Рейтинг на най-добрите четки за подстригване

Добрият жив плет е надежден инструмент, който значително опростява много работни места в страната. Днес можете да видите не само ръчни модели в продажба, но и електрически и бензинови. И като цяло изборът на резачки за четки е просто огромен. Поради това някои потенциални купувачи могат да бъдат объркани при избора на подходящия. Доста често в резултат купуват грешен инструмент. Особено, за да премахнем вероятността от това, представяме рейтинг на най-добрите резачки за четки според отзивите на клиентите - това ще ни позволи да формираме най-обективното мнение и да изберем модел, който да отговаря на всички изисквания на собственика.

Ръчни фрези (механични) - най-добрите модели

Разбира се, най-бюджетният вариант е механична ръчна резачка за четки. Всъщност това са същите градински ножици, само с много дълги дръжки, за да можете да отрежете клони на голяма височина, както и да сечете през дебели стволове без много усилия. Най-простото устройство осигурява значителен експлоатационен живот - тук просто няма какво да се счупи. Просто трябва да се грижите добре за инструмента и можете да сте сигурни, че той ще продължи много десетилетия. Разбира се, понякога ще трябва да се изостри, но всеки може да се справи с такава работа. Така че ръчните модели тримери за жив плет ще бъдат добър избор за летни жители, които трябва да извършват малка работа от време на време.

1. RACO 4210-53 / 205

Резачка за четки RACO 4210-53 / 205

Потребителите, които търсят прост, евтин, но удобен ръчен нож за четка, ще харесат този модел. От една страна, тя има най-простото устройство, поради което рискът от счупване значително намалява. От друга страна, наличието на механизъм за връщане на пружината значително увеличава ефективността на работата, което ви позволява да намалите разходите за сила с една четвърт.

Хубаво е, че при производството на резачката за четки бяха използвани специално подбрани материали. Благодарение на това с дължина 55 сантиметра тежи само 2 килограма, което гарантира лекота на използване. Не е чудно, че този модел тример за жив плет получава страхотни отзиви от потребителите.

Предимства:

 • Достъпна цена.
 • Наличието на възвратна пружина.
 • Просто и надеждно устройство.

Недостатъци:

 • Значително тегло.

2. PALISAD 60588

Фреза за четка PALISAD 60588

Нуждаете се от обикновен ръчен нож за четка? След това разгледайте по-подробно този добър жив плет от PALISAD. Производителите са подбрали специални материали и обработка, за да осигурят максимален комфорт. Общата дължина на инструмента е 66 сантиметра. Но в същото време тежи само 0,9 килограма. Разбира се, това прави работата максимално лесна и удобна. Остриетата имат защитно покритие, което предпазва метала от ръжда - това увеличава експлоатационния живот. Хватката против хлъзгане на дръжките значително повишава нивото на комфорт по време на работа.

Колкото по-дълъг е ръчният тример за жив плет, толкова по-малка сила е необходима за отрязване на дебел клон. Но в същото време теглото на инструмента се увеличава значително, което затруднява работата с него.

Въпреки че се използва предимно за подрязване на жив плет, ръчният тример за жив плет върши отлична работа за справяне с доста дебели клони - до 10 милиметра в диаметър.Така че за малки количества работа инструментът ще бъде наистина добър избор.

Предимства:

 • Лекота.
 • Дръжки против приплъзване
 • Антикорозионно покритие.
 • Подходящ за делифтинг.

Недостатъци:

 • Сравнително висока цена.

3. RACO 4210-53 / 217

Резачка за четки RACO 4210-53 / 217

Друга добра механична резачка за четки, която може да бъде добър избор за всеки летен жител. Дължината на остриетата тук е 225 мм с обща дължина 510 мм. Следователно няма да има проблеми по време на транспортиране и работа - инструментът е доста компактен. В същото време металните части имат защитно покритие, благодарение на което влагата не попада върху стоманата, което означава, че няма да се налага да се страхувате от ръжда.

Предимства:

 • Ниска цена.
 • Защитно покритие.
 • Лекота.
 • Компактност.

Недостатъци:

 • Поради късата дръжка не е подходящ за дебели клони.

Акумулаторни четки - топ модели

Моделите на батериите на тримери за жив плет също са много популярни в наше време. Те имат много предимства. От една страна, той е много по-компактен и по-лек от бензиновите. От друга страна, за разлика от конвенционалните електрически, те дават възможност за свободно движение в цялата зона, без да се ограничават от дължината на жицата. В същото време те ви позволяват да извършите голямо количество работа за кратко време, защото, за разлика от механичните, изобщо не се задвижва поради мускулна сила. Допълнително предимство е отличният дизайн за максимален комфорт по време на работа.

