9 най-добри помпени станции

Днес помпените станции са много популярни и обикновено се инсталират в частни къщи или летни къщи. Това понякога е най-лесният и надежден начин за получаване на нужното количество вода. В други случаи това е единственият начин за получаване на вода - ако наблизо няма централизирано водоснабдяване. Но във всеки случай е много важно да изберете правилната водоснабдителна станция. В крайна сметка именно тя е центърът на водоснабдителната система. Направените грешки могат да причинят много сериозни проблеми по време на работа. Въпреки това, повечето хора не разбират достатъчно добре тази техника, за да изберат лесно подходящото оборудване. Именно за тях ще съставим рейтинг на най-добрите помпени станции според отзивите на клиентите. В него всеки читател може лесно да намери опция, която му подхожда напълно.

Избор на помпена станция за лятна резиденция и къща

Изборът на подходяща помпена станция трябва да се вземе много сериозно. В противен случай, след няколко дни употреба, ще се появят неприятни функции, които правят живота в частна къща или в страната не много приятен. На какво трябва да обърнете внимание, когато купувате?

На първо място е така дълбочина на оградата... Прекаляването за помпа, която е твърде мощна, е загуба на пари. И ако закупите недостатъчно мощно оборудване, това ще доведе до факта, че водата няма да потече в къщата.

Вие също трябва да вземете предвид производителност... Тоест обемът, който помпената станция може да вдигне от кладенеца за минута. Колкото повече хора в къщата, толкова по-голяма ще бъде консумацията на вода. Следователно изпълнението трябва да е подходящо.

Не забравяйте за обем на акумулатора... В крайна сметка помпата не може да се включи всеки път, когато някой трябва да мие ръцете си или да изпие чаша вода. Следователно водата първо се издига в специален резервоар, който за известно време отговаря на изискванията на потребителите. Когато е празна, помпата се включва отново и напълва хидравличния акумулатор.

И накрая, не може да се игнорира ниво на шум... В частните домове помпата обикновено се намира в непосредствена близост до дневни. Едва ли някой ще бъде доволен от факта, че дете или възрастни хора ще се събуждат всеки път, когато оборудването е включено.

Най-добрите евтини помпени станции

Ако прекарвате по-голямата част от времето си в градски апартамент и посещавате само лятна вила през лятото през почивните дни, тогава една евтина помпа за битови нужди ще бъде най-добрият избор. Те обикновено нямат много висока производителност и мощността не е твърде висока. Но не е нужно да губите много пари за оборудване, което ще се използва активно в най-добрия случай в продължение на няколко седмици в годината. Следователно, много хора избират бюджетен NS доста разумно. Нека разгледаме няколко от тях.

1. VORTEX ASV-370/2 CH

VORTEX ASV-370/2 CH

Ако искате да закупите помпена станция евтино, тогава трябва да разгледате по-подробно този модел. Той има доста добро представяне - 2,7 куб. Метра. м / час. Това ще бъде повече от достатъчно за много летни жители. Дълбочината на засмукване е 9 метра. В много региони на страната ни дълбочината на подземните води е много по-малка, така че този показател ще бъде достатъчен с добър запас.Основното е да се уверите, че водата е сравнително чиста - ако един тон вода съдържа повече от 150 грама пясък, рискът от отказ на помпената станция се увеличава. Но помпата може да работи не само със студена вода, но и доста топла - в диапазона от +1 до +50 градуса по Целзий. Може би единственият сериозен недостатък е малкият акумулатор - само 2 литра. Никой обаче не си прави труда да инсталира по-голям хидравличен резервоар.

Предимства:

 • Достъпна цена.
 • Поддържа добре налягането във водоснабдителната система.
 • Висока производителност за цената си.
 • Надеждна работа.
 • Ниско ниво на шум.
 • Добре проектираният ACB монтаж повишава стабилността.

Недостатъци:

 • Малък обем на хидравличния резервоар.

2. JILEX Jumbo 50/28 H-18

JILEX Jumbo 50/28 H-18

Друга успешна помпена станция, която получи положителни отзиви от потребителите. Обемът на хидравличния резервоар е доста добър - 18 литра. Това ще бъде повече от достатъчно за един или двама потребители. Хубаво е, че устройството тежи много малко - само 15,1 кг, което значително опростява процедурата за транспортиране и монтаж.

Моделът има функцията да филтрира малки частици, което увеличава експлоатационния живот и намалява риска от повреда на оборудването.

