10 най-добри наклонени качулки 2020

Приготвянето на храна винаги е придружено от изобилие от миризми. И въпреки че те често са много „вкусни“, никой не иска дифузните аромати да бъдат погълнати от кухненските мебели или стените. Към това могат да се добавят и изпарения, които съдържат мазнини и други компоненти, които влияят негативно на околните предмети. Но за да разрешите този проблем днес е достатъчно да си купите качулка с добра гама. Един от най-популярните днес е наклоненият модел. Те са красиви и продуктивни и благодарение на формата си спестяват място. Тази статия е събрала най-добрите наклонени качулки за 2020 г. Всички те имат добри отзиви както от купувачи, така и от експерти.

Коя компания е по-добре да си купите наклонена качулка

Има много забележителни производители. За да включим продуктите на всеки от тях в рейтинга, ще трябва да разширим прегледа до поне 20 позиции. Затова ще изброим петте марки, които не са включени в ТОП на наклонените качулки, но това може да ви заинтересува, ако избраните модели не се вписват в цена или параметри:

 1. Kuppersberg... Европейско качество с отличен дизайн и разумна цена. По отношение на надеждността те не отстъпват на никой конкурент.
 2. Gorenje... Словенска марка, която започва своя път през първата половина на миналия век. Компанията е позната на потребителите като доставчик на висококачествени уреди за дома и кухнята, включително различни модели качулки.
 3. Pyramida... Корените на марката се връщат в Германия, но по-често нейните продукти се произвеждат в Средното кралство. Първоначално производителят произвеждал само качулки и той получи името си именно заради формата им. Сега активността на марката се разшири.
 4. най-доброто... Доста силно име, съгласни сме. Но едно използване на техниката на производителя е достатъчно, за да разберем обосновката му. Качулките с най-добра гама са професионални решения с перфектен дизайн. Те се събират изключително в Италия.
 5. Smeg... Истински идеал по отношение на функционалност, надеждност и външен вид. Вярно е, че цената на абсорбаторите, като цялото оборудване на Smeg, е невероятно висока.

ТОП 10 най-добре наклонени качулки 2020

За да съставим рейтинг на наклонени качулки, се съсредоточихме върху рецензиите на реални купувачи. Прегледът включва и най-висококачествените модели според експерти, въпреки че те не могат да се похвалят с ниско ниво на шум. Също така си струва да разберете, че работата дори на най-тихото устройство ще бъде чуваща, така че изявленията за безшумност, написани в рецензия или потребителски отзиви, не трябва да се приемат буквално. Но при нормални условия, когато дрънкате чинии, режете храна и общувате, най-тихите качулки наистина могат да твърдят, че са „безшумни“, тъй като не причиняват дискомфорт.

1. LEX Mini 600 черен

Наклонен LEX Mini 600 черен

Италианската компания LEX започва своята работа едва през 2005 г. Въпреки това, по време на своето съществуване, той е успял да постигне впечатляващ успех, продължавайки да се развива и до днес. Евтината му наклонена качулка Mini 600 е много търсена от потребителите. Устройството е със стандартна ширина 60 см, а освен черния калъф, производителят предлага сребро, бяло, черно-сиво и слонова кост.

Качулката LEX може да работи в режимите на извличане и циркулация на въздуха, оборудвана е с алуминиев мазнинен филтър и по желание може да бъде оборудвана с карбонов. Сглобяването и ефективността на устройството не са възразителни.Но имайте предвид, че производителността на 420 кубически метра. метра на час работа ще бъдат оптимални за помещения от около 11 кв.м / м. Други предимства на Mini 600 включват ниско ниво на шум (до 48 dB при 3-та скорост).

Предимства:

 • средна цена в 76 $;
 • ниво на шум не повече от 48 dB;
 • две халогенни лампи с 35 W;
 • производителността е 500 куб.м. m / h;
 • отлично качество на сглобяване;
 • официална 5-годишна гаранция.

2. MAUNFELD Tower C 50 бял

Наклонена MAUNFELD Tower C 50 бяла

Следващата стъпка е добра наклонена качулка Tower C 50 от британската марка MAUNFELD. Производителят непрекъснато се стреми да модернизира производството, прилага иновативни технологии в технологията и инсталира съвременни немски филтри в нея. Белият цвят на кулата C 50 е само една от наличните опции. Но ако съответства на дизайна на вашата кухня, тогава ви съветваме да я изберете, това е толкова добре на този модел.

Ако се притеснявате, че светлите цветове ще изискват честа поддръжка, качулката на MAUNFELD лесно ще ви убеди. Производителят е помислил за този нюанс, така че калъфът на устройството има непознаваща повърхност, която е по-устойчива на замърсяване.

Както подсказва името, ширината на тялото на тази качулка е 50 см, така че е подходяща за малка кухня и студио апартамент. Но по отношение на производителността устройството е сравнимо с пълноразмерните версии - 650 куб. м / ч. Консумацията на енергия на надеждния мотор при третата скорост достига 160 W, а нивото на шума не надвишава 54 dB. Осветлението в MAUNFELD Tower C 50 се управлява от две халогенни крушки с обща мощност 50 W.

