Най-добрите сешоари за коса според отзивите на клиентите

Всяка дама иска да изглежда красива и привлекателна, да привлече възгледите на противоположния пол и да накара „конкурентите“ да й завиждат. За това нежният пол прибягва до различни трикове, сред които прическата играе важна роля. За да създадете красота на главата не е толкова лесно, колкото изглежда на пръв поглед, защото преди да се подготвите за процедурата, трябва да подготвите необходимите устройства. Необходимото устройство за оформяне на прическа е сешоар. Той е в състояние не само да изсуши косата след душ, но и да помогне в стилизирането. Тъй като понякога е трудно да изберете правилното устройство, струва си да помислите за рейтинга на най-добрите сешоари за коса, където се събират само висококачествени и продуктивни модели.

Избор на сешоар по параметри

Цената на различните модели сешоари може да се различава значително, тъй като е повлияна от определени нюанси, които трябва да се имат предвид при избора на такова устройство. Те включват:

 1. Тип сешоар. Има две от тях - редовно и с четене на фен. Първият е по-подходящ за собственици на дълги и плътни къдрици, докато вторият ще бъде идеален за къси прически.
 2. Функции и режими. С помощта на сешоар вкъщи ще са достатъчни две скорости и температурен режим. В професионалните модели броят на функциите и настройките на температурата се увеличава 2-3 пъти.
 3. Ел. Идеалната цифра е 1,5 kW. Въпреки че много момичета смятат, че високата мощност показва най-доброто качество на устройството, всъщност поради него можете да навредите на косата си, правейки я суха и чуплива.
 4. Тегло на конструкцията. Сешоарът не трябва да бъде прекалено лек, тъй като ниското тегло показва ненадеждността на намотката на двигателя, поради което устройството бързо ще спре да функционира.
 5. Материал на тялото. Тя трябва да е огнеупорна, тъй като по време на работа сешоарът става много горещ и ако в този момент се изплъзне от ръцете ви, калъфът може да се напука. Топлоустойчивата пластмаса се счита за идеалния материал.
 6. Материал за изработка на дюзи. Тук керамиката се счита за най-подходящия вариант, тъй като подхожда на всеки тип коса и не вреди на структурата на космите.
 7. Видове и брой накрайници. В повечето случаи концентриращата дюза (и) се доставя със сешоар, който осигурява насочен въздушен поток. Отделно могат да бъдат предвидени приставки за изправяне на кичури или придаване на допълнителен обем. Колкото повече дюзи са включени, толкова по-висока е цената на устройството.

За много модели модерни сешоари за коса можете да закупите набор от прикачени файлове отделно. Но на цена ще бъде по-скъпо от закупуването на устройство с пълен набор от тези части.

Най-евтините сешоари за коса

Сушилни за коса на ниски цени често подвеждат клиентите, тъй като повечето от тези модели не са с високо качество. Но сред цялото им разнообразие има поне три от най-добрите евтини опции, изброени по-долу. Те са произведени от популярни марки и се предлагат с достатъчно функции, които да се използват у дома. Тези сешоари напълно задоволяват предпочитанията на клиентите.В допълнение, цената им не се увеличава поради именитата марка, така че не може да има въпрос за надплащане.

1. Philips BHD029 DryCare Essential

Philips BHD029 DryCare Essential

Най-добрата сешоар за евтини модели има стилен външен вид, тъй като е направена в червено и черно, а самото тяло се състои от матови и лъскави части. Снабден е с удобна дръжка с температурен превключвател.

Мощността на евтин сешоар достига 1600 W. Работи с две скорости и има три температурни настройки. Допълнителните функции включват подаване на студен въздух и йонизация.
Можете да закупите устройството за 20 $ средно аритметично.

Професионалисти:

 • голяма мощ;
 • модерен дизайн;
 • ергономичност;
 • нежно изсушаване;
 • йонизационна функция.

На минуси се отбелязват само големи размери на конструкцията.

