12 най-добрите качулки за кухнята

Избирайки качулка, купувачът иска да се отърве от продуктите на горенето във въздуха. Ако такова устройство отсъства в кухнята, тогава в околните предмети и стени ще се абсорбират външни миризми. Мазнините, съдържащи се в парата, също ще се натрупват там. Това може да развали интериора и вдишването на различни газове също не подобрява здравето. Но кое устройство е най-доброто да изберете, за да отговори на вашите изисквания? В този труден брой ще се опитаме да го разберем в нашия преглед, който представя най-добрите качулки за кухнята. Всички устройства са разделени в три категории в зависимост от вида на устройството, така че можете веднага да видите само моделите, които ви интересуват.

Коя компания качулка е по-добре да изберете

Форматният фактор, характеристиките на монтажа и дизайна, производителността и други параметри са много важни критерии за избор. Но често купувачите искат да знаят коя е най-добрата качулка, в зависимост от производителя. Затова избрахме петте най-добри компании:

 1. Bosch... Скъпо, красиво и надеждно - това е идеалното описание на оборудването от немски производител. Ако имате подходящ бюджет, тогава препоръчваме Bosch.
 2. Kronasteel... Друга компания е от Германия. Но Kronasteel се специализира изключително в качулки, което му позволява да създава безупречни устройства.
 3. LEX... Млада, но бързо развиваща се италианска марка. По отношение на надеждността и стила марката не отстъпва на конкурентите, но се откроява с по-достъпната си цена.
 4. MAUNFELD... Международна марка, която се появи на вътрешния пазар в началото на 2000-те години. Днес той е известен в цяла Русия и страните от ОНД, а освен ниската цена, производителят също така радва с отлично обслужване.
 5. ELIKOR... Руска компания, конкурираща се при равни условия с чуждестранни марки. Историята на компанията започва още през 1995 г. и до днес компанията не е променила основната си посока - въздухоочистватели и качулки за кухнята.

Най-добрите висящи кухненски качулки

Леки решения с умерена мощност. Това са универсални устройства, които могат да се използват както за циркулационна филтрация, така и за работа с вентилационни системи. Окачените кухненски качулки са монтирани на стената над котлона или печката. По дизайн те могат да бъдат прави и наклонени. Като правило цената на този тип качулка е в рамките 42–56 $... Има по-скъпи опции, но те се отличават с много висока производителност, което е излишно за апартамент и къща.

1. Крем ELIOR Air Purifier Davoline 60

ELIKOR Пречиствател на въздух Davoline 60 крем за кухня

Качулките от серията TOP се отварят по бюджетен модел от компанията ELIKOR. Можете да закупите Davoline 60 по-евтино 35 $, което означава, че този модел е подходящ дори за хора с много скромни финансови ресурси. Консумацията на енергия на устройството е 160 W при максимално натоварване. В същото време производителността достига 290 куб. Метра. м / ч.

Производителят взе предвид факта, че характеристиките на интериора на различните потребители могат да се различават. Ето защо в онлайн магазините този модел на качулката се предлага и в бяло, медно, кафяво и черно, което ще ви позволи да изберете най-добрия вариант за вашата кухня. Цената на всички модификации е приблизително равна.

Устройството се управлява с помощта на слайд превключватели. Единият от тях контролира скоростта (общо 3 режима), а вторият включва и изключва светлината. Нивото на шума на аспиратора ELIKOR е в рамките на 52 dB. Това е много добър индикатор за неговия клас и устройството не пречи или разсейва по време на процеса на готвене.

Предимства:

 • много цветове да избирате;
 • компактен размер;
 • достъпна цена;
 • атрактивен дизайн;
 • дълъг експлоатационен живот;
 • удобен контрол.

2. Kronasteel Jessica slim PB 500 бял

Kronasteel Jessica slim PB 500 бял за кухня

Страхотен модел, който благодарение на отстъпките можете да получите по-евтино 42 $... Jessica slim PB 500 има мотор със 100 W, който по време на работа консумира 140 W. Часовата му мощност може да достигне 350 кубически метра при максимална между три скорости. Тази окачена качулка за малка кухня от Kronasteel се управлява от бутони.

Устройството използва филтри за мазнини и въглерод. Първият, както подсказва името, е предназначен да улавя мазнини, които могат да навредят на двигателя и други части на устройството. Вторият се използва за улавяне на чужди миризми, така че в кухнята винаги ще има чист въздух. Това се улеснява и от противовъзвратен клапан, който не позволява въздух от вентилацията да влиза в помещението по време на работа на аспиратора.

