. Дизайнът му е просто великолепен и визуално колата струва много повече от реалната цена 140 $... От предната страна на кафемашината е контролна кутия, която включва 7 осветени бутона. Всички те, с изключение на червения клавиш за захранване, са оборудвани с бели светодиоди.

Бутоните, между другото, ви позволяват да изберете оптималния режим за приготвяне на напитка. Един от клавишите е отговорен за автоматичното почистване, а другият за автоматичната пяна. Останалите четири са за избор на лате, капучино и редовно или двойно еспресо. Разбира се, тъй като това е Редмънд, бих искал да взема кафе машина с дистанционно управление. За съжаление, тази опция е запазена за други модели.

Характеристика:

 • указание за времето на подаване на вода и пяна;
 • можете да донесете мляко от всеки контейнер;
 • функция за самопочистване;
 • впечатляваща мощност от 1450 W;
 • отлично съотношение цена / качество;
 • много автоматични режими на работа.

4. De'Longhi ECP 33.21

Модел De'Longhi ECP 33.21

Първокласна еспресо машина от известната италианска марка. Тази марка се откроява на фона на конкурентите с идеалното си качество, красив външен вид, много проста работа и голям асортимент. Решихме да изберем ECP 33.21 от различни модели по няколко причини. Първо, той има отлична мощност (1100 W), като се вземе предвид обемът на резервоара за вода (1 литър). Това ви позволява бързо да приготвите кафе. Второ, има загряване на чашките, което гарантира дългосрочното запазване на напитката гореща, ако потребителят не е могъл да я вземе навреме. Трето, устройството е перфектно сглобено и ви позволява да приготвите капучино (макар че трябва да го направите ръчно). И накрая, можете да поставите чаши с височина до 130 мм тук, а самата машина за кафе може да се похвали с система за съхранение на аксесоари.

Предимства:

 • отлично еспресо;
 • перфектна комбинация от цена, качество и дизайн;
 • можете да си направите капучино;
 • оптимално ниво на мощност;
 • цена от 98 $;
 • основна услуга.

Недостатъци:

 • поради факта, че резервоарът е скрит вътре в кафемашината, нивото на водата е слабо видимо.

Най-добрите производители на капково кафе

Най-простият и практичен вариант.Дори дете може да измисли как да работи с кафемашина, а дизайнът му не позволява случайно разливане на кафе, какъвто е случаят с разтворите на рожков. Разглежданите единици работят на принципа за преминаване на преварена вода през кафе, след което готовата напитка влиза в контейнера. Обемът на последните може да се различава в зависимост от моделите, но той винаги е достатъчно голям, за да може потребителят да сготви много Американос наведнъж.

Съвети! Моля, обърнете внимание, че приготвящите кафе машини изискват специални филтри. Те могат да бъдат за еднократна употреба и за многократна употреба. Първите могат веднага да бъдат изхвърлени със съдържанието, но те са по-евтини. Но в дългосрочен план тези за многократна употреба ще струват по-малко, затова препоръчваме да ги закупите за дома.

1. Philips HD7436 Ежедневна колекция

Модел Philips HD7436 Ежедневна колекция

Машините за капково кафе Philips са с голямо търсене сред купувачите. Цената, функционалността, качеството и удобството на оборудването на холандския производител винаги са на върха. Това важи и за отличната HD7436 ежедневна колекция. Корпусът на това устройство е направен от пластмаса, а неговият съд за кафе от 600 ml е направен в комбинация със стъкло.

Работата с кафемашината Philips е малко повече от проста, тъй като е оборудвана само с един бутон за включване на машината. Напитката се приготвя достатъчно бързо (мощност 700 W), а отстрани има прозорец за контрол на нивото на водата. Но мрежовият кабел с дължина 85 см е един вид недостатък на HD7436. Да, това е достатъчно за повечето купувачи, но ако имате само един изход, до който трябва да донесете много оборудване, тогава тази дължина може да не е достатъчна.

Предимства:

 • оптимален размер за 1-2 души;
 • бързина и качество на приготвяне на кафе;
 • привлекателен външен вид;
 • мотивирана цена.

2. De'Longhi ICM 14011

Модел De'Longhi ICM 14011

Една добра кафе машина на достъпна цена от De'Longhi не е лош избор в своя клас. Това е малък 650 мл модел. Количеството излята вода се показва на скалата отстрани. Същото се предлага и в саксията за кафе, което ви позволява първоначално да изчислите обема на напитката.

Моделът ICM 14011 се предлага в черно, бяло и червено, така че купувачът може да избере най-доброто решение за техния кухненски интериор.

Кафемашината използва постоянен филтър, но има модели, за които определено трябва да си купите хартиени. Те обаче могат да се използват и тук, ако искате да направите всичко бързо, без да искате да измиете нещо след като направите кафе.