2. Polaris PHD 2077i

 Polaris PHD 2077i

В списъка на най-добрите сешоари за малко пари има и апарат за истински дами. Изглежда доста привлекателно поради дизайна и цвета на каросерията. Има три различни бутона за включване на сешоара, промяна на температурата и скоростта, които са разположени в горната част на дръжката.

Устройството има няколко режима на скорост и три температурни режима. Мощността на този модел е 2000 W. Също така в сешоара има защита от йонизация и прегряване.

Средната цена на продукта е 20 $

Ползи:

 • висок дебит на въздуха;
 • ярък дизайн;
 • йонизация;
 • удобна дръжка;
 • отлична мощност.

Недостатъци:

 • кабелът не се усуква.

3. Rowenta CV 5361

Rowenta CV 5361

Модел с много нестандартен външен вид привлича вниманието на младите момичета. Тук бутонът за включване / изключване е разположен отпред на дръжката, а производителят е поставил регулатора на температурата и въздушния поток на гърба.

Сешоарът тежи около 700 г. Мощността му е 2100 W. Броят на режимите и скоростите на отопление е равен тук и достига три. Проводникът за свързване към изхода на това устройство е доста дълъг - 1,8 m.

Цената на устройството също не е лоша - 24 $.

Отстъпките често се правят за такъв сешоар в различни магазини, тъй като той е много популярен, така че ако желаете, можете да изчакате подходящия момент и да закупите устройството на 3–4 $ по-евтино.

Предимства:

 • компактен размер;
 • бързо изсушаване;
 • отлична мощност;
 • йонизация;
 • дълъг шнур.

недостатък ето едно - допълнителен шум по време на работа.

Най-добрите сушилни за коса цена-качество

Незаменими помощници при създаването на красива прическа трябва да имат такива възможности, които съответстват на цената им. Въпреки че някои марки се опитват да продават стоките си на по-висока цена, обяснявайки това с уникален дизайн, иновативни технологии и други предимства, има устройства, за които не е нужно да плащате допълнително. Цената им по никакъв начин не е завишена и напълно съответства на възможностите. Такива сешоари за коса служат на собствениците си дълго време и не причиняват караница в процеса на употреба. Най-добрите представители на тази категория са представени по-долу.

1. Hottek HT-967-100

Hottek HT-967-100

Холивудски къдрици у дома? Лесно е със сешоар HT-967-100. Основната му разлика е професионален мотор и функционалност, благодарение на които може да се направи професионален стайлинг, без да напускате дома си. Tourmaline Ionic поддържа косата без заплитане и поддържа естествения й блясък, докато функцията за хладен въздух прави стила ви наистина издръжлив. Сешоарът също има 3 различни настройки на температурата и 2 настройки за скорост. Мощността на устройството е 2200W. Комплектът включва 2 дюзи: дифузор и концентратор. За 2 390 r този сешоар ще остави малко хора безразлични. Може би, по отношение на съотношението цена и качество, това наистина е най-добрият сешоар на руския пазар.

Предимства:

 • професионален двигател;
 • функционален;
 • режим на подаване на студен въздух;
 • йонизация;
 • качествени материали и монтаж.

2. MOSER 4360-0050 / 0051/0052/0053/0054

МОЗЕР 4360-0050 / 0051/0052/0053/0054

Висококачественият сешоар има преливащо се тяло и интересна дръжка. Той се включва от бутон, разположен в горната предна част на дръжката. Но ключовете за промяна на температурата и въздушния поток са отстрани.
Устройството работи с мощност 1500 W. Има точно два режима на нагряване и еднакви работни скорости. Теглото на сешоара не е твърде голямо - около 600 г. От добавките има няколко концентратора.
Можете да закупите устройството за около 2 хиляди рубли.

Професионалисти:

 • леко тегло;
 • достатъчна мощност;
 • нехлъзгащо се тяло;
 • подаване на студен въздух.

На минуси има слаб висящ контур.