Предимства:

 • продуктивен двигател;
 • противовъзвратен клапан;
 • добро оборудване;
 • използване на два филтъра;
 • ниска консумация на енергия;
 • ярка подсветка (лампа, 40 W).

Недостатъци:

 • при работа в режим на циркулация производителността намалява значително;
 • копчета за закрепване

3. LEX Simple 600 Inox

LEX Simple 600 Inox за кухня

Изискан външен вид, ниско ниво на шум от 46 dB, производителност до 440 cc. м / час. Всичко това описва отличните Simple 600 от популярната марка LEX. Други характеристики на аспиратора включват здрав метален калъф, който се предлага и в бяло. За осветяване устройството разполага с 2 лампи с нажежаема жичка по 40 вата всяка.

На пазара се предлага и LEX Simple 2M 600, който използва два мотора вместо един 60 W мотор. В резултат на това производителността на устройството се увеличи с един и половина пъти (680 кубически метра), но нивото на шума също се увеличи до 52 децибела.

Окачена качулка LEX, според паспортните данни, консумира 140 W електроенергия. Сред режимите на работа на устройството са налични стандартни отклоняване и циркулация. За регулиране на скоростта се използва удобен контролен панел. За цената му можете да намерите само един съществен недостатък в устройството - тук е наличен само един филтър за мазнини.

Предимства:

 • лаконичен и стилен външен вид;
 • удобство при подмяна на мазнини филтри;
 • лекота на инсталиране и управление;
 • отлично качество на изграждане.

Недостатъци:

 • само един тип филтър;
 • висока цена около 4000.

4. MAUNFELD MPA 60 черен

MAUNFELD MPA 60 черен за кухня

Лидерът в категорията е друг евтин 60 см модел качулка, но вече от компанията MAUNFELD. Подобно на решението ELIKOR, MPA 60 се предлага в няколко цвята, от които да избирате, така че можете да закупите опция за лека кухня. Ниското ниво на шум от 48 dB при максимални 3 скорости ви позволява да се насладите на уютна атмосфера в кухнята. Капацитетът на отработените газове е в рамките на 420 кубически метра въздух на час работа. Регулира се с плъзгач. Друг превключвател е отговорен за работата на една лампа с нажежаема жичка с мощност 28 W.

Предимства:

 • противовъзвратен клапан;
 • висока производителност;
 • умерена консумация на енергия;
 • висококачествен метален калъф;
 • малки размери (9 × 60 × 60 см).

Недостатъци:

 • без въглен филтър.

Най-добрите вградени качулки за кухнята

Вградените уреди стават все по-популярни всяка година, защото ви позволяват да получите необходимата функционалност, без да нарушавате целостта на кухненския интериор. Качулките от този тип стават все по-широко разпространени в къщите и апартаментите на руските потребители. Такива устройства могат да бъдат инсталирани не само във висящи шкафове, но и в плотове.Вярно е, че трябва да платите невероятно големи пари за дизайна на Dominoes и дори моделите са по-евтини. 1400 $ във вътрешната търговия на дребно не се предлагат често. Затова решихме да дадем предпочитание на по-прости решения.

1. Zigmund & Shtain K 005.41 S

Zigmund & Shtain K 005.41 S за кухня

Решихме да започнем класацията на най-добрите вградени качулки с модел от марката Zigmund & Shtain. Това е немска компания със седалище в Берлин, която произвежда продуктите си основно в европейски фабрики. Компанията се появи в Русия през 2002 г. и оттогава нейната популярност само се увеличава. Разглеждайки съвременния и надежден модел качулка K 005.41 S, не е трудно да разберем причината за това търсене.

Устройството е оборудвано с мотор с номинална мощност и консумация съответно 170 и 210 W. Качулката се оказа доста компактна, а ширината за нейното инсталиране е само 45 см. В същото време производителността на устройството е на доста високо ниво, възлиза на 550 кубически метра на час при максимална 2 налични скорости. Единственият недостатък на K 005.41 S е нивото на шума (до 55 dB).

Предимства:

 • висококачествен монтаж;
 • ефективна работа;
 • просто управление;
 • компактни размери;
 • цена от 60 $

Недостатъци:

 • високо ниво на шум при 2 скорости;
 • без филтър за премахване на миризми.

2. LEX Hubble 600 Inox

LEX Hubble 600 Inox за кухня

Отлична вградена качулка на ниска цена (от 63 $), предлагащ два скоростни режима, консумация на енергия в рамките на 103W и мотор на 100W. За осветление тук е инсталирана LED лампа, която е много ярка, но изключително икономична при работа. Корпусът на устройството е изработен от метал в сребрист цвят. Hubble 600 е с капацитет 570 кубически метра на час работа. В същото време нивото на шума на двигателя, дори и при максимална скорост, се вписва в 48 децибела, за което купувачите често хвалят качулката от компанията LEX в рецензии.