За един час помпата преминава до 3 куб.м. водата е достатъчна за нуждите на всяко семейство, да не говорим за един или двама души. Помпената станция перфектно се справя с кладенци, дълбочината на които достига 9 метра. Работи с температури на водата от +1 до +35 градуса. Чугунният корпус значително увеличава здравината на оборудването и експлоатационния живот, което приятно ще изненада купувачите, които ценят високата надеждност на оборудването.

Предимства:

 • Малък размер.
 • Налични части.
 • Руско събрание.
 • Тихо.
 • Добро представяне.

Недостатъци:

 • Трудно да се регулира превключвателят за налягане.
 • Някои модели генерират само сравнително малко налягане.

3. VORTEX ASV-800/19

VORTEX ASV-800/19

Имате ли нужда от бюджетна помпена станция, която може да реши проблема с водоснабдяването? Тогава със сигурност ще бъдете приятно изненадани от този модел. Изпълнението му е много добро за ценовата му категория - 3,6 кубически метра на час. Освен това максималната глава достига височина 40 м, а дълбочината на засмукване е 9 м. Хидравличният резервоар е доста просторен - 19 литра. Основното е да се гарантира, че водата в кладенеца или кладенеца е чиста - препоръчително е да използвате специален филтър. Мощността на помпата е 800 W, също така си струва да се отбележи, че има термична защита, която ще предпази двигателя от претоварване. Така че, придобивайки такава помпена станция за лятна резиденция, определено няма да съжалявате за неуспешна покупка.

Предимства:

 • Отлично представяне.
 • Лесно обслужване.
 • Малък размер и тегло.
 • Наличието на манометър за удобно наблюдение на налягането в системата.
 • Лесно инсталиране.

Недостатъци:

 • Хидравличният резервоар не е достатъчен за голямо семейство.

4. Denzel PS1000X

Denzel PS1000X

Интересувате ли се от висококачествена повърхностна помпена станция, способна да доставя вода на голямо разстояние от кладенеца? В този случай разгледайте по-отблизо тази станция. Максималното му налягане достига 44 метра, така че определено няма да има проблеми с доставката на вода от кладенеца до къщата. В същото време дълбочината на засмукване е цели 8 метра. Достатъчно с марж, дори и за доста дълбок кладенец.

Максималната глава на помпата влияе върху максималното разстояние между източника на вода и потребителя.

Товароносимостта е много висока - 3,5 куб.м вода. Следователно помпената станция ще осигури дори много голямо семейство с достатъчно вода. А обемът на хидравличния резервоар е сравнително голям - 24 литра. Поради това помпата не трябва да се пуска твърде често, което означава, че рискът от повреда е значително намален. Не е изненадващо, ако съдим по отзиви на потребители, никой не съжалява за подобно придобиване.

Предимства:

 • Добро качество на изграждане.
 • Висока производителност.
 • Проста връзка.
 • Компактни размери.
 • Мощен и надежден.

Недостатъци:

 • Значително ниво на шума по време на работа.

Най-добрите помпени станции цена-качество

Потребителите, които търсят уреди за дом, където живеят постоянно, не трябва да пестят на помпени станции. В края на краищата те се стартират ежедневно и по-често няколко пъти на ден. По-добре е да платите голяма сума веднага и да закупите наистина висококачествено оборудване, което гарантирано ще продължи много години, без да създава проблеми. В такъв случай ще разгледаме няколко помпени станции, които имат по-висока цена, но в същото време се отличават с отлична производителност и ресурс.

1. VORTEX ASV-1200 / 24N

VORTEX ASV-1200 / 24N

Тук има висококачествена и в същото време сравнително евтина помпена станция за лятна вила или дом. Неговата производителност е много висока - 4,2 кубически метра вода на час. Това определено ще бъде достатъчно дори за не твърде икономични потребители. Хидравличният резервоар задържа 24 литра вода - помпата не трябва да се включва често. Максималната глава е доста висока - 40 метра. Работи чудесно както със студена, така и с топла вода.

Предимства:

 • Висока производителност.
 • Значима максимална глава.
 • Добро качество на изграждане.
 • Лесна употреба.
 • Капацитетен акумулатор
 • Устойчиви материали.