3. Philips BHD282 DryCare

Philips BHD282 DryCare

Една лесна за използване сешоар често получава добри отзиви от клиентите за външния си вид. В предната част на дръжката има три бутона: включване / изключване, регулиране на температурата, контрол на въздушния поток. А от противоположната страна има плъзгач за управление на йонизационната функция.

Сешоарът има висока мощност от 2300 вата. За по-лесно използване е предвиден 2-метров проводник за свързване към мрежата. Теглото на цялата структура не надвишава 500 g.
Ценовият етикет на устройството е напълно съобразен с неговите възможности - 39 $ средно аритметично.

Ползи:

 • включени дифузор и концентратор;
 • голяма мощ;
 • лекота;
 • йонизация;
 • интересен външен вид.

Недостатъци:

 • не е намерен.

4. Braun HD 730 сатенена коса 7

Сатен за коса Braun HD 730 7

Добрият модерен сешоар с приставки в комплекта очарова с външния си вид, тъй като тялото му е в райе, а самия дизайн е направен нестандартно. Има няколко елемента за управление на дръжката: бутон за включване / изключване, плъзгач за дебита и температурен превключвател.

Устройството 2200W има три температурни настройки и две скорости на въздушния поток. Жицата му достига дължина 2 метра. Допълнителни възможности са подаването на студен въздух и йонизацията.
Средната цена на устройството не надвишава 52 $

Предимства:

 • отлична мощност;
 • защита от прегряване;
 • удобен шнур;
 • бързо изсушаване на косата.

Недостатъци:

 • голямо тегло.

Най-добрите пътуващи сешоари за коса

На пръв поглед пътните сешоари за коса не се различават от конвенционалните модели, въпреки че всъщност има значителни разлики между тях. Устройствата, които можете да вземете със себе си в пътуване или командировка, са по-малки и имат сгъваема дръжка. В допълнение, теглото на такива сешоари е много по-малко от това на техните колеги с големи размери. Производителите осигуряват калъфи и чанти за тези устройства за удобно транспортиране. Също така в съвременните модели на пътищата има допълнения, които опростяват и ускоряват използването на устройството. Лидерите на тази категория са описани по-долу.

1. Polaris PHD 1463T

Polaris PHD 1463T

Компактната и удобна сешоар за пътуване се предлага в най-различни цветове, преливно тяло и нехлъзгащо покритие. Поставянето на ключовете тук е стандартно - всички те са разположени в предната част на ръкохватката.

В класацията на сешоари този модел заема гордо място поради мощността от 1400 W, два температурни режима и двойка скорости. В допълнение, има подаване на студен въздух. Дизайнът се сгъва лесно, тъй като изисква само малко усилия чрез натискане на дръжката без натискане на бутони.
Този модел се продава само за 1 хиляда рубли.

Професионалисти:

 • се справя със сушенето и стилизирането;
 • защита от прегряване;
 • неочаквано ниска цена;
 • малки размери и тегло.

Минуси:

 • не.

2. Lumme LU-1043

Lumme LU-1043

Отлична сешоар според отзивите на реални потребители има матов калъф със сребърни вложки и удължена дръжка. Дръжката има само бутон за включване и превключвател за скорост на въздуха.

Пътуващият сешоар със сгъваема дръжка работи с 1400W. Тук производителят е осигурил два режима на работа и надеждна защита срещу прегряване.

Цената на сешоара е приятно изненадваща, тъй като не надвишава 7 $

Ползи:

 • компактност;
 • среден и силен въздушен поток;
 • ниска цена;
 • удобна окачена верига;
 • изсушава късата коса за по-малко от 5 минути.

Недостатъци:

 • не е намерен.

3. Rowenta CV 3620

Rowenta CV 3620

Наистина добър сешоар за пътуване е близък по размер с конвенционалните модели, но когато сгънете дръжката, тя става наполовина по-голяма, така че не е трудно да я носите със себе си в чантата си. Устройството е включено с ключ, разположен в горната част на дръжката, а регулаторът на скоростта се намира точно под него.

