9 най-добри прахосмукачки за вентилатори

Всеки летен жител или собственик на частна къща иска околността да изглежда просто перфектно. Но за това трябва да отделите много време за грижа за сайта. Например, редовно почистване и почистване. Вярно е, че не всеки има възможност да отдели много време за поддържане на сайта в перфектно състояние. Градинската прахосмукачка може да се превърне в надежден помощник тук. Вярно е, че за нашата страна тази техника все още е по-скоро екзотична от обичайната. Не всеки домашен майстор знае как да избере правилния модел, така че по-късно да не се налага да съжалявате за неуспешна покупка. Именно за такъв случай ще съставим рейтинг на най-добрите градински прахосмукачки за събиране на листа и други отпадъци. Ще изброим модели от различни категории в него, така че никой от читателите да няма проблеми с избора на подходящ.

Избор на градинска прахосмукачка по параметри

Изборът на подходящ модел трябва да се подхожда много сериозно и внимателно. На първо място, трябва да обърнете внимание на мощността. Тук е невъзможно да се даде недвусмислена препоръка, но силата трябва да бъде пряко пропорционална на площта на територията, на която трябва да поставите нещата в ред. Тук всичко е доста просто.

Също така, не забравяйте за функционалността. Например, някои прахосмукачки имат само един режим на работа - засмукване. Други също имат режим на издухване, което ви позволява да почиствате боклучните зони по-бързо. Някои тежки модели се отличават с допълнителна функция - раздробяване на отпадъци. В резултат на това малки клони, зеленина, трева - всичко това се превръща в хомогенна маса, която може да се превърне в отлична мулч или да отиде в купчината компост, за да се превърне в висококачествен тор след известно време.

И накрая, заслужава да се помисли за източника на захранване. Днес в продажба могат да се видят както електрически, така и бензинови модели. Всяка опция има определени предимства, които трябва да се имат предвид, за да се получи техника, която може да задоволи и най-придирчивия потребител.

След като изброихме основните характеристики на градинските прахосмукачки, ето няколко примера от различни категории, опростявайки процеса на избор на правилния модел.

Акумулаторни градински прахосмукачки - най-добрите модели

Ако търсите качествена градинска прахосмукачка, тогава едно от най-добрите решения е безжичен модел. Основното им предимство е автономността и ниското тегло. Потребителят не е необходимо да бъде обвързан с контакт или носител - източникът на захранване е винаги с него. Недостатъкът е сравнително ниската мощност. Ако трябва да почиствате голяма площ няколко пъти седмично, чиято площ е стотици квадратни метра, тогава поради ниската мощност почистването ще бъде сериозно забавено. Но в повечето случаи такива трудности все още не възникват.

1. Makita BUB183Z

Makita BUB183Z

Не сте сигурни как да изберете градинска прахосмукачка за вашата лятна вила? Ако вашият сайт не е твърде голям, тогава трябва да разгледате по-подробно този модел. Основното му предимство е ниското му тегло - само 1,9 кг. В същото време максималният обем на издухан въздух е доста голям - колкото 156 кубически метра. след час. Благодарение на това почистването ще отнеме сравнително малко време. Максималната скорост на въздуха е 52 m / s.Не твърде много, но напълно достатъчно за почистване в нормална зона. Проблеми могат да възникнат само при почистване на района от проблемни отломки, като листа и клони, заседнали в тревата.

Лекото тегло, въпреки че ограничава мощността на устройството, осигурява максимална лекота на използване, като ви позволява да работите дълго време, без да се чувствате уморени.

Хубаво е, че капацитетът на батерията на този модел е доста голям - 2,6 A / h. Това е достатъчно за няколко почиствания, така че определено няма да се налага да зареждате батерията твърде често. Може да работи в два режима - всмукване и издухване. Не е изненадващо, че някои експерти смятат това за една от най-добрите безжични градински вакууми наоколо.

Предимства:

 • Леко тегло.
 • Дълга дюза, която подобрява ефективността на работа.
 • Голяма мощ.
 • Удобство на работа.
 • Сериозна самостоятелност.

Недостатъци:

 • Батерията и зарядното устройство трябва да бъдат закупени отделно.
 • Ниска скорост на въздуха.