1. Bosch AHS 45-15 Li (0600849A00)

 Акумулаторен тример за жив плет Bosch AHS 45-15 Li (0600849A00)

Това е много добър безжичен жив плет, който е компактен и лесен за използване. Теглото на устройството е само 2 килограма, което ви позволява да работите дълго време, поставяйки ред в сайта. Ергономичността на инструмента е на височина, така че дори след няколко часа усилено рязане на храстите, не се чувствате уморени. Тук е инсталирана литиево-йонна батерия, която няма ефект на паметта, което гарантира значителен експлоатационен живот. Това е много важно, тъй като купуването на нова батерия е много скъпо. Дължината на ножа е 45 см, което значително опростява работата, което прави възможно подрязването на голям брой храсти за кратко време.

Предимства:

 • Леко тегло.
 • Висококачествена батерия.
 • Дълъг нож.
 • Отлична ергономия.

Недостатъци:

 • Съществена цена.

2. RYOBI OHT1845 ONE +

Резец за четка за батерии + RYOBI OHT1845 ONE +

Това е отличен безжичен таралеж, който ще изненада всеки опитен потребител с цена и качество. Острието му е доста дълго - 45 см, така че за кратко време може да се извърши голямо количество работа. Много собственици, които например трябва да отрежат значителен брой храсти, определено ще харесат това.

Моделът може да бъде оборудван с акумулаторни батерии с различен капацитет - от 1,5 A * h до 4 A * h. Животът на батерията зависи от това - от 60 до 120 минути.

Диамантеното острие осигурява дълъг експлоатационен живот. Стъпката на рязане е доста малка - 18 мм, което допринася за по-плавно и по-точно подрязване на храстите, а ако е необходимо и трева. Единственият недостатък е значителното тегло - 5,1 кг. Това обаче е напълно приемлива цена за такъв мощен нож за четка.

Предимства:

 • Голяма мощ.
 • Защита срещу случаен старт.
 • Сменяеми батерии.
 • Дълго острие.

Недостатъци:

 • Голямо тегло.

3. Комплект Bosch ASB 10.8 LI 0600856301

Акумулаторни ножици + жив плет Bosch ASB 10.8 LI комплект 0600856301

Клиентите, които искат да изберат тример за жив плет за лятна вила или дом, който ви позволява да подрязвате трева в легла и малки храсти, но в същото време да имате минимално тегло, със сигурност ще хареса този модел. Това е кръстоска между резачка за четка и ножица, поради което има много малко тегло - само 0,9 кг, което може да се нарече отличен индикатор. В същото време дължината на острието също е малка - само 20 см, но за подрязване на храсти или друга малка работа това е дори добре, тъй като ви позволява да изрежете по-точно желаните зони.Литиево-йонната батерия издържа около 100 минути, което е много добър показател, особено като се има предвид лекото тегло на инструмента.

Предимства:

 • Лекота.
 • Сериозна самостоятелност.
 • Удобство в работата.

Недостатъци:

 • Висока цена.

Електрически резачки за четки - топ модели

Електрическите инструменти са много популярни в днешно време. Поради липсата на батерия, те са много по-леки от акумулаторните, което прави работата с тях по-удобна. Освен това цената им е много по-ниска от тази на бензина. Разбира се, по отношение на мощността те са осезаемо по-ниски от последните, но за малките летни къщи такива резачки за четки ще бъдат добра покупка. Вярно е, че в този случай ще трябва да използвате удължителен кабел, ако трябва да се движите върху голяма площ. Многобройни предимства обаче компенсират напълно този недостатък.

1. Makita UH4861 48 cm

Електрическа резачка за четки (електрическа мрежа) Makita UH4861 48 cm

В класацията на най-добрите подстригващи четки този модел заема почетно място. Наистина е удобно да работите с инструмента - на първо място, благодарение на перфектно настроената ергономичност. Разбира се, ниското тегло - само 3 кг - също играе важна роля. Мощност от 400 вата е достатъчна за рязане както на тънки, така и на доста дебели клони - максималната дебелина на клоните, декларирана от производителя, е 10 мм. Това е напълно достатъчно за всеки любител градинар и не само. Кабелът не е твърде дълъг тук - само 0,3 метра, така че трябва да използвате дълъг носач. Платното е доста сериозно - до 480 мм, което гарантира висока производителност и лекота на работа на обекта.

Предимства:

 • Голяма мощ.
 • Леко тегло.
 • Отлична ергономия.

Недостатъци:

 • Много къс кабел.

2. Хеджиране на GARDENA EasyCut 450/50 (9831-20) 50 cm

GARDENA Електрически режещ плет EasyCut 450/50 (9831-20) 50 cm

Потребителите, които търсят наистина мощен жив плет ще харесат този модел. Когато изброява най-добрите модели електрически тримери за жив плет, не може да не я споменем. Мощността му е цели 450 вата - много добър индикатор за електрически инструменти. В същото време тримерът за жив плет е в състояние да се справи с много дебели клони - до 18 мм, което го прави идеален не само за любители, но и за професионалисти.

Теглото е един от най-важните параметри за тримерите за жив плет. От него зависи колко удобна ще бъде работата и колко дълго ще е възможно да се работи на обекта, преди ръцете и гърба да се уморят.