Предимства:

 • платформа за автоматично отопление;
 • филтър за многократна употреба;
 • регулиране на твърдостта на водата;
 • отлична комбинация от цена и функционалност;
 • могат да се използват филтри за еднократна употреба;
 • няколко цвята на тялото, от които да избирате.

Недостатъци:

 • отпечатъци могат да останат върху капака.

3. Kitfort KT-705

Модел Kitfort KT-705

Обикновено оборудването от Kitfort в нашите прегледи е едно от най-достъпните, затова го препоръчваме като отлична алтернатива на продуктите на чуждестранните производители. Въпреки това, за да назовем евтин модел на кафемашина с етикет на цените по-горе 112 $ невъзможно е и в този случай описаните по-горе опции са много по-евтини. Но по-добре ли е? Не бихме казали това, тъй като KT-705 има всичко необходимо в капково устройство.

Благодарение на високата мощност от 1 кВт, отоплителната кафемашина приготвя бързо напитка. И това е чудесна новина, тъй като за него е осигурен капацитет до един и половина литра. Средно това е 12 чаши кафе, но, разбира се, всичко зависи от вашия апетит. От останалите предимства на кафемашината можете да подчертаете дисплея, където освен всичко друго можете да покажете текущото време. С устройството се доставя филтър за многократна употреба, което е много удобно. Самият модул също радва с наличието на таймер и избора на режим на сила на кафето.

Предимства:

 • контейнер за 200 грама зърна;
 • приятен външен вид;
 • загряване за половин час;
 • голяма стъклена саксия за кафе;
 • информационен дисплей;
 • контрол на количеството вода;
 • филтър за многократна употреба;
 • забавен старт.

Недостатъци:

 • вдига много шум при смилането на кафените зърна;
 • не е подходящ за силно кафе.

Най-добрите кафе машини и кафемашини

Както подсказва името, този тип кафемашини използват кафе капсули.Последните се пробиват от няколко страни по време на приготвянето на напитката, поради което съдържанието на капсулите се смесва с вряла вода. Тогава те просто се изхвърлят. Той е възможно най-прост и изключително удобен и благодарение на голямото разнообразие от капсули въпросният тип кафемашина ще подхожда на всеки потребител. Ето защо такива устройства се предлагат от много забележителни производители. Но все пак успяхме да изберем трите кафемашини сред тях, които наистина могат да се нарекат най-добрите.

1. Krups KP 1201/1205/1206/1208 / 123B Mini Me

Модел Krups KP 1201/1205/1206/1208 / 123B Mini Me

Машина, която използва капсули Dolce Gusto. Той е доста достъпен (на фона на своите конкуренти) и се предлага на цена от 49 $... Устройството се предлага в светли и черни версии, така че можете да изберете подходящия блок за вашия кухненски интериор. Отлична машина за кафе на капсули за домашна употреба има бутон за включване / изключване, селектор за избор на количество вода и превключвател между студена и топла вода. Последният се помещава в резервоар от 800 мл и веднага отбелязваме, че това е най-високата цифра в категорията. Външният вид на автомобила Krups е много необичаен, но това само допринася за привлекателността на устройството и разпознаваемост на марката.

Предимства:

 • висока мощност 1500 W;
 • 800 мл резервоар за вода;
 • лекота на поддръжка;
 • компактни размери;
 • страхотен дизайн.

2. De'Longhi EN 85 SOLO Essenza Mini

Модел De'Longhi EN 85 SOLO Essenza Mini

Моделът от компанията De'Longhi продължава ТОП на кафемашините тип капсули. Между другото, тя е единствената, която успя да се регистрира наведнъж и във всичките пет категории от нашия преглед. Това не е ли най-доброто доказателство за превъзходното качество на тази марка? EN 85 Essenza Mini обаче може да изненада не само с надеждност.

Прегледаният модел има отличен дизайн и 4 налични цвята на каросерията наведнъж. Последният е изработен от пластмаса, но по-скоро висококачествен и издръжлив, което гарантира дълготрайността на устройството.

Има контейнер за отпадъци за 6 капсули и подвижна тавичка за капене. Машината се изключва автоматично 9 минути след отпускането на последната чаша кафе и енергоспестяващият режим започва на устройството само за 3 минути. Дължината на кабела тук е 1 метър, което е напълно достатъчно.

Предимства:

 • компактност;
 • елегантен външен вид;
 • скорост на работа;
 • качество на изграждане.

Недостатъци:

 • цена за мощност 1150 W.

