ТОП най-добри машинки за подстригване на коса

Много хора са свикнали прическите им да се правят във фризьорски салони от опитни майстори, защото благодарение на тях не е толкова трудно да изглеждате стилно, красиво и привлекателно. Но с течение на времето посетителите се уморяват да плащат пари и търсят начин да спестят пари. Всъщност има добро решение за подстригване „направи си сам“ - електрическа машинка за подстригване на коса. Тя ви позволява да спестите не само финанси, но и време, защото можете да го използвате по всяко време на денонощието, без да напускате дома си. И нашата оценка на най-добрите машинки за подстригване на коса ще ви помогне да направите своя избор. Всеки от включените в него модели определено ще ви бъде полезен във всеки дом.

Коя компания да избере машинка за подстригване

Един от най-важните критерии за избор на машинка за подстригване е нейният производител. Именно на него купувачите изглеждат на първо място, защото името на марката често показва качеството на продукта, както и неговата функционалност, надеждност и дълготрайност.

Днес има няколко водещи компании, които произвеждат специализирани устройства за рязане на коса. В асортимента им има достатъчен брой машини, проектирани както за домашна, така и за професионална употреба. И списъкът на тези марки не е толкова дълъг:

 1. Мозер.
 2. Philips.
 3. BaByliss.
 4. Polaris.
 5. Panasonic.

Опитните фризьори често се обръщат към тези производители, затова на други хора се препоръчва да се съсредоточат върху тях преди всичко.

Най-добрите евтини машинки за подстригване на коса

Безспорно евтините модели трябва да присъстват в класацията на най-добрите машинки за подстригване на коса. Трите най-популярни от тях са представени по-долу. Задължително е да разберете повече за тези устройства, защото те са пряко доказателство, че е възможно да закупите висококачествено и издръжливо устройство дори и за малка сума.

1. Polaris PHC 2501

Комплект за подстригване на коса Polaris PHC 2501

Тази машинка за подстригване на коса за начинаещ фризьор ще бъде отличен избор, тъй като има добра функционалност, ергономична форма и изглежда много стилно. Има удобен регулатор за закрепване и контур за окачване на конструкцията, който може да действа и като стойка.

Най-късата дължина на прическата на този модел е 0,8 мм, най-дългата е 20 мм. Остриетата са изработени от неръждаема стомана. Устройството работи само от електрическата мрежа, така че тук няма индикация за зареждане.

Средната цена на устройството е около 14–17 $

Професионалисти:

 • пасва удобно в ръката;
 • лекота на почистване;
 • качествена работа.

На минуси купувачите отбелязват само липсата на самозаточващи се остриета.

2. Philips QC5115 серия 3000

Машинка за подстригване на коса Philips QC5115 серия 3000

Наистина добра и евтина машинка за подстригване на коса Philips има извита форма. От контролните елементи върху него са предвидени само бутон за захранване и регулатор на дължината, разположени върху дръжката.

Устройството е предназначено единствено за рязане на коса на скалпа. Може да се използва за намаляване на дължината до 0,5 мм. Общият брой на настройките за дължина е 11.Остриетата са изработени от неръждаем материал и е включено само едно универсално закрепване.

Този модел машинка за подстригване е за продажба 20–21 $ средно аритметично.

Ползи:

 • леко тегло;
 • самозаточващи се остриета;
 • тиха работа;
 • широка гама от дължини на прическата.

недостатък има едно - понякога отпадащ проводник.

Същността на недостатъка е, че жицата е поставена доста плътно. Ето защо, не се страхувайте да добавите усилия и да го вмъкнете докрай.

3. ER131

Машинка за подстригване на коса Panasonic ER131

Почти най-добрата машинка за подстригване на коса у дома е направена в класически стил. На него производителят е предоставил контролен регулатор и индикатор за зареждане. Също така в горната част на устройството има "fossa" за палеца, което прави работата по-удобна.

В машината за подстригване са включени остриета от неръждаема стомана. Той предлага само 4 настройки за дължина, но това е напълно достатъчно, тъй като минималната дължина е 3 мм, а максималната дължина - 12 мм. Устройството може да работи автономно в продължение на 40 минути.

Моделът може да бъде закупен за около 21 $

Предимства:

 • способността за работа без жици;
 • работна скорост 6300 об / мин;
 • липса на ненужен шум при рязане;
 • индикатор за зареждане;
 • достатъчно дълга тел.

Недостатъци:

 • дълго време за зареждане

Най-добрите машинки за подстригване на коса за цена и качество

Говорейки за това коя машинка за подстригване да изберете за дома, струва си да разгледате трите варианта, представени по-долу. Те зарадват потребителите с приемлива цена и отлична функционалност. Въпреки че не се очакват свръхестествени характеристики от тези модели поради ценовия диапазон, те могат да изненадат с монтажа, комплекта аксесоари и качеството на работа. Всичко, от което се нуждаете за домашни прически.