Ако тази производителност не е достатъчна за вас, тогава можете да изберете един и същ модел с индекса „2M“ в името. Той може да премине през себе си 1000 "кубчета" въздух едновременно поради използването на два двигателя наведнъж. Това обаче увеличава нивото на шума до 52 dB (има и тих режим), а също така повишава консумацията на енергия почти два пъти. И двата модела са оборудвани с алуминиев филтър за мазнини, но ако желаят, потребителите могат да закупят и въглероден филтър N. За този усъвършенстван качулка ще трябва да платите почти 7,5 хиляди рубли, но той ще предложи интензивен режим.

Предимства:

 • отлично представяне;
 • високо качество на сглобяване;
 • ниска цена на устройството;
 • ниско ниво на шум;
 • LED лампа;
 • ниска консумация на енергия.

Недостатъци:

 • лесно замърсен издърпващ се панел.

3. MAUNFELD Crosby Power 60 неръждаема стомана

MAUNFELD Crosby Power 60 неръждаема стомана за кухня

Единственият модел без изтегляне в тази категория. Crosby Power 60 е огромен модел (59,8 см ширина, 29 см дълбочина), изработен изцяло от неръждаема стомана. Консумацията на енергия на това устройство при максимална 3-та скорост достига 350 W, а нивото на шума в същия режим не надвишава 52 dB. Можете да изберете висококачествена аспиратор MAUNFELD Crosby Power 60 за голяма кухня, тъй като нейната производителност е равна на впечатляващите 1050 кубически метра филтриран въздух за час работа. Този показател е най-добрият в прегледа и за трите категории. Друго предимство на тази качулка е осветлението - чифт LED лампи с обща мощност 6 W.

Предимства:

 • впечатляващо изпълнение;
 • препоръчителна цена (126 $);
 • удобно механично управление;
 • ярко LED осветление;
 • умерено ниво на шума.

4. Kronasteel Kamilla Slim 2M 600 Inox

Kronasteel Kamilla Slim 2M 600 Inox за кухня

Добра вградена качулка от популярната марка Kronasteel. Устройството е с капацитет от 550 кубически метра. м / ч и е затворена в сребърен корпус, изработен от здрав метал. За управление на устройството се използват механични бутони, разположени отстрани на чекмеджето. В задната част на основното устройство са халогенни лампи с мощност 28W.

Kamilla Slim 2M 600 е единственият модел в категорията с 2 двигателя.Мощността на всеки от тях е 90W, а общата консумация на енергия е 236W.

Стандартната ширина за инсталиране на устройството е 60 см, а диаметърът на арматурата на канала е 120 мм. Също така качулката, произведена от Kronasteel, може да се похвали с противовъзвратен клапан. Но тук има само един филтър - мазнини. Въпреки това, като се вземат предвид официалните разходи във 98 $ и немското качество на строителство е простимо.

Предимства:

 • премахва миризмите добре;
 • ниско ниво на шум;
 • компактен размер;
 • три режима на скорост;
 • тънка плъзгаща се част (26 мм).

Най-добрите куполи с качулка (камина)

Друг вид качулки са камини. Куполните качулки получиха това име поради приликата си с вентилационни системи на истински камини. Всъщност отличният външен вид е едно от основните предимства на този клас устройства. Куполните модели често използват мощни двигатели, които осигуряват много висока производителност. Конструктивно коминните качулки са разделени на 3 категории според вида на закрепването - стена, ъгъл и остров (закрепване на тавана). В нашия рейтинг е представен само първият тип устройства, като най-популярните сред купувачите.

1. LEX Mini 500 Черен

LEX Mini 500 Черен за кухня

Страхотно решение от компанията LEX, което не само ще почисти кухнята от чужди миризми, но и ще я украси. Избрахме Mini 500 в черно за прегледа, но можете да изберете друга опция за дизайн, ако е необходимо. Това на практика не се отразява на цената на устройството, а средното му ниво на пазара е скромно 84 $... За качулки с капацитет 500 куб.м. м / ч, механично управление и ниско ниво на шум от 48 dB, тази цена е напълно оправдана. LEX Mini 500 е идеалният избор за малки и средни кухни.

Предимства:

 • луксозен корпоративен дизайн;
 • цената е по-ниска от тази на аналозите;
 • оптимална производителност на работата;
 • почти без шум дори при 3-та скорост.

Недостатъци:

 • повърхността изисква честа поддръжка;
 • качество и количество филтри.