Тази опция е добра за неговата мощност, тъй като достига до 1700 вата. Има и подаване на студен въздух и три режима на отопление. Захранващият кабел е с дължина до 1,8 м.
Средна цена на модела - 22 $

Предимства:

 • скорост на издухване;
 • компактност;
 • 6 удобни режима;
 • йонизационна функция;
 • здрава кука за окачване.

Недостатъци:

 • неудобен превключвател на скоростта.

Най-добрите професионални сешоари за коса

Изборът на професионален сешоар често пада върху раменете на опитни фризьори, чиито доходи зависят от качеството на работа и възможността да изберат правилното устройство за оформяне на косата на главата на клиентите и да го използват. Такива модели са много по-скъпи и имат по-сложно управление, тъй като имат много повече функции. Но да получите правилното устройство не винаги е лесно. Ето защо, в допълнение към основните критерии за избор на сешоар, също си струва да се запознаете с първите три професионални устройства според отзивите на фризьори.

1. МОЗЕР 4350-0050

МОЗЕР 4350-0050

Най-добрият професионален сешоар в тази класация има много положителни качества, вариращи от външен вид до допълнителни функции. Устройството изглежда стилно, а тялото е изработено от матови и лъскави части. Всички бутони за управление са разположени на дръжката в един ред.

Наистина добра йонна сешоар също има 2200 вата мощност, 2 скорости, 3 настройки на температурата и 2,8 метра мрежово олово. Освен това теглото на конструкцията не надвишава 520 g.
Във всеки магазин можете да закупите модел на средна цена от 4 хиляди рубли.

Професионалисти:

 • надежден шнур;
 • керамично и турмалиново покритие на дюзите;
 • Италианско качество;
 • сменяем филтър;
 • мощно налягане на изходящия въздух.

Минуси:

 • лесно замърсен калъф.

2. Philips HP8232 DryCare Advanced

Philips HP8232 DryCare Advanced

Сешоарът се е доказал като най-добро качество на сглобяване в много случаи, тъй като тялото му е наистина силно и издръжливо. Цялата повърхност на устройството е лъскава, но почти не остават пръстови отпечатъци върху нея. Всички бутони са разположени в предната част на дръжката.

Също така си струва да изберете сешоар с йонизация за високата му мощност от 2200 W, 1.8-метров кабел и захранване с хладен въздух. Що се отнася до теглото на конструкцията, то е равно на 600 g.

Можете да закупите устройството за около 29 $

Ползи:

 • приятен външен вид;
 • голяма мощ;
 • йонизация;
 • качество на изграждане;
 • не изсушава косата.

Недостатъци:

 • не е намерен.

3. Remington AC5999

Remington AC5999

Отличен професионален сешоар, изработен от лъскави и матови детайли, лесно се контролира от три бутона - включване / изключване, контрол на температурата и въздушния поток. Тялото на модела е леко удължено в сравнение с конкурентните продукти.

Устройството е с мощност 2300 W, 3 режима на отопление и няколко скорости. Шнурът надминава всички очаквания тук, тъй като дължината му достига 3 метра.

Цената на сешоар не е твърде висока - 3 хиляди рубли. средно аритметично.

Предимства:

 • 6 режима;
 • йонизация;
 • сменяем филтър;
 • дълга тел;
 • включен дифузьор.

Недостатъци:

 • слаб контур за окачване.


Преглед на най-добрите сешоари за коса показва, че наистина добро устройство не трябва да бъде скъпо. Ако устройството се планира да се използва само у дома, ще е достатъчен евтин модел с минимален брой функции, който ще продължи много години. Когато искате нещо по-"богато на функции", можете да помислите за сешоари с повече опции, където цената съответства на качеството. Устройствата за пътуване са проектирани специално за пътуващите, тъй като могат да се използват както у дома, така и в автобус, кола, палатка и т.н. А за тези, които се занимават професионално с фризьорство, са подходящи по-скъпи сешоари за професионално ниво.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфона и телефони