3. Nespresso C30 Essenza Mini

Модел Nespresso C30 Essenza Mini

Имате проблеми с решението коя машина за кафе да изберете за вашия дом? Тогава просто се доверете на избора на милиони купувачи с Nespresso C30 Essenza Mini. Миналата година този модел се превърна в истински бестселър, като победи всички конкуренти. Тук производителят е предоставил възможност за регулиране на порцията гореща вода, а размерът на съда, от който се взема за отопление, е 600 мл. Когато не се използва, кафемашината се изключва автоматично. Компактният му размер го прави лесно да се съхранява в чекмедже, когато не се използва. За това корпусът има отделение за кабела (дължина 1 метър).

Предимства:

 • издръжлив пластмасов калъф;
 • контейнер за 6 порции капсули;
 • резервоар за 600 мл вода;
 • лесен за почистване;
 • височина на чашата до 12,5 cm.

Най-добрите модели гейзери на кафеварите

Гейзерните кафемашини са разделени на газови и електрически. Първият, съответно, работи на конвенционални печки, а вторият - от изхода. Ние вярваме, че газовите решения не са много удобни за обикновения потребител (особено ако той бърза и не може да стои дълго време в горелката). Следователно в тази категория разгледахме само електрически устройства. Цената им може да бъде напълно различна и някои решения понякога надвишават цената на пълноценните машини. Но от друга страна, ароматът и вкусът на готовата напитка в такива устройства обикновено се оказват просто великолепни!

1. ENDEVER Коста-1020

Модел ENDEVER Costa-1020

Марката ENDEVER принадлежи на шведския производител Kromax Group. Тази марка се използва от компанията за производство на всички видове домакински уреди, включително кафемашини.Моделът Costa-1020 влезе в нашето зрително поле, което е най-достъпното в тази категория (ако желаете, устройството може да се намери само за 28 $).
Обемът на резервоара на кафемашината за гейзер ENDEVER е 300 мл, което е достатъчно за един или двама души. Управлението на устройството е възможно най-просто, защото има само един бутон върху него. Мощността на агрегата е 480 W, което е максималната цифра в категорията. Устройството има защита срещу късо съединение и прегряване.

Предимства:

 • скорост на готвене;
 • компактен размер;
 • достъпна цена;
 • висококачествен монтаж.

Недостатъци:

 • малък обем;
 • няма автоматично изключване.

2. De'Longhi EMK 9 Алисия

Модел De'Longhi EMK 9 Alicia

В рецензиите, кафемашината EMK 9 Alicia е похвалена за своето вкусно и ароматно кафе. За приготвяне на напитка в този модел се препоръчва използването на средни или груби зърна. В структурно отношение този модел не се различава много от другите решения от този клас. Тук по същия начин се използват два контейнера, между които има цедка с кафе. Кафемашината се управлява с един бутон.

Числото "9" в името показва броя чаши напитка, които могат да се приготвят едновременно на това устройство. Но си струва да се има предвид, че под това производителят означава 50 мл чаши.

Мощността на устройството е 450 W, което е доста добро за своя клас. Има функция за автоматично изключване, светлинен индикатор на бутона, благодарение на който можете да разберете, че кафемашината работи, както и автоматично загряване на кафе за 30 минути, което е удобно, ако не можете веднага да вземете напитката.

Характеристика:

 • добра стая;
 • автоматично изключване;
 • загряване на кафе за половин час;
 • удобен за използване;
 • отлично качество на изграждане.

3. Rommelsbacher EKO 366 / E

Rommelsbacher EKO 366 / E

Кой може да води списъка с най-добрите производители на кафе за гейзери, ако не германците? EKO 366 / E предлага на клиентите отлично качество на сглобяване и изцяло метален корпус, за да се гарантира издръжливостта на устройството. Формата му, между другото, не е съвсем обикновена и прилича на конус. Основата на устройството може да се завърти на 360 градуса, следователно е много лесно да инсталирате устройството върху него. Тъй като имаме продукт от Германия, системата му за сигурност е изработена на най-високо ниво: защита срещу прегряване, падане на тока и отпадане. Главният кабел на кафеварката е с дължина 70 см и може да се съхранява в специално предвидено отделение за удобство.

Предимства:

 • корпус от неръждаема стомана;
 • въртене на основата с 360 градуса;
 • можете да направите 3 или 6 чаши кафе;
 • ефективна система за сигурност;
 • отделение за съхранение на захранващия кабел.

Недостатъци:

 • висока цена в 126 $.

Най-добрите автоматични кафе машини

Събуждайки се сутрин, човек най-малко от всичко иска да сготви нещо за себе си. Всеки потребител с радост ще повери тези рутинни задачи на съвременните технологии и той ще се измие или ще си почине малко преди работния ден. В офиса, между другото, хората също имат какво да правят освен да правят кафе. По този начин, при всяка определена ситуация, ползите от автоматичните модели кафемашини са просто безценни. И тъй като сте зает човек, за когото е важно да прекарате разумно времето си, ние съставихме ТОП-3 от най-добрите кафе машини за вас.