1. Dykemann Friseur H22

Dykemann Friseur

Мощна, компактна, удобна и функционална машинка за подстригване на коса Dykemann Friseur H22, може да се управлява както от електрическата мрежа, така и от батерията. Батерията може да се зарежда за 4 часа непрекъсната употреба. Устройството се зарежда напълно за 3 часа. Звуковият индикатор ще ви уведоми, че машината се разрежда навреме. Има 5 нива на регулиране на остриетата за прически с различна дължина. Удобната докинг станция опростява зареждането и помага да се спести работното пространство.

Професионалисти:

 • не прегрява;
 • не вдига шум;
 • мощен двигател;
 • керамотитанови остриета.

Минуси:

 • не е открит

2. Clipper MOSER 1661-0460 TrendCut Li +

Машинка за подстригване на коса MOSER 1661-0460 TrendCut Li +

Една от най-добрите машинки за подстригване на коса в категорията цена-изпълнение изглежда стилно и се вписва удобно в ръката поради ергономичната си форма. Направен е в черно и има нехлъзгащо се тяло.

Машинката за подстригване на главата ви позволява да намалите дължината до 0,7-25 мм. Общо има 8 нива на дължина.Този модел се захранва от батерия, едно зареждане от което трае около 100 минути. Комплектът с машината разполага с всички необходими аксесоари за процедурата - 6 приставки, ножици, гребен, четка, капак.

Цената на устройството достига 4 хиляди рубли. средно аритметично.

Професионалисти:

 • лекота на изграждане;
 • богато оборудване;
 • лекота на смяна на ножове;
 • прилично оборудване.

минус бе идентифициран само един - твърде остри ножове, трябва да направите ръба много внимателно, за да не нараните кожата.

3. Машинка за подстригване на коса Braun HC 5030

Машинка за подстригване на коса Braun HC 5030

Отлична евтина машинка за подстригване на коса у дома има модерен външен вид - матово тяло, изявен превключвател за регулиране на дължината и бутон за включване / изключване. Всички контроли са разположени на горната повърхност и удобно се натискат с палец.

Тази машинка за подстригване има система Memory SafetyLock, която помни последната настройка, която е била използвана.

Машината има функция за мокро почистване, което я отличава от конкурентните продукти. Други характеристики на устройството: 17 настройки за дължина, 50 минути живот на батерията, 8 часа зареждане. Комплектът съдържа: чифт дюзи, четка и масло.

Можете да закупите продукта за около 3 хиляди рубли.

Ползи:

 • висококачествена прическа с двата приставки;
 • огромен избор от дължини;
 • пасва удобно в ръката;
 • остри остриета.

недостатък може да се нарече само липсата на торба за съхранение.

4. Машинка за подстригване на коса Philips HC7460 серия 7000

Машинка за подстригване на коса Philips HC7460 серия 7000

Машината, напълно съответстваща на разходите, съдейки по отзивите на клиентите, е много удобна за използване. И това се обяснява с ергономичната форма и правилното поставяне на три бутона - включване / изключване и два регулатора на височината на дюзата.

Устройството реже минимум 0,5 мм и максимум 42 мм. В същото време броят на настройките за дължина на прическата в машината е 60. Остриетата са направени изцяло от неръждаема стомана и се отличават с повишена здравина. Продължителността на устройството от едно зареждане е до 120 минути.

Средна цена - 57 $

Предимства:

 • самозаточващи се остриета;
 • електрическо регулиране на нивото на дюзите;
 • дълъг живот на батерията;
 • зареждане само 1 час;
 • тиха работа.

Недостатъци:

 • няма защита от влага;
 • липса на капак.

Най-добрите професионални машинки за подстригване на коса

Когато майстор трябва да купи машинка за подстригване за коса за работа у дома или в салон, той обръща внимание на скъпите модели. И този избор е наистина правилен. Устройствата за истински професионалисти не са евтини и това се дължи на повишената мощност, по-острите остриета, максималния комфорт при използване и други предимства пред устройства от предишните две категории.

1. МОЗЕР 1884-0050 Li + Pro

Машинка за подстригване на коса MOSER 1884-0050 Li + Pro

Професионална машинка за подстригване с индикатор за зареждане в долната част и бутон за захранване в центъра изглежда много стилно. Той е направен в сиво и се вписва във всеки интериор на работното място.

Устройство с прилична скорост на мотора ви позволява да отрежете прическа с най-малко 0,7 мм и максимум 25 мм. Общият брой на настройките за дължина достига 11. И този модел работи от батерия - едно зареждане е достатъчно за 75 минути автономия. С тази машина е осигурена стойка за зареждане.

Средна цена на устройството - 157 $

Професионалисти:

 • индикатор за зареждане;
 • гладка прическа;
 • достатъчен брой дюзи;
 • тиха работа.

Като минус се излъчва силно нагряване на устройството.

Машината се загрява само ако се използва непрекъснато повече от 40 минути.