2. ELIKOR модерен Ruby Stone S4 60 седеф

ELIKOR Модерен Ruby Stone S4 60 седеф за кухня

Един от най-добрите модели кухненски качулки, предлагани от ELIKOR. Stone S4 60 е идеален за голяма кухня, тъй като капацитетът му е до 700 кубически метра въздух на час. Това се осигурява от двигател с мощност 185 W, за който консумираната мощност е декларирана при 225W. В същото време устройството предлага 4 скоростни режима, така че да можете да изберете най-добрия вариант за вашите нужди. При минимална скорост моторът на тази мощна качулка остава практически неразбираем. При пълна производителност шумът се покачва до удобните 52 dB.

Предимства:

 • чифт халогенни лампи 20 W;
 • възможност за конфигуриране на таймера;
 • висока производителност;
 • привлекателен външен вид;
 • шик функционалност;
 • лекота на управление;
 • тяло, изработено от стъкло, метал и дърво.

3. MAUNFELD Tower C 50 бял

MAUNFELD Tower C 50 бял за кухня

Следващ в списъка с най-добрите куполни качулки е друг модел от марката MAUNFELD. Прави впечатление, че тази марка заедно с LEX зае половината от рейтинговите места и беше отбелязана във всяка от категориите. Но това не е изненадващо, тъй като моделът на кулата C 50, със скромни препоръчителни разходи 112 $ предлага на клиентите не маркираща повърхност на калъфа, така че не е необходимо често да търкате калъфа от мръсотия и пръстови отпечатъци, противовъзвратен клапан и три нива на скорост.

Подобно на останалите модели в списъка, качулката на MAUNFELD има отвори по периметъра. Това ви позволява да премахнете миризмите дори на места, където конвенционалните устройства няма да са ефективни.

Устройството е оборудвано с един мотор с максимална консумация на мощност 160 W. При максимална скорост той преминава 650 кубически метра въздух през надеждната качулка на кулата C 50. Управлението на устройството е бутон, електронен. Може да се използва и за включване на осветлението, представено от две халогенни лампи по 25 W всяка. Устройството е изработено от стъкло и метал и боядисано в бяло.Но на пазара има и други решения, включително черно, слонова кост и тъмно бежово.

Предимства:

 • отлична ефективност;
 • мотивирана цена;
 • атрактивен дизайн;
 • много цветове на тялото;
 • лекота на инсталиране;
 • лекота на управление.

Недостатъци:

 • нивото на шума е над средното.

4. Bosch Serie 4 DWK065G60R

Bosch Serie 4 DWK065G60R за кухня

За нас не беше трудно да изберем най-добрата камина за камина, защото когато Bosch участва в класацията, конкурентите му практически нямат шанс за победа. Страхотният външен вид е едно от основните предимства на DWK065G60R. Корпусът на устройството е изработен от черно закалено стъкло. Да, трябва да го избършете много, но страхотният дизайн го заслужава. В конструкцията има и високоякостен метал.

Качулката на гамата Bosch от серията 4 е с капацитет 530 кубически метра на час. Не впечатляващо, но подходящо за кухня със средни размери. Но това, което може да бъде разочароващо, е нивото на шума, достигащо впечатляващите 70 децибела при 3 скорости. Устройството се управлява с помощта на сензорни бутони на тялото. Качулката е оборудвана с чифт ярки и енергийно ефективни 3W LED лампи отдолу.

Предимства:

 • индикатор за запушване на филтъра;
 • наличието на интензивен режим;
 • отличен външен вид;
 • внимателен контрол върху допира;
 • ярки LED лампи;
 • се справя добре със задачите;
 • капак на газовия асансьор.

Недостатъци:

 • нивото на шума е високо;
 • цена от 224 $.

Коя кухненска качулка е по-добре да се купи?

По важност качулките са почти на същото ниво като котлоните или печките. Трябва да ги изберете много отговорно, тъй като както вашето удобство, така и качеството на изпълнение на задачите, възложени на устройството, зависят от правилната покупка. Подбрахме най-добрите кухненски качулки въз основа на отзивите на клиентите, сред които определено най-често се споменават марките LEX и MAUNFELD. Те предлагат прилично качество, ниска цена и добро представяне. Дизайнът на продуктите на тези марки също е приятен и можем да ги препоръчаме на всеки клиент.

С достатъчен бюджет и желание да закупите качулка за камина, препоръчваме да изберете Bosch. Ако бюджетът ви е по-скромен, но по никакъв начин не желаете аналог, тогава изберете ELIKOR. Същата марка се е отличила и в категорията висулки. Но сред вградените решения моделът, произведен от Kronasteel, е идеална опция.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфона и телефони