Предимства:

 • елегантен външен вид;
 • бързо почиства въздуха;
 • лекота на инсталиране;
 • компактен размер;
 • висока ефективност;
 • официална цена 112 $.

Недостатъци:

 • обем на трета скорост.

3. LEX Touch 600 черен

наклонен LEX Touch 600 черен

Истински шедьовър на инженерството и дори при сравнително ниска цена. Производителността на Touch 600, достигаща 800 кубически метра въздух със скорост 3, е достатъчна не само за средни, но и за големи кухни. В рецензиите, 60-сантиметрова качулка за кухня е високо оценена за безшумната си работа дори при максимална мощност (не повече от 52 децибела).

Това обаче не са всички предимства! Устройството може да се похвали и с добре обмислен сензорно управление и дисплей, на който се показва избраната скорост. Удобството на устройството се добавя и от наличието на таймер. Като се вземе предвид ценовата марка от 118 $ приятно е да видя тук две LED лампи от един и половина ват. Те светят ярко, но консумират минимум енергия.

Предимства:

 • функция на таймера;
 • отлично осветление;
 • сензорно управление;
 • изпълнение на изхода;
 • отлична комбинация от цена и характеристики;
 • зашеметяващ външен вид.

Недостатъци:

 • без въглен филтър.

4. AKPO Nero wk-4 60 BK

Наклонен AKPO Nero wk-4 60 BK

На следващо място в класацията на най-добрите наклонени качулки ще разгледаме модел от AKPO. Това е полски производител, работещ от края на 80-те години. От самото начало марката е известна с кухненски качулки, така че компанията има много богат опит в тази област. Моделът Nero wk-4 60 BK е един от най-добрите в асортимента на марката.

Качулката е снабдена с противовъзвратен клапан, следователно, когато работи в режим на изпускане, застоялият въздух не може да влезе в апартамента от вентилацията.

Височината и дълбочината на устройството са съответно 1 метър и 60 см; диаметърът на въздуховода е 150 мм. Качулката на котлона AKPO е оборудвана с един мотор с мощност 140 W, който консумира 210, когато е избрана максималната трета скорост. Производителността на устройството е ограничена до 480 кубически метра, а нивото на шума е 61 dB.

Предимства:

 • противовъзвратен клапан;
 • удобен контрол;
 • ярко осветление;
 • страхотен дизайн;
 • ниска цена.

Недостатъци:

 • високо ниво на шум;
 • средно качество на изграждане.

5. Weissgauff Gamma 60 PB BL

Наклонен Weissgauff Gamma 60 PB BL

Стъклен и метален корпус, механично управление с бутони, режими на циркулация на въздуха и изпускателни газове, както и един 85W мотор (консумация 155W) - това са основните характеристики на Weissgauff Gamma 60 PB BL. Като цяло всичко е подобно на конкурентите.Същото се отнася и за използването на две халогенни лампи с 35 W за осветление и противовъзвратен клапан в дизайна на устройството. Но ако добавите към това отличния монтаж, удобно ниво на шум от 46 децибела и висока производителност до 900 кубически метра на час, предлагани от производителя при препоръчителната цена 84 $, тогава ще получим най-добрата наклонена качулка за цената и качеството в нейната категория.

Предимства:

 • перфектно премахва миризмите;
 • тиха работа;
 • лекота на инсталиране;
 • халогенни лампи;
 • въглеродни филтри (по избор);
 • разумна цена.

6. Shindo Nori 60 B / BG

Наклонено Shindo Nori 60 B / BG

Качулката Nori с атрактивен високотехнологичен дизайн и капацитет от 550 кубически метра (60 W мотор) е една от най-интересните опции в линията на южнокорейската марка Shindo. Устройството е снабдено с филтър за мазнини, а филтърът с дървени въглища може да бъде закупен отделно. Благодарение на мотора с метално работно колело и стоманена кутия беше възможно да се постигне не само висока ефективност, но и нисък шум (от 30 до 49 dB при 1 и 3 скорости).

Моделът Нори се предлага не само във версията с 60 см, но и в популярния формат с ширина 50 см. Въпреки това, при други равни условия, цената на компактната модификация в някои магазини е още по-висока.

Използването на повърхност от закалено стъкло осигурява висококачествена наклонена качулка за готварска печка не само с луксозен външен вид, който е идеален както за класически, така и за модерен интериор, но и издръжливост и лекота на поддръжка. За да почистите повърхността, просто използвайте мека кърпа и тя ще заблести отново.

Предимства:

 • въртящи се LED лампи;
 • надеждност и издръжливост в работата;
 • в комплект с гофриран маркуч;
 • изцяло метален двигател;
 • ниска консумация на енергия;
 • висока производителност.

Недостатъци:

 • за 11 хиляди въглероден филтър е само опция.

