Рейтинг на електрически четки за зъби

От детските години сме научени да правим устната хигиена. Необходимо е не само за сияйна усмивка, но и за да се избегне появата на неразположения. В допълнение към избора на паста за зъби е важно внимателно да обмислите закупуването на четка. Към днешна дата електрическите модели се представят най-добре. Те лесно се справят със задачата и дори не принуждават човек да се напряга, докато работи върху устната кухина. Редакционният ни екип класира най-добрите електрически четки за зъби. Това включва продукти, които могат да бъдат закупени в обикновени магазини или поръчани на Aliexpress.

Коя марка електрическа четка за зъби да изберете

Топ моделите на електрически четки за зъби се произвеждат, колкото и да е странно, не само от световно известни марки. Днес са популярни много компании, чиито продукти радват клиентите. Между тях:

 1. Oral-B... Производителят се занимава със създаването и продажбата на различни продукти, предназначени за висококачествена и цялостна грижа за устната кухина. Продуктовата гама включва много електрически четки за възрастни и деца. Някои продукти от тази марка обаче се продават със специални добавки под формата на сонда за паста за зъби, вода за уста и т.н.
 2. Philips... Популярен производител на домакински уреди също се занимава със създаването на устройства за грижа. Той винаги дава дългосрочна гаранция за своите продукти. Продуктите са изработени от висококачествена пластмаса и като правило имат гумирани дръжки, което опростява работата. В асортимента на производителя няма твърде много четки, но всички те са уважавани от потребителите.
 3. Xiaomi... Известният производител на смартфони разработва и други джаджи, включително електрически четки за зъби. Въпреки че марката понастоящем не може да се похвали с широка гама от тези продукти, наличните модели бързо се разпродават. Те са харесвани от потребителите за наистина висококачествено и нежно почистване, както и за това, че помагат за бързото постигане на основната цел - снежнобяла усмивка.
 4. Hapica... Този производител е специализиран само в електрически четки за почистване на устната кухина. Продуктите му извършват оптималния брой движения, бързо зареждат и не ви карат да чакате дълго за първия ефект от използването им. В допълнение, важна характеристика е материалът за направата на четините - те по никакъв начин не вредят на зъбния емайл, но почистването се извършва много по-добре от ръчните продукти.
 5. Donfeel... Оригиналният производител на електрическа четка за зъби разработва продукти за хигиена на устната кухина. Продуктовата му гама включва оптимални продукти за възрастни и деца. Такива четки никога не дават основание да се съмняват в себе си, тъй като те стопроцентово изпълняват задачата.

Списъкът с производители ще ви помогне да изберете подходящата електрическа четка за зъби за вас. Продуктите на изброените марки винаги получават положителни коментари, тъй като са наистина висококачествени, надеждни и доказани от времето и клиентите.

Най-добрите електрически четки за зъби

Тъй като електрическите четки за зъби отдавна заместват своите ръчни колеги, има много от тях в продажба. Оценката от "Expert.Quality" се състои от 7 най-добри модела. Той е съставен, като се вземат предвид отзивите на реални хора, както и препоръките на опитни зъболекари. Освен това местоположението на продуктите в този списък е повлияно от техните технически характеристики и реални възможности.

Цените за разглежданите модели варират от 1 до 10 хиляди рубли, така че всеки може да избере достоен вариант за всеки портфейл.

1. Philips Sonicare 2 серия за управление на плака HX6212

Philips Sonicare 2 серия за управление на плака HX6212

Първото място в класацията на електрическите четки за зъби е заето от звуков модел. Продава се в различни цветове, което привлича купувачите. Този модел изглежда стилно - умерено голяма дръжка, на която има само един бутон за включване на устройството.

Продуктът се захранва от вградена батерия и едно зареждане трае около две седмици при редовна употреба. Идеална за ежедневно почистване, тази четка има максимална скорост от 31 000 импулса в минута.

Професионалисти:

 • наличието на таймер;
 • добро оборудване;
 • индикатор за зареждане;
 • сменяеми дюзи;
 • естетически вид.

минус обаче има затруднение при закупуването на продукт, тъй като той не се продава във всички магазини.

2. Oral-B Vitality 3D White

Oral-B Vitality 3D White

За мнозина най-добрата електрическа четка за зъби се откроява с креативния си дизайн. Той е направен в бели и сини нюанси, което е характерно за производителя. Дръжката и копчето са с гумено покритие.