2. ЧЕРЕН + ДЕКЕР GWC54PC-QW

ЧЕРЕН + ДЕКЕР GWC54PC-QW

Това е наистина мощен безжичен градински вентилатор. Мощен двигател е достатъчен, дори за почистване на голяма и пренебрегвана зона. Мощността достига 3 кВт - отличен индикатор, който ви позволява бързо да завършите почистването на просторна тревна площ. Не е нужно да се притеснявате за малки клони, които често се заплитат в тревата. Сухата трева и зеленината също няма да създават проблеми благодарение на максималната скорост на въздуха 55 m / s - всякакви отпадъци ще бъдат отстранени със светкавична скорост. Вярно е, че тежи не толкова малко, колкото бихме искали - колкото 4,4 кг. Изглежда - доста малко. Но ако трябва често да почиствате голяма площ, тази тежест бързо ще доведе до умора. Така че, ако търсите да купите вентилатор за листа, това може да е най-добрият вариант.

Предимства:

 • Ергономична дръжка.
 • Характеристики Power Command - Увеличете въздушния поток за почистване на силно замърсени участъци.
 • Голяма мощ.
 • Ефективно почистване на място.

Недостатъци:

 • Значително тегло.

3. Greenworks 24227 40V

Greenworks 24227 40V

Това е много добър безжичен градински вентилатор, който определено няма да разочарова дори най-пикантния потребител. Има доста голямо тегло - 4,8 кг. От друга страна, неговата мощност е доста висока, което ви позволява да завършите почистването в най-кратки срокове дори на проблемна зона на голяма площ.

Хубаво е, че устройството има два режима на работа - засмукване и издухване. Опитните потребители знаят, че в различни ситуации трябва да стартирате тази техника в различни режими, за да постигнете отличен резултат. Следователно дори почистването на голяма, пренебрегвана зона с висока трева няма да отнеме много време и ще ви отнеме допълнителна енергия.

В пренебрегвани райони функцията за издухване на листа обикновено е включена за събиране на отпадъци на едно място. И след това - функцията на прахосмукачката да почиства тревата бързо и лесно.

Капацитетът на кошчето е доста голям - 45 литра. Следователно определено няма да ви се наложи да отделяте допълнително време за прекъсване на работата и почистване от натрупания боклук. Не е изненадващо, че тази прахосмукачка с вентилатор не разочарова нито един собственик.

Предимства:

 • Голяма мощ.
 • Два режима на работа.
 • Надежден безчетков мотор.
 • Отлично оборудване.
 • Производителност до 103 м / куб. ч.
 • Капак за боклук

Недостатъци:

 • Голямо тегло.

Електрически градински прахосмукачки - Топ модели

Електрическите модели са междинни между бензиновите и батерийните модели. Те са по-леки и по-евтини от първите, но много по-мощни от последните. Ето защо много купувачи ги предпочитат. Основният недостатък на такива модели е необходимостта от използване на носач - това значително ограничава областта на работа. Но не е нужно да мислите какво да правите, ако батерията се изтощи или бензин изтича в неправилен момент.

1. Bort BSS-600-R 0,6 kW

Bort BSS-600-R 0,6 kW

Ако имате нужда от евтин модел на електрическа градинска прахосмукачка, тогава не се колебайте да се сдобиете с тази - определено няма да разочарова.Въпреки достъпната цена, мощността на модела е много висока - 0,6 кВт, а обемът на въздушния поток достига 240 кубически метра на час. Това е отличен индикатор, който ви позволява лесно и бързо да подреждате нещата във всеки район. Хубаво е, че устройството тежи само 2 кг - това прави работата наистина лесна, удобна и проста. В този случай има два режима на работа - издухване и засмукване. Следователно можете едновременно да издухате боклука, като съставите една купчина и лесно да я засмукате в доста просторен кош за боклук.

Предимства:

 • Голяма мощ.
 • Възможността за регулиране на мощността.
 • Ниско тегло.
 • Ниска цена.
 • Лесна за работа.

Недостатъци:

 • Къс шнур.

2. ELITECH PSM 2600 2.6 kW

ELITECH PSM 2600 2.6 kW

Друг успешен модел с висока мощност. Ако имате нужда от електрическа градинска прахосмукачка за събиране на листа, не забравяйте да я разгледате по-отблизо. Работи чудесно както за засмукване, така и за издухване. В същото време може да се похвали със сериозна мощност - 2,6 кВт, което позволява достигане на въздушен поток до 720 кубически метра / час! Сега боклукът няма да има и най-малък шанс.

Моделът е проектиран да се носи на рамото, което ви позволява да чистите по-дълго, без да изпитвате и най-малката умора.

Прахосмукачката тежи само 3,5 кг, което прави процеса на работа по-лесен и по-удобен. Контейнерът за боклук е много просторен - 40 литра, което дава възможност рядко да се откъсва от работа, за да го почисти. Ето защо моделът получава добри отзиви от повечето собственици.

Предимства:

 • Качествени материали.
 • Голяма мощ.
 • Два режима на работа.
 • Ергономична дръжка.
 • Наличието на колело за лесно движение.
 • Скоростта на въздушния поток достига 75 m / s.