2. Wahl 8148-016

Машинка за подстригване на коса Wahl 8148-016

Стилната машина често получава положителни отзиви за външния си вид. Това не е изненадващо, тъй като този дизайн е просто перфектен за опитни майстори - преливащо тяло, привличащо вниманието лого и допълнителни елементи за лесна употреба.

Машината е предназначена за рязане на коса на главата и може да намали дължината си до 0,8-25 мм. Що се отнася до броя на настройките за дължина, той достига 10. А животът на батерията е 1,5 часа.

Можете да закупите устройството за 161 $ средно аритметично.

Ползи:

 • способността за работа както от батерия, така и от мрежа;
 • комплект дюзи;
 • издръжливост на всички елементи на машината.

недостатък вибрация по време на прическа се счита.

3. MOSER 1871-0079 ChromStyle + ChroMini

Машинка за подстригване на коса MOSER 1871-0079 ChromStyle + ChroMini

Атрактивен модел с включен тример - два стилни инструмента за премахване на излишната растителност. И двете имат индикация за зареждане и превключватели за промяна на височината на дюзата.

Устройството работи 90 минути при захранване на батерията, има 4 приставки в комплекта и ви позволява да намалите дължината до 0,7-12 мм. В допълнение към машината има удобен калъф за съхранение и транспортиране, който може да побере всичките й елементи.

Модел за продажба на цена 190 $

Предимства:

 • високо качество на сглобяване;
 • възможността за автономна работа;
 • наличието на тример;
 • индикация за зареждане;
 • калъф за съхранение;
 • удобна стойка.

недостатък - дълго време за зареждане

Батерията не трябва да бъде напълно заредена, за да започне бързо да използвате устройството, защото това само ще го отслаби и животът на батерията постепенно ще започне да намалява. Винаги зареждайте напълно тази машинка за подстригване!

Най-добрите комплекти за подстригване на коса

Опитните фризьори също са склонни да избират комплект за прическа. Такива продукти се различават от другите по това, че могат да се използват за обработка не само на косата на главата. Комплектът включва различни приставки, благодарение на които можете също да отрежете тялото, мустаците и брадата, носа и дори ушите. Освен това, заедно с основния инструмент в някои комплекти, има добавка под формата на самобръсначка.

1. Комплект за прическа Philips MG5730 Series 5000

Комплект за подстригване Philips MG5730 Series 5000

Отдясно най-добрият комплект за подстригване на косата по цялото тяло, включително ушите и носа, той е направен в тъмни цветове. Основното устройство има голям диаметър, поради което се вписва удобно в ръката. Всички контроли са разположени в горната част на машинката за подстригване.

Остриетата на машината са изработени от неръждаема стомана. Освен това този модел осигурява мокро почистване. Включва: 2 гребена за стърнища, 3 гребена за коса, отделен гребен за тяло, тример за нос и уши, четка за почистване. Дължината на прическата може да варира между 1-16 мм.

Ценовият етикет на комплекта е изненадващ - 4 хиляди рубли. средно аритметично.

Професионалисти:

 • ергономичност;
 • безшумна работа;
 • самозаточващи се остриета;
 • наличието на дело;
 • дълга гаранция;
 • приличен набор от дюзи.

Минуси:

 • бутон за здраво включване / изключване;
 • без индикация за зареждане

2. Комплект за прическа Braun MGK 3060

Комплект прически Braun MGK 3060

Комплект подписи от известна марка съответства на нейния стил. Всички компоненти на този комплект са декорирани в класически стил и тъмни цветове. Всички приставки са матови, а самата машина има преливно тяло.

Електрическото устройство отрязва минимум 1 мм и максимум 21 мм. Броят на настройките за дължина достига 26. Машината работи както от батерията, така и от електрическата мрежа. Ако се изисква автономна употреба, потребителят може да разчита на цял час тиха работа, след което устройството ще трябва да бъде изпратено за 8-часово зареждане.

Комплектът се продава средно за 39 $

Ползи:

 • нехлъзгащо се тяло;
 • включена висококачествена самобръсначка;
 • мокро почистване;
 • лекота на използване;
 • възможно най-гладкото бръснене.

Недостатъци:

 • включени твърде много прикачени файлове (те просто не са необходими);
 • когато работите с тример, космите летят в различни посоки.


Като разгледаме ТОП на най-добрите машинки за подстригване на коса, ще бъде по-лесно да изберете правилния модел за независима употреба. Първите две категории са идеални за домашна употреба - с тяхна помощ можете лесно да създадете стилна прическа за себе си и за всеки друг човек. Професионалните подстригващи и фризьорски комплекти са много по-скъпи и затова са по-подходящи за професионалисти - опитни майстори могат да ги използват както у дома, така и на работното място в салона. Въпреки такова разделение на категории, няма нужда да се съмняваме в качеството на всеки модел, тъй като всички те правилно влязоха в класацията на лидерите и имат много положителни отговори.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфона и телефони