Моделът с кръгла дюза е предназначен за избелване. Работи на батерията в продължение на 28 минути и отнема около 16 часа за презареждане. Освен това има сензор за натиск върху зъба, който ви позволява да запазите емайла непокътнат.

Ползи:

 • избелващ ефект;
 • индикатор за зареждане;
 • удобно тегло;
 • стойка включена.

недостатък няма контрол върху износването на дюзата.

3. Електрическа четка за зъби Xiaomi Mi

Xiaomi Mi Електрическа четка за зъби

Оригиналната четка за дълга дръжка се продава само в бяло. Дизайнът на този модел е минималистичен, тъй като нищо друго не е предвидено на тялото му, освен бутона за включване / изключване.

Моделът тип звук се предлага с едно стандартно закрепване. В самостоятелен режим работи за около 72 минути и зареждането му отнема не повече от 12 часа. Той има Bluetooth, индикатор за зареждане, таймер и пристрастяваща функция. Освен това производителят е предоставил възможност за свързване на четката към смартфон, което я прави още по-функционална.

Предимства:

 • удължена дюза;
 • ускорено зареждане;
 • лекота на управление;
 • способността за премахване на зъбен камък.

Единственият недостатък се отчита липсата на допълнителна дюза в комплекта.

4. Oral-B Pro 500 CrossAction

Oral-B Pro 500 CrossAction

Електрическата четка за зъби Oral-B има шик външен вид. Дълга дръжка, кръгла дюза, ярки индикатори и удобен бутон за захранване - всичко това вкарва потребителите на възторжени емоции.

Устройството извършва 8800 възвратно-постъпателни движения за една минута. Захранва се от батерия и се зарежда от собствената му люлка. Тук има два показателя - ниво на зареждане и износване.

Можете да си купите четка за около 32 $

Професионалисти:

 • висококачествено отстраняване на плака;
 • висококачествено изграждане;
 • удобство за начинаещи;
 • дълга работа без презареждане.

минус има само едно - липсата на сензор за натискане на зъба.

5. Oral-B Genius 10000N

Oral-B Genius 10000N

Стилната четка е проектирана в светли и тъмни цветове. Тук има два бутона - включване / изключване и за отстраняване на дюзата. Дръжката на този модел е усъвършенствана, поради което отнема известно привикване.

Моделът работи в няколко режима: избелване, деликатно почистване, масаж. Без презареждане може да се използва за 48 минути. Допълнително са предвидени: сензор за налягане, индикатор за ниво на зареждане, таймер.

Ползи:

 • лекота на използване;
 • трайни материали за производство;
 • наличие на мобилно приложение.

6. Philips Sonicare 2 серия HX6232 / 20

Philips Sonicare 2 серия HX6232 / 20

Уникалната четка е направена в тъмни и светли цветове. Тя харесва както мъжете, така и прекрасните дами. Устройството изглежда доста креативно и солидно, така че дори не е срамно да го вземете със себе си на екскурзия.

Продуктът тип звук е подходящ за ежедневно почистване. Захранва се с батерия, зарежда се от люлката. Тук има пристрастяваща функция, което е особено добро за начинаещи. Също така производителят е предоставил индикатор за зареждане и удобен таймер в такава четка.

Предимства:

 • висококачествено почистване;
 • безопасност за венците;
 • добра батерия;
 • удобно тегло.

недостатък Нека да назовем не само всички удобни превключвания на режим.

7. Philips Sonicare ProtectiveClean 4500 HX6829 / 14

Philips Sonicare ProtectiveClean 4500 HX6829 / 14

Закръглянето на класацията е четка, украсена в бяло и синьо. Изглежда доста привлекателно и ще подхожда на всички хора, независимо от пол и възраст.

Звуковият модел за масаж и ежедневно почистване има пристрастяваща функция. Той извършва максимум 31 хиляди пулсации в минута. Животът на батерията е две седмици.

Не трябва да оставяте приспособлението на постоянно включена база за зареждане, тъй като това уврежда батерията му.

Професионалисти:

 • удобство при почистване на всеки зъб отделно;
 • безопасност;
 • отлична батерия;
 • леко тегло.

минус хората виждат в дебелата зареждаща жица.