7. CATA Ceres 60 CG

Наклонена CATA Ceres 60 CG

Удобство, надеждност и практичност в модерен дизайн. Моделът Ceres 60 CG заобикаля много конкуренти по тези параметри. Производителност от 600 кубически метра на час е напълно достатъчна за кухня със средни размери, а консумацията на енергия в този работен режим няма да надвишава 140 вата. Но, уви, с нивото на шума на качулката всичко не е толкова добро - 61 dB при избора на трета скорост. Много обаче зависи от възприятието на потребителя.

Халогенните крушки са отговорни за осветлението тук. За да ги активирате, както и да зададете желания режим на работа, се използват електронни сензорни превключватели. В резултат дизайнът на тази наклонена качулка е възможно най-завършен и почистването е опростено. Между другото, луксозен тъмносив цвят добавя привлекателност на външния вид. Но за тези, които предпочитат други решения, кафявите, белите и черните калъфи все още са на разположение.

Предимства:

 • първокласно испанско качество;
 • оптимално изпълнение;
 • цена от 115 $;
 • яркостта на осветителните лампи;
 • луксозни цветове.

Недостатъци:

 • не най-ниското ниво на шум.

8. ELIKOR модерен Ruby Stone S4 60 седеф

Наклонен ELIKOR модерен Ruby Stone S4 60 седеф

Всяка година на руския пазар се появяват все повече местни компании, способни да се конкурират при равни условия с чуждестранните производители на оборудване. В сегмента наклонени кухненски качулки такава компания е ELIKOR.

За прегледа решихме да изберем модела Ruby S4. Според отзивите на клиентите, тази качулка се откроява с отличната си функционалност на разумна цена. Благодарение на мощната турбина, устройството осигурява ефективност в обхвата от 700 куб. метра / час, което според производителя е достатъчно за помещение с площ от 30 м / кв. Все пак препоръчваме да се обмисли малък марж.

Качулката на готварската печка S4 се предлага в корпуси от антрацит и седеф с черни, антрацитни или бронзови рамки. Нивото на шума на този модел не надвишава удобните 52 децибела. Осветлението тук е представено от халогенни лампи (2x20 W).

Предимства:

 • мотивирана цена;
 • високо качество на сглобяване;
 • бързо почиства въздуха;
 • удобен контрол;
 • издръжливи филтри;
 • тих двигател.

Недостатъци:

 • мощност на осветление.

9. Bosch Serie 4 DWK065G20R

Наклонена Bosch Serie 4 DWK065G20R

Уверено бихме поставили качулка на Bosch на първо място, ако не беше високото ниво на шум, което при третата скорост може да достигне впечатляващите 70 dB. В противен случай това е страхотна единица, способна да се похвали с луксозен външен вид, издръжливост и удобно управление на допира. И осветлението на печката или котлона с две 3-ватови лампи също е приятно.

DWK065G20R е оборудван с мотор с мощност 210 W, който черпи до 216W мощност.

Качулката на Bosch е снабдена с филтър за мазнини и филтърът с дървени въглища, както обикновено, ще трябва да бъде закупен отделно. И въпреки че се изисква само за обращение, все пак бих искал да видя такъв консуматив в комплекта, като се има предвид цената в 210–238 $... Но няма оплаквания за качеството на изграждане. Вярно е, че случаят със снежнобялото закалено стъкло ще трябва да се гледа много често.

Предимства:

 • производителност 530 м3 / час;
 • надежден двигател;
 • лекота на инсталиране;
 • ярки LED лампи;
 • Немско качество на изграждане;
 • сензорни бутони.

Недостатъци:

 • без филтър с дървени въглища;
 • изключително шумни.

10. Elica Stripe BL / A / 60

Наклонена Elica Stripe BL / A / 60

Прегледът е завършен от идеалния преден капак за малка кухня с капацитет 400 кубически метра на час. Има интензивен режим и таймер. Светлина за препоръчителните разходи в 420 $ производителят реши да го направи халоген, като монтира две 20 W лампи. Това не е критичен минус, но светодиодите биха били по-добри.

Електронен, сензорно управление. По принцип всичко е организирано удобно, но за да изберете режим, когато устройството е изключено, трябва да направите няколко допълнителни стъпки. Нивото на шума на качулката при 3-та скорост е 59 dB. Освен това не е много тихо, но нямаше оплаквания от клиенти за прекомерния обем на мотора. Консумира, между другото, до 240 вата.

Предимства:

 • висококачествен грес филтър;
 • ефективно премахва миризмите;
 • трайна конструкция;
 • оптимално изпълнение;
 • удобно управление с докосване;
 • има турбо режим и таймер.

Недостатъци:

 • лекота на управление.

Коя наклонена качулка да изберем

Моделите качулки от LEX и MAUNFELD, които са започнали класацията, са подходящи за купувачи с малък бюджет. Радвам се, че тяхната ниска цена изобщо не се отрази на производителността и качеството. Въпреки това, такива единици не са подходящи за големи кухни, а за просторна кухня препоръчваме да изберете продукти Weissgauff или ELIKOR. Но Bosch и Elica, които завършиха ТОП на най-добрите наклонени качулки, са най-надеждните устройства в своята категория. Но цената на тяхното оборудване е подходяща.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфона и телефони