Сериозен плюс може да се нарече ниското тегло - само 2,76 кг. Това ви дава отлична възможност за подрязване на храстите за дълго време, без да се чувствате уморени. Не е изненадващо, ако съдим по отзивите, потребителите изобщо не съжаляват за тази покупка.

Предимства:

 • Голяма мощ.
 • Прецизен дизайн.
 • Ниско тегло.

Недостатъци:

 • Висока цена.

3. BOSCH AHS 60-16 60 cm

Електрическа резачка за жив плет (от мрежата) BOSCH AHS 60-16 60 cm

Търсите добър, но евтин електрически нож за четка? Тогава този модел определено ще ви изненада приятно. Една от основните му характеристики е големият трион - до 60 мм. Това ще бъде оценено от хората, които трябва да режат голям брой големи храсти, тъй като благодарение на дългото работещо острие, времето, прекарано в работа, е значително намалено.
Важно е масата на инструмента да е малка и да е 2,8 кг. Разбира се, това значително улеснява работата - ръцете ви няма да се уморяват дълго време. При всичко това мощността е 450 W, което се счита за много добър индикатор за електрически резачки за четки.

Предимства:

 • Голяма мощ.
 • Ниско тегло.
 • Дълъг трион.

Недостатъци:

 • Значително ниво на шума по време на работа.

Резачки за бензинова четка - най-добрите модели

И накрая, струва си да разгледаме най-успешните модели бензин. Да, те са по-тежки и по-скъпи от електрическите. Но те имат много по-висока мощност, което прави работата със сложни втулки по-лесна и удобна. Потребителите оценяват и тяхната мобилност. Потребителят не е ограничен от дължината на кабела или удължителния кабел, той може да се движи върху огромна площ.Акумулаторът, който е разреден в неподходящо време, също няма да създаде проблеми - ако е необходимо, е достатъчно да долеете бензин и да продължите да работите. Не е изненадващо, че много хора, които работят с жив плет, избират бензинови модели.

1. RYOBI RHT25X60RO

Бензинова резачка за четки RYOBI RHT25X60RO

Търсите да купите бензинов тример за жив плет, но не можете да намерите подходящия модел? Погледнете по-отблизо този инструмент. От една страна, не тежи твърде много - 5,1 кг, което е много добър показател за бензиновите модели. От друга страна, неговата мощност е доста висока, до 750 вата, което улеснява справянето с голям брой дебели клони и клони. Острието на този бензинов тример за жив плет е доста дълго - колкото 60 см, което допълнително спестява време, прекарано в работа. Дръжката може да се регулира така, че да пасва на ръката на потребителя и да има пет позиции. Затова упоритата и изтощителна работа на подрязването на клоните се превръща в удоволствие.

Предимства:

 • Достъпна цена
 • Голяма мощ.
 • Дълго острие.

Недостатъци:

 • Значително тегло

2. Makita EH6000W

Бензинова резачка за четки Makita EH6000W

Търсите мощна бензинова четка, която не струва твърде много? В този случай може би този модел ще бъде добра покупка. Инструментът тежи 5 кг, което може да се нарече много добър индикатор. Това обаче не пречи на резачката за четка да бъде доста мощна - колкото 680 вата. За няколко минути можете да отрежете няколко пренебрегвани храсти, състоящи се от доста дебели клони и изсушени клонки.

Важен параметър на бензиновите четки е капацитетът на резервоара за гориво - работното време без зареждане зависи от него.

Острието е дълго 60 см, което улеснява подрязването на голям храст с един ход. Просторен резервоар за гориво също може да се отдаде на предимствата на модела. Обемът му е 0,4 литра, което ви позволява рядко да прекъсвате работата за доливане на гориво.

Предимства:

 • Леко тегло.
 • Мощен двигател.
 • Просторен резервоар за гориво.

Недостатъци:

 • Висока цена.

3. STIHL HS 45 (60см)

Ножици за мотоциклети STIHL HS 45 (60см)

Последният член в нашата класация на най-добрите тримери за жив плет е много успешен инструмент, който ще ви помогне да поддържате сайта в перфектна красота. Моделът тежи 5 кг - много добър показател за категорията бензин. В този случай вътрешната повърхност на цилиндъра има хромирано покритие, което значително увеличава ресурса на резачката за четка. Дължината на триона е цели 60 сантиметра. Следователно, можете да отрежете висок храст с едно движение на ръката. Разработчиците взеха много сериозно ергономичността и дизайна, което прави инструмента много лесен за използване и едновременно привлекателен.

Предимства:

 • Отлична ергономия.
 • Добро качество на изграждане.
 • Голяма мощ.

Недостатъци:

 • Много висока цена.

Коя резачка за четки е по-добре да се купи

С това завършваме нашия преглед на най-добрите хеджиране според оценките на клиентите. Той разглежда модели от различни ценови категории, свързани с различни видове. Благодарение на това всеки читател може лесно да избере този, който ще бъде най-добрият избор за него.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфона и телефони