8 най-добри помпи за кладенец

Помпа за кладенец е прост и надежден начин да осигурите максимално възможен комфорт за жителите на частна къща или лятна вила. Все пак е трудно напълно да се отпуснете и да настроите почивка, когато трябва да носите всяка кофа с вода от кладенеца. Повечето хора предпочитат да изразходват сравнително малко количество и да могат да използват толкова вода, колкото е необходимо. Но изборът на подходяща помпа не винаги е лесен. Ето защо ще съставим рейтинг на най-добрите помпи за кладенец, в който споменаваме както повърхностни, така и потопяеми модели, така че всеки читател да може лесно да избере опция, която напълно му подхожда.

Избор на помпа за кладенец по параметри

Изборът на подходящо устройство трябва да се приема много сериозно - всякакви грешки могат да доведат до много неприятни последици, вариращи от ненужни разходи при закупуване на оборудване, завършващи с рязък недостиг на вода в къщата. И така, на какво трябва да обърнете внимание, когато избирате помпа за кладенец и водоснабдяване у дома?

 1. На първо място, това е изпълнението. Тя се измерва в кубически метра на час. Зависи от това колко вода помпата може да достави на къщата за 60 минути. Колкото по-висока е производителността, толкова по-скъпо ще бъде оборудването. Но не е нужно да преследвате мощна помпа твърде много. Изчислете приблизително колко вода ви трябва и вземете модел, който има 10-20% повече производителност от изискваното. Не си струва да вземете прекалено мощни - много пари ще бъдат пропилени. Освен това, ако кладенецът не произвежда необходимото количество вода, помпата може да започне да засмуква въздух.
 2. Желателно е да имате функция за изключване, когато работите на сухо. В противен случай оборудването ще се износва по-бързо и няма да издържи толкова дълго, колкото бихме искали. Превключвателите могат да имат различен принцип на работа - най-често електронни и плаващи превключватели.
 3. Същото може да се каже и за защита от прегряване. Ако помпата работи твърде дълго, тя може да се прегрее и да изгори. Съответната функция ще премахне тази възможност.
 4. И накрая, не забравяйте за филтъра. По-добре да изберете модел, който го има. Тогава пясъкът няма да влезе вътре, ускорявайки износването на компонентите.

Най-добрите потопяеми помпи за кладенец

Потопяемите помпи са по-популярни днес от повърхностните помпи. Има няколко причини за това. Едно от основните е ниското ниво на шум по време на работа. Това е много важно за семейства с малки деца или стари хора, страдащи от твърде лек сън. Такива помпи могат да бъдат инсталирани в кладенци с различна дълбочина - тук няма специални проблеми. И накрая, те по-лесно възприемат наличието на пясък и други примеси във водата, по-рядко се провалят. Вярно е, че инсталирането на такава помпа отнема повече време, но това трудно може да се нарече сериозен недостатък.

1. PATRIOT VP-10B

PATRIOT VP-10V за кладенец

Кладенецът се намира на обект доста далеч и търсите ли мощна и добра помпа за водоснабдяване до дома ви? След това разгледайте по-подробно този модел. Товароносимостта му не е най-голямата - 1,08 кубически метра на час, но ако в къщата живеят един или двама души, тогава това е повече от достатъчно. Освен това дълбочината на потапяне тук е колкото 7 м, а максималната глава е 72 м. Следователно проблемът с голямо разстояние между кладенеца и къщата определено няма да възникне.

Хубаво е, че диаметърът и теглото на устройството изобщо не са големи - съответно само 9,8 см и 3,4 кг. Със сигурност няма да има излишни трудности по време на инсталирането и транспортирането. Функцията за защита срещу работа на сухо осигурява помпата да се изключи, ако нивото на водата в кладенеца падне и всмукателната тръба не го достигне.

Предимства:

 • Малък размер и тегло.
 • В комплект с комплект за ремонт.
 • Значима максимална глава.
 • Защита от сухо движение.