2. Denzel PSX1300

Denzel PSX1300

Тази станция е подходяща за потребители, които искат да изберат помпена станция за дома, характеризираща се с висока производителност и лесна инсталация. Максималната му глава е 48 метра. Това ще изненада приятно потребителите, които имат кладенец или кладенец за вода, разположен на голямо разстояние от дома им. А дълбочината на засмукване е доста голяма - 8 метра.

Вместимият хидравличен резервоар позволява помпата да се включва по-рядко, поради което ресурсът му се развива по-бавно и се намалява рискът от повреда.

Теглото на помпената станция е доста малко - само 16,3 килограма. Благодарение на това процесът на инсталиране е значително опростен - можете сами да се справите с работата, без да използвате услугите на специалисти. Хидравличният резервоар е доста голям - 24 литра. Поради това помпата не трябва да се стартира твърде често, за пореден път изчерпвайки ресурса. А производителността е много висока - 4,5 кубически метра на час.

Предимства:

 • Отлично представяне.
 • Достойно изграждане.
 • Ниско ниво на шум.
 • Голяма максимална глава.
 • Висококачествена автоматизация.

3. Марина CAM 80/22

Марина CAM 80/22

Несъмнено това е една от най-добрите помпени станции в нашия рейтинг. Той съчетава безопасността с отличните показатели. Например, моделът има функция за защита от прегряване и сухо движение, което значително увеличава експлоатационния живот на оборудването. В същото време производителността е доста висока - 3,6 куб.м. в / ч. Максималната глава е много добра - 32 метра. Следователно водата може да бъде доставена на голямо разстояние от кладенеца до къщата. Хубаво е, че с всичко това, теглото на помпената станция е само 12 килограма. Купувачът може да бъде сигурен, че инсталацията ще бъде лесна и бърза и няма да има излишни проблеми по време на транспортиране.

Предимства:

 • Добра производителност.
 • Високо ниво на сигурност.
 • Възможност за плавно регулиране на налягането.
 • Издръжливост при навременна поддръжка.
 • Леко тегло.

Недостатъци:

 • Висока чувствителност към спада на напрежението.

4. JILEX Jumbo 70/50 N-24 (въглеродна стомана)

JILEX Jumbo 70/50 N-24 (въглеродна стомана)

Втората позиция в класацията е заета от много успешна помпена станция - по-скъпа от останалите в прегледа, но определено си струва всяка рубла, похарчена за нея. Едно от предимствата е високата безопасност. Снабдена е със защита срещу сух старт и прегряване. В допълнение има мек старт на двигателя и контрол върху нивото на водата в хидравличния резервоар. Обемът на последния, между другото, е 24 литра - много добър показател.

Капацитетът на помпената станция е много голям - 4,2 кубически метра вода на час. Максималната глава достига 50 метра, което ще бъде важно предимство за потребителите, чиято къща се намира на голямо разстояние от кладенеца.

Предимства:

 • Здрав корпус от неръждаема стомана
 • Голяма максимална глава.
 • Автоматичен контрол на нивото на водата.
 • Дълъг гаранционен срок - 3 години.
 • Отлична комбинация от цена и надеждност.
 • Добро представяне.

Недостатъци:

 • Високо ниво на шум по време на работа.

5. Grundfos Hydrojet JPB 5/24

Grundfos Hydrojet JPB 5/24

Класацията е затворена от една от най-добрите помпени станции на компанията Grundfos, която придоби огромна популярност поради своята надеждност и практичност. Станцията се откроява със стабилната си работа на автоматизация, която ще ви служи дълги години, и разходите 350 $ не е малко, но наистина е така. Пропускателната способност е 3 кубически метра вода на час с мощност на двигателя 775 W. Материалите, използвани от производителя, могат да издържат на значителни натоварвания по време на воден чук. Ако мислите коя компания е по-добре да закупите помпена станция, тогава бихме препоръчали да дадете предпочитание на Hydrojet JPB 5/24, това показва прилична комбинация от цена, качество и надеждност.

Предимства:

 • Надеждна автоматизация.
 • Вградена защита от претоварване.
 • Живот.
 • Висококачествени части и изработка.
 • Повечето елементи са изработени от неръждаема стомана.

Недостатъци:

 • Високата цена на станцията и консумативното оборудване.

Коя помпена станция да закупите

Нашият списък с най-добрите помпени станции включва най-популярните модели за домашна употреба. В него се опитахме да разгледаме NN, които се различават значително по редица фактори. Така че изборът на този, който е подходящ за конкретен потребител, вероятно изобщо няма да бъде труден.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфона и телефони