1. Philips HD8649 серия 2000

Модел Philips HD8649 Серия 2000

Страхотна кафе машина на разумна цена. HD8649 съчетава страхотен дизайн на марката Philips с изключително качество. Устройството се отличава с надежден пластмасов калъф, добра мощност от 1400 W и вместимост от 1 литър. Тази кафемашина работи само с кафе на зърна, контейнерът за които съдържа 180 гр. В този случай потребителят може самостоятелно да регулира степента на смилане.

Серия Philips HD8649 2000 има кошче за отпадъци за 8 части. Обемът на резервоара за вода в този модел е 1 литър. С кафемашината можете да използвате чаши с височина до 9,5 см. Що се отнася до недостатъците, отчасти те могат да бъдат отнесени към мрежовия кабел, чиято дължина е само 80 сантиметра.И определеният капацитет на контейнерите е достатъчен за домашна употреба, а не много голямо семейство. Но в офиса колата ще трябва да се почиства постоянно.

Предимства:

 • широка функционалност;
 • надеждност в работата;
 • качествено кафе;
 • Лесен контрол;
 • цена от 238 $.

Недостатъци:

 • шумна работа;
 • средни резервоари за вода / отпадъци.

2. De'Longhi ESAM 2600

De'Longhi ESAM 2600

Разумна цена, оптимална мощност, лесна поддръжка - това са трите основни предимства на тази кафе машина. Предният панел на ESAM 2600 съдържа всички необходими превключватели: бутони за включване, избор на една или две чаши кафе, както и включване на производителя на капучино (тук е ръчно), както и два въртящи се контрола за избор на обем на вода за напитка и определяне на нейната сила.

Друго колело ви позволява да регулирате степента на смилане, но то е разположено в отделението за боб. Последната кафе машина притежава около 200 грама, но ако е необходимо, можете да изсипете смляно кафе тук.

Мощността от 1450 W е достатъчна, за да може устройството да сготви една порция за около минута. Ако напитката се излива едновременно в две чаши, ще отнеме малко повече време. Както бе отбелязано по-горе, поддръжката на автомобила е непретенциозна. На панела има няколко бутона, които сигнализират, че машината е готова за работа, контейнерът за отпадъци е пълен и има недостиг на вода в резервоара (капацитетът му е 1,8 литра). Докато потребителят не обслужва устройството, то се „заключва“.

Предимства:

 • смляно и зърнено кафе;
 • доста висока мощност;
 • просторен резервоар за вода;
 • шик функционалност на разумна цена;
 • автоматично декалцифициране;
 • лесно почистване;
 • регулиране на температурата на кафето;
 • промяна на височината на единицата за доставка.

Недостатъци:

 • след изпичане на млякото, трябва да изчакате около 5 минути, докато машината се охлади;
 • издава забележим шум по време на работа.

3. Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk

Модел Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk

Купувачите имат различни мнения относно това коя автоматична кафе машина е най-подходяща за дома и офиса. Предпочитахме Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk. Да, това е доста скъпо решение, но премиум качеството и обширните функции рядко са по-евтини. Мониторираният модел има автоматичен производител на капучино, който ви позволява да регулирате количеството на произведената млечна пяна. Машината също така ви позволява да изберете силата и дори температурата на кафето, а удобното въртящо се копче в горния ляв ъгъл ви позволява да регулирате силата на звука на кафето в зависимост от обема на чашата. За да позволи на потребителя да изпита напълно аромата на кафе, Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk предлага функция за предварително накисване.

Предимства:

 • сравнително компактен размер;
 • минимализъм и красота на дизайна;
 • страхотен производител на капучино;
 • вграден филтър с индикатор за запушване;
 • удобно управлявани;
 • наличие на всички най-необходими опции;
 • наличието на информационен дисплей;
 • възможно самопочистване;
 • лесен за почистване.

Недостатъци:

 • тялото лесно се размазва.

Коя кафемашина е по-добре да се купи

Сред капковите и гейзерни модели кафемашини, моделите на De'Longhi са отличен избор. Ако имате по-голям бюджет, трябва да вземете съответно Kitfort и Rommelsbacher. Роговите възли също украсяваха едно от устройствата на Kitfort. Но ако искате да закупите само най-добрите модели кафе машини и кафемашини, "гласувайте с рублата" за руската марка Redmond или международната Polaris. При моделите с капсули и трите устройства се оказаха отлични, така че можете да дадете предпочитание на решението, което ви харесва повече. Искате ли да изберете качествена автоматична кафе машина? Melitta Caffeo Solo & Perfect, която може да се нарече едно от най-добрите решения на пазара, определено ще ви зарадва в кухнята. За да спестите пари, си струва да закупите кафемашина Philips, която е идеална за домашна употреба.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфона и телефони