Недостатъци:

 • Много къс шнур - само 0,5 метра.

3. Stihl SHE 71 (SHE71)

Stihl SHE 71 (SHE71)

За потребителите, които търсят надежден и мощен електрически градински вакуум с шредер, този модел е истинско лакомство. Той може да се похвали с много висока мощност от 1,1 kW, което позволява засмукване до 580 cph - много добър индикатор за електрическите прахосмукачки. Мощен шредер превръща всеки органичен отпадък (трева, клони, листа) в хомогенна маса, която бързо и лесно изгнива на купчината компост.

Теглото е много малко - само 4,1 кг, което е отличен индикатор за такъв мощен модел с вграден чопър. Хубаво е, че кошчето тук е просторно - 40 литра, така че може да побере огромно количество боклук.

Предимства:

 • Малка маса за своята категория.
 • Голяма мощ.
 • Прости контроли.
 • Ниско ниво на шум.
 • Удобно закрепване на мрежовия кабел.
 • Качествен чопър

Недостатъци:

 • Не твърде висококачествен пластмасов калъф.

Бензинови градински прахосмукачки - Топ модели

Бензиновите прахосмукачки също са много популярни, особено при собственици на големи площи. Не е изненадващо, защото предимствата на бензиновите градински прахосмукачки включват висока мощност и максимална автономност. Да, те са скъпи. Но предимствата в повечето случаи ясно компенсират допълнителните разходи за покупка.

1. Makita BHX2501

Makita BHX2501

Докато класираме най-добрите градински прахосмукачки за събиране на листа и други отпадъци, не можем да не споменем бензиновата вентилатор Makita BHX2501. За разлика от повечето бензинови колеги, той тежи само 4,4 кг, което прави работата с него максимално лесна и удобна. В същото време мощността е доста висока - 810 вата. Дебитът е 65 m / s. Следователно, всички остатъци ще бъдат ефективно отстранени от сайта. Работи чудесно не само като прахосмукачка, но и като вентилатор. Електронната система за запалване прави почистването на зоната още по-лесно и удобно.

Предимства:

 • Леко тегло.
 • Добра мощност.
 • Сложна ергономия.
 • Работи в два режима.
 • Лесно обслужване.
 • Надежден 4-тактов двигател.

Недостатъци:

 • Висока цена.

2. MTD BV 3000 G

MTD BV 3000 G

Читателите, които търсят добра бензинова прахосмукачка с чопър, спокойно могат да препоръчат да закупите този модел.Той работи чудесно в режим на засмукване и издухване, което дава възможност да се избере подходящата опция за всеки вид работа. Максималният обем на преминаващия въздух достига 660 м3 / ч, което е отличен индикатор дори на фона на други мощни модели. Вярно е, че трябва да платите за това - прахосмукачката тежи цели 7 кг.

Някои бензинови прахосмукачки имат монтиране на раницата, което прави работата с тях по-удобна - почти не се усеща на гърба, което позволява по-малко умора при почистване на зоната.

Събраният боклук не само се смачква с високо качество, но и се сгъва в просторна торбичка - до 40 литра, което дава възможност за кратко време да се поставят ред в обекта.

Предимства:

 • Голяма мощност, скорост на двигателя 8000 об / мин.
 • Достъпна цена.
 • Вграден чопър.
 • Наличието на система за бърз старт.
 • Сигурно захващане.
 • Наличието на колела намалява напрежението на оператора.
 • Два режима на работа.

Недостатъци:

 • Значително тегло.

3. STIHL SH 56

STIHL SH 56

И накрая, лидерът на ревюто сред бензиновите вакуумни вентилатори. Много успешен немски модел с добри показатели - до 720 кубически метра. след час. И това е при сравнително ниско тегло - само 5,3 кг. Има мощен шредер, който превръща всякакви клони, листа, трева в зелена каша, която може да се използва като тор (след като е изгнила на купчината компост) или мулчиране. Добрата антивибрационна система ви позволява да работите дълго време, без да се чувствате уморени.

Предимства:

 • Добро представяне.
 • Професионална антивибрационна система.
 • Вграден чопър.
 • Сложно управление.
 • Икономичен разход на гориво.
 • Лесно обслужване.

Недостатъци:

 • Обемът на торбата за отпадъци е само 28 литра.

Коя градинска прахосмукачка е по-добре да закупите

С това завършваме прегледа на най-добрите градински прахосмукачки и вентилатори. От него научихте за характеристиките на най-успешните модели от различни категории. Със сигурност това ще ви позволи да намерите точно опцията, която ви подхожда напълно.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфона и телефони