Най-добрите електрически четки за зъби от Aliexpress

Редовното миене на зъбите с електрическа четка има положителен ефект върху здравето на устната кухина. Тези, които обичат да правят поръчки в популярния китайски уебсайт Aliexpress, вероятно се интересуват да знаят кои модели си струва да поръчат там. След анализ на гамата от продукти, нашите експерти съставиха рейтинг на най-добрите продукти от онлайн магазина. Тези модели са събрани не само от техните характеристики, но и от обратна връзка както от реални хора, така и от зъболекари.

Цената за електрическите четки за зъби с Aliexpress е 1-4 хиляди рубли.

1. Seago

Seago

Една добра и евтина електрическа четка за зъби е удължена. Има само един бутон за включване / изключване, но има няколко ярки светодиода.

Електронният модел е предназначен за възрастни. Зарежда се от компютър чрез USB и след това работи за около две седмици, ако използвате продукта два пъти на ден.

Ползи:

 • качество на изграждане;
 • нехлъзгаща се дръжка;
 • безопасност за емайла и венците;
 • бързо пристрастяване.

Единственият недостатък замърсеният случай стърчи.

2. Сонична електрическа четка за зъби

Сонична електрическа четка за зъби

Креативният модел е проектиран в различни цветове. Той има само един бутон за управление, а останалото място на дръжката се заема от сензори и индикатори.

Хората са склонни да изберат електрическа четка за зъби на Aliexpress поради благоприятната цена, високото ниво на защита от влага, автоматичен таймер за 2 минути, както и материала за изработка на четините - найлон Dupont. В допълнение, функциите включват пет режима на вибрации, включително масаж и ежедневно почистване.

Предимства:

 • изгодна цена;
 • оптимална скорост на движения в минута;
 • бързо зареждане;
 • възможността за използване за зъби и венци с повишена чувствителност.

3. SOOCAS SO WHITE EX3

САКОВИ ТАКИВА БЯЛ EX3

Добрата електрическа четка за зъби от Aliexpress има тънко тяло. Всички индикатори тук са малки, но светят достатъчно ярко. Главата на този модел е кръгла.

Четката за зъби има три режима на вибрация. За зареждането са необходими около 16 часа, а скруберът на батерията издържа 40 часа. Максималната честота на движенията достига 31 хиляди в минута.

Професионалисти:

 • привлекателен външен вид;
 • изгодна цена;
 • компактност.

минус тук има само едно - бутонът за захранване е твърде мек, което улеснява натискането му случайно.

4. Ринсун

Rinsun

Тази креативна електрическа четка за зъби със сребърни вложки върху тялото служи на собствениците си дълго време, защото има трайно тяло. Главата е удължена тук, в противен случай моделът изглежда стандартен.

Притурката работи на батерия в продължение на две седмици. Има сензори за зареждане, износване и натиск върху зъба.

Моделът не трябва да се използва от собственици на дефекти на зъбите с клиновидна форма, тъй като те повишават чувствителността на нервите.

Ползи:

 • няколко цвята;
 • защита от влага;
 • наличието на режим на избелване.

Като липса леко слабата четина си струва да се подчертае.

5. Xiaomi Soocas X3

Xiaomi Soocas X3

Завършваме класацията с четка със стилен дизайн, типичен за производителя. Тук, върху едноцветно тяло, има златен преливен бутон, под който има 6 индикатора.

Водоустойчивият модел е одобрен за ежедневна употреба. Зареждането му е достатъчно за 10-15 дни редовна употреба. Като допълнение, той осигурява Bluetooth и възможност за свързване с телефона чрез приложението.

Предимства:

 • съответствие на цена и качество;
 • пасва удобно в ръката;
 • подходящ за деца и възрастни.

недостатък можете да посочите само крехък случай.

Коя електрическа четка за зъби да закупите

Оценката на най-добрите електрически четки за зъби, представена в статията, прави задачата на потенциалните купувачи много по-лесна. Тези модели са разработени с помощта на иновативни технологии и затова не може да има съмнение относно тяхната функционалност и качество. Най-важното, на което трябва да обърнете внимание при избора на четка, е живота на батерията и наличието на таймер, който ще държи времето за четкане под контрол. И така, електрическата четка за зъби Xiaomi Mi и Seago са готови да работят по-дълго от своите „колеги“ с едно зареждане, а най-голям брой положителни отзиви за таймера се наблюдават при контрола на плаките Philips Sonicare 2 Series HX6212 и зъбната четка Sonic Electric.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфона и телефони