Недостатъци:

 • Ниска производителност.
 • Някои от елементите вътре са изработени от ръжда от метал.

2. VORTEX VN-10V

VORTEX VN-10V за кладенец

Ако търсите евтина потопяема водна помпа, тогава когато избирате, изучете характеристиките на този модел. Едно от основните му предимства е голямата му максимална глава - колкото 72 метра. Това позволява да се осигури водоснабдяване на къща, разположена на значително разстояние. Дълбочината на потапяне не е твърде голяма - 3 метра, но в много региони, където водата се намира близо до повърхността, това е напълно достатъчно. Капацитетът не е най-големият - 1,08 м3 / ч, така че само малки семейства със сравнително ниски изисквания трябва да купуват помпа.

Външните потопяеми помпи могат да бъдат лесна плячка за разбойниците, което трябва да се вземе предвид от летните жители, които прекарват сравнително малко време в дома си.

Захранващият кабел е много дълъг - 10 метра, което намалява проблемите с инсталацията. Хубаво е, че диаметърът на модела е само 10 см. Благодарение на това той заема минимум място в кладенеца и няма излишни трудности по време на транспортиране.

Предимства:

 • Ниска консумация на енергия.
 • Добра максимална глава.
 • Високо качество на сглобяване и надеждна работа.
 • Дълъг захранващ кабел.

Недостатъци:

 • Слабо представяне.

3. KARCHER BP 1 варел

KARCHER BP 1 варел за кладенец

Потребителите, които искат да купят добра помпа за битови класове с висока производителност, ще харесат тази. Неговата производителност е много висока - цели 3,8 кубически метра на час. Но трябва да платите за това с малко максимално налягане - 11 метра с дълбочина на гмуркане 7 метра. Тоест, той е подходящ само за къщи, разположени в непосредствена близост до водоизточник. Теглото от 3 кг улеснява транспортирането и монтажа. А защитата срещу сухо движение, заедно с контрол на поплавъка над нивото на водата, значително увеличават експлоатационния живот на устройството. Не е изненадващо, че помпата получава страхотни отзиви дори от най-оживените потребители.

Предимства:

 • Добро представяне.
 • Леко тегло.
 • Висококачествен предварително филтър.
 • Отлично оборудване.
 • Висока надеждност.
 • Може да се използва за изпомпване на вода от бъчви.

Недостатъци:

 • Лошо закрепване към долния филтър.

4. DZHILEKS Водно оръдие PROF 55/50 A

DZHILEKS Vodomet PROF 55/50 A за кладенец

Може би това е най-добрата потопяема помпа за кладенец от нашата класация или поне един от тях. Производителността му достига 3,3 м3 / ч - това е напълно достатъчно за голямо семейство, просторна градина и дори за басейн. В същото време максималната глава е доста голяма - 50 метра. А дълбочината на гмуркане е просто огромна - 30 метра. Така че, може да се използва не само в кладенци, но и в кладенци.

Моделът е оборудван с филтър, който не позволява на частици с диаметър по-голям от 1,5 мм да преминават през, което значително увеличава експлоатационния живот на устройството.

Помпата е доста тежка - 9,4 кг. Но изброените по-горе предимства напълно компенсират недостатъка. А функцията за защита на сухо движение ще бъде приятен плюс за ценителите.

Предимства:

 • Висока производителност.
 • Огромна дълбочина на потапяне.
 • Мрежов кабел с дължина 20 м.
 • Надеждност и практичност.
 • Ниско ниво на шум.

Недостатъци:

 • Няма възвратен клапан.

5. Grundfos SBA 3-45 A

Grundfos SBA 3-45 A за кладенец

Друга успешна помпа с впечатляващи показатели. За един час тя преминава до 2,83 кубически метра вода, като лесно я повдига от дълбочина до 10 метра. А максималната глава е доста добра - около 30 метра.Захранващият кабел е дълъг 15 метра, което е достатъчно за много потребители, без да се налага да изграждат или използват удължителен кабел. Безопасността също е в най-доброто - има функция не само за защита от сухо движение, но и срещу прегряване, което драстично увеличава експлоатационния живот. Ето защо, съдейки по отзивите, по-голямата част от потребителите са доволни от такава покупка.

Предимства:

 • Лесна за работа.
 • Висока надеждност.
 • Добре разработена система за защита.
 • Вградена автоматизация.
 • Ниско ниво на шум.
 • Добра производителност.

Недостатъци:

 • Висока цена.
 • Значително тегло.

Най-добри помпи за повърхностни кладенци

Повърхностните помпи, известни още като помпени станции, имат редица важни предимства. На първо място, проста инсталация. Достатъчно е да го свържете към тръба и да я спуснете в кладенец, за да получите нужното количество вода на ден. Също така няма проблеми с поддръжката - помпата е разположена в къщата, така че няма нужда да я изваждате от кладенеца, което може да доведе до ненужни проблеми, особено през зимата.

1. Metabo P 2000 G

Metabo P 2000 G за кладенец

Искате ли да изберете качествена помпа за водоснабдяване на вашата лятна вила? Може би този ще бъде добър избор. Вземете поне неговата производителност - 2 куб.м. м / час, което е доста добър показател. А максималната глава от 30 метра с дълбочина на оградата 8 м са много добри параметри. Функцията за защита от прегряване значително намалява риска от счупване и следователно увеличава експлоатационния живот. Теглото не е най-голямото - 7,6 кг, така че няма да има проблеми по време на транспортиране и монтаж. Единственият недостатък е късият захранващ кабел - само 1,5 метра. Но винаги можете да използвате удължителен кабел в къщата, така че това вероятно няма да създаде проблеми.

Предимства:

 • Работи доста тихо.
 • Без вибрации.
 • Приемлива цена.
 • Добро представяне.
 • Достъпна цена.

Недостатъци:

 • Къс захранващ кабел.

2. КАЛИБЕР NBT-380

КАЛИБЕР NBT-380 за кладенец

Изненадващо евтин, но висококачествен модел. Това е една от най-добрите помпи за повърхностни кладенци. Теглото му е само 3,6 кг - много добър показател, който значително опростява процеса на транспортиране.

Моделът има специална тапа за отстраняване на въздуха, постъпил в помпата, което може да причини много проблеми по време на работа.

Има защита от прегряване, което драстично намалява риска от счупване. В същото време производителността на помпата не е лоша - 1.68 кубически метра на час. Това е напълно достатъчно дори за малка ферма - основното е, че кладенецът осигурява достатъчно вода. Можете да използвате помпата, дори ако кладенецът е далеч от къщата - максималната глава е 25 метра.

Предимства:

 • Ниско тегло.
 • Ниска цена.
 • Не е лош пакет пакет.
 • Защита от прегряване.
 • Достойно представяне.

Недостатъци:

 • Значителни размери
 • Не всички модели са сглобени добре.

3. Чук NAC 1000A

Чук NAC 1000A за кладенец

И разбира се, в класацията на най-добрите помпи за кладенец не може да не се спомене тази. Производителността на модела е най-голямата от разглежданите - 4,6 м3 / ч. Това ще бъде достатъчно дори за най-придирчивите потребители. Освен това максималната глава също няма да разочарова - 45 метра. Вярно е, че трябва да платите за висока производителност - помпата тежи много прилични 7,9 кг. Защитата от прегряване удължава експлоатационния живот, което ще зарадва всеки опитен потребител.

Предимства:

 • Голяма производителност.
 • Добро качество на изграждане.
 • Перфектната комбинация от цена и качество.
 • Ниско ниво на шум по време на работа.
 • Ниско ниво на шум.

Коя помпа за кладенец е по-добре да изберете

Това завършва нашата статия. В него се опитахме да разгледаме най-добрите помпи за кладенци от различни видове, ценови категории и други характеристики. Следователно, всеки потребител може да избере правилния модел, независимо от предпочитанията